Palu ailesi

Jessicaas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2018
223
287
53
36
Gece uyku tutmadi ..gunlerdir muge anlidaki aileyi kanimiz donarak izledik.
Cocuk istismari,taciz,dolandiricilik,darp,gasp ,cinayet ve bitmeyen yalanlar...
Bu pislik insanlara muebbetse muebbet timarhaneyse timarhane .cezalari kesilsin tez zamanda artik ekranda daha fazla gormek istemiyorum..benim dusundugum cocuklar.
Biri 4 biri 6 yasinda biri sekiz yasinda digerini bilmiyirum yasinu.ac birakilmislar, taciz edilmisler, vucutlari iğnelerden delik deşik edilmis, günlerce siddet gormüsler, o kücücük bedenleri daha fazla dayanamamis. Bırı ölmüş. İcine üc harfli girdi diyerek ispirto icirip öldurmusler ,yazarken canim aciyor ya nasil yaptilar nasil aklini yitirir insan, digerlerine devlet sahip cikmis allahtan, gec de olsa ...

Arkadaslar dini veya siyasi tartismaya sokmadan dertleselim, aglayalim dua edelim artik bir son bulsun cocuklarin cektigi acilar ...
Bu insanlar disarida elini kolunu sallayarak geziyor, ayni mekanlarda nefes aliyoruz bunlarla ..
Bunun gibi daha bircok cocuk var eminim..bilmiyorduk gormuyorduk cunku oldurulen melikeyi de digerlerini de..sahip cikalim. Sokakta komsuda istismara ugrayan cocugun ailesini sikayst edelim. En ufak bir seyde takibini yapalim .bu internetin ulasmadigi koy,ilce yok. Herkese sesimizi ordan burdan duyuralim. Covuklarimizi kurtaralim.gülen cocuklar yetissin, ağlayan, ac kalan şiddet gören değil..

Yazacak cok sey var kendimi tükenmis hissediyorum ama..

Bence çözüm; bakabileceğimiz kadar doğuralım ve konuya komşuya anaya babaya emanet etmeden, tek elden yetiştirip büyütelim. İyi varsa kötü de var, doğru varsa yanlışta var. Bunları bitirebilme ihtimalimiz yok. Herkes evindeki çocuğundan kendini sorumlu bilip kendini ve çocuklarını eğitecek önce.

Malesef ülkemiz bu konuda çok yetersiz kanunlara yasalara sahip...
Mesela geçen 7 aylık bebeğini hastanede döven kadın sadece karakola götürülüp geri bırakıldı ve o bebek halen o kadında...böyle psikopat bir anneye nasıl o bebek geri verilirki...
Adam taciz ediyor ve tecavüze yelteniyor ama işini bitiremedi diye serbest bırakılıyor...ibretlik bir ceza yokki...aileleri gözetim yokki...mesela 3 yaş sonrası kreş devlet destekli zorunlu olmalı,yurtdışında böyle.o zaman çocuğu takip aileyi takip daha kolay...yani çoook zor işimiz çoook

Cehalet, hırs, insanların içindeki pislik. Cidden o mahalleye gitsen o hava yı görsen aman teyze der saygı duyarsın ama adinin önde gideni. Diğer aile bireyleri baksan normal görünüyor ama insan değiller. Ev gitmiş çocuklar gitmiş tık yok. Rabbim inşallah cezalarını tez şekilde verir.

Okurken üşüdüm. İnsan aklını zorlayan şeyler.

Çok etkilendiğim için Müge anlı programlarını ve bu tarz haberleri dinlememeye çalışıyorum. Dünyada ne kadar korkunç şeyler olabileceğini fark etmek insanı tedirgin ediyor ve üzüyor.

Bir şekilde mutlaka adaletin yerini bulacağını ümit ediyorum.

Bütün çocuklar çocukluğunu yaşayabilir umarım.

