özürlü çocuğunu işe getiriyor

yani empati kuruyorum canım kesinlikle ve kesinlikle haklısın beyin özürlğ tabiri içinde özür dilemişşin .yaptıgında dedikodu felan degil burda herkes dedikoducumu yani şimdi herkes derdini anlatıyo evde annesi varmış oglunun o bakabilir çocuga .hem hergün işe getirmesi çocugada yazık yani sonuçta evde uzanıp istirahat etmek varken hergün mesai yapıyo babasıyla..patronla konuşun tek çözümü budur.

yani empati kuruyorum canım kesinlikle ve kesinlikle haklısın beyin özürlğ tabiri içinde özür dilemişşin .yaptıgında dedikodu felan degil burda herkes dedikoducumu yani şimdi herkes derdini anlatıyo evde annesi varmış oglunun o bakabilir çocuga .hem hergün işe getirmesi çocugada yazık yani sonuçta evde uzanıp istirahat etmek varken hergün mesai yapıyo babasıyla..patronla konuşun tek çözümü budur.[/QUOTE

saol canım. bugün konuştum bana haklısın dedi. hemde çok haklısın dedi.. sabret dedi azcık daha sonra bu problemi çözeceğimize söz veriyorum dedi. patron lafları işte klasik. :))

Canım sonuna kadar haklısın, orası iş yeri rehabilitasyon merkezi değil.Olay bu kadar net,hiç bir iş yerine her allahın günü,sebep ne olusa olsun çocuk gelmez.Bence sorun sizin patronunuz da .Ayrıca amca nın evinde her halde sular akıyodurSabunda kaç krş,bu devir de insan pis pis gezmez.Koku dinlemek zorunda değilsiniz.Patronunuz bu konuda da uyarı yapabilir.Ben eve banyo yapmaya yolladığımı bilirim.Kimse kimsenin ter kokusunu içine çekmek zorunda değil.İnsanın paraya ihtiyacı olup çalışması başka şey,kokarca gibi kokmak atrı şey.Sapla samanı biribrine karıştırmamak lazım.

Canım sonuna kadar haklısın, orası iş yeri rehabilitasyon merkezi değil.Olay bu kadar net,hiç bir iş yerine her allahın günü,sebep ne olusa olsun çocuk gelmez.Bence sorun sizin patronunuz da .Ayrıca amca nın evinde her halde sular akıyodurSabunda kaç krş,bu devir de insan pis pis gezmez.Koku dinlemek zorunda değilsiniz.Patronunuz bu konuda da uyarı yapabilir.Ben eve banyo yapmaya yolladığımı bilirim.Kimse kimsenin ter kokusunu içine çekmek zorunda değil.İnsanın paraya ihtiyacı olup çalışması başka şey,kokarca gibi kokmak ayrı şey.Sapla samanı biribrine karıştırmamak lazım.

Canım sonuna kadar haklısın, orası iş yeri rehabilitasyon merkezi değil.Olay bu kadar net,hiç bir iş yerine her allahın günü,sebep ne olusa olsun çocuk gelmez.Bence sorun sizin patronunuz da .Ayrıca amca nın evinde her halde sular akıyodurSabunda kaç krş,bu devir de insan pis pis gezmez.Koku dinlemek zorunda değilsiniz.Patronunuz bu konuda da uyarı yapabilir.Ben eve banyo yapmaya yolladığımı bilirim.Kimse kimsenin ter kokusunu içine çekmek zorunda değil.İnsanın paraya ihtiyacı olup çalışması başka şey,kokarca gibi kokmak ayrı şey.Sapla samanı biribrine karıştırmamak lazım.

Arkadaşlar bütün yaşadıklarımı birebir anlattım patrona, kendisi uzak bize o yüzden olayların seyrini bilmiyordu. O gün bugündür engelli çocuğunu artık getirmiyor işe. O konuda bize hak verdi patronum. Ama ter kokusu sigara kokusu vs diğer konularda malesef bi gelişme yok. :(

Arkadaşlar biz ofiste 4 kişiyiz. Mekanımız oldukça dar bir yer. 63 yaşında bir eleman mı desem artık amca mı desem çalışma arkadaşımız var. Bu adamın içtiği sigaranın kokusu, ter kokusu, telefonda yüksek sesle konuşması (bağıra bağıra nerdeyse), ofisdeki diğer elemanların dedikodusunu birbirimize yapması yetmiyormuş gibi 29 yaşında beyin özürlü oğlunu hergün ofise getiriyor. Dediğim gibi mekan dar, hepimizin birer odası olsa amenna. ama hepimiz aynı odadayız. Allah'ım ne olur günah yazma yarabbim ama hergün gün boyu bir insanın karşınızda size baktığını düşünün. Özürlü olmasa bile normal bir insan bunu yaptığında acaip rahatsız oluruz değil mi? Bu çocuk benimle aynı yaşta, Allah kimsenin başına böyle bir dert vermesin. Adamın bakıcı problemi yok annesi var evde. Üstelik burda iki bayanız zaman zaman yalnız kalıyoruz bu çocukla. Şimdiye kadar bişeyini görmedik ama bundan sonrasını nerden bilebiliriz. Kendisine bundan rahatsız oluyorum desem Ah almaktan korkuyorum, bana ah eder de başıma gelir diye Allah'tan çok korkuyorum. Bir fikir verin nolur arkadaşlar ?? Ne yapmalıyım. ??:çok üzgünüm:

