özlenen minicik eller:(((

enetik araştırma ve kanda pıhtılaşmaya baktırdınızmı? demişsin onu anlatırmısın biraz bizde aydınlanalım

benimde 4 kez başarısız denemem oldu

genetik araştırma kanda kromozomların anomolisine bakılması oluyor
pıhtılaşmada kadının erken düşük yapmasına emriyonun tutunmamasına sebeb olur.
bunların hepsi kan tahlilinde çıkıyo canım
eğer genetik araştırmada kromozom yapısında bozukluk çıkarsa ozaman embriyoların pgt ye girmesi gerekli

sana birşey anlatayımmı ,evlenmişim 2 yıl olmuş 2 yıldır ilk günden beri bebek hasreti ile yanıp tutuşuyorum ,
kapı komşum pınar ,herşeyimi paylaştığım canım dediğim arkadaşım ,tüm sıkıntılarımı anlattığım ,hatta bebeğim olmadığı için sızlandığım arkadaşım,7 yıl çocuğu olmamış tüp bebekle ikizleri olmuş 2,5 yaşındalar henüz ,
çocuk hasretimi onlarla gideriyorum ,onları seviyorum hep ,oda beni anlıyor ,benim yaşadıklarımı yaşıyorsun sabret diyor teselli ediyor ..
beni kendi doktoruna yönlendiriyor ,tedavilerim başlıyor ,bunları da onunla paylaşıyorum hep ,
bir gün bir yere oturmaya gidiyoruz ,tanımadığım kadınlarda var ,pınarın kızı benim kucağımda oturuyor ,oğlu kendi kucağında ,bir kadın yaklaşıyor sevmeye ,ne güzel şeysin sen ,adın ne bakalım ,annene mi benziyorsun sen diyor ,fakat pınar aynen bir panter edasıyla atlıyor ve kızını kucağımdan alıyor ,hayır onun annesi benim onun adı melis diyor.
ve ben orda mahvoluyorum ,ben kadına benim kızım değil dememe fırsat vermeden kapıyor çocuğu kollarımdan ,
bana destek olan yardım etmeye çalışan fedakar anne pozlarındaki arkadaşım bana bunu yapıyor ..
en yakınım dediğim kişi ,herşeyimi ,çektiğim sıkıntıyı bilen kişi ,
tevekkül ediyorum ,allaha sığınıyorum ,allahım bana melis kadar güzel ,bukle bukle saçlı ,tombiş bir kız nasip et diye yalvarıyorum ,o ay hamile kalıyorum 9 ay sonra bir kızım oluyor ,şu anda bukle bukle saçlı tombiş ve adı melis :)
neden anlattım bunu biliyormusun ,sadece allaha sığın o en hayırlısını verendir ,o doğru zamanı bilendir ..
o günden sonra asla o kadınla görüşmedim ,hamile kalınca taşındım ordan..
sende kulak asma ortalıktaki laflara ,biliyorum çok zor ben yapamadım ,çok üzüldüm ama sen yap sabret tamammı arkadaşım ..

hepinize ne kadar teşekkür etsem az gerçekten kızlar.tanımasam da sizleri seviyorum
Sıtede sende alternatıf tıp maydonoz we. Sutu kurunu denedın mı!!!!!! Bunu yapan hamıle kalıyo

yarım kilo kadar süte birdemet maydanoz doğruyorsunuz.bunu ocağa koyup kaynamasını bekliyorsunuz.üzerinden fokur fokur buharlar çıkması lazım.
sonra bunu yere koyun.kova olur buu.
elinize büyük bir çarşaf alın. belinize sararak bu buhara bacaklarınızı açarak çömelin.tabii üzerinizde giysi olmamalı.ve dikkat edin yakmayın cildinizi.artık buhar çıkmayınca yine biraz ocağın üstünde tutun aynı işlemi uygulayın.ben bir kaç uygulamadan sonra hamile kalmıştım ilk kızımda .ikinci kızımda 1 ay kadar uygulamıştım..iki arkadaşım daha bu yolla hamile kalmışlardı.birisi iki yıl diğeri 1 yıllık evlilik hayatından sonra bunu deneyerek bir iki ay gibi bir sürede.elbette bu yöntem yumurtlama,hormonal vb gibi durumlarda değil daha çok tüplarinde tıkanıklık yaşayanlara iyi gelecektir.deneyin derim sevgiler

başka topicten bulduk kızlar

canım bizim problem hem pko hem de sperm azlıgı.o yüzden sadece bu tarz bır yontemle olacak br durum değil.

Sakın üzme kendini stres her kötülüğün başı biliyorsun..tamam zor bi süreçtesin ama asla yitirme umudunu koy verme kendini olmıycak diye bişey yok olacak diyede bişey yok Rabbim den hayırlısını isteyelim hayırlısı olsun olur mu??o çok konuşanların da yanında durma bu aralar seni yıpratmalarına izin verme isteyerek yada istemeyerek yapsalar bile kulak asma..dua edicem senin için biran önce o minik elllere kavuş diye...sonucu da paylaşmayı sakın unutma meraktan çatlarım sonra;)
insallah canım.tabii ki ilk duyacaklardan olacaksınız Allahın izniyle...

