• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pahalı Bir Hediye Nasıl İade Edilir?

MissMoonTwilight

Guru
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
7.263
1.746
398
Hanımlar selamlar. Arkadaşım ile fikir alışverişi yaptık ancak işin içinden çıkamadık.
Fikirlerinize çok ihtiyacımız var. Güzel fikirler geleceğine çok eminim.

Sevgiliden ayrılma sebebi ile karşı tarafa iade etmeniz gereken pahalı bir hediye (pırlanta yüzük) var diyelim elinizde. Bunu ne şekilde iade edersiniz?
Normal şartlarda karşı karşıya gelinmek istenmiyorsa, güvenilir biri vasıtası ile iletilir ancak arkadaşımın durumu pek normal değil.
Ayrılık normal, öyle aldatma, dayak vs. söz konusu değil ancak karşı taraf ayrılığı asla ve asla kabullenemiyor. En son artık işin ucu çeşitli iftiralara, evin önüne gelip rezillik çıkarmalara kadar gelmiş. Daha öncesinde o yüzük senin istemiyorum verme çöpe at istersen diyen çocuk, sanki arkadaşım vermeyi istemiyormuş gibi yüzük de yüzük diye bugün elli defa aramış yüzüğü istiyorum diye.

Arkadaşım da zaten vermeyi istiyor ancak, çocuğun bugünkü tutumundan sonra alıp da almadım demesinden ya da sahte yüzük iade ettiler bana diye saçmalamasından çekiniyor. Ki bugünkü yaptıklarından sonra yapması mümkündür.

Siz olsanız böyle birine bu yüzüğü nasıl iade ederdiniz?
Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler.

Yani.
Bırakacak adam zaten derdine düşmez ya da sevgilisine gidip bu meblağda bir hediye almaz.
Uluslararası sertifika belli ki yok, hrd ıdl gia olmadan hiçbir taşa pırlanta muamelesi yapmam.
Hatta son zamanlarda yaygın uygulamalardan biri de elması pırlanta montürlemektir.
Öyledir belki.
Olabilir nihayetinde forevermark degıl ya bu yuzuk. Amcaoglunun kuyumcusunu tanımıyor dunya standartları. Muamele çok çirkin ama hedıyenın cınsı ne olursa olsun o artık karsı tarafındır, pesıne dusmek basıtlıktır ha karsı taraf ıade etmek ısterse kendı rızasıyla o ayrı. Gecenlerde lüks cantalara altın muamelesi yapmıs basit adamları gosterıyordu haberlerde. Eskı esıne bosanırken dava acmak ıstıyormus,lüks cantalar da mal paylasımına gırsın, iade edilsin gibilerinden. Bu cantayı alamayan bırıne okeyım ama bu zıhnıyete asla tahammul edemem, erkegın de cırkefı hıc cekılmıyor, cırkeflık bayragı yıne kadınlar da kalsın bence

1c kaliteli bir ürün o zaman.
Yine de bırakılmaz bana göre, almasa bile iade etmek en doğrusu.

İade etmek için bayağı bir uğraş verdi aslında başta ama çocuk bir türlü iade almaya yanaşmadı, arkadaşım aracı biri ile iade etmek vs istediğinde sen getir diye tutturdu amaç görüşmek tabi. Sonunda da böyle oldu işte.

Olabilir nihayetinde forevermark degıl ya bu yuzuk. Amcaoglunun kuyumcusunu tanımıyor dunya standartları. Muamele çok çirkin ama hedıyenın cınsı ne olursa olsun o artık karsı tarafındır, pesıne dusmek basıtlıktır ha karsı taraf ıade etmek ısterse kendı rızasıyla o ayrı. Gecenlerde lüks cantalara altın muamelesi yapmıs basit adamları gosterıyordu haberlerde. Eskı esıne bosanırken dava acmak ıstıyormus,lüks cantalar da mal paylasımına gırsın, iade edilsin gibilerinden. Bu cantayı alamayan bırıne okeyım ama bu zıhnıyete asla tahammul edemem, erkegın de cırkefı hıc cekılmıyor, cırkeflık bayragı yıne kadınlar da kalsın bence
Tektaş yüzük ama bu, başka bir hediye olsaydı seninle aynı fikirde olurdum ama birliktelik sembolize eden durum.
Nişanda bile tarafların yüzükleri iade edilir ya o hesap.
Çanta valla girmeli mal paylaşımına, dünya para yatıran var adeta tapu yerine çantaya girişiyor bazı kadınlar😂
Eğer ki hermes gibi üst seviyelerden bahsediyorsak bir zahmet girsin😂

Elektronikte de ikinci eli 10.000₺’lık ürünü adam 4.000’e veriyor mesela. Sorgulamadan alıyorlar, sonra dolandırıldım! 😂😂. Bunu çok duyuyordum ben de, bir farkı olmasa adam niye sana 6.000 daha ucuza versin? İyilik yapıyor sanıyorlar 😂
afyon marka telefonlarda öyle kaçakları alıyorlar ucuz diye.sonra çalıştıramıyorlar tabiki kayıtlı olmadığı için.o para da çöpp

İade etmek için bayağı bir uğraş verdi aslında başta ama çocuk bir türlü iade almaya yanaşmadı, arkadaşım aracı biri ile iade etmek vs istediğinde sen getir diye tutturdu amaç görüşmek tabi. Sonunda da böyle oldu işte.
Valla bu da oyunun bır parcası olmasın da sız de kurban olmayın ınsallah tum ıyı niyetinizle. Şahsen böyle bir olaya asla aracı olmazdım. Dünya cok kötü, yüzüğü verirken siz yokmussunuz ıade ederken de olmamalısınız, tum olay sızın ustunuze kalmasın da, ıyılıkten maraz doguyor, canınızı sıkmak ıstemem ama malesef

