• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pahalı Bir Hediye Nasıl İade Edilir?

MissMoonTwilight

Guru
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
7.264
1.746
398
Hanımlar selamlar. Arkadaşım ile fikir alışverişi yaptık ancak işin içinden çıkamadık.
Fikirlerinize çok ihtiyacımız var. Güzel fikirler geleceğine çok eminim.

Sevgiliden ayrılma sebebi ile karşı tarafa iade etmeniz gereken pahalı bir hediye (pırlanta yüzük) var diyelim elinizde. Bunu ne şekilde iade edersiniz?
Normal şartlarda karşı karşıya gelinmek istenmiyorsa, güvenilir biri vasıtası ile iletilir ancak arkadaşımın durumu pek normal değil.
Ayrılık normal, öyle aldatma, dayak vs. söz konusu değil ancak karşı taraf ayrılığı asla ve asla kabullenemiyor. En son artık işin ucu çeşitli iftiralara, evin önüne gelip rezillik çıkarmalara kadar gelmiş. Daha öncesinde o yüzük senin istemiyorum verme çöpe at istersen diyen çocuk, sanki arkadaşım vermeyi istemiyormuş gibi yüzük de yüzük diye bugün elli defa aramış yüzüğü istiyorum diye.

Arkadaşım da zaten vermeyi istiyor ancak, çocuğun bugünkü tutumundan sonra alıp da almadım demesinden ya da sahte yüzük iade ettiler bana diye saçmalamasından çekiniyor. Ki bugünkü yaptıklarından sonra yapması mümkündür.

Siz olsanız böyle birine bu yüzüğü nasıl iade ederdiniz?
Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler.

öyle deme ben de bilmiyordum 12 sene öncesi.araştıra araştıra satın ala ala öğrendimm.
Hediye gele gele öğrendim :KK70: öyle ki artık gerçeği mi yoksa montürü mü anlayabiliyorum elime alınca:KK8:

Ay yok yazın ya bayağı aydınlanma yaşadım sayenizde.
Çok cahildim bu konuda sorularımdan anlamışsınızdır.
gemoloji dersi 1 başlıyoruz hanımlar.öncelikle biri size kök zümrüt kök yakut kök safir adıyla bir şeyler satmaya kalkarsa kaçın .onlar daha değersiz taşlardır.taşlar ağaç mıki kökü dalı olsun?0.30 karattan büyük taş alacaksanız mutlaka gia ya da hrd sertifika isteyin.taşın içinde kod oluyor bir cihazla görülebiliyor sadece.forevermark lardada var o kod taşın içinde yazılı

Sahte değildir de kuyumcudan geldiyse, laboratuar taşı olabilir pekala. Adam normal ucretli bir calisansa dogal elmas 2 karat mumkun degil.
Ben hiç anlamam boncuğu pırlanta deseler ayyy ne.guzelmis derim sizler yorum yapınca olmaz iki karat çok pahalı olmalı diyorsunuz ondan diyorum belki sahtedir diye

Ben hiç anlamam boncuğu pırlanta deseler ayyy ne.guzelmis derim sizler yorum yapınca olmaz iki karat çok pahalı olmalı diyorsunuz ondan diyorum belki sahtedir diye
miss in dediği gibi doğal olmayan laboratuvarda üretilen taşlarda var onlar kat kat ucuz gerçek elmas pırlantadan .pırlanta zaten elmasın kesim şekli başka hali.faset denir adına.elmaslar az fasetli pırlanta fazladır hatırlayamadım şimdi faset sayılarını

Sertifikaların firma onaylı olması gerekıyor ıste, o sertıfıkalar calıntı ıhtımallerı ıcın var. Hele kı ıcınde fırma ısmı falan varsa kolay kolay bozduramazsın onu anında polıs tepene bıner kuyumcu haber verırse. Bunların da kendı ıcınde ıhbar hatları var, senı bekletır bı cay soyler bakalım atolyede der kapana kıstırır. Nerden bılıyorum cunku amcam kuyumcu :p genelde sertıfıkanın aıt oldugu yerde bozdurma ıslemı yaparken bıle kımlık ıstenıyor, oyle annemın, ablamın deyıp esnaf muamelesı yaptırtmıyorlar kendılerıne

Sertifikaların firma onaylı olması gerekıyor ıste, o sertıfıkalar calıntı ıhtımallerı ıcın var. Hele kı ıcınde fırma ısmı falan varsa kolay kolay bozduramazsın onu anında polıs tepene bıner kuyumcu haber verırse. Bunların da kendı ıcınde ıhbar hatları var, senı bekletır bı cay soyler bakalım atolyede der kapana kıstırır. Nerden bılıyorum cunku amcam kuyumcu :p genelde sertıfıkanın aıt oldugu yerde bozdurma ıslemı yaparken bıle kımlık ıstenıyor, oyle annemın, ablamın deyıp esnaf muamelesı yaptırtmıyorlar kendılerıne
dolap modacruz gardrops vs de 2. el satılıyor ben çok aldım.sertifikasıyla da gönderdiler.kolayca alınıp satılıyor ama.anca poliste kaydı varsa .