seni çok iyi anlıyorum canım...Dert etme , kafana takma desem ne fayda...
O kadar doğru anlatmışsınki yaşadıklarını , kendi yaşadıklarım geldi gözümün önüne...:5:
Arkadaş çevresini bırak kendi yakınımda herkez beniim üstüme 2. çocuklarını kucağına aldı...
görümcelerim sıra sıra çocuk yaptı....
Ben mutlu olmuş gibi görünsem de içim kan ağladı , kimse farkına varmadı...:14: :14:
......Biliyorum çok zor ben de kaç kez tüp bebekde negatif sonuç aldım....
,, UmuDUnu KayBetmE NE OLUR...Bu kez olumlu sonuç alacağını düşünerek başla tedaviye...
,,,,Gün olur bizim de meleklerimiz gelir yuvamıza..,,,,:emir_bebek: :emir_bebek: :emir_bebek:

insallah canım insallah...insan herseyin farkında oluyor ama sabretmek çok zor ama öğrenicez:(

Allah isteyen herkese cocuk verir ins. Benim 1 arkadasimda cikolata kisti, digerinde pko var. Denemelerine ragmen yaklasik 1 yildir cocuklari olmuyor.

Ben hamile oldugumu ogrendigimde nasil davranacagimi bilemedim. Soylesem mi soylemesem mi hamile oldugumu bilemedim. İlk 3 ay soylemedim zaten tatildeydik. Telefonlarda pko lu arkadasim sorardi var mi bebek diye? Ben de yok derdim, senin var mi derdim? Onun da hamile olmasini umit ederek.

Bir araya gelince soyledim hamile oldugumu. Telefonlastigim arkadasim bana kustu. Benim ondan sakladigima alindi. Ben onlar kirilmasin uzulmesin diye susmustum. Simdi olsa hemen arar soylerim hamileyim diye.

İlk 3 ay dusuk olabiliyormus o yuzden kimseye soylemedim dedim bu da kar etmedi.
keske herkes sizin kadar dusunceli olsa...

Allah tez vakitte kucağınıza sağlıkla versin.

Bir öğretmen arkadaşım vardı 36-37 yaşında evlenen. Bir de bebeği oldu o sene ama çok zorlu sorunlu bir hamilelik geçirdi ve doğumdan sonra tekrar bebek sahibi olamayacağı söylendi.

Başka bir öğretmenin (üstelik bu ikisi üniversiteden arkadaş) arkasından yorumu şu oldu:

-Bu yaşta çocuk yaparsa olacağı o

Nasıl sinirlendim bu cümleye anlatamam. Her insan senin gibi 20 yaşında evlenecek diye bir kural yok, kaldı ki evlendi ama hemen çocuk sahibi olamayabilir, bu düşüncesizlik neden?(O zaman ben de bekardım ve 30 a merdiven dayamıştım zira,32 yaşında evlendim aman geç oldu arttık diye düşünmeyecektim herhalde ona göre)

Ben çok şükür bebek konusunda beklemedim(Allah sağlıkla versin) ama Allah vermeyebilirdi de uzunca bir süre. Denemekten yılmazdım asla, menapoza kadar her yolu denerdim, menapozdan sonra bile imkanlarım el veriyorsa gelişen tıpın nimetlerinden yararlanmak isterdim, ''bu yaştan sonra'' diyenlere inat kaç yaşında olursam olayım yılmadan devam ederdim.

Bu düşüncesiz insanların gerizekalıca laflarına bakıp üzülmeyin. Komşumuz var bizim 10 yıl çocuğu olmayıp tüm tedavilerin sonuçsuz kalıp sonra normal yollarla hamile kalan. Önce hamile kalmalıyım fikrinden uzak durun bence, bunu kafanızda dert yaptıkça yani stres yaptıkça olmuyormuş, bir yerde okudum. Akışına bırakın, Allah verir bir gün umarım.

bu tarz yasam hikayelerini ben de çok duyuyorum etrafımdan.bilmeseler de bendeki durumu.bir gun bende bekliyorum mucizemi...
Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir.ALLAH (c.c.) bilir de siz bilmezsiniz.” (Bakara Suresi, 216)
“İnsan hayra dua ettiği gibi, şerre de dua etmektedir. İnsan pek acelecidir.”
(İsra Suresi, 11)
Her nefis ölümü tadıcıdır. Biz sizi, şerle de, hayırla da deneyerek imtihan ediyoruz ve siz Bize döndürüleceksiniz” (Enbiya Suresi,35)

Sabır ve Dua edersen imtihanı aşmış ferahlığa kavuşmuş olursunuz

kesinlikle haklısınız.bu durumun bana en buyuk katkısı ne oldu biliyor musunuz? 30 a gelmek uzereyim ve bu yasıma kadar neredeyse hiç namaz kılmamıs olan ben 1 yılı askın suredir namazımı kılıyorum. Allah dualarımı kabul eder insallah bir gun

bi deneme daha yapıcaz demişsiniz bence acele etmeyin ve neden tutunmadığının sebeblerini araştırın
çünkü aynı şeyleri bende yaşadım sonunda hep hüsrana uğradım her defasında acele ettik doktorlar umut verdi biz inandık
sizin sorun neydi genetik araştırma ve kanda pıhtılaşmaya baktırdınızmı
inşallah bidaha sefere bebişlerniz size sımsıkı tutunur aminnnnnnnnnnnn

genetik arastırma yapıldı normal hatta ona ragmen pgt bile yapıldı.her transfer sonrası her ihtimale karsı kan sulandırıcı ilaç ve ıgneler kullanıyorum:(((

enetik araştırma ve kanda pıhtılaşmaya baktırdınızmı? demişsin onu anlatırmısın biraz bizde aydınlanalım

kromozom analizi yapılıyor canım .belki genetik bir anomaliden dolayı tutunamıyordur diye.