O çocukların halı ortadayken...o çocukların anne -babasi durumu tespit eden doktoru tehdit Edip darp etmesine rağmen...eve girmeye çalışan polislere 5 saat tüpü patlatmak la tehdit ederek direnmisken su an sabah programında "olaylar bildiğiniz gibi değil,herşey ortaya çıkacak biz yine bir gün Eyüp Sultana gitmiştik.." şeklinde konuşmaya devam edebiliyorlar çünkü sistem uygulanmıyor.Herseyin cezası var istismarın da var ..ama uygulanmiyor

malesef duymadığımız erişemediğimiz çocuklarda var. Rabbim yardımcıları olsun. Ama haklısınız bir çocuk bile kurtulsa kafidir. Gözlerimizi dört açıp bizene bizim çocuğumuz dememeliyiz. Şiddete tacize tecavüze uğrayan masum melekler ileride malesef kötü psikolojisi bozuk bireyler olup onlarda çevresine zarar veriyor. Keşke her minik kurtulsa. Keşke insanlar bakamayacağı çocuğu doğurmasa. Bilmiyorum daha çok şey demek isterdim ama banlanmak istemiyorum.

Haberlerde 6 yaşında babası tarafından doverek komaya sokulan bir masum var. Onu gördükçe o adamı öldürmek istedim. Şu dünya o kadar kötü ki herkes kendine gücü yetmeyeni mazlumu ezmeye çalışıyor. Malesef adalet eksik. Malesef yeterli caydırıcı cezalar yok. Ve malesef ki bu ülke böyle şeyleri açık giydi gece gezdi diye haketmiş gibi konuşarak kadınlarımızın ölümünü seyrediyor. Çevremde oh olsun gezmesin diyen iğrenç zihniyetler var.

Çocuklarımıza ve bizim olmasa dahi geleceğin çocuklarına gördügümüz duyduğumuz her miniğe sahip çıkmalıyız. Malesef bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılar var. Halbuki ucu bizlere dokanacak ilerisi için katil tecavüzcü yetişiyor böyle böyle.

Duyduğumuz çıglıklara bana bela olmasınlar diye susmayalım. Biz veya bir başkası susarsa masum melekler bir bir yok oluyor. Kadınlarımız öldürülüyor....

Diyecek çok şey var lakin seslendireceğimiz kadar özgür değiliz bu da bir gerçek....

Tam detaylı bilmesem de olayı ilk gördüğümde aklım almadı bu nasıl cehalettir.

Bu aileye medeni kanun, insan hakları demeden (zira kendileri değil insan yaratık bile değil) ibret için öyle cezalar verilmeli öyle şeyler yapılmalı ki böyle sapkınlara ders olmalı.. Çünkü bunlar asla ama asla iflah olmazlar bu saatten sonra..
Böyle sapık, vicdansız, içlerinde pislikten başka hiçbir şey olmayan, insanlıktan nasibini almamış bir hamamböceği kadar bile beyni ve doğaya katkısı olmayan bu şeyler hapse girmeyi orada yaşamayı bile haketmiyorlar..
Şeytan görse bunlardan korkar yolunu değiştirir.

Çok büyük bir ihmal var çocukları bulununca vücudunda birkaç gün önce batırılan iğneler ve
istismar tesbit edildiği halde bunlardan hesap sorulmamış. Evet çocukları elinden alınmış ama hala
ellerini kollarını sallaya sallaya dolaşmışlar. Hakettiklerini bulmaları için Müge Anlı'nın el atması
gerektiği gerçeği de içler acısı..

Devletin bu konuyla ilgili calismslar yapmasi gerekiyor. Cocuklarin istismar ve siddeti icin tek bir hat olusturulmali.gelen ihbarlar degerlendirilmeli,bakin bu cocuklra neler yapildigini anltan en az 6_7 kisi baglandi konustu. Onlara simdi konusmanin faydasi yok dedim icimden.neden polise haber vermediniz.ihbar etnediniz neden simdi telefonla baglanip adamlik tasliyorlar sahtekar ve korkaklar cunku.

