Özlüyorum

Benim böyle bir tanıdığım vardı...Kızın üstünde acayip bir baskı oluşturuyorlardı. Başka yerde kalamazsın başka şehre gidemezsin vb. Kız mecbur üniv. ailesinin şehrinde okudu.yine baskiyla orada y.lisans yaptı. yaş oldu 25-26. Bu seferde evlenmeden bu evden çıkamazsın akşam ezanı okunmadan evde olacaksın...
Kız bir cinnet geçirdi ayrıldı evden iş buldu. Ailesi 3-5 ay küstü ama şimdi can ciğer kuzu sarması. Kız cinnete baglayinca değer kazandı resmen.
Sonu öyle olacak ben de hissediyorum. Evin en küçüğü olunca biraz sıkıntılı bir durum

bu arada ankarada hangi okulda yuz yuze egitim var? bilkentte vardi sonra o da bitti benim bildigim.
Normalde 2 gün okul var ama şuan sadece online. Arada ben kaçıyorum gidip orada ders çalışıyorum, danışman hocamın verdiği makaleleri okuyorum.

Sıkı dur ✋ konuna yorum yapmadan herkez değil herkes olduğunu söyleyecek pek çok üye 🤭 ama cidden üniversite okumuş üstüne yüksek lisansını yapan bir gence yakışmıyor en basit dilbilgisi kurallarını bilmemek.
Atanamamış TDK falan mısınız? yahu burası gırgır şamata yeri. zaman zaman bende yazıyorum klavyem basmıyor. ne yani benim akademik seviyeme göre mi ? başka iş bulun kendinize burası science.com makale yazma okuma forumu değil.

Atanamamış TDK falan mısınız? yahu burası gırgır şamata yeri. zaman zaman bende yazıyorum klavyem basmıyor. ne yani benim akademik seviyeme göre mi ? başka iş bulun kendinize burası science.com makale yazma okuma forumu değil.
Kelimenin doğru yazımını söylemek için illa akademik forumlarda mı yer almak gerekiyor?Hmm peki siz de avukatsınız galiba. Kolay gelsin size.

Ne saçma, ablanizin yaninda kalinca anneniz yalniz kalmamis mi oluyor yani...
Gizlice is bulup her seyi ayarlayip cekip gitmekten baska bir yol yok gibi.
Planinizi sezerlerse onunuze tas koyarlar, her asamasi gizli olmali.
Is bulamazsaniz da tez hocanizla ortak proje icin anlasip bursa basvurup yurda cikabilirsiniz.
Ablanizla araniz nasil bilmiyorum ama onun yaninda kaliyorsaniz zaten bir miktar isin ucundan tutmaniz gerekir. Oyle dusunup biraz rahatlatin kendinizi

Ne saçma, ablanizin yaninda kalinca anneniz yalniz kalmamis mi oluyor yani...
Gizlice is bulup her seyi ayarlayip cekip gitmekten baska bir yol yok gibi.
Planinizi sezerlerse onunuze tas koyarlar, her asamasi gizli olmali.
Is bulamazsaniz da tez hocanizla ortak proje icin anlasip bursa basvurup yurda cikabilirsiniz.
Ablanizla araniz nasil bilmiyorum ama onun yaninda kaliyorsaniz zaten bir miktar isin ucundan tutmaniz gerekir. Oyle dusunup biraz rahatlatin kendinizi
Tubitak projesi yazacaklar bakalım, oradan biraz ümidim var. Yazdıklarınızı da katılıyorum, en hızlı ve temizi oldu biti olacak

Kelimenin doğru yazımını söylemek için illa akademik forumlarda mı yer almak gerekiyor?Hmm peki siz de avukatsınız galiba. Kolay gelsin size.
geçenlerde dalga amaçlı "basiretsizlique" diye konu açtım sizin gibi biri demediğini bırakmamıştı. bııktık sizden ya :D bir salın relax yoksa akademik forumlara doğru hadi :)

Tamam da bu konuda sıkıntılı bi durum yok, tek problem ekonomik özgürlüğünüzün olmaması. İyi bi işe girseniz ekonomik özgürlüğünüz olsa o kısıtlamalar da kalkar zaten, siz bir sn önce iş bulmaya bakın. Bu arada bol bol kitap okuyun, yanlış anlamayın üzmek istemem ama olur da IK ile yazisirken veya bi case cozerken es kaza herkez deseniz o işi alma şansınız azalacak eğer teknik bi uzmanlık alanınız yoksa.

Tamam da bu konuda sıkıntılı bi durum yok, tek problem ekonomik özgürlüğünüzün olmaması. İyi bi işe girseniz ekonomik özgürlüğünüz olsa o kısıtlamalar da kalkar zaten, siz bir sn önce iş bulmaya bakın. Bu arada bol bol kitap okuyun, yanlış anlamayın üzmek istemem ama olur da IK ile yazisirken veya bi case cozerken es kaza herkez deseniz o işi alma şansınız azalacak eğer teknik bi uzmanlık alanınız yoksa.
evet böyle durumlarda Türkçe kullanımı-yazımı tabi ki önemli.