İnsanoğlu anlaşılmaz bir varlık, elalemi bırakın en yakındakiler bile yapabiliyor bunu. Ortanca kardeşim geçen gün bana, hadi senden de bekliyoruz bir bebek dedi, şok oldum ; evli değilim ve menapoza girdim. Çocuk sahibi olmam milyonda bir ihtimal ve bunun beni nasıl yaraladığını en iyi bilen ailem ama insanı incittiklerini düşünmüyorlar işte.

Ben Allah'ın doğru zamanda, hayırlı olanı vereceğine inanıyorum. Sende sabret ve dua et, düşünmemeye çalış diyeceğim ama insanın elinde değil biliyorum. Ama unutma Rabbim ol dedi mi hiç bir şey mani değil, moralini sağlam tutmaya çalış, duadan hiç vazgeçme

aynen oyle...insanın en yakınları bazen ne yapsa da karsıdakini kırmayacagını dusunuyor galiba. bir arkadasımın kayınvalidesi de cocukları olmadıgı için uzuldugunde kendisine senn de cocugun olmayıversin.herkesin olacak diye birsey mi var demişti yeni dogan diger torununu severken!!!...

sana birşey anlatayımmı ,evlenmişim 2 yıl olmuş 2 yıldır ilk günden beri bebek hasreti ile yanıp tutuşuyorum ,
kapı komşum pınar ,herşeyimi paylaştığım canım dediğim arkadaşım ,tüm sıkıntılarımı anlattığım ,hatta bebeğim olmadığı için sızlandığım arkadaşım,7 yıl çocuğu olmamış tüp bebekle ikizleri olmuş 2,5 yaşındalar henüz ,
çocuk hasretimi onlarla gideriyorum ,onları seviyorum hep ,oda beni anlıyor ,benim yaşadıklarımı yaşıyorsun sabret diyor teselli ediyor ..
beni kendi doktoruna yönlendiriyor ,tedavilerim başlıyor ,bunları da onunla paylaşıyorum hep ,
bir gün bir yere oturmaya gidiyoruz ,tanımadığım kadınlarda var ,pınarın kızı benim kucağımda oturuyor ,oğlu kendi kucağında ,bir kadın yaklaşıyor sevmeye ,ne güzel şeysin sen ,adın ne bakalım ,annene mi benziyorsun sen diyor ,fakat pınar aynen bir panter edasıyla atlıyor ve kızını kucağımdan alıyor ,hayır onun annesi benim onun adı melis diyor.
ve ben orda mahvoluyorum ,ben kadına benim kızım değil dememe fırsat vermeden kapıyor çocuğu kollarımdan ,
bana destek olan yardım etmeye çalışan fedakar anne pozlarındaki arkadaşım bana bunu yapıyor ..
en yakınım dediğim kişi ,herşeyimi ,çektiğim sıkıntıyı bilen kişi ,
tevekkül ediyorum ,allaha sığınıyorum ,allahım bana melis kadar güzel ,bukle bukle saçlı ,tombiş bir kız nasip et diye yalvarıyorum ,o ay hamile kalıyorum 9 ay sonra bir kızım oluyor ,şu anda bukle bukle saçlı tombiş ve adı melis :)
neden anlattım bunu biliyormusun ,sadece allaha sığın o en hayırlısını verendir ,o doğru zamanı bilendir ..
o günden sonra asla o kadınla görüşmedim ,hamile kalınca taşındım ordan..
sende kulak asma ortalıktaki laflara ,biliyorum çok zor ben yapamadım ,çok üzüldüm ama sen yap sabret tamammı arkadaşım ..

insallaaaahhhh öyle cok isterim ki ben de bole sizin gibi uzulen birilerine basımdan gecenleri boyle kucagımda bir guzellikle anlatmayı... benm de bir arkadasım yeni hamile oldugunu ogrendigi gunlerde ,birarada otururken bir baska arkadasın,insanların cocukları çok kötü sevdiklerini hırpaladıklarını söylemesi uzerine evet ya ben de istemem kimsenin cocugumu sevmesini dedi.herkes kendi cocugunu sevsinmiş.oyle üzüldüm ki içten içe.demek ki kendi cocugun yoksa sevme hakkın bile yok...:(((

Senin şu yazdılarını görünce yalnız olmadığımı anladım arkadaşım.eşim iki kardeş benimki büyük ilk önce biz evlendik eltimler evleneli beş ay kadar oluyor biz evleneli 17 ay eltim hamile bu sıralar bütün ortamlarda konu aynı.

Bizde istiyoruz doktor biraz kilo verince aşılamayı deneyecegiz ama şu anda ne eşinde n sende olmaması için hiç bir problem yok stres yapıyorsun dedi nasıl yapmamayayım?
.kocam asla bu konuda tek kelime etmez doktora gittiğimizden hiç kimsenin haberi yok seninde dediğin gibi oluyormuşta biz yapmıyormusuz gibi yapmaktan çok sıkıldım,onlar sorup ısrar etmekten bıkmadı.

