Özverili olmam kıymetimi mi düşürüyor?

idilbilgeasya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
552
1.455
113
Az evvel bir arkadaşımla tartıştık bu konuyu. Ben ilişkilerimde özverili davranmaya çalışırım. Hem maddi hem manevi... Bir tek sevgilim bile "Ben İdil' e şunu aldım, ona şu imkânı sağladım, şuralara götürdüm." falan diyemez. Onlar bunu diyemesin diye hesaplara da ortak olurum, yapılan şeye mukabil bir şeyler yapmaya da çalışırım. Arkadaşım bu durumumdan dolayı kıymetimin bilinmediğini söylüyor. Sanıyor musun ki seni ilişki bittikten sonra bu özelliğinden dolayı takdir ediyorlar, diyor. Bu konuda kendimi sorgulama aşamasindayim açıkçası şu an. Hayat anlayışıma göre erkek ve kadın eşittir ve kadın da verici olmalıdır, altta kalmamalıdır ama şöyle bir bakınca gerçekten kıymetimin hiç bilinmediğini görüyorum... Nerede talepkâr, gözü doymayan, kendisini gezdirip hediyeler isteyen kadın varsa hayatını yaşıyor...

Herşeyin fazlası zarardır - Ailenizden başka kimseye çok özverili olmayacaksınız. Olursanız da karşılık beklemeden olmalısınız çünkü karşınızdaki kişiler bu özverilerinize alışıp, değerini bilmeyeceklerdir.
Neden bu kadar özverili olmak istiyorsunuz? Muhtemelen karakteriniz ile alakalıdır - Aslında güzel bir şey ama değeri bilinmiyor ne yazıkki.

bu sizin kisiliginiz hayata bakısız aciniz degerli olmak icin yapılmaz ki bu.

amac erkek arkadas aman da ne özverili desin degil ki.

esimle evlenmeden once hesap odemek icin gayret ederdim. odetmedi hicbir zaman. bende evde ona borek yapip sarma sarip kek yapip gotururdum. hediyeler mutlaka karsilikli olurdu. bana illaki karsilikli olmak zorunda degil benim icimden geldi aldim derdi ama ben altında kalmazdım kesinlikle.

pisman mıyım? degilim. yine o yıllara geri dönsek yine aynı davranırım.

Kıymetinizin bilinmemesi yanlış kişilerle olduğunuz için. Ayrıca arkamdan kötü konuşmalarındansa hiç konuşmamalarını tercih ederim.
Sizin karakteriniz böyle. Arkadaşlarınız birkaç şey söyledi diye neden değişesiniz ki.

Bana kalırsa fazla fedakar olmayın; sonunda hep 'altın gibi kalbin var ' deyip dıgıdık dıgıdık olan kadınlara gidiyorlar.

nasıl yani hayatınızda biri olduğunda size hediye almasına izin vermez misiniz? bir konuda size yardımcı olmasına ya da arabayla bir yere bırakmasına müsade etmez misiniz?

[/QUOTE]
nasıl yani hayatınızda biri olduğunda size hediye almasına izin vermez misiniz? bir konuda size yardımcı olmasına ya da arabayla bir yere bırakmasına müsade etmez misiniz?
Kendi arabam var, ben gelirim derim mesela... Hiç yardım isteyebilen bir tip değilim, kendine yeten, yağında kavrulan bir tipim. Borç olayına hiç girmem, maddi talepte bulunmam. Hediye alınacağını hissedersem de pahada ağır bir şeyler olmasın isterim, mahçup oluyorum... En az alinan hediyenin değerinde muhakkak bir şeyler alırım. Şimdi yazınca ben özverili değil, düpedüz "keriz"mişim ya galiba.

Kendi arabam var, ben gelirim derim mesela... Hiç yardım isteyebilen bir tip değilim, kendine yeten, yağında kavrulan bir tipim. Borç olayına hiç girmem, maddi talepte bulunmam. Hediye alınacağını hissedersem de pahada ağır bir şeyler olmasın isterim, mahçup oluyorum... Şimdi yazınca ben özverili değil, düpedüz "keriz"mişim ya galiba.
[/QUOTE]
ben tam tersi, maddi imkanı olduğu halde ucuz hediyeler alıyorsa bana değer vermediğini düşünürüm. insan sevdiği birine değerli şeyler almak ister. o size alır siz de ona alırsınız ne var bunda. eğer bu kadar abartıyorsanız malesef kıymetinizi bilmezler, hatta kullanırlar.

Kendi arabam var, ben gelirim derim mesela... Hiç yardım isteyebilen bir tip değilim, kendine yeten, yağında kavrulan bir tipim. Borç olayına hiç girmem, maddi talepte bulunmam. Hediye alınacağını hissedersem de pahada ağır bir şeyler olmasın isterim, mahçup oluyorum... En az alinan hediyenin değerinde muhakkak bir şeyler alırım. Şimdi yazınca ben özverili değil, düpedüz "keriz"mişim ya galiba.
[/QUOTE]

Valla yiyenler daha kıymetli oluyor bence ve ben helal olsun diyorum cidden.

