Palmoplantar kerotederma veya mal de meleda

ciko07

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2010
5.901
817
373
Bu hastaliklar hakkinda bilgisi olan tedavi acisindan bilgisi olan varmi?

Neymiş diye baktım ama teşhisi doktor mu koydu? Ben olmadığım için hatalı bir şey söylemek istemem, forumda zaten ilaç vs. ismi vermek yasak ama yapabildiğim kadar çeviri yapabilirim yabancı sayfalardan istediğiniz genel anlamda bir bilgiyse tabi.

Umarım kötü birşey değildir, ben de herhangi bir bilgiye sahip değilim.
Ama başlığı okuyunca istemsiz bi gülmece aldı beni.
edit: Baktım ne olduğuna ve aldım cevabımı, ciddi üzüldüm.
Umarım kısa zamanda bir çözüm bulursunuz.

Son düzenleme:

Teshisi tam olarak binlerce doktor koydu diyeblirim ama bi cozum bulamdm bikac krem.verip yolluyorlar esimde var bu rahatsizlik dogumdan itibaren diyeblirim avuc icleri ve ayak tabanlarinda kabuklu lezyonlar daha acikcasi.
Birsuru yabanci olgu site vs var okdr arastirmama ragmen bi cozum bulamdm esimde artk pes etmis durumda okdr doktr ilac vs
Her grdgmz kreme heveslenp hayal kirikligi yasiyrz belki bi blgye sahip olan vardr die actm knuyu

Mal de Melada zaten Palmoplantar keratodermanın bir çeşidi. Hastalık tam olarak nerede?

Hastanın yaşı kaç ve ailede bu hastalık var mı?

Umarım kötü birşey değildir, ben de herhangi bir bilgiye sahip değilim.
Ama başlığı okuyunca istemsiz bi gülmece aldı beni.

Kotu bisi cnm malsf komik bisi olsaydi keske dogumdan itibaren bi hastalik esimde olan ve artk pes ettiren biktiran bi hastalik diyeblirm kisaca

Mal de Melada zaten Palmoplantar keratodermanın bir çeşidi. Hastalık tam olarak nerede?

Hastanın yaşı kaç ve ailede bu hastalık var mı?

Evet avuc ici ve ayak tabaninda kabuklu lezyonlar var yani kat kat deri diyeblrm 30 yasinda esimde var bu hstalik ailede bskasnda yok sdce onda mevcut :/

Evet avuc ici ve ayak tabaninda kabuklu lezyonlar var yani kat kat deri diyeblrm 30 yasinda esimde var bu hstalik ailede bskasnda yok sdce onda mevcut :/

Ufacıkken başlamıştır zaten.

Şu ana kadar kullandığınız krem ve ilaçlar?

Retinoid, topikal steroid, keratolitik bunlardan hangileri denendi?

Ek olarak bunun dışında herhangi bir sağlık problemi var mı?

Siz saglikcimisinz ?
Neotigason hap birsuru krem adlari aklima gelmio bi hatrladigim prednol vardi sanirim
Bska bi saglik prblemi yk allaha skur

Çok geçmiş olsun demekten başka çarem kalmadı o zaman umarım en kısa zamanda şifa bulur.

ay keske bakmasaydım ne olduguna, çok gecmış olsun allah şifa versin.

Siz saglikcimisinz ?
Neotigason hap birsuru krem adlari aklima gelmio bi hatrladigim prednol vardi sanirim
Bska bi saglik prblemi yk allaha skur

Medisinal Kimya doktorası yapıyorum ilaçlar benim işim yani...

Peki bunları ne kadar süre kullandı?

Teşhis için hangi testler yapıldı, biyopsi yapıldı mı mesela?

Medisinal Kimya doktorası yapıyorum ilaçlar benim işim yani...

Peki bunları ne kadar süre kullandı?

Teşhis için hangi testler yapıldı, biyopsi yapıldı mı mesela?

