Özür dileyip aynı şeyi tekrarlamak ?

Mikolata

"Fe inne meâl usri yusra . İnne meâl usri yusra"
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2015
514
749
18
36
Kızlar artık sabrımın sonundayım. Nişanlımla sürekli sorun yaşadığınız konu bu. Bişey yapıyor örneğin bunun hata olduğunu söylüyorum farkediyor özür diliyor bir ay sonra üç ay sonra yine yine aynı şey. Ay ben bıktım artık her seferinde özür dilenmesinden haklı olmaktan. Öyle bişey yapayım ki özür dileyip aynı şeyi tekrar etmesin istiyorum

Köpek alıp onunla nişanlanın eğitmesi kolay olur.
Yani bu adamın da bir kafası var herhalde, neden sürekli sizin yargılarınıza göre davranmasını bekleyip, sonuç istediğiniz gibi olmayınca özür diletiyorsunuz? Adamı pavlovun köpeği yapmışsınız. Bırakı insanları darlamayı. Beğendiğiniz kalıpta değilse evlenmesiniz olur biter, insanları olmadığı kalıba sokmaya çalışıp sonra da lla alla neden olmadı diye yakınmışsınız.

Köpek alıp onunla nişanlanın eğitmesi kolay olur.
Yani bu adamın da bir kafası var herhalde, neden sürekli sizin yargılarınıza göre davranmasını bekleyip, sonuç istediğiniz gibi olmayınca özür diletiyorsunuz? Adamı pavlovun köpeği yapmışsınız. Bırakı insanları darlamayı. Beğendiğiniz kalıpta değilse evlenmesiniz olur biter, insanları olmadığı kalıba sokmaya çalışıp sonra da lla alla neden olmadı diye yakınmışsınız.

banada mantıklı gelen bu ama uygulamada hiç iyi degilim. :KK14:

İnsanoğlu degişmez bunu unutma. Nişanlılık sürecide bir tanıma evresidir. Nişan yüzügünü atmakla, boşanmak aynı şeyler değil. Bu adamı ya böyle kabul edeceksin yada bitireceksin.

Neden sert ciktin "MissCherryB." anlamadim ben :). Kiz nisanlimi egiticem demiyor ki.ozur dilemenin anlami olmali oyle degil mi? Agiz aliskanligi yapmis nisanlisi. Misal ;yalan soyleme bana dersin.soyler yakalarsin ozur diler.yine soyler yine yakalarsin. Sozunde durmaz ,neden diye sorarsin ozur diler( aklima gelen ilk ornekler). Psikolojik oyun erkeginki.

Ha diceksinki isine gelmiyosa cek git. Cik oyle olmuyo iste. Seviyorsan emek de vermissen bu tur konularda hemen cekip gitmek -bence- zayiflik.

Konu sahibi ben seni anliyorum,ama bunun cozum yolu nedir inan ben de cok merak ediyorum.

Kızlar artık sabrımın sonundayım. Nişanlımla sürekli sorun yaşadığınız konu bu. Bişey yapıyor örneğin bunun hata olduğunu söylüyorum farkediyor özür diliyor bir ay sonra üç ay sonra yine yine aynı şey. Ay ben bıktım artık her seferinde özür dilenmesinden haklı olmaktan. Öyle bişey yapayım ki özür dileyip aynı şeyi tekrar etmesin istiyorum
Demek ki karakteri böyle... Sizin hata kabul ettiğinizi o hata olarak görmüyor. Erkekler anı kurtarmak için özür dilerim der geçer. Gerçek pişmanlık pek yaşamıyorlar. Evlenmeden önce oturun bir daha düşünün doğru kişi mi diye?
Kimse mükemmel değil sizin kafanızdaki eş/ sevgili kalıbına sığdırmaya çalışmanız zamanla adamı sıkacaktır. Bu sade nişanlınız için değil tüm çiftler için geçerli.Ya olduğu gibi kabul edersiniz yada yolunuza gidersiniz. İnsanları değiştirmek için çabalamayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
başına buyruk birisi canım uyardığınız halde tekrarlıyorsa eğer
tek çaresi var oda tamamen hayatınızdan çıkarmak
bende çok çare aradım ama bulamadım onun için söylüyorum

açıkca konuşucam sizi gibi kadınları gördukce erkeklere acıyorum. Sizin gibi düşünen insanlarla hiç muahttap olmuyorum yalancıysa yalancı özür diliyor yapıyorsa yapıyor siz bunu değiştiremezsiniz bence her şekilde saygı duyulmalı begenmiyorsan gidilmeli insanı sıkmaya boğmaya bana özür dile dedirtmeye gerek yok .

Özür dıledıgı konuyu sureklı tekrarlayan yapıdaysa daha fazla ugrasmayın derım.Kimseyi düzeltecegım/degıstırecegım dıye kendınızı paralamayın.Asla degısmezler.

Özür dıledıgı konuyu sureklı tekrarlayan yapıdaysa daha fazla ugrasmayın derım.Kimseyi düzeltecegım/degıstırecegım dıye kendınızı paralamayın.Asla degısmezler.

Benim beynim yapıma ters olan şeyleri direk siliyor. Dün söz versem de bugun o konu aklima yatmadiysa uygulamayi bırakın hatırlamıyorum bile.
Belki sevgiliniz de sırf siz üzülmeyin diye özür diliyordur ama aslında yaptığı davranışlar ona ters gelmeyen şeylerdir o yüzden tekrarlıyordur.

Benim beynim yapıma ters olan şeyleri direk siliyor. Dün söz versem de bugun o konu aklima yatmadiysa uygulamayi bırakın hatırlamıyorum bile.
Belki sevgiliniz de sırf siz üzülmeyin diye özür diliyordur ama aslında yaptığı davranışlar ona ters gelmeyen şeylerdir o yüzden tekrarlıyordur.

İnsanların huyunu değiştirirm düşüncesi çok yanlış bir düşünce. Zaman içinde bu sorunu çözerim diyorsanız bence aklınızdan bunu atın. Çünkü can çıkarmış huy çıkmazmış. Bence şikayet ettiğiniz hareketler sizin için önemliyse ve nişanlınıza olna sevginizden ağır basıyorsa uzatmanın anlamı yok. Yada onu böyle kabul edeceksiniz.

Yaptigi seylerin yanlis oldugunun farkinda degil bence. Sirf sizinle arayi duzeltmek icin ozur dileyip gecistiriyor. Daha sonrada bu konu konusulmamis gibi devam ediyor. Boyle devam eder bu degismez

Bu kabul ettirme çabası:) yani istemediğiniz davranışı her neyse tepki verdiğinizde tartışmamak adına özürdiliyor, ama tekrarlıyor.E genelde böyle şeylerinde sonu ayrılık değilse ''hay lanet gelsin uğraşamicam istediğini yap'' a çıktığı için, nişanlınız o dönemi bekliyor :))) Öğrenilmiş çaresizlik yaratma çabası kısaca:) Ne yapabilirsiniz pek bilmiyorum.Huylu huyundan vazgeçmez.Yerinizde olsam yalan söylediği şeyler çok önemli meseleler değilse, yalan söylemesini engellemek için yapılacak tek şey o yaptıklarını sorgulamak yada izin vermemek yada müdahele etmek yerine kabul etmek. :)

Back
X