Üstelik dışarıda çok beğenilen, bir ortama girince bakışları üzerinde toplayan bir kadınım. Sanırım bir erkeğin isteyebileceği kusursuz bir enayiyim.

[/QUOTE]

Hayır degilsiniz. zaten size gercekten deger veren adam usteler. mesela bende evlenmeden once esime ben gelirim derdim. yeri gelir giderdim de. yeri gelir hayir geliyorum der israrla gelirdi. eve birakma konusunda olmaz ben giderim derdim esim birakacağim diye ustelerdi ben mahcup olurdum.

hicbir zaman esime pahalı hediye aldırmadım. Bir tek evlenme teklifinde tektas almisti onuda kesinlikle ima etmedim. esim ama su an sen bana oyle yaptikca mahcup oldukca ben daha cok yapasım geliyordu der.

o bana tektas alıp evlenme teklifi edince bende ona guzel bir saat almıstım. onun bile altında kalmadım. alyansları o bana aldıysa bende onunkini aldım. nisan elbisesini o benimkini odedi bende ona takım elbise aldım. hatta ayakkabı bile o bana nisan elbisemin altına ayakkabı aldı bende onun takımının ayakkabısını aldim. hatta nisan alisverisinde geline makyaj malzemesi alınır ya bende ona tras makinesi almıstım.

bunları alırken ya sen niye herseyin karsılıgini vermeye calısıyorsun sen kız tarafısın tabiki alınacak sana demisti esim.

keriz oldugumu dusunmuyorum. yine olsa yine yaparım.

Hayır degilsiniz. zaten size gercekten deger veren adam usteler. mesela bende evlenmeden once esime ben gelirim derdim. yeri gelir giderdim de. yeri gelir hayir geliyorum der israrla gelirdi. eve birakma konusunda olmaz ben giderim derdim esim birakacağim diye ustelerdi ben mahcup olurdum.

hicbir zaman esime pahalı hediye aldırmadım. Bir tek evlenme teklifinde tektas almisti onuda kesinlikle ima etmedim. esim ama su an sen bana oyle yaptikca mahcup oldukca ben daha cok yapasım geliyordu der.

o bana tektas alıp evlenme teklifi edince bende ona guzel bir saat almıstım. onun bile altında kalmadım. alyansları o bana aldıysa bende onunkini aldım. nisan elbisesini o benimkini odedi bende ona takım elbise aldım. hatta ayakkabı bile o bana nisan elbisemin altına ayakkabı aldı bende onun takımının ayakkabısını aldim. hatta nisan alisverisinde geline makyaj malzemesi alınır ya bende ona tras makinesi almıstım.

bunları alırken ya sen niye herseyin karsılıgini vermeye calısıyorsun sen kız tarafısın tabiki alınacak sana demisti esim.

keriz oldugumu dusunmuyorum. yine olsa yine yaparım.
[/QUOTE]
Aynı sizin mantığınızda bir insanım. Eşiniz kıymetinizi bilmiş, belki karakterimde değil de seçimlerimde bir sıkıntı vardır.

Artık kendinizin kıymetini bile vakti.
Maddi durum var fizik var sağlık var.
Daha ne olsun bıraz bencıl olun önce kendınız.

Ben de senin gibiydim , bana böyle olmamayı en azından az da olsa bencil davranmayı eşim( o zamanlar sevgiliydik) öğretti.Ben yaparım ben hallederim kendim giderim kendim gelirim tektaş istemem masraf yapma vs vs dedikçe eşim de bunları senin için ben yapmalıyım tektaşı senin isteyip istememene göre alamam gibisinden şeyler söyledi hep.Ona karşı hala verici ve fedakarımdır ama diğer insanlara karşı bu huyumu değiştirdim az da olsa.Maalesef suistimal edilmeye açık durumda oluyor özverili insanlar.Karşınıza çıkan insanlar kötü kalpliyse bu özelliğinizden faydalanabilir.Önce ben demeye çalışın biraz.Benim tavsiyem bu yönde.

Artık kendinizin kıymetini bile vakti.
Maddi durum var fizik var sağlık var.
Daha ne olsun bıraz bencıl olun önce kendınız.
Haklısınız, çok haklısınız hanımlar.

Katılıyorum size

[/QUOTE]
Allah seni..Çok tatlısın ya

Bu evlilikte demeyle flört de...Fazla özverili olma gercekten daha cok üzülürsün insanların çogu anlayışı fedakarlık ı anlamıyor seni ezip geciyor vazgeç yapma...

Eslere yapılanlar müstesna..Ben de öyleydim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…