- 30 Temmuz 2013
- 7.264
- 1.746
- 398
- Konu Sahibi MissMoonTwilight
-
Çocuğun kuzeni kuyumcu, aynı zamanda pırlanta vs de satıyor. Zaten yüzük de oradanmış sanırım.
Yüzüğü güvenilir birine versek çocuğa da kuzeninin iş yerine gelmesi gerektiğini söylesek, yüzük teslim edilirken kuzeni de kontrol eder sahte olmadığı teyitlenir dedik ama çok da emin olamadık bu fikirden.
Direkt kuzenine versin, en mantıklısı bu.Çocuğun kuzeni kuyumcu, aynı zamanda pırlanta vs de satıyor. Zaten yüzük de oradanmış sanırım.
Yüzüğü güvenilir birine versek çocuğa da kuzeninin iş yerine gelmesi gerektiğini söylesek, yüzük teslim edilirken kuzeni de kontrol eder sahte olmadığı teyitlenir dedik ama çok da emin olamadık bu fikirden.
aaa gerçekten mi?100 bin civarı fiyatta yani. emin mi gerçek pırlanta olduğuna sertifikası var mı?
ben netten pırlanta aldığımda loomis diye değerli eşya para falan gönderimi sağlayan kargo firmasyla geldi arişten.oraya sorabilirsiniz
ben meraklıyım bu konuya.100 bin den de fazla olabilir. o yüzden vermeden zen atasaya falan gösterin.onlarda cihazlar var hemen değerini söylerler.normal kuyumcu bilmez.sahte olabilir bu arada .Yani 100 bin midir bilmiyorum çok anlamam pırlanta meselesinden.
sanırım marka marka da fark ediyor. sertifikası varmış anladığım kadarı ile.
Sormuştum arkadaşıma bana nasıl iade edeyim bunu dediğinde, hani emin misin gerçek mi sahte olmasın bir de uğraşma demiştim de sertifikasının olduğunu söylemişti.
Sertifikası var diye hatırlıyorum.Aslında makul bir fikir. Adam verirken sertifikasını falan vermiş mi? Belki o da sahte hediye etti bilemezsiniz ki?
Benim 0.30 karatım ne kadar eder şuandaben meraklıyım bu konuya.100 bin den de fazla olabilir. o yüzden vermeden zen atasaya falan gösterin.onlarda cihazlar var hemen değerini söylerler.normal kuyumcu bilmez.sahte olabilir bu arada .
tanınmamış kuyumcu sertifikasının bir değeri yok.kredi kartı gibi bir şeyede basıyor kendileri ya da karton yaptırıp yazıyrlar üstüne bir şeyler.hrd gıa gibi uluslararası ya da pırlanta zinciri mağazaların sertifikası olmalı.2 karatın mutlaka hrd gıa sı vardır.yoksa sahtedirSertifikası var diye hatırlıyorum.
Kuryeyle yollayınHanımlar selamlar. Arkadaşım ile fikir alışverişi yaptık ancak işin içinden çıkamadık.
Fikirlerinize çok ihtiyacımız var. Güzel fikirler geleceğine çok eminim.
Sevgiliden ayrılma sebebi ile karşı tarafa iade etmeniz gereken pahalı bir hediye (pırlanta yüzük) var diyelim elinizde. Bunu ne şekilde iade edersiniz?
Normal şartlarda karşı karşıya gelinmek istenmiyorsa, güvenilir biri vasıtası ile iletilir ancak arkadaşımın durumu pek normal değil.
Ayrılık normal, öyle aldatma, dayak vs. söz konusu değil ancak karşı taraf ayrılığı asla ve asla kabullenemiyor. En son artık işin ucu çeşitli iftiralara, evin önüne gelip rezillik çıkarmalara kadar gelmiş. Daha öncesinde o yüzük senin istemiyorum verme çöpe at istersen diyen çocuk, sanki arkadaşım vermeyi istemiyormuş gibi yüzük de yüzük diye bugün elli defa aramış yüzüğü istiyorum diye.
Arkadaşım da zaten vermeyi istiyor ancak, çocuğun bugünkü tutumundan sonra alıp da almadım demesinden ya da sahte yüzük iade ettiler bana diye saçmalamasından çekiniyor. Ki bugünkü yaptıklarından sonra yapması mümkündür.
Siz olsanız böyle birine bu yüzüğü nasıl iade ederdiniz?
Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler.
özelliklerine bağlı.10 bin de olabilir 18 bin deBenim 0.30 karatım ne kadar eder şuanda
Ne özelliği olacak kız bildiğin tek taşözelliklerine bağlı.10 bin de olabilir 18 bin de
öyle olmuyor daha az karatlı taş büyük taştan pahalı olabiliyor.Ne özelliği olacak kız bildiğin tek taş
Olsun o zaman 10 bin cepteöyle olmuyor daha az karatlı taş büyük taştan pahalı olabiliyor.
tanınmamış kuyumcu sertifikasının bir değeri yok.kredi kartı gibi bir şeyede basıyor kendileri ya da karton yaptırıp yazıyrlar üstüne bir şeyler.hrd gıa gibi uluslararası ya da pırlanta zinciri mağazaların sertifikası olmalı.2 karatın mutlaka hrd gıa sı vardır.yoksa sahtedir
gerçekse biliyordur ama zirkon taşsa bir de.ayrılacağı adam çok mu varlıklı?şimdi baktım bazı markalarda 2 karata 170 bin 160 bin fiyatları var en düşük kalitedekilerin hem deAy maşallah muhteşemsiniz.
Kuyumcu kuzeni bu kadar şey bilmiyordur sattığı yüzük hakkında
gerçekse biliyordur ama zirkon taşsa bir de.ayrılacağı adam çok mu varlıklı?şimdi baktım bazı markalarda 2 karata 170 bin 160 bin fiyatları var en düşük kalitedekilerin hem de
tak gitsin tırnakları sağlamsa bir şey olmaz.arada tırnakları kontrol ettir açılırsa taş düşer farketmeden.onun dışında kırılmaz çizilmez.pırlantayı sadece başka pırlanta çizebilirOlsun o zaman 10 bin ceptebirde ben günlük takıyorum eşim kızıyor hemen çıkartıyorum bu kadar pahalandıysa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?