Bide sana acıyarak bakıpta doktor önerisi bitki ilaç filan önermezlermi deliriyorum.sırf bu çocuk muhabbeti yüzünden tlf hattımı degiştirip bana sürekli bu muhabbetleri yapanlarla görüşmüyorum.insanlar senin unutmana asla izin vermez kimsenin seni mutsuz etmesine izin verme

insanlar önce evlenmeni beklerler biraz geç evlensen aa evde kaldı bak bulamıyor acaba bir sorunu mu var neden evlenmiyor bla bla konuşurlar .sırf bu mahale baskısından ilk bulduğunla evlenen öyle çok kız var ki yani .
sonra hadi evlendin bu sefer bebek bebek kafanı şişirirler .bebği olmuyor aa kaç ay oldu bilmem ne .
evet haklısın gerçekten çok acımasız ve çok meraklı insanlar var .
inadına sorarlar böyle helede biliyorlarsa üstüne gelirler neden çocuğun olmuyor mu vs vs .ben asla böyle bir şey yapmadım kimseye çok dikkat ederim bu tür durumlara .çünkü hassas bir konu .benim annemde beni geç bir yaşta doğurmuş mesela zaten 34 yaşında evlenmiş 38 yaşında ben doğmuşum .o dönemde tüp bebek vs olmadığı için bayağı sorun yaşamış .ilk çocuğu doğumda ölmüş iki düşük yapmış 4.ünde ben doğmuşum .annem her zaman der kimseye çocuğun oluyor mu iye sormam çünkü acısını bilirim der .çok çekmiş bu konuda çünkü .bebeğini kaybedip hastaneden geldiğinde eve bir komşu gelmiş boşver en azından kısır demezler senin için demiş .düşünebiliyor musun nasıl bir zihniyet bu ?ne demek orda bebeğin ölüyor eve boş geliyorsun umutla gidip kadın kısır değilsin en azından öle demezler diyor .sanki millet çokda umrunda yani .
bizim toplumumuz milletin yatak odasına çok meraklı olduğu için sanırım bu tür olaylar oluyor .ama şuda var mesela benim kuzeniminde ben hamile kalınca benle konuşmayı kesti bide laf soktu sürekli buda yanlış .tamam hassas olmayı anlıyorum ama kötü niyetli olmamak gerek .
inşş en kısa zamanda bebiş sahibi olursun canım .takmamaya çalış olmadı öyle insanları çıkar gitsin hayatından .

yaklasık 4 yıllık evliligin 3 yılı bebek isteyerek geçti.defalarca uygulanan tüp bebek tedavilerine ragmen degişen birsey olmadı.ve ben eşimin de istememesi uzerine hiç kiimseye bu durumdan bahsedemedim ara ara girip burdaki aynı sorunu yasayanlarla dertleşmeye çalıstım. ama artık bıktım insanlara cevap vermek zorunda kalmaktan ,normalde oluyormus ama biz istemiyormusuz gibi davranmaktan,hamilelik hikayelerini,anneliğin ne kadar guzel birsey oldugunu dinlemekten...vs vs...iki kadın bir araya gelince konusulacak baska konu yok mudur bilmem hele de aranızda bir hamile varsa konu hep aynı.ben bu durum duzelecek bir gun, umudumu kaybetmemeliyim dedikce insanların konusmalarına dayanamıyorum.insanlarla paylaşamamak bir yana , yine cocugu olmayan bir arkadasın yanında güç bela cocuk sahibi olan birinin, haberdar oldugu halde nasıl acımasızca cümleler kurduguna da sahit oldum.insanlar neden bu kadar acımasız...bir deneme daha yapıcaz en buyuk korkum asıl onun sonucunun olumsuz olma ihtimali.şu anda umudum var dayanıyorum zor da olsa.ama ya bu defa da olmazsa işte o zaman ne yaparım bilmiyorum:(((

haklısın canım insanlar çok acımasız.hiç hadleri olmadığı halde pervasızca konuşup insanın canını sıkıyorlar hele de senin hassas olduğun bir konuda.hiç bir şekilde seni üzmelerine izin verme ,bu konuların konuşulduğu ortamlardan sıyır kendini ve en önemlisi umudunu hiç yitirme.gün doğmadan neler doğar derler ya çok doğru.benim arkadaşım 15 yıldan sonrabebek sahibi oldu.defalarca tüp bebek denendi tutmadı tekrar tekrar denendi tutmadı tumadı ama hiç pes etmedi Allah nasip etti çok şükür oldu.olmayadabilir Allahın takdiiri.senin yaşadığın sıkıntıyı senden daha iyi kimse bilemez haklısın ama lütfen umudunu kaybetme.sen elinden geleni yap gerisin Allah bırak.inşallah en kısa zamanda müjdeli haberini alırız.

canım 4,5 yıllık evliyim.
1,5 sene korunduk korunmayı bıraktıktan sonra 1 sene bekledik.
ama malesef bebeğimiz olmadı.
doktora gittik muayene oldum bir sorun olmadığını birde eşimin muayene olması gerektiğini söylediler.
eşim spermiogram verdi sonucunu okuyunca şok olduk.
menide hiç sperm olmadığı yazılıydı (azospermi).
bir yanlışlık var herhalde dedik birkaç gün sora tekrar tahlil verdik ve yine aynı sonuç ''0''.
hemen eşimin ameliyat olması gerekttiğini yumurtalıktan sperm aranacağını söylediler.
eşim hemen ameliyat oldu malesef sperm bulunamadı.
ankarada iyi bir doktor var dediler ona gitti 8 ay tedavi gördü eşim sonrasında ameliyat oldu yine sperm bulunamadı.
bütün kapılar yüzümüze kapandı.
şimdi bitkiseller kullanıyor eşim belki faydası olur diye ama 5 aydır tahlillerde henüz bir değişiklik yok.
şimdi beterin beteri var de ve binlerce kez şükret canım benim.
3 yıldır ne mücadeleler verdik bir ALLAH bilir.
belkide hiç bebeğimiz olmayacak bir tane bilen sperm olsa bir umuttur diyeceğiz ve tüp bebek için atağa geçeceğiz.
ama bir tane bile sperm göremedik şu 3 yıl içinde.
27 yaşındayım ama çok yoruldum çok yıprandım.
3 yılda neler duydum neler yaşadım ne kadar çok kırıldım alatamam.
yinede şükrediyoruz çok şükür sağlıklıyız diyoruz mücadele ediyoruz.
rabbim kimseyi umutsuz bırakmasın.
bizleride merhametsiz insanlarla karşılaştırmasın.

