Özür

**SU**

çocukta yaparım kariyerde
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
643
9
96
49
Diğer
Çok sevdiğimiz bir şey kırıldığında; “Ah! Tüh! kırıldı acaba tamir olmaz mı?” diye sorarız. “At gitsin, ne uğraşıyorsun o artık tamir olmaz” der bir başka ses.

Öyle ya atılmalı, başka ne yapılabilir ki kırıldı bir kere, artık istese de eskisi gibi olamaz…

Sağlam, güvenilir özelliğini yitirir bir anda kırılan, bozulan her şey, tamir olması bile bir işe yaramaz, hemen gözümüze batar tamir izleri.

İnsan kalbi de böyledir, kırılmaya görsün…

Özürlerimizde tıpkı kırılan bir şeyi yeniden yapıştırmak için gösterilen çabaya benziyor. Özür diler dilemez her şeyin yoluna girdiğini düşünürüz, öyle olmadığını anladığımızda ise “özür diledim ya daha ne istiyorsun” diye hesap sorarız.

Ne mi istiyor; tıpkı eskisi gibi çatlakları, kırıkları olmayan bir kalp… Sizce verilebilir mi? Çok zor değil mi kırıldı bir kere… Yenisini de alamıyoruz maalesef!

Sevdiklerimizi kırmadan yaşayamaz mıyız? Ya da kırılmadan? Bunun için bir şey biliyorum galiba;

Ben kimim? Burada ne işim var? Bu insanlar da kim? Merak etmeyin hafızamı kaybetmedim, hala yerinde ama gerçekten kim olduğumuzu, ne yaptığımızı ve ne yapmak istediğimizi biliyor muyuz?

Aynanın karşısına geçin ve kendinize bakın, ne görüyorsunuz orada?

Kendimizi ne kadar tanırsak o kadar çok değer veririz varlığımıza. O değer bizi büyütür ve güçlendirir, sağlam ayakları yere basan bir insan durur hayatın karşısında.

Öyle hemen kırılmaz, kırılmadığı içinde etrafına tehlike saçmaz, dimdik ayakta gülümser hayata…

Mühim olan kırılmamak, kırmamak…

Özür beyan etmek değil…

evet en başında düşünerek hareket etmek mühim olan,
ama o kırgınlıkları kırıkları iyileştirmekte bizim elimizde,
kimimiz başarırız affederiz affettirirz,
kimimizde bunla yaşarız...
ben bi türlü başaramayan tarafım galiba bu konuda
çok derin yaralandıysam telafisi olmuyor neyazıkki yüreğiminin...

Bazen kıran kişi dünyaları serse de önüne geçmiş bitmiş oluyor işte Su'cum..:1hug:
Kırdığı zaman yol açtığı sonuçlardan habersiz bir kuru"özür dilerim" diyor..
Sanki geri getirebilecekmiş gibi kaybedilen güzel dostluğu

Kırmak çok kolay ama yapıştırmak çok zor hatta bazen imkansız :1no2:
Bazıları bunu anlamakta zorluk çekiyolar malesef, bişeylerin eskisi gibi olmadığını anlayamıyolar :1no2:

kırmak çok kolay da maalesf ki tamiri yok...
özür kelimesi de özelliğini ve anlamını yitiriyor bazı durumlarda...
yani yap,et,söyle sonra da kuru bir özür...
eski haline gelmiyor ne duygular,ne gülümsemeler,nede kelimelerdeki anlam...
boşuna dememişler,iki kez düşün,bir kez konuş diye...
sevgiler...

İnsan kalbi öyle bir şey ki kırılmaya da alışıyor.

Özür karşı taraf için bazen çok şey ifade etmeyebilir ama önemli olan hataların tekrar yapılmamasıdır değil mi?

Eskilerde cep telefonlarına gelen klasik mesajlar geldi aklıma. "Dal rüzgarı affetmiştir ama dal bir kere kırılmıştır."

Belkide bu yüzden bir şeylerin telafisi olmayabilir.

Ben hep yürekten affeden oldum galiba..Yada affettiğimi zannediyorum hala..
Acılarla kırgınlıklarla yaşanmaz bunu biliyorum..Üzerine sünger mi çekmek denir, tamamen unutmak affetmek mi denir bilmiyorum ama hiç bir şey olmamış gibi davranabilmeli..
Çok çabuk kırılırım ama çabukta affederim..Yapılanlar evet aklımda ama buna karşı bi kinim yok, sadece aklımda..o kadar..Kalbimde değil artık..Orda tutmanın bi manası yok..
Da işte ben kendimi kolay affettiremiyorum..Büyük hatalar mı yapıyorum yoksa özür diye affedilmek diye birşey yok mu onu çözemedim..

Affediyosun ama değişen bişey yok :sm_confused: yine aynı yine aynı bir insan bir hatayı yapmışsa bi daha yapacak kapasitededir bence.

hepimiz hata yaparız. karşımızdakini kırarız. özür dilemekte bir erdemdir. bunu kabul edebilmekte. ben affederim. yapılanın derecesi çok ağır değilse unuturum da. hiçbir zaman kinci olmadım. tam tersi fazlasıyla yumuşak bir yapım oldu. özrünü diledikten sonra ,olanları anında, beynimden silebilirim. ama yine belirteyim, affedilebilecek olanları.........................