Herkezin birbirini tanıdığı küçük bir ilçede büyüdüm, babam zaten yılın 10 ayı yurt dışında olduğundan annemin sert kuralları ile bir çocukluk geçirdim. Üniversite sınavında dışarıda üniversitede okumama babamdan izin aldım, annem hep karşı çıktı, nedeni de ablan evlenip gidiyor ben tek başıma kalacağım... Üniversitede denizden çıkmış balık misali saf salak bir yıl geçirdikten sonra kendimi tanımaya başladım, sonraki yıllar hayatımın en güzel yılları idi, kazıklandım, terk edildim, üşüdüm ama özgürlük güzeldi.
Üniversite bitince sırf eve dönmemek için yüksek lisans yapmaya karar verdim ama annemin tek şartı vardı, ablamın yanında okuyacağım. Evde kalmak ve ablamın yanında okumak arasında bir fark yokmuş aslında, okul dışında kalan zamanlarımı ev işleri ve çocuk bakarak geçiriyorum, birde pandemi olunca bildiğiniz hizmetçi oldum. Sabah işe giden ablam yemek tarifi bile bırakıyor, işten gelince evi süpürmedin mi diye soruyor... benim dışımda herkes hayatından memnun...
E tabii cocuk baktirmak, ev temizletmek, bir de ustune yemek ohh ablanin keyfine diyecek yoktur..
Bu islerin hepsini baska biri icin yapsan valla gül gibi gecinirsin..
Kurtar kendini ordan..
Yerinde olsam bakicilik yapmaya karar verdim su kadar da para veriyorlar der ceker giderim..

E tabii cocuk baktirmak, ev temizletmek, bir de ustune yemek ohh ablanin keyfine diyecek yoktur..
Bu islerin hepsini baska biri icin yapsan valla gül gibi gecinirsin..
Kurtar kendini ordan..
Yerinde olsam bakicilik yapmaya karar verdim su kadar da para veriyorlar der ceker giderim..
Çekip gittiğim yer annemin yani orada daha beter

Cok basit ders calisamiyorum kendimi geliştirmem lazim vs diyin ,cocuklarina ve evine sahip ciksin,annenizede serzeniste bulunun burada ablama hizmetci oldum sen beni hic dusunmuyorsun diye

Normal diyorsunuz yani . barınma ya bu kadar şey çok değilmi ? Eve yardımcı tutsan temizlik yaparım çocuk bakmam diyor dadı tutsan çocuk bakarım yemek yapmam diyor .. ama barınma ya herşeyi istemek normal sizce ilginç..
Bir abla pandemi döneminde eve dışardan başka birini ayarlamak yerine evde olan kardeşinden yardım istiyor bunun neresi garip ki.. Yemek temizlik zaten anne evinde de kalsa bekar evinde de kalsa yapacak.Ablanın evinde misafircilik mi oynayacak? Durumu zor tabi keşke imkanı ve kendi evi olsa ama başkasının evinde kalıyosa da elinden geleni ablası tarif vermeden yapması lazım. Çocuk baktığı için para beklemek bana garip geldi. Ondan dedim yani barınma + yemek otel fiyatları ne durumda haberiniz vardır.

aynen öyle ya
Bir abla pandemi döneminde eve dışardan başka birini ayarlamak yerine evde olan kardeşinden yardım istiyor bunun neresi garip ki.. Yemek temizlik zaten anne evinde de kalsa bekar evinde de kalsa yapacak.Ablanın evinde misafircilik mi oynayacak? Durumu zor tabi keşke imkanı ve kendi evi olsa ama başkasının evinde kalıyosa da elinden geleni ablası tarif vermeden yapması lazım. Çocuk baktığı için para beklemek bana garip geldi. Ondan dedim yani barınma + yemek otel fiyatları ne durumda haberiniz vardır.
ben bu kk anlamıyorum. gecenlerde pandemi de bakıcıya çocuğumu bırakamıyorm diyen insalara ablanızı kardeşinizi annenizi çağırın diyen zihniyet bugun tam tersini diyor. buradaki kdınların çoğu ikizler burcu galiba :D

okul dışında kalan zamanlarımı ev işleri ve çocuk bakarak geçiriyorum, birde pandemi olunca bildiğiniz hizmetçi oldum. Sabah işe giden ablam yemek tarifi bile bırakıyor, işten gelince evi süpürmedin mi diye soruyor... benim dışımda herkes hayatından memnun... ......................kız konu açmış hizmetçi gibi oldum yemek tarifi veriyor giderken diye ....yardim istemeden içten gelen bir şeydir, emir kipiyle söylenmez yada şunu yapmadınmi diye sorulmaz işten gelince yardım ettiyse gün içinde teşekkür edilir... ablaya yardım etmesini normal kalsiladiginiz gibi keşke bu kadar ezmesinide tuaf karsilasaydiniz.. ablası bulmus kızı kullanıyor... maaşa bağlasın demedim zaten bu kadar şeyde karın tokluğuna yapılmaz öğrenci bir genç kız haftalık verirsin eksiklerini alırsın bunları yapiyormu tarzında sormuştum...

aynen öyle ya

ben bu kk anlamıyorum. gecenlerde pandemi de bakıcıya çocuğumu bırakamıyorm diyen insalara ablanızı kardeşinizi annenizi çağırın diyen zihniyet bugun tam tersini diyor. buradaki kdınların çoğu ikizler burcu galiba :KK70:
Aynı durummu sizce? burada genç bir kız var hizmetçi gibi kullaniliyorum diyor..annesinde kalsa annem beni evlendirir diyor ablasında kalsa hizmetçi gibi kullanıyor diyor. burada özne abla değil .... sapla samanı karıştırmışsiniz..

Back
X