Tektaş yüzük ama bu, başka bir hediye olsaydı seninle aynı fikirde olurdum ama birliktelik sembolize eden durum.
Nişanda bile tarafların yüzükleri iade edilir ya o hesap.
Çanta valla girmeli mal paylaşımına, dünya para yatıran var adeta tapu yerine çantaya girişiyor bazı kadınlar😂
Eğer ki hermes gibi üst seviyelerden bahsediyorsak bir zahmet girsin😂
Hermes ve türevi olanlarından bahsedıyordur muhtemelen. Hermes alacak adam onun pesıne dusmesın ya daha da basıtlesıyor o zaman durum. Nişanda takılan hersey kız tarafınınmıs bu arada, ben nişan attım ama direkt yüzüne fırlattım, onlardan da verelım yuzugunuzu talebı olmadı bende asla pesıne dusmedım alsın totosuna monteletsın dıye😆

Hermes ve türevi olanlarından bahsedıyordur muhtemelen. Hermes alacak adam onun pesıne dusmesın ya daha da basıtlesıyor o zaman durum. Nişanda takılan hersey kız tarafınınmıs bu arada, ben nişan attım ama direkt yüzüne fırlattım, onlardan da verelım yuzugunuzu talebı olmadı bende asla pesıne dusmedım alsın totosuna monteletsın dıye😆
Takılan ziynet evet ama yüzük ve bohça vs iade edilir.
Ya her şeyi geç, bitmiş bir şeyden sembolik yüzük niye kalsın zaten, yüzük özeldir.
Kolye kalsın kime ne yeri gelir takılır da yüzük kısmet mi kapatsın😂😂😂

Düşünüyorum, erkek olacağım karım hermes alacak bir de koleksiyon yapacak, elbette mal paylaşımına sokarım yahu.
Mal çünkü o, 100bin dolar verip almışım servet yatıyor orada bırakır mıyım😂

Takılan ziynet evet ama yüzük ve bohça vs iade edilir.
Ya her şeyi geç, bitmiş bir şeyden sembolik yüzük niye kalsın zaten, yüzük özeldir.
Kolye kalsın kime ne yeri gelir takılır da yüzük kısmet mi kapatsın😂😂😂

Düşünüyorum, erkek olacağım karım hermes alacak bir de koleksiyon yapacak, elbette mal paylaşımına sokarım yahu.
Mal çünkü o, 100bin dolar verip almışım servet yatıyor orada bırakır mıyım😂
Bana hermes almıs adamı bosamam kı birkac hermes daha aldırırım :KK70: :KK53:

Karım hermes alsa altın dona merak sararım bir şey yaparım yani.
Patek philippe koleksiyonu çakarım hemen aha denk işte😂
Senın erkek versıyonun ne emsal davalar acar hukuk camiasında ben korktum anacım :KK53: :KK70: bana hermes almasın ama her ay 1hafta ülke ülke gezdırsın:KK8::KK53:

Valla bu da oyunun bır parcası olmasın da sız de kurban olmayın ınsallah tum ıyı niyetinizle. Şahsen böyle bir olaya asla aracı olmazdım. Dünya cok kötü, yüzüğü verirken siz yokmussunuz ıade ederken de olmamalısınız, tum olay sızın ustunuze kalmasın da, ıyılıkten maraz doguyor, canınızı sıkmak ıstemem ama malesef

Yok çok haklısınız. Benim de konu açmamdaki sebep oydu aslında. Hani belgeli kanıtlı, acaba ya düşmeden bu yüzük nasıl teslim edilebilir kısmını sordum ama. bizim aklımıza gelen dışında birkaç fikir geldi sadece. Konu da dağıldı gibi oldu. Gerçi yapılabilecek şeyler de belli insanlar da haliyle ancak bu kadar fikir verebiliyor.
Sağolsunlar ellerinize sağlık.

Alırken öyle de satarken değeri çok düşüyor.mesela benimkinin değeri şuan 8bin küsür ama satmak istesem 1binküsür lira veriyorlar.Pırlanta çok değer kaybediyor
kuyumcuya satarsanız öyle.ama 2. el sitelerde değerine daha yakın satılıyorlar.zaten lüks tüketim malı pırlanta yatırım değil ki.yatırım için hrd gia sertifikalı 1 karat üstü taşlar olur.onlara da bizim gücümüz yetmez

Senın erkek versıyonun ne emsal davalar acar hukuk camiasında ben korktum anacım :KK53: :KK70: bana hermes almasın ama her ay 1hafta ülke ülke gezdırsın:KK8::KK53:
Akıllandım da işte geç oldu, bir halta yaramadı giden gittikten sonra😂

O parayla 1 hafta değil 1 ay gezdirilir zaten😂

kuyumcuya satarsanız öyle.ama 2. el sitelerde değerine daha yakın satılıyorlar.zaten lüks tüketim malı pırlanta yatırım değil ki.yatırım için hrd gia sertifikalı 1 karat üstü taşlar olur.onlara da bizim gücümüz yetmez
2.el siteleri bilmiyordum. Özelden örnek bı site adı verebilir misiniz?🙏

Akıllandım da işte geç oldu, bir halta yaramadı giden gittikten sonra😂

O parayla 1 hafta değil 1 ay gezdirilir zaten😂
1 haftada tüketirim hiç acımam, çok dilbazımdır ayıptır söylemesi :KK59:bu aydınlanma kısmımı bosandıktan sonra kesfettım tabi:KK59::KK53: yemeyesi varsa da yer, garanti ediyorum:KK70::KK70:

Back
X