uzme kendini allah hakkinda hayirlisini versin...

canim artik hersey o kadar ilerlediki caresi olmayan hicbir sorunumuz kalmadi.. senelerce bekleyenler var, milletin soylediklerine kulak asip sinir stres yapma !!

bu arada bel cekme diye bir yontem var etrafinda yapan varsa mutlaka dene. benim babannem yapio ve cogu kisiye care oldu. teyzem 5yil cocuk beklesi bu yontemle 2ay sonra hamile kaldi kuzenim desen bir ay icinde hamile kaldi..

tam hatirlamiyorum ama hamile kalacak kisiyi banyoda sucak suda fln bekletiyorlardi.. eger bilgi istersen ben babanneme sorarim gercekten faydasini gormeyen yok.

Allah herseyin hayirlisini versin insallah.

ben artık duyarsızlaştım aman diyorum benden daha mı önemli benim sağlığımdan daha mı mühim allah isterse verecek bir gün..2yılı geçti benim de sebebi yeni anlaşıldı rahimde perde ve darlık var inş.olacak ama insanları takmıyorum artık akışına bırak yalnız değilsin..

doktora gittik muayene oldum bir sorun olmadığını birde eşimin muayene olması gerektiğini söylediler.
bir yanlışlık var herhalde dedik birkaç gün sora tekrar tahlil verdik ve yine aynı sonuç ''0''.
hemen eşimin ameliyat olması gerekttiğini yumurtalıktan sperm aranacağını söylediler.
ankarada iyi bir doktor var dediler ona gitti 8 ay tedavi gördü eşim sonrasında ameliyat oldu yine sperm bulunamadı.
şimdi bitkiseller kullanıyor eşim belki faydası olur diye ama 5 aydır tahlillerde henüz bir değişiklik yok.
belkide hiç bebeğimiz olmayacak bir tane bilen sperm olsa bir umuttur diyeceğiz ve tüp bebek için atağa geçeceğiz.

yaşadıkların benimkinden de zormuş üzülme diyecem ama üzülmemek elde değil
bu yaşadıklarımız hep sınav canım
ama kaderde varsa anne olmak mutlaka birgün olur

Cok gecmis olsun canim.uzuldum en az kendime uzuldugm kadar ama benden daha dayaniklisin bunu gordum bana ders oldu. Ben de bu konularla cok bogulmadigim surece gucluyum ama uzak kalamadigim zamanlarda canimi cok sikabiliyorlar...

haklısın canım insanlar çok acımasız.hiç hadleri olmadığı halde pervasızca konuşup insanın canını sıkıyorlar hele de senin hassas olduğun bir konuda.hiç bir şekilde seni üzmelerine izin verme ,bu konuların konuşulduğu ortamlardan sıyır kendini ve en önemlisi umudunu hiç yitirme.gün doğmadan neler doğar derler ya çok doğru.benim arkadaşım 15 yıldan sonrabebek sahibi oldu.defalarca tüp bebek denendi tutmadı tekrar tekrar denendi tutmadı tumadı ama hiç pes etmedi Allah nasip etti çok şükür oldu.olmayadabilir Allahın takdiiri.senin yaşadığın sıkıntıyı senden daha iyi kimse bilemez haklısın ama lütfen umudunu kaybetme.sen elinden geleni yap gerisin Allah bırak.inşallah en kısa zamanda müjdeli haberini alırız.
Evet haklisin canim yapilacak tek sey bu.ahh birde kolay olsa...

insanlar önce evlenmeni beklerler biraz geç evlensen aa evde kaldı bak bulamıyor acaba bir sorunu mu var neden evlenmiyor bla bla konuşurlar .sırf bu mahale baskısından ilk bulduğunla evlenen öyle çok kız var ki yani .
sonra hadi evlendin bu sefer bebek bebek kafanı şişirirler .bebği olmuyor aa kaç ay oldu bilmem ne .
evet haklısın gerçekten çok acımasız ve çok meraklı insanlar var .
inadına sorarlar böyle helede biliyorlarsa üstüne gelirler neden çocuğun olmuyor mu vs vs .ben asla böyle bir şey yapmadım kimseye çok dikkat ederim bu tür durumlara .çünkü hassas bir konu .benim annemde beni geç bir yaşta doğurmuş mesela zaten 34 yaşında evlenmiş 38 yaşında ben doğmuşum .o dönemde tüp bebek vs olmadığı için bayağı sorun yaşamış .ilk çocuğu doğumda ölmüş iki düşük yapmış 4.ünde ben doğmuşum .annem her zaman der kimseye çocuğun oluyor mu iye sormam çünkü acısını bilirim der .çok çekmiş bu konuda çünkü .bebeğini kaybedip hastaneden geldiğinde eve bir komşu gelmiş boşver en azından kısır demezler senin için demiş .düşünebiliyor musun nasıl bir zihniyet bu ?ne demek orda bebeğin ölüyor eve boş geliyorsun umutla gidip kadın kısır değilsin en azından öle demezler diyor .sanki millet çokda umrunda yani .
bizim toplumumuz milletin yatak odasına çok meraklı olduğu için sanırım bu tür olaylar oluyor .ama şuda var mesela benim kuzeniminde ben hamile kalınca benle konuşmayı kesti bide laf soktu sürekli buda yanlış .tamam hassas olmayı anlıyorum ama kötü niyetli olmamak gerek .
inşş en kısa zamanda bebiş sahibi olursun canım .takmamaya çalış olmadı öyle insanları çıkar gitsin hayatından .