citogay bnm de beyin özürlü abim var yazdıklarını okuyunca kötü oldum
inan o adama sölersen diyecektir ki kendi başında öle bir dert yokki
uygun bir dille anlatmak lazım
hani biz bayan bayanız ne olursaolsun oğlunuzdan cekiniyoruz birşeyini kesinlikle görmedik ama rahat davranamıyoruz diye
şimdi o çocuga da üzüldüm ya annesi neden bakmıyor ki
belki de annesi başka bir işe gidiyordur temzilik gibi olamaz mı
kim böle cocugunu hergün işe getirmek ister ki
(neyse sonradan okudum konu cözümlenmiş)

sorun çözümlenmiş gerçi ama ben son bişey demek istiyorum..kimse kimsenin sağlıklı çocuğunu bile çekmiyor.pek çok kadın çocuğuna bakmak zorunda olup çalışamadığından zalim kocalarına katlanıyor.hak veriyorum sana ama bişe daha dicem bu sizin patron çok iyiymiş yahu benide işe alsaya kızımla gelsem çalışsam :)))

ben konu açan arkadaşa dedikodu yapıyosun diyenlere takıldım valla, burada insanlar derdine çözüm bulabilmek veya sadece paylaşmak ihtiyacı ile konu açıp,fikir soruyo bu insanlara dedikoducu demek çok yanlış.Bunu söyleyen bazı arkadaşlarında bazı konu açmışlığı var,ayıp yani böyle söylemek

haklısın yani bende rahatsız olurdum mekan dar diyorsun zaten adam hakkında yazıklarınıda dusununce ben olsam bende sıkılırdım ister istemes..adama gidipde birsey deyip kırmıyosun neticede ben olsam ne yaaprdım bilmiyom ya

Arkadaşlar biz ofiste 4 kişiyiz. Mekanımız oldukça dar bir yer. 63 yaşında bir eleman mı desem artık amca mı desem çalışma arkadaşımız var. Bu adamın içtiği sigaranın kokusu, ter kokusu, telefonda yüksek sesle konuşması (bağıra bağıra nerdeyse), ofisdeki diğer elemanların dedikodusunu birbirimize yapması yetmiyormuş gibi 29 yaşında beyin özürlü oğlunu hergün ofise getiriyor. Dediğim gibi mekan dar, hepimizin birer odası olsa amenna. ama hepimiz aynı odadayız. Allah'ım ne olur günah yazma yarabbim ama hergün gün boyu bir insanın karşınızda size baktığını düşünün. Özürlü olmasa bile normal bir insan bunu yaptığında acaip rahatsız oluruz değil mi? Bu çocuk benimle aynı yaşta, Allah kimsenin başına böyle bir dert vermesin. Adamın bakıcı problemi yok annesi var evde. Üstelik burda iki bayanız zaman zaman yalnız kalıyoruz bu çocukla. Şimdiye kadar bişeyini görmedik ama bundan sonrasını nerden bilebiliriz. Kendisine bundan rahatsız oluyorum desem Ah almaktan korkuyorum, bana ah eder de başıma gelir diye Allah'tan çok korkuyorum. Bir fikir verin nolur arkadaşlar ?? Ne yapmalıyım. ??:çok üzgünüm:

benim takıldığım bu aşşağılar gibi beyin özürlü denmesi CADIARZU
zaten amcayı yeterince yerin dibine gömmüşsüz:delphin:
iş yerine getirmesini doğru bulmuyorum lakin sebebi nedir bilinmez
çok mecbur kalmasa getireceğini sanmıyorum:delphin:

yer açsınlar yeni nesile yaa, binlerce genç işsiz var bence bu tür adamlar gençlerin önünü kesiyorlar, emekli olmuşsun mali durumunda yerinde çalışma be yaa çalışmaa :)

Kesinlikle katılıyorum. Aynı zamanda verdiğin tepkiyede hak veriyorum.. Ben ne dedikodu ne de yanlış bir tavır görmedim. Bu durumdan şikayetçi olmakta çok haklısın bence.

