Doktor'dan hangi tahlileri istesem acaba taylor,bugüne kadar gittiğim psikolog,psikiyatristlerin hiç biri buraya yazdıklarımın hepsini aynen anlatmama rağmen bunu istemediler.Doktoru nasıl aydınlatabilirim?hangi tetkikleri istesem ki?kimse kurtaramayacak mı beni bu çileden?
Hipotiroid için TSH, T3, T4 testleri isteniyor. Ama en onemlisi TSH testi. Diğer olabilecek rahatsızlıklar için ne testleri istenmesi lazım bilmiyorum maalesef canım. Psikolog, psikiyatristler nasıl istemez bu testleri anlamıyorum. ıyi bir diyetisyene gidince bile bir sürü test isteniyor. Benim tanıdığım da kaç kere doktora gitmiş "çok yorgunum hiç enerjim yok" demiş, anlayamamışlar. Sonra sanırım bir diyetisyenin istediği test sonucu ortaya çıkmış.
Hipotiroidin belirtileri şunlarmış (bir web sitesinden kopyalıyorum, linkini sistem yazdırtmadı):
· Yorgunluk hissi
· Uyuşukluk
· Uyku hali
· Konsantrasyon bozukluğu
· Sersemlik hissi
· Depresyon
· Ciltte kuruluk
· Saç dökülmesi
· Kuru ve kırık saç
· Kabızlık
· Kilo alma
· Kilo vermede zorluk
· Göz kapaklarında şişme
· Balmumu renginde yüz
· Terlemede azalma
· Boğuk ses
· Üşüme
· ıştah azalması
· Eklem ağrısı
· Ellerde uyuşma hissi
· Hareketlerde azalma
· Konuşmada yavaşlama
· Nabız sayısında düşme
· Bacaklarda şişme
· Reflekslerde azalma
· Tırnaklarda kolay kırılma
· Kas krampları
· Guatr
· Tansiyon yüksekliği
· Kolesterol seviyesinde yükselme
· Aybaşı halinin bozulması
· Düşük yapma
· Çocuk yapamama
· Sekste azalma
· Çocuklarda boy kısalığı
Her belirti her hipotiroid hastasında görülecek diye bir kural yokmuş. Bazılarında görülen belirtiler başkalarında görülmeyebiliyormuş.
TSH'ın 0.27 ile 4.90 arasında olması lazım deniyor ama 3'ün üstüne çıkmaya başlayınca hipotiroid belirtileri görünmeye başlıyormuş. Ideali en az 0.27, en fazla 1-1.5 olmasıymış.
Bu sadece hipotiroid için. Daha böyle bir sürü rahatsızlık depresyona sebep olabiliyor diye biliyorum. Onların testleri neler onları da öğrenip yaptırmak lazım. Umarım en yakın zamanda çok iyi olursun ve güzel haberlerini paylaşırsın canım.