uzme kendini allah hakkinda hayirlisini versin...

canim artik hersey o kadar ilerlediki caresi olmayan hicbir sorunumuz kalmadi.. senelerce bekleyenler var, milletin soylediklerine kulak asip sinir stres yapma !!

bu arada bel cekme diye bir yontem var etrafinda yapan varsa mutlaka dene. benim babannem yapio ve cogu kisiye care oldu. teyzem 5yil cocuk beklesi bu yontemle 2ay sonra hamile kaldi kuzenim desen bir ay icinde hamile kaldi..

tam hatirlamiyorum ama hamile kalacak kisiyi banyoda sucak suda fln bekletiyorlardi.. eger bilgi istersen ben babanneme sorarim gercekten faydasini gormeyen yok.

Allah herseyin hayirlisini versin insallah.

ben artık duyarsızlaştım aman diyorum benden daha mı önemli benim sağlığımdan daha mı mühim allah isterse verecek bir gün..2yılı geçti benim de sebebi yeni anlaşıldı rahimde perde ve darlık var inş.olacak ama insanları takmıyorum artık akışına bırak yalnız değilsin..

Nasil basariyorsun eminim bu kad
ar kolay olmamali

Çok çok zor bir durum..İnşllh bir gün anne olursunuz....Benim çok yakınım 7 yıl çocuk sahibi olamadı ve sonra meyem suresi okudu 41 gün , günde bir tane ve daha o ay hamile kaldı .:49:.Sen de başla istersen ..

yaklasık 4 yıllık evliligin 3 yılı bebek isteyerek geçti.defalarca uygulanan tüp bebek tedavilerine ragmen degişen birsey olmadı.ve ben eşimin de istememesi uzerine hiç kiimseye bu durumdan bahsedemedim ara ara girip burdaki aynı sorunu yasayanlarla dertleşmeye çalıstım. ama artık bıktım insanlara cevap vermek zorunda kalmaktan ,normalde oluyormus ama biz istemiyormusuz gibi davranmaktan,hamilelik hikayelerini,anneliğin ne kadar guzel birsey oldugunu dinlemekten...vs vs...iki kadın bir araya gelince konusulacak baska konu yok mudur bilmem hele de aranızda bir hamile varsa konu hep aynı.ben bu durum duzelecek bir gun, umudumu kaybetmemeliyim dedikce insanların konusmalarına dayanamıyorum.insanlarla paylaşamamak bir yana , yine cocugu olmayan bir arkadasın yanında güç bela cocuk sahibi olan birinin, haberdar oldugu halde nasıl acımasızca cümleler kurduguna da sahit oldum.insanlar neden bu kadar acımasız...bir deneme daha yapıcaz en buyuk korkum asıl onun sonucunun olumsuz olma ihtimali.şu anda umudum var dayanıyorum zor da olsa.ama ya bu defa da olmazsa işte o zaman ne yaparım bilmiyorum:(((

cvp vermeden gecmeyim dedim canım,takdir Allah'ın... kısa bi öykü yazıyorum; kız kardesım deli gibi sevdigi kocası olacakla evlendi sorumsuzluk sıkıntılar cocuk diye tutturuldu kısır muamelesi,yası kücüktü kardesimin rabbim cocuk vermedi basta ki bildigi seyler var layık görmedi evliliğine..neyse dik başlı kardesim tedavi oldu cocuk oldu,olduda ne oldu sürünüyorlar simdi... bazen diretmemek lazım anlıyormusun rabbimin bi bildigi var... zamana bırak... bende ewlendim hamile kaldım düsmesini istedim olmadı,DOGACAKLA,OLACAGIN,ÖLECEGİN CARESİ YOKTUR...naparsan yap... her doguranın başı göge ermiyor canım...umudunu kaybetme Allah büyüktür...

ar kolay olmamali

Allah her kesin yardımcısı olsun. Aslında kolay, her şey insanın kendi içinde başlar. Sen kendinden kötü durumda olanlara bakınca insanın sabr etmesi kolay olur. O kadar çok insan gördüm ki, çocukları var amma kesinlikle mutlu değil.

Sizin yaşadıklarınızı ben de yaşadım. Amma kendime eziyyet vermeden. Akrabalar malum iki kelime konuşmadan çocuk sorarlar. Bir de düşünün 100 den fazla öyretmen kadrosu olan bir ortamda çalışıyorsunuz, sadece selam verdiyiniz kişiler bile zaman-zaman tekraren senin sorununu soruyor, sana önerilerde bulunuyor. Karşılaşdığın her kes sana özürlüymüş gibi, bakıyor. Sanki sen sadece hastasın, başka deyerlerin yok...

