özürlü çocuğunu işe getiriyor

Konu cozumlenmis, sevindim. Ama konu kelime oyununa donmus. Bu konuyu basindan beri takip ediyorum, yazmiyim yazmiyim dedim ama sonunda dayanamayip yazacagim.
Bu "ozurlu" kelimesine takan insanlara acikcasi kiziyorum. Cunku bu kelime "ozur"den gelir, hakaret veya asagilayici bir kelime degildir. Bazilari demis ki, bu kelimeler sinirlenildiginde hakaret niyetine kullanilir. Bunu bu sekilde kullanan varsa bu onun sorunudur, cunku kelimeyi anlami disinda hakaret olarak kullaniyordur.
Biz Turkler, bazi normal kelimeleri hakaret haline getirip o sekilde kullandigimiz icin bu kelimelerin normal anlamlarinda kullanilmasinda art niyet araniyor, yanlis. Ona bakarsaniz
"inek, okuz, it, kopek, ayi,..." hayvan isimleri ve daha birsuru kelime hatta "hayvan" kelimesi de oldugundan cikip hakaret olarak kullanilmiyor mu? simdi kufur mu oluyor bu saydigim kelimeler? hayir. Lutfen bosuna kelime oyunu oynamayin. Bir insana beyin ozurlu denmesiyle zihinsel engelli denilmesinde hicbir fark yoktur. Bunun tartismasini yapanlar bu kelimeleri hakaret olarak kullaniyorsa bu onlarin ayibi efendim. :olmaz:

adamın dedikodu vs.. yapması başka bir konu, engelli oğlu başka bir konu.. öncelikle zorunlu olmadıkça oğlunu getirmezdi birçok kişinin de söylediği gibi.. Bir süre böyle gitsin siz de adamla ilgili rahatsız olduklarınızı açıkça bildirin ona, zamanla düzelir. Zaten ortada büyük bir sorun falan da göremiyorum ben. Belki de büyük bir odaya geçmeyi de deneyebilirsiniz.

belki çocuk evde sıkılıp eziyet ediyor anasına babasına adamcağız mecbur kalıyordur getirmeye, hoşgörülü olmak lazım..

çalışırken insanı her türlü sorun sıkıntı buluyor.kafaya takmamak gerekli çünkü nereye gidersen git farklı sorunlar çıkıyor.sen şimdi iş arkadaşının engelli oğluna takmışsın.o olmasaydı başka bişeylere canına sıkardın.insan değilmiyiz hep bişeyler buluyoruz. illaki kendimizi strese sokacağız ortamda gerginlik kavga olacak.:22:

melek ,ağzına sağlık...

ayrıca ter kokan ve gürültülü şekilde konuşan insanları belirtmek hakaret değil,kişi kendi edebinden utansın..
valla benim bazen yüzlerine bile söyleyesim geliyor...kimseyi rahatsız etmek zorunda değiller..

yaa nasil cözümlendi bilgisi olan yazsin lütfen....yazik amca ne yapsin örnek bir insan....:65:baskada birsey demiyorum....:46::46:bunlar amcaya gelsin....

önceki sayfalarda yazmış işte konu sahibi arkadaş, patronla konuşulmuş ve amca oğlunu artık getirmiyormuş işe

Back
X