Pamuk ipliği

selinnay

Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2017
68
50
18
Buraya açtığım hiç bir konuya çok fazla cevap gelmese de şansımı son bir kez daha denemek istedim.
Bilmiyorum egolu bir insan olduğum için mi ya da tam tersi özgüvensiz olduğum için mi böyleyim ama kendime olan güvenim pamuk ipliğine bağlı. Çok mutlu ve rahat olduğum bir ortamda bir kişinin beni eleştiren bir lafı modumu parçalamaya yetiyor. Rahat rahat vakit geçirirken en ufak bir eleştiri de sesimin titreyeceğini düşünüp konuşmayı bırakıyorum.
Bir keresinde başardığım bir şey sayesinde günlerce çok mutlu bir şekilde gezinirken birisi kalkıp bana ‘Herşeyi çok ciddiye alıyorsun’ dedi. Belki kötü niyetle söylememiştir bilmiyorum , bütün mutluluğumu almasını geçtim o kadar mı sıkıcı bir insanım diye sorgulattı. Ve hala onu düşünüyorum.
Aferin delisiyim sanki neden eleştirilere bu kadar kulak asıyorum ? İnsanların hakkımda düşündüklerini umursamamak için ne yapabilirim ?
Bir iş ortamında oradaki en başarılı insan olmak istiyorum mesela, kendimi öyle hissetmediğim zaman da keyfim kaçıyor. Gerçekten saçma biliyorum ama aynı hissi paylaşan başka birileri var mı ?
Okuduğunuz için teşekkür ederimmm.

Mükemmeliyetçi olabilirsiniz. Tabi ki tanı amaçlı değil (alanım değil kesinlikle) kendini tanıma amaçlı http://www.pdgm.bilkent.edu.tr/mukemmelliyetcilik.html bakabilirsiniz. İsterseniz destek alabilirsiniz.

Bu bazen işyerinde mutluluk ve başarıyı getirirken bazen de stres/kaygı/hata yapma/iş yükünü sevdiğinden zaman sorunu yaşama gibi şeyleri de beraberinde getirir.

En iyisi olmayı değil de en mutlusu olmayı deneyin başarı sizi mutlu da ediyor bir taşla iki kuş...

Eleştiriyi kaldırmak gerçekten zor olabiliyor bazıları için. Ben şakaya vuruyorum o şekilde cevap veriyorum, gülmeye çalışıyorum bu sayede. Herşeyi çok ciddiye alıyorsun demişler ya size (saçma olacak ama örnek oldun diye yazıyorum) siz de oooo annem hadi yarın markete gidelim dedi en iyi market nerede hangisinde kampanya var diye üç saattir araştırıyorum diyin mesela.

Zaten söylemişler, mukemmeli istiyorsun. Kac yaşındasın bilmiyorum ama zamanla azaliyo bu istek.

Anladığım kadarıyla siz sadece eleştrileri değil sorunlarınıza verilen cevapları da pek kaile almayan birisiniz. O halde bu kadar kafaya takmanın anlamı yok ;)

Hangi burcsunuz?
Çok anlamam burçlardan ama boğa burcuyum.
Hmm hiç bi uzmanla görüşmeyi denediniz mi?
Yani şimdiye kadar hep kabullenmişim. Yanlış bir şey olduğunu yeni yeni fark ediyorum sanırım o yüzden hayır.
ailenizle ilişkiniz nasıl yeterince bağlı mısınız. bunun da etkisi çok oluyo.
Ailemi çok seviyorum ama tek yaşamak daha güzel geliyor. Fazla yorum yaptıklarını düşünüyorum açıkçası. Tamam çocuklarıyım ama bir insanım ayrı olarak da. Ama yine de onları anne olmadan anlayamayacağım için diyecek pek bir şeyim yok. Belki benim abartmamdır bilemiyorum.:KK12:

S selinnay cevap gelmiyor konularıma yazmışsın da sen de çok cevap yazmıyorsun.
İlişkilerin de böyle mi?
Arada girip okuyorum ama cevap yazmıyorum pek. İlişkilerim hayattan bezmediğim zamanlar güzel aslında. Ara sıra canıma tak edince köşeme çekiliyorum onun dışında fena değil. Ama sanırım aktif üye olmakla alakalı ki öyle çok ilgi çekmiyor konularım.:KK35:
Zaten söylemişler, mukemmeli istiyorsun. Kac yaşındasın bilmiyorum ama zamanla azaliyo bu istek.
21 yaşındayım. Bilmem inşallah geçer.

Boğa burcu yazmışsınız. Tanıdığım boğaların hemen hemen hepsi dikkatlerin hep üzenlerinde olmasını istiyor.
Böyle bir yönünüz varsa yumuşatmak elinizde.