Ben aldırmadım. Kendimi hasta gibi göstermedim. Kafama takmadım, elhamduLillah. İyi olduklarına emin olduğum arkadaşlarım var, onlarla bile derdimi tam olarak paylaşmadım. Asla sorunumuz nedir tam olarak söylemedim. Ben zaten dertlerimi konuşmayı sevmem.

Çocukları çook severim, benim yok diye de aldırmam, çocuk gördümmü oynatırım, severim. Laf aramızda karşılaştığım tüm çocuklar da bana bayılır. Birinin çocuğu oldumu da hediyye alırım, bir şeyler örerim. Yani çocuksuzluğu kendime dert etmedim. İnşeAllah hiç bir zaman da etmem.

Ağlarım.... yalnız eşimin yanında. Bir de bazan doktorların yanında.....

Ben, sahip olduğum o kadar nimetin içinde, bir de sahip olmadığım o kadar derdin içinde çocuğum yok diye sızlanmam. Amma cocuğumun olması için de elimden gelen her şeyi yaparım, sonuna kadar mücadile ederim. Çocuk için çekdiyim acılar bile çook tatlı geliyor, bu uğurda bir şeyler yaptığım için.

Rabbimden dilerim bana ve özlemini çeken her kese hayırlı evlatlar versin. Amiiiin.

durumunuz gerçekten çok zor, Allah yardımcınız olsun.. peki bu denemenizde olumsuz sonuçlanırsa, ne yapmayı düşünüyorsunuz?? biliyorsunuz sadece doğurmakla anne olunmuyor, anne olmanın başka yollarıda var, evlat edinmeyide düşünün, araştırın , belki bu şekilde anne olmanız sizin için daha hayırlı olacaktır bir tanıdığımda tüp bebek yaptırdı ve resmen ölümden döndü, vazgeçti tedaviden, çok geçmedende evlat edindiler :) şimdi bi pamukları var, aynı babası :)) üstelik arkadaşım Allahın mucizesi işte sütü geldi, emzirdi bile :)) Rabbim hakkınızda hayırlı ne ise onu versin...

yaşadıkların benimkinden de zormuş üzülme diyecem ama üzülmemek elde değil
bu yaşadıklarımız hep sınav canım
ama kaderde varsa anne olmak mutlaka birgün olur

ALLAH kimseye taşıyamayacağı dert vermezmiş canım benim.
bak öyle yada böyle taşıyoruz hayat devam ediyor.
evet üzülüyoruz yoruluyoruz ama buda bizim sınavımızmış.
mücadelemize devam ediyoruz bakalım nereye kadar.
rabbim hayırlı olanı nasip etsin ne diyeyim.
yine bugünümüze şükürler olsun.
beterin beteri var diyorum.
herzaman bu sözü yineleyip duruyorum ''Sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var!''

Cok gecmis olsun canim.uzuldum en az kendime uzuldugm kadar ama benden daha dayaniklisin bunu gordum bana ders oldu. Ben de bu konularla cok bogulmadigim surece gucluyum ama uzak kalamadigim zamanlarda canimi cok sikabiliyorlar...

ar kolay olmamali

teşekkür ederim tatlım.
seni üzmek istemedim canım ama sizden daha kötü durumlar var diye göstermek istedim.
kendini üzmemen için enazından bizden daha şanslı olduğunu görmen için.
çok şükür sabırlı olmaya çalışıyorum vardır yaradanın bir bildiği diyorum.
canım bizimde inan bu konu hep aklımızda hep aynı şeyleri konuşuyoruz olacakmı olmayacakmı diye.
ama diyorumki şükürler olsun dünya iyisi bir eşim var hem seviyor hem seviliyorum.
işte bu büyük bir nimet bu devirde herkese nasip olmuyor.
yani hayatında herşey dört dörtlük olmuyor herzaman bir eksik çıkıyor.
bizimde eksiğimiz bu işte.
inşallah bir mucize olurda bizde kavuşuruz o minicik ellere.

Allah her kesin yardımcısı olsun. Aslında kolay, her şey insanın kendi içinde başlar. Sen kendinden kötü durumda olanlara bakınca insanın sabr etmesi kolay olur. O kadar çok insan gördüm ki, çocukları var amma kesinlikle mutlu değil.

Sizin yaşadıklarınızı ben de yaşadım. Amma kendime eziyyet vermeden. Akrabalar malum iki kelime konuşmadan çocuk sorarlar. Bir de düşünün 100 den fazla öyretmen kadrosu olan bir ortamda çalışıyorsunuz, sadece selam verdiyiniz kişiler bile zaman-zaman tekraren senin sorununu soruyor, sana önerilerde bulunuyor. Karşılaşdığın her kes sana özürlüymüş gibi, bakıyor. Sanki sen sadece hastasın, başka deyerlerin yok...

Ben aldırmadım. Kendimi hasta gibi göstermedim. Kafama takmadım, elhamduLillah. İyi olduklarına emin olduğum arkadaşlarım var, onlarla bile derdimi tam olarak paylaşmadım. Asla sorunumuz nedir tam olarak söylemedim. Ben zaten dertlerimi konuşmayı sevmem.

Çocukları çook severim, benim yok diye de aldırmam, çocuk gördümmü oynatırım, severim. Laf aramızda karşılaştığım tüm çocuklar da bana bayılır. Birinin çocuğu oldumu da hediyye alırım, bir şeyler örerim. Yani çocuksuzluğu kendime dert etmedim. İnşeAllah hiç bir zaman da etmem.

Ağlarım.... yalnız eşimin yanında. Bir de bazan doktorların yanında.....