Ana haberleri zaplarken gördüm bu kadar ayrıntıya vakıf değildim. Yüreğim kaldırmaz benim. Yaşı ne olursa olsun 15ine kadar çocuk dendi mi içim titrer.

Buraya geçtiğimiz günlerde bir konu açmıştım. Yoldan dönerken öpüşen bir çift gördüm denk gele ve fakat biri liseli bir kızdı, diğeri koca herif miydi bilemedim kız adına istemsizce endişelendim diye. Konu içinde ne suçlamalara maruz kaldım burada açıp okuyabilirsiniz eski konularıma bakıp. Ne duyarlıyım imajı için yazmışlığım kaldı ne öpüşmeyi ayıpladığım ne bana ne olması. Bu insanlar konuyu nasıl okudular ki dedim geçtim ama size şunu söyleyeyim, birkaç üzüntü cümlesi yazmak dışında hiçbir şey yapmayanlar buraya da yazacak ve nefret kusacak sadece. Yaptıkları hiçbir şey yok. (Bu genellemeyi de herkes alınmasın lütfen, herkes kendini bilir)

Milletin çocuğunu gözetirim "Sana ne elalemin çocuğundan" derler meraklı ilan ederler. Komşudan cinnet sesi duyar "müdahil olayım değil mi böyle durulmaz kadını bi çaya kahveye çağırıp derdini dinleyeyim" derim, "Dedikoducu musun" derler.

Bu hale kendi kendimizi getirdik. "Sana mı düştü, sana ne, sen misin süperman" diye diye uzaklaştırdık çevremizdeki insanları.
Bu insanlar cahillik ile yoğrulan bencilliğin eseri. Sapıklar, bizim bana neciliğimizden, sessizliğimizden beslenen ve çoğalan yaratıklar. Bunu anlatamadım, siz de anlatamazsınız. Çünkü artık sayıları fazla. Biraz ağlar üzülürüz, unutulur, iki üç söylenirler sonra hayat devam. Acı ama maalesef gerçek bu.

Sana cok hak veriyorum kardesim.polisin ihmalkarligi da var isin icinde .isini azimle ve vicdanla yapan polislerimize toz kondurmayiz o ayri ama bu olayda cok buyuk acik var. Devlet el atmakta cok gec kalmis.

palu ailesi kim?
kendi çocuklarına mı tacizde bulunmuşlar?
kadın (anne) bu olayın neresinde? sessiz mi kalmış ortaklık mı etmiş?

palu ailesi kim?
kendi çocuklarına mı tacizde bulunmuşlar?
kadın (anne) bu olayın neresinde? sessiz mi kalmış ortaklık mı etmiş?

Yanlış anlamadıysam kadını da öldürüp gömmüşler. Onun cesedini arıyorlardı en son.

Yanlış anlamadıysam kadını da öldürüp gömmüşler. Onun cesedini arıyorlardı en son.

oha.
türk mü bunlar burada mı olmuş.
ve hala herşey ortaya çıkmışken ekranlarda boy gösteriyorlar hemi?
çöpten boş kutu alan bir kadın vardı dün haberlerde. hayatını kaydırmışlar. çikolata mı çaldı diye.
şaka gibi bazı şeyler.

Haberler arası zaplarken denk geldi biraz izledim, pek bilmiyorum ama netten bakacağım. Baya bi olaylar olmuş.

İnsanlar inançlarını kendilerine özelleştirmedikçe bunlar artarak devam edecek.

Gizli kapaklı bunlardn daha binlercesi olduğuna inanıyorum.

Çoğunluğun tercihi bu.Aydınlıktan karanlığa dönmek.

Ya ben bir turlu olayi netlestiremedim bana ozet gecebilecek varmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…