Mükemmeliyetçi olabilirsiniz. Tabi ki tanı amaçlı değil (alanım değil kesinlikle) kendini tanıma amaçlı http://www.pdgm.bilkent.edu.tr/mukemmelliyetcilik.html bakabilirsiniz. İsterseniz destek alabilirsiniz.

Bu bazen işyerinde mutluluk ve başarıyı getirirken bazen de stres/kaygı/hata yapma/iş yükünü sevdiğinden zaman sorunu yaşama gibi şeyleri de beraberinde getirir.

En iyisi olmayı değil de en mutlusu olmayı deneyin başarı sizi mutlu da ediyor bir taşla iki kuş...

Eleştiriyi kaldırmak gerçekten zor olabiliyor bazıları için. Ben şakaya vuruyorum o şekilde cevap veriyorum, gülmeye çalışıyorum bu sayede. Herşeyi çok ciddiye alıyorsun demişler ya size (saçma olacak ama örnek oldun diye yazıyorum) siz de oooo annem hadi yarın markete gidelim dedi en iyi market nerede hangisinde kampanya var diye üç saattir araştırıyorum diyin mesela.
Teşekkür ederim cevabınız için. Evet çok haklısınız dediğinizi yaptığım da oluyor aslında ama bu kafama takmama pek engel olmuyor. Önemsemiyor gibi yapsam da gerçek nebileyim değişmiyor.

Boğa burcu yazmışsınız. Tanıdığım boğaların hemen hemen hepsi dikkatlerin hep üzenlerinde olmasını istiyor.
Böyle bir yönünüz varsa yumuşatmak elinizde.
İlgiyi sevmesine seviyorum ama göz önünde olmayı o kadar sevmiyorum sanırım. Teşekkür ederim cevabınız için. :KK200:

Yetiştirilme şekliniz mi öyle acaba yani aferin aferin diyemi büyütüldünüz.Öyleyse bu size yapısmış olabilir.

Mesleğiniz nedir? Yada hangi işle uğraşıyorsunuz?

Buraya açtığım hiç bir konuya çok fazla cevap gelmese de şansımı son bir kez daha denemek istedim.
Bilmiyorum egolu bir insan olduğum için mi ya da tam tersi özgüvensiz olduğum için mi böyleyim ama kendime olan güvenim pamuk ipliğine bağlı. Çok mutlu ve rahat olduğum bir ortamda bir kişinin beni eleştiren bir lafı modumu parçalamaya yetiyor. Rahat rahat vakit geçirirken en ufak bir eleştiri de sesimin titreyeceğini düşünüp konuşmayı bırakıyorum.
Bir keresinde başardığım bir şey sayesinde günlerce çok mutlu bir şekilde gezinirken birisi kalkıp bana ‘Herşeyi çok ciddiye alıyorsun’ dedi. Belki kötü niyetle söylememiştir bilmiyorum , bütün mutluluğumu almasını geçtim o kadar mı sıkıcı bir insanım diye sorgulattı. Ve hala onu düşünüyorum.
Aferin delisiyim sanki neden eleştirilere bu kadar kulak asıyorum ? İnsanların hakkımda düşündüklerini umursamamak için ne yapabilirim ?
Bir iş ortamında oradaki en başarılı insan olmak istiyorum mesela, kendimi öyle hissetmediğim zaman da keyfim kaçıyor. Gerçekten saçma biliyorum ama aynı hissi paylaşan başka birileri var mı ?
Okuduğunuz için teşekkür ederimmm.
Bende böyleyim ama bu özgüven eksikliğinden değil . Başarıyı liderliği seviyor olmaktan arkadaşların dediği gibi mükemmeliyetçi olmaktan kaynaklanıyor . Kendimle işimle ve evimle ilgili herşeyi ben yaparım kimsenin yaptığı hoşuma gitmez mütevazı olmayı severim dışarıya karşı ama etrafima bakınca zekamin ve becerimin çok daha yüksek olduğunu düşünürüm bu sebeplerden dolayı eleştiri modumu düşürebilir birden enerjinin tükendiğini hissederim . İş yerindeki küçük bir dikkatsizligim sonucu ufak bir uyarı almam bana işi bırakmam gerektiğini düşündürdü ve tüm ısrarlara rağmen vazgecmedim. Bu iyi bir özellik değil bana göre ama çaresini bende bulamadım ...

9 tip mizaç duydunuzmu. Tip1 özlkleri gibi. Bi araştırın, kendinizi geliştirmek için ipuçları bulabilirsiniz belki

bence bu tip 6ya da uyuyor.
çünkü kendi degerlerinden çok başkalarının onayına ihtiyaç duyuyor. ve sürekli tedirgin. tip 1 olsa kendinden emin olurdu. tip 6 onaylanma ihtiyacı duyar

Back
X