Beni kıranı affetmem , affedemem ...
Tabi bana verdiği zararı da önemli...
Eğer çok yıkıcı olmuş ise özür dilese de faydasız benim için o kişi bitmiştir...
Elimde değil yapım bu...

Birşeyi yapmadan önce düşüneceksin . Sonuçlarını tahmin edeceksin ...

özrü öyle bir şey olmalıki...
sadece bir kaç cümleden ibaret olmamalı....
ayaklarıma dahi kapansa affetmem...
beni önceki halime getirecek bir şey olmalı yapmalı....
ancak ozaman affederim

eskiden özür dilemek birdaha yapmaya söz vermektir diye düşünürdüm...
hatta özür dileyeceğin şeyi yapma diye çok çıkışmışımdır...
gençlik işte...
şimdi öyle düşünmüyorum...hepimiz insanız hepimiz hata yapıyoruz...telafi edebilme şansımız olmalı...
tabiki hata var hata var...affedilecek olan var olmayan var...
ben, kasıtlı olarak yapılmadığına inandıklarımı affederim...
ne de olsa affetmek büyüklüğün şanındandır...
beni de yaptığım hatalar için affetsin sevdiklerim...

Herseye ragmen, kalp kirmamak icin özen göstermeliyiz ...

Fakat hatalar da insanlar icin, sonucta insaniz ve hatasiz kul olmaz diye bir laf vardir ...

Kalp kirmis isek eger o zaman bir an önce kirdigimiz kalbin tekrar gönlünü almaya calisacagiz, bu her yigidin harci degil ... ama bunu basara bilmek cok güzel ...

Ben kendi adima söyliyeyim ... benim kalbim cabuk kirilir, ama affetmesini de bilirim ... unutmayinki - Affetmek iyilerin intikamidir -

Fakat eger ben kirmis isem birisini, o zaman kendimide affettirmesini bilirim ... bu benim boynumun borcudur ...

hatalar önemli değil. kötü niyet önemli..
birini kırıldığını hissettiğim anda eğer benim için önemliyse önce oturup açıkça hatalarımı ve anlkadıklarımı sölerim.. samimidir ama zorla bişe yaptıramaz kimse.. dürüstlüğümü anladığında içten bir özür dilerim.. affetsin diye. anlamlı olarak.. dolu dolu.. önemlidir her an demem. dersemde hatamın bilincinde olarak derim..
affederimde son haddine kadar. ama işi çığrından çıkarmaya başladıı anda sezerim kötü ard niyeti.. zaten o histen sora asla özürün bi anlamı olmaz .. değil özürün ölse faydası olmaz bana..
özürü anlayacak kapasitede insanlar için bin özür feda ederim..

özür dilerim demek benim için çok zor bir kelime:ecrin_bebek:
çünkü seninde değindiğin gibi ''Mühim olan kırılmamak, kırmamak…Özür beyan etmek değil…''
insanları kırdıktan sonra özürün bir anlamı yoktur hiç birşey eskisi gibi olmaz evet
bu nedenle insanları kırmamak için çoğu zaman kendimi kırmışımdır
ama dediğim gibi çok az özür dilemişimdir bu sayede...
benden özür dilendiğinde ise önemli değil der geçerim
ama önemlidir aslında o sözle kırılan kalbim eski halini almamıştır çünkü kolay kolay herşeye kırılmam
kırıldıysam mutlaka büyük birşeydir bu...
sadece o artık özür dilediği için düzeleceğini sanır :1closedeyes:

Son düzenleme:
özrü öyle bir şey olmalıki...
sadece bir kaç cümleden ibaret olmamalı....
ayaklarıma dahi kapansa affetmem...
beni önceki halime getirecek bir şey olmalı yapmalı....
ancak ozaman affederim

zaten burda kastedilen kuru bir özür değil bence...
pardon değil beni affet...şu sebeple böyle oldu diyebilmek...kasıtsız yapılmış bir hata için...
eğer böyleyse düşünülmeye değer...

kuşi evvela selam eder ellerinden öperim-tatlicadiarzu-
yazi stilin berbat okunmuyor:mymeka:
çok sevdiğim insanlara kirilabilirim belki ama sağolsunlar
sağol çünkü sende varsin bu çok sevdiklerim içinde
hiç kirilmadim incinmedim arada yanliş anlaşilmalar falan oluyor bazen
onlarida görmüyor duymuyor bilmiyorum

birde zeytinyağ misaliler var,
ne yaptığını hata olduğunu,yanlış olduğunu kabul ederler,
nede özür,
iştee böyle olunca aslında özür bile değerli oluyor insanın gözünde,
en azından telefisi olmasa bile farkında diyebiliyor insan....

özür diliyorsa bir insan en azından yaptığı hatanın farkına varmıştır affedip affetmemek yaptığı hatanın büyüklüğü veya küçüklüğüyle alakalıdır affedilebilirde affedilmeyebilirde
ama hata yapıp yapıp ben hata yapmadım derse insan?......
en azından hatasını anladığını anlarım özür dilerse
benim için anlamını yitirmemiş bir kelime özür
gerekirse dilerim ben 4 4lük değilim hata yaparım
önemli olan hatalardan çabuk dönebilmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…