Beyin özürlü kelimesine takılan arkadaşlara ithafen..
Özür kelimesinin bu konudaki anlamı kusurdur. Yani beyinde herhangi bir sinir sisteminin kusurundan kaynaklanan bir sorundan dolayı beyin özürlü kelimesi kullanılır.
Engelli ise herhangi bir organını yaşamsal faaliyetini sürdürmesine engel olan insanlar için kullanılır
Örneğin; bacağı olmayanlara yürüme engelli, gözleri görmeyenlere görme engelli dendiği gibi ama beyninde herhangi bir sinir sorunu olanlara beyin özürlü denmesi aşağılayıcı bir durum değildir. Çünkü sinir sisteminde özür yani (mazeret. sakatlık, bozukluk, eksiklik ya da elverişsizlik) vardır.

Arkadas mesajinda ''Allahtan korkuyorum'' diye bir kac kez belirtmis.
Ozurlu tabiri yerine Engelli tabiri cok daha uygun ama cocugu kucumsedigi icin yazmadigi asikar.Kotu niyetle yazdigini dusunmuyorum.Aklina gelmemis olabilir.Bundan sonra ''zihinsel engelli'' diye bahseder.

kotu niyetli yazmadigi belli tabiiki.. cogunlukla rahatsiz olunur konu sahibesinin durumunda olununca ama bazi yorumcular sadece acik aramak icin yada kulp takmak icin yaziyorlar.. Yada belkide hassasiyetleri vardir yanlis anliyorlar..

hiç haz etmem şu özürlü lafından
bunun kırıcı olmayan, rahatsız etmeyn telafuz yolları var

Beyin özürlü kelimesine takılan arkadaşlara ithafen..
Özür kelimesinin bu konudaki anlamı kusurdur. Yani beyinde herhangi bir sinir sisteminin kusurundan kaynaklanan bir sorundan dolayı beyin özürlü kelimesi kullanılır.
Engelli ise herhangi bir organını yaşamsal faaliyetini sürdürmesine engel olan insanlar için kullanılır
Örneğin; bacağı olmayanlara yürüme engelli, gözleri görmeyenlere görme engelli dendiği gibi ama beyninde herhangi bir sinir sorunu olanlara beyin özürlü denmesi aşağılayıcı bir durum değildir. Çünkü sinir sisteminde özür yani (mazeret. sakatlık, bozukluk, eksiklik ya da elverişsizlik) vardır.

özür kusur anlamındadır ama engel sadece yaşamsal faaliyetini sürdürememesi değil, doğru biçimde çalışmaması anlamına da gelir.

ben hiçbir kimseden, bu sağlık sorununu yaşayanlar için "beyin özürlü" ifadesini duymadım. kullanılan tamlama " zihinsel engelli"dir. beyin özürlü tamlaması her zaman aşağılama ifade eden cümlelerde sarf edilir. siz hiç bir doktor duydunuz mu zihinsel engelli yerine beyin özürlü diyen? demek ki bu durumun genel kabul gören adı bu değil...

arkadaşın niyetini sorgulamıyorum. sonuç itibariyle talihsiz bir tanımlamaydı. arkadaş da kabul etti bunu zaten, hoş olmadığını belirtti.

özür kusur anlamındadır ama engel sadece yaşamsal faaliyetini sürdürememesi değil, doğru biçimde çalışmaması anlamına da gelir.

ben hiçbir kimseden, bu sağlık sorununu yaşayanlar için "beyin özürlü" ifadesini duymadım. kullanılan tamlama " zihinsel engelli"dir. beyin özürlü tamlaması her zaman aşağılama ifade eden cümlelerde sarf edilir. siz hiç bir doktor duydunuz mu zihinsel engelli yerine beyin özürlü diyen? demek ki bu durumun genel kabul gören adı bu değil...

arkadaşın niyetini sorgulamıyorum. sonuç itibariyle talihsiz bir tanımlamaydı. arkadaş da kabul etti bunu zaten, hoş olmadığını belirtti.

Canım ben burda sadece arkadalın konuda geçen beyin özürlü tabirini açıklık kavuşturmak istedim. Tabiki beyin özürlü terimini magdur görüp zihinsel engelli terimini kullanmak daha uygundur. Ama kelime anlamı olarak özrün kusur,mazeret,sakatlık kelimeleriyle eş değer olmasından dolayı ve arkadaşın bi art niyetle söylemediğine inanarak burda bi art niyet bulmuyorum. Ama topumumuzda beyin özürlü kelimesi bi çok insan tarafından saygısızca kullanıldıığı içn artık başkaları tarafından hakaret gibi algılanmaya başladı.

dediğim gibi ben arkadaşın niyetini sorgulamıyorum. sinir anında ağzından öyle çıktı, gerçekten düşünemedi, ya da bilerek dedi... bunlara takılmıyorum. sadece talihsizlik olarak değerlendiriyorum a.s

belki çocuğa bakmıyordur annesi.adam mecburen getirmek zorunda kalıyordur.patronda izin veriyorsa vardır birşey.

ter kokusu sahiden çekilmez haklısın bi yerde
insan bazen annesine dayanamıyo yıkansn zor değil

Back
X