Pek blmiyrm bu knu hakknda knsmuyo artk bikmis bldigim neotigason kullanms elleri pespembe kalms rhtsz olms cok 1 ay fln snra devam etmemis
Her gttigi doktr degsk krem verio bir ay kullaniyo gecmeyince pes ediyo kesin gecirici bi krem ilac bulamadik

Pek blmiyrm bu knu hakknda knsmuyo artk bikmis bldigim neotigason kullanms elleri pespembe kalms rhtsz olms cok 1 ay fln snra devam etmemis
Her gttigi doktr degsk krem verio bir ay kullaniyo gecmeyince pes ediyo kesin gecirici bi krem ilac bulamadik

Bu genetik bir hastalık , tamamen iyileşmesi mümkün değil. İlaçlar ve pomadlar ile günlük hayatı daha konforlu yaşayabilecek biçimde hastalığı geriye götürür, bu yüzden ilaçların en az 6 ay düzenli kullanımı şart. İş ellerin kızarıklığına vardıysa ilaçlar işe yarıyormuş demekki. Hastalık gerilerken, ellerin kızarması, çatlaması, ve hatta zaman zaman kanaması gayet normal.Pes etmesin. İlaç kullanılan hali ile kullanılmayan hali arasında çok fark oluyor çünkü.

İlaçları düzenli kullanacak. Kesin tedavi yok maalesef. Daha kötüsü, doğacak veya doğmuş çocuklarınızda hastalığın görülme ihtimali var veya taşıyıcı olacaklar.Umarım akraba değilsinizdir ve risk artmaz.

Bu sonuc insani maf ediyor iste cozum olmamasi
Bulasici bi hastalik degil diye biliyorum beni rahatsiz edici hic bi durumu yok .
Bi bebsimz var onda byle bisi yok allaha skur.
Biz akraba degiliz ama sanirim esimin annesi babasi akrabaymis ondan kaynaklandigini dusundum hatta oyle olgular vardi arastirdigimda.
Neotigasonu bekarken kullanms bana bahsettgnde bende iyi geldgni syledim ama esim mobilya isi yapyr ve elleri cok asirici inceldigi icin is yapamaz hale geldigni bardak.bile tutamaz oldgunu syledi ki hapi biraktiginda tekrar etmis zaten snrm ondan snra kullanmsi gerekn kremleri kullanmadi.
Ve o neotigasonn yan etkisi cok fazla
Braz olsn iyi gelebilecek krem bulamadk hc gercktn iyi gelcgne inandgm.bisey blsam ben hergn kendi ellermle surerim ama malesfki bulamadm bu hastalikla ilgli pel bi acklamada yk zaten

Akraba evliliğinde bu tür genetik hastalıklarda risk fazlasıyla artıyor maalesef. Hastalık bulaşıcı değil dediğim gibi gen yolu ile aktarılyor ve genellikle 3-4 yaşlarında ortaya çıkıyor, biraz daha geç dönemde ortaya çıkanlarıda var.Umarım bebişiniz senin sağlam genlerini almıştır ve ne hastalık görülür ne taşıyıcı olur.

Ben pomad olarak araştırıp hocalarıma soracağım ama oral yolla alınan ilaçlar daha etkili olur.Esasında yan etki açısından bakarsak ilacı tamamen kesmek yerine bir müddet sonra dozu azaltmak gerek ama eşin çok sabırsız davranmış.

Mesleğide büyük dezavantaj maalesef, eldiven kullanıyordur umarım.

Amin insllah rabbim kmseye vermesn cok kotu bisey onn her gttgmz ortamda ellerni saklamasi rahatsz olmasi beni cok uzuyor.
Insllah.
Evet sabrsz davrnms ben tekrar kullandrtmayi dsndum o hapi ama ozman bebis dsnydk ve bu ilaci kullanrken cocuk dsnmek yasak.
Snrasi hamilelik vs bisi dyemedm .tam olrk nasl kullanlck ben pek blmedm icin bisi deymiyorum.
Ayy gercekten sorarsanz cok sevnirim en azndan bska bi ilac krem ne olrsa bize bi umut kapisi gecrblgne inandm herseyi denetirim her bldgmz kremi dener oldk.
braz rahatlatcii veya gecirecek bir ilac krem ne olursa .
Bu arada birde terbisil diye bi hap vardi kullandigi bldigim kremide vardi hatta yanls hatrlmysam oda fyda etmemis

Evet eldiven kullaniyor is yerinde

Terbisilden uzak durun sistemik antifungal o ilaç yani mantar tedavisinde kullanılır tabii ki fayfa etmez.

Dediğim gibi ben öğreneceğim ama bu sırada sende teşhisi ne şeklilde koyduklarını öğren. Test, biyopsi vs yapılmış mı bunlar önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…