özürlü çocuğa sahip annelerin gelecek korkuları

tanyel1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2011
48
2
36
Adana
Merhaba biri özürlü 9 yaşında diğeri de 12 yaşında 2 çocuk annesiyim. Gelecekle ilgili endişem çok fazla. İleride özürlü çocuğuma kimler bakacak kaygısı her gün düşünmeden edemiyorum. 3. çocuk düşünüyorum ancak yaşım 36 ve özürlü çocuğumun bakıma muhtaçlığı beni onu ve diğer çocuğumu ihmal ederim düşüncesiyle korkutuyor. Siz olsanız ne yapardınız? yorumlarınıza ihtiyacım var

Cnm merhaba benimde ablamın kızı engelli ve daha dün 7 yaşına girdi.Bir tanede ablası var o sağlıklı çok şükür.Konu ile çok alakası yok ama siz bence okadar şanslısınızki evlatlarınız siz onlara bakarken cennetten bir yer ayırıyorlar sizin için ... allah size verdiği sabrın keşke yarısını bizlerede verse...aynı endişeleri ablamda yaşıyor inan bana,senin kardeşlerin varmı bilmem ama biz 4 kız kardeşiz ve allah korusun ablama bişey olsa bebeğimiz bizim başımızın tacı.son nefesimize kadar bakarız ona:)allah sizi hiç ayırmasın inşallah...

nhal83 sağol canım. gerçekten çoğu yakınım bana 1 tane daha doğur diyor. Ancak ilerisini düşününce haklı buluyorum ama şu anda kafam iyice karıştı, yeni bebekle çocuklarımı ihmal etmekten korkuyorum.

Ablacım çocuğunuzun engeli ne. Zihinsel mi duyma mı görme mi. Lütfen özürlü deyip geçmeyin çok üzülüyorum o kelimeye. Bende engelli biriyim. Annem benı hiç engelli kabul etmedi. Sonradan duyma yeteneğimi kaybettim ben. Annem beni tüm sabrıyla okuttu adam etti meslek verdi ve gelin etti. Şimdi 5 aylık evliyim. Annem 43 yaşında. Keşke bir tane daha doğursaymışım dediği zamanlar oluyor. Engelli kızınız çok çabuk büyüyecek bence 3. çocuğu yapın derim. Benim abim olduğu için çok fazla vakit geçiremedim onunla. Keşka bir kardeşim olsaydı ona baksaydım onla oynasaydım dedim hep. Hiç düşünmeyin yaşınız geçmeden yapın derim. Hem ilerde o küçük kardeş engelli çocuğunuzun eli ayağı olur ona yardımcı olur. Allah hayırlısını nasip etsin ablacım size.

Back
X