ozur dilerim az onceki durumdan dolayi

emeli60

kızım, her şeyim..
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2014
56
19
88
36
Oncelikle kimse kusura bakmasin az onceki durumu yasatmak istemezdim kucuk bebegim var durmayinca bi anda ifade yollandi gitti herkesden ozur dilerim konuma gelecek olursak;
Ben mutfak konularinda biraz tecrubesizim yani buyuk bir misafire yemek yapamiyorum daha dogrusu tutturamiyorum guzel olmuyor bu hafta sonu icin yemekli misafirim var ben de ev mantisi yapan bi yerden 2 kilo manti aldim 12 kisi icin bu yeterli olur mu yani sadece manti olmayacak ana yemek olarak yeterlo mi sizce tekrar ozur dilerim az onceki durum icin

Evet yeterli fazla bile gelir çeşit yemeklerde varsa
Zaten birer yada 2 kepçe mantı koyuyoruz servis yaparken

başka yemek varsa yeter

biz yarım kiloyu 3 kişi yiyoruz

yanında başka yemek olmuyor

ama çorba vs olacaksa olur

bir de yemek dediğin nedir ki

doğra patatesi tavuğu az yağ tuz karıştır at fırına kızarınca kapat oldu bitti lezzetli ana yemek

pilav yap tutmaz dersen makarna yap

dert etmeyin gerildikçe güzel olmaz zaten

Oncelikle kimse kusura bakmasin az onceki durumu yasatmak istemezdim kucuk bebegim var durmayinca bi anda ifade yollandi gitti herkesden ozur dilerim konuma gelecek olursak;
Ben mutfak konularinda biraz tecrubesizim yani buyuk bir misafire yemek yapamiyorum daha dogrusu tutturamiyorum guzel olmuyor bu hafta sonu icin yemekli misafirim var ben de ev mantisi yapan bi yerden 2 kilo manti aldim 12 kisi icin bu yeterli olur mu yani sadece manti olmayacak ana yemek olarak yeterlo mi sizce tekrar ozur dilerim az onceki durum icin

Az gibi sanki :KK64:

Önce internetten güzel bi suzme mercimek çorbası tarifi al
Arkasindan mantı servisi yap
Ana yemek olarak fırına yemek sür tavuklu patates gibi yanında pilav servis yap
Salata tatlı ile güzel bir sofra hazırla bu kadar

Gelecek olan misafirler kayinvalidemler ve gorumcelerim, hepsi daha once ayri ayri geldiler simdi hepsi toplanip geliyorlar mahcup olmak istemiyorum ben hep iki kisilik yemek yapmaya alisinca yapsam da zaten yine yetrli gelmiyor ne oluyorsa bi de ayari kaciyor. Tek manti olmayacak takibi corba zeytinyagli bir yemek birde hazir yufkadan bir borek ve salata diye dusunmustum

Bende yemek yapmasını çık bilmem netten tarifleri bakarım onlara göre yaparım çokta güzel olur. Sende o şekilde yapabilirsin. Bence ana yemek için mantı biraz basit değil mi.

Biz 4 kişi 500 gram civarı yeriz 2 kg 12 kişi için az olabilir. Ana yemek olacakmış çünkü. Aslında en basit fırında tavuk patates çok basit ana yemek olarak tercih edebilirdin.

Mantı ağır bir yemek aslında yanında çorba ve hafif bir tatlıyla gayet yeter ama ben mantı fikrini sevemedim misafir için canım internette çok güzel siteler var oraları takip etmeni öneririm.

Bence çorba, tavuk-et sote, pilav tarzı bir şeyler yapabilirsiniz. Yanında da salata ve yoğurtlu bir şeyler. Ben internetten faydalanarak bu tarz şeyleri yapabileceğinizi düşünüyorum:kk77:

Derdimne yemek cesidi bulamam degil az yapmaya alisik olunca cogu beceremiyorum ne bileyim manti basit gibi gelmemisti bana ama bilemedim simdi

Gelecek olan misafirler kayinvalidemler ve gorumcelerim, hepsi daha once ayri ayri geldiler simdi hepsi toplanip geliyorlar mahcup olmak istemiyorum ben hep iki kisilik yemek yapmaya alisinca yapsam da zaten yine yetrli gelmiyor ne oluyorsa bi de ayari kaciyor. Tek manti olmayacak takibi corba zeytinyagli bir yemek birde hazir yufkadan bir borek ve salata diye dusunmustum
Lutfen bir arkadas y a da komsudan yardim isteyin,tek basiniza agirlamayin.

Mantının yanına yemek yapmaya gerek yok bence. Bir çorba yap tamamdır. 1-2 kepçe mantı zaten doyuruyor insanı. Ev mantısı olsun ama dondurulmuş falan olmasın :)

Mantının yanına yemek yapmaya gerek yok bence. Bir çorba yap tamamdır. 1-2 kepçe mantı zaten doyuruyor insanı. Ev mantısı olsun ama dondurulmuş falan olmasın :)
yok ev mantisi yapan bi yerden aldim bir suru hanim orda yapiyordu

Bence mantıyı meze olarak ortaya koyun 1 kilo kadar yeterli olur. Ardından 3 çeşit yemek ve salata yapın. Ben hep bu şekilde yapıyorum kalan matıyıda dondurucuya atıyorum

yok ev mantisi yapan bi yerden aldim bir suru hanim orda yapiyordu
Mercimek çorbası .Pilav
Fırında tavuk patates yapın. Ölçülü tarifler var ona göre yaparsınız.
Zeytinyağlı bir yemek börek yerine mantiyi ortaya koyun meze gibi ve 1 çeşit salata yapın.

Küçük çocuğun olduğunu biliyorlar mı? Biliyorlar..
Yardım edecek kimsen olmadığını biliyorlar mı? Biliyorlar..
Buna rağmen koloni halinde geliyorlarsa,
Müsait olan hanımlardan biri erken gelse de yardım etse sana keşke diyesim geliyor..
Ya da k.validen falan kızım ben tatlı ya da bi çeşit yemek yapar getirim dese keşke..

Yemek yerine akşam çaya davet etmek de olabilirmiş aslında..

Neyse olan olmuş.
Mantıdan önce şöyle çokça patates biber patlıcan köfte kızartma yapabilirsin
Önüne de mercimek çorbası ( mercimek çorbası tam bir kalabalık çorbası çünkü, durdukça koyulaştığı için basıyorsun suyu)

Back
X