Ben, sahip olduğum o kadar nimetin içinde, bir de sahip olmadığım o kadar derdin içinde çocuğum yok diye sızlanmam. Amma cocuğumun olması için de elimden gelen her şeyi yaparım, sonuna kadar mücadile ederim. Çocuk için çekdiyim acılar bile çook tatlı geliyor, bu uğurda bir şeyler yaptığım için.

Rabbimden dilerim bana ve özlemini çeken her kese hayırlı evlatlar versin. Amiiiin.

o kadar haklısıın ki canım ... dediklerine sonuna kadar katılmakla birlikte zaman zaman basaramadıgımı kabul etmek zorundayım.Bazen birseyi bile bile yaparsın ya da yasarsın ya işte buymus o. Allah'ın takdiri ben de sayısız insan gordum çocuklu ve mutlu olmayan ,cocugundan yaka silken ,bıktıgını ,verem ettigini soyleyen ama işte bunları gorunce sukredip; komsumun kücücük sevimli mi sevimli oglusunu görunce de Allahım bana da diyorum...:(((
ama inan kararlılıgına hayran kaldım. eşimin ve drların yanında aglarım demişsin ya ...ben bir gün yine bu konuya uzgunken eşimin bana ilgi göstermedigini ,teselli etmedigini bahane edip ona kızdım. konusmadım ertesi gune kadar.o da hiç ısrar etmedi.sonra birkaç gun geçince o gece yazdıgı bir sayfa yazıyı gördüm aslında kendini suclayıp o kadar uzulmus ki beni uzdugune...ne kadar aptalım dedim ve artık eşimin yanında da aglamamalıyım kararı aldım artık sadece yalnızken aglıyorum:(...

durumunuz gerçekten çok zor, Allah yardımcınız olsun.. peki bu denemenizde olumsuz sonuçlanırsa, ne yapmayı düşünüyorsunuz?? biliyorsunuz sadece doğurmakla anne olunmuyor, anne olmanın başka yollarıda var, evlat edinmeyide düşünün, araştırın , belki bu şekilde anne olmanız sizin için daha hayırlı olacaktır bir tanıdığımda tüp bebek yaptırdı ve resmen ölümden döndü, vazgeçti tedaviden, çok geçmedende evlat edindiler :) şimdi bi pamukları var, aynı babası :)) üstelik arkadaşım Allahın mucizesi işte sütü geldi, emzirdi bile :)) Rabbim hakkınızda hayırlı ne ise onu versin...
bunu daha once cok dusundum ama baktım ki daha buna hazır deilim cunku umudum var ama umudumun tükendigi nokta da neden olmasın
ALLAH kimseye taşıyamayacağı dert vermezmiş canım benim.
bak öyle yada böyle taşıyoruz hayat devam ediyor.
evet üzülüyoruz yoruluyoruz ama buda bizim sınavımızmış.
mücadelemize devam ediyoruz bakalım nereye kadar.
rabbim hayırlı olanı nasip etsin ne diyeyim.
yine bugünümüze şükürler olsun.
beterin beteri var diyorum.
herzaman bu sözü yineleyip duruyorum ''Sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var!''

teşekkür ederim tatlım.
seni üzmek istemedim canım ama sizden daha kötü durumlar var diye göstermek istedim.
kendini üzmemen için enazından bizden daha şanslı olduğunu görmen için.
çok şükür sabırlı olmaya çalışıyorum vardır yaradanın bir bildiği diyorum.
canım bizimde inan bu konu hep aklımızda hep aynı şeyleri konuşuyoruz olacakmı olmayacakmı diye.
ama diyorumki şükürler olsun dünya iyisi bir eşim var hem seviyor hem seviliyorum.
işte bu büyük bir nimet bu devirde herkese nasip olmuyor.
yani hayatında herşey dört dörtlük olmuyor herzaman bir eksik çıkıyor.
bizimde eksiğimiz bu işte.
inşallah bir mucize olurda bizde kavuşuruz o minicik ellere.

evet canım Allaha sukur .insallah

bugün bir velim ile karşılaştım ilk çocuğu tedavi ile olmuş şimdi 11 yaşında.. 2. ye de hiç uğraşmadan hamile kalmış, çok mutluydu. şu an hamile.. umudunuzu kaybetmeyin. inş. sizin de olur. hem daha yeni evlisiniz.

bizim okuldaki bir öğretmen de geçen gün baklava dağıttı evlatlık çocuk almış 3 aylık. erkek bir öğretmen ve sorunun kendisinden kaynaklandığını ve bir çocukları olmaları ihtimalinin olmadığını açıkça söylüyor. 3 aylık bir oğlan çocuğu aldığı için de çok mutluydu. herkes tebrik etti öğretmenler odasında..

kimsede acayip karşılamadı.. olabilir sonuçta insanlık hali. her an herkesin bir hastalığa yakalanma ihtimali var.

siz de bu kadar sıkıntı yapmayın, konuşanlara da aldırış etmeyin. siz sıkıntı yapmazsanız çevrenizin ne konuştuğu umurunuzda olmaz

inşallah tez zamanda kavuşursunuz yavrunuza.benim çoçuğum var ama sizi azda olsa anlayabiliyorum çünkü dağa önce 2 kaybım var karnımda öldü bitanesi 3 aylıkken ondan sonra bunalıma girdim kim yanımda bebek konuşşa nerde hamile görsem içim acıdı.insanlar anlayışsız malesef sanki inadına yapar gibi davranıyorlar.

Back
X