pırlanta dersimiz bitti arkadaşlar .şimdi nasıl iade edeceğini düşünelim hep birlikte :rolleyes:
Yaw Ebru Yaşar pırlantası muamelesı cekmeye gerek yok, kuryeyle yollasın bıtsın gıtsın sankı 500bin dolar anasını satayım

dolap modacruz gardrops vs de 2. el satılıyor ben çok aldım.sertifikasıyla da gönderdiler.kolayca alınıp satılıyor ama.anca poliste kaydı varsa .
İşte onlar kayıtlı olanlar. Ben zaten x kuyumcunun bastıgı sertıfıkaya guvenmıyorum

Ne büyük sıkıntı o sertivaka durumunu duymuştum taş değerli olunca herşey daha farklı oluyor kaçakçıları oluyor mafya yada
Kardeşimin var tek taş ama merak edip bakmadım bile🤣
Benim hiç pirlantam olmadı 😪

İşte onlar kayıtlı olanlar. Ben zaten x kuyumcunun bastıgı sertıfıkaya guvenmıyorum
onlardan asla almamm.eskiden elmas anaayar a işlenirmiş 8 ayar altın yerine.bunu bilen uyanıklar sahte taşlarla bakır gibi bir madene uyduruk gerdanlık küpe yüzük yapıyorlar eskitilmiş görünümde veriyorlar.2000 3000 e satıyorlar kocaman sözde elmas gerdanlıkları.adına da elmas kırıntısıyla yaptık diye uyduruyorlar.kırıntısı bile fasetlenir işlenir halbuki.200 tl lik ürünü 3000 e satıyorlar.gerçeği 60 70 bin bu niye 3000 diye kafa yormadan alan da çok.bir de satıcıya teşekkür üstüne teşekkür ediyorlar :rolleyes: :KK53:

Hanımlar selamlar. Arkadaşım ile fikir alışverişi yaptık ancak işin içinden çıkamadık.
Fikirlerinize çok ihtiyacımız var. Güzel fikirler geleceğine çok eminim.

Sevgiliden ayrılma sebebi ile karşı tarafa iade etmeniz gereken pahalı bir hediye (pırlanta yüzük) var diyelim elinizde. Bunu ne şekilde iade edersiniz?
Normal şartlarda karşı karşıya gelinmek istenmiyorsa, güvenilir biri vasıtası ile iletilir ancak arkadaşımın durumu pek normal değil.
Ayrılık normal, öyle aldatma, dayak vs. söz konusu değil ancak karşı taraf ayrılığı asla ve asla kabullenemiyor. En son artık işin ucu çeşitli iftiralara, evin önüne gelip rezillik çıkarmalara kadar gelmiş. Daha öncesinde o yüzük senin istemiyorum verme çöpe at istersen diyen çocuk, sanki arkadaşım vermeyi istemiyormuş gibi yüzük de yüzük diye bugün elli defa aramış yüzüğü istiyorum diye.

Arkadaşım da zaten vermeyi istiyor ancak, çocuğun bugünkü tutumundan sonra alıp da almadım demesinden ya da sahte yüzük iade ettiler bana diye saçmalamasından çekiniyor. Ki bugünkü yaptıklarından sonra yapması mümkündür.

Siz olsanız böyle birine bu yüzüğü nasıl iade ederdiniz?
Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler.
Alir kargoyla karşıdan ödemeli yollarim. Ne demek sahte falan filan. O zaman da derim yuzuk.neyse onu iade ettim. :)

Allah iyilerle karsilastirsin

Ne büyük sıkıntı o sertivaka durumunu duymuştum taş değerli olunca herşey daha farklı oluyor kaçakçıları oluyor mafya yada
Zengin dertleri anacım :KK53: herif pırlanta alıp getırecek sen gıdıp bozdurmaya kalkacaksın enseleneceksın cok buyuk rezalet ya en guzelı hıc olmaması:KK70:yada kendın alacaksın kımseyle ısın olmayacak. Aslında baktıgında yarı yarıya kar marjı olan bır sektor, yanı tutku olmasa alınacak poh degıl de ıste kadının nefsı hep dürtük atıyor neden senın de olmasın dıye:KK53::KK48:

Kendime alinti yapayım
Lafım eksik kalmasin

Benim hiç pırlantam olmadı varsin olmasin çünkü ben pirlantayim :nazar::KK51::KK72:

Yaw Ebru Yaşar pırlantası muamelesı cekmeye gerek yok, kuryeyle yollasın bıtsın gıtsın sankı 500bin dolar anasını satayım

Aynen katılıyorum 2 karat olduğunu zaten sanmıyorum konu sahibesi versin gitsin sanki petrolcu herifin Ebru Yaşara verdiği yüzük

onlardan asla almamm.eskiden elmas anaayar a işlenirmiş 8 ayar altın yerine.bunu bilen uyanıklar sahte taşlarla bakır gibi bir madene uyduruk gerdanlık küpe yüzük yapıyorlar eskitilmiş görünümde veriyorlar.2000 3000 e satıyorlar kocaman sözde elmas gerdanlıkları.adına da elmas kırıntısıyla yaptık diye uyduruyorlar.kırıntısı bile fasetlenir işlenir halbuki.200 tl lik ürünü 3000 e satıyorlar.gerçeği 60 70 bin bu niye 3000 diye kafa yormadan alan da çok.bir de satıcıya teşekkür üstüne teşekkür ediyorlar :rolleyes: :KK53:
İşte o montür olayı, aslında terimlerden anlamayanları cok buyuk kandırıyorlar. Elmas montür adı üstünde elmas set degıl, beynı olan sorgulasın kardesım, kırıntısı para etse atölyeler firma açardı

Back
X