- Konu Sahibi PamuKSekeR
16 mayıstı.. bir aile dostumuza gitmiştik ablam gibi gördüğüm ve çok sevdiğim kendisi benden daha uzun boylu 70 kilo vede 3 çocuk annesiydi.. hep zayıflamaktan ve spor yaptığından bahsetti durdu inadına inadına senin çok ihtiyacın var der gibiydi. üzerimdeki kıyafetimin çok hoş olduğunu söylerken bana bakışları çok dikkatimi çekti. bu kıyafet bende olsa nasıl yakışırdı demek istiyodu sanki. çok gücüme gitmişti haklıydı aslında 93 kiloyu bile geçmiştim tamam kilomu göstermiyodum ama yinede kendimi kötü hissettim.. orda karar verdim hatta pasta böreklerdende yemedim gibi bişey.. eve geldim ve ertesi gün 17 mayıs itibari ile başladım. annemler yapamam sanıyolardı hiç ciddi diyet girişimim olmamıştı kendimle barışıktım beni seven böyle seviyo der kendimi avuturdum hep. ilk gün çok kötü geçmişti. sanki açtım hep. öğün sayımıa rtırmıştım ama hep hafif şeyler yiyordum ekmeğe çok alışkın olan ben ekmeksiz yediklerimden hiç bişey anlamamıştım. içtiğim çayda hiç şeker atmadığım için bi garip gelmişti. bol bol salata tükettim o gün. ama nerdeyse açım diye ağlayacaktım ilk 4 gün. bu aziyet böyle gitmez hiç zannetmiyorum veremem diyordum. sanbahları iki bardak sıcak su ve 50 kere zıplıyordum. 5 günün sonunda artık eskisi gibi acıkmaz olmuştum. saLATAmı yerken onunla konuşuyodum ay sen ne güzel şeysiin diyordum. ved ebi 8 li rakamları görsem diye dua ediyordum. tabağıma koyduğum şeyleri daha milelt yemek tabağına bişey koyarken bitirmiş oluyodum ve hemen sofradan kalkıp ip atlamaya başlayıp moralimi bozmamaya çalışıyordum. haftalar birbirini kovalarken hele birde kilo verdiğimi gördükçe acıkmamaya başladım. yavaş yavaş gitmeye başlamıştı.. artık etrafımdakilerde bunu görebiliyordu ve kıyafetin güzle yerine ne güzel yakışmış demeleri beni çok mutlu ediyordu.. beni diyete azmettiren aile dostumuz tam 80 kilo iken gördüğündeki tepkisi gözlerini kocaman açıp yaa naptın sen böylee inanmıyorum şuna bak göbek möbek kalmaış incecik olmuşsundu.. cıvıl cıvıl yaa diyede eklemişti.. hiç kimse şimdiye kadar bunu yapmam için hırslandırmamıştı.. ama o bakışlar.. şimdi minnettarım aslında daha önce yapmalıymışım.. 17 ağustos itibariyle 3 ayım dolacak ve ben şu anda 15.5 kilo verdim. daha var bi 9 kilom ama bu kadarı bile bende öyle büyük bir değişim oluşturduki Rabbime binlerce kere şükrediyorum..
yapılabilinirmiş.. hemde 3 ayda bu kadar olmuşsa 2 ay sonunda belkide tamamen kilolarımdan kurtulucam.. (inşallah) artık beynim bana hükmetmiyor ben beynime hükmediyorum aç gezmiyorum hiç istediğim herşeyi yiyorum ama azar azar.. hemde daha fazla doyum elde ediyorum. ede bütün değerlerim dengelendi. kilo vermeden önce 132 olan şekerim 102 ye düştü .. kolestrol ve diğer herşey normal oldu.. sağlık açısından şartmış.. 1 gün daha gecikmeden başladığım için çok mutluyum.
isteyen ve azimli olan herkez verebilir diyorum ben..
çok uzun oldu daha bi çok şeyide ifade edemedim neysem 28 kilo olunca verdiğim toplam kilo sanırım dahada bişeyler şekillenir kafamda.. şimdilik 15.5 ..
herkeze kolay gelsin arkadaşlar...
yapılabilinirmiş.. hemde 3 ayda bu kadar olmuşsa 2 ay sonunda belkide tamamen kilolarımdan kurtulucam.. (inşallah) artık beynim bana hükmetmiyor ben beynime hükmediyorum aç gezmiyorum hiç istediğim herşeyi yiyorum ama azar azar.. hemde daha fazla doyum elde ediyorum. ede bütün değerlerim dengelendi. kilo vermeden önce 132 olan şekerim 102 ye düştü .. kolestrol ve diğer herşey normal oldu.. sağlık açısından şartmış.. 1 gün daha gecikmeden başladığım için çok mutluyum.
isteyen ve azimli olan herkez verebilir diyorum ben..
çok uzun oldu daha bi çok şeyide ifade edemedim neysem 28 kilo olunca verdiğim toplam kilo sanırım dahada bişeyler şekillenir kafamda.. şimdilik 15.5 ..
herkeze kolay gelsin arkadaşlar...