Pandemi bitti de bir kac maske takanin haberi mi yok?

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.530
448
323
Şuna her yer o kadar kalabalık ki çoğu kişi de maske yok.
Ben kapalı yere girerken çift maske takıyorum.
Tatil yerleri her yer dolu dolu ve mesafe yok.
Nasil bu kadar rahat oluyor insanlar.
Çoğu kişi aşısı zaten.Asi olsa bile maske mesafe devam.etmeli vaka kalmadan.
Bir o kadar da yakalanan var .
Maske mesafe devam.etse az bebeğimle çıkıp dolanmak istiyorum ama bebis maske olmadığı için çıkamıyorum
. Eylül sil baştan olacak .Ama kışın da yazın bile kazanamayan insanlar var.Allah sonumuz hayır etsin.

Altı yaş altına maske önermiyorlar zaten bebeğinize maske takmayın. Ben çift aşılıyım, açık alanda maskemi çıkarıyorum bazen. Ama kapalı alana avm ye girmiyorum gireceğimi de düşünmüyorum uzun süre. Kapalı alana gireceksem maske takıyorum tabii.

Pandemi bitti de benim mi haberim yok, diyorum ben de. Zaten dikkat ediyordum ama hamileyim diye daha da dikkat ediyorum. Kimseyle görüşmek istemiyorum. Açık hava bile olsa tedirginim. Çünkü varyantlarla devam ediyor, bitmiyor. Hele ev oturmaları, aklımın ucundan bile geçmiyor. Bir de insanlar her şey bitmiş gibi misafirliğe gelmek istiyor. Teyzem ve eniştem 65 yaş üstü, aşılı oldukları halde, eniştemin evlerine sünnet davetiyesi getiren yeğeni yüzünden ki büyük ihtimal o da aşılıdır, covid geçirdiler. Ve çok ağır geçirdiler. Anlatamıyorum kimseye derdimi, ya da anlamak istemiyorlar... Kendimi ve bebeğimi korumak istiyorum... Evhamlı, pimpirikli gibi algılanıyorum.

Ben de çok dikkat ediyorum hastane haricinde pek bi yere gittiğim yok hastaneye de n 95 artı cerrahi maskeyle gidiyorum.. ölen birçok hamile haberi duydum. Ama çevremdeki çok kişi umursamıyor artık ve bu durum beni de rahatsız ediyor

Ay o haberler benim dr psikolojimi bozmuştu
O sebeple karar aldım hiç bakmıyordum corona ile ilgili şeylere
2 ay falan olmuştur
Şimdi bu konuyu merak ettim
Ben de hastaneye n95 ve cerrahi ile gidiyorum
Planım doğumdwn sonra hemen aşı olmak

Pandemi bitti de benim mi haberim yok, diyorum ben de. Zaten dikkat ediyordum ama hamileyim diye daha da dikkat ediyorum. Kimseyle görüşmek istemiyorum. Açık hava bile olsa tedirginim. Çünkü varyantlarla devam ediyor, bitmiyor. Hele ev oturmaları, aklımın ucundan bile geçmiyor. Bir de insanlar her şey bitmiş gibi misafirliğe gelmek istiyor. Teyzem ve eniştem 65 yaş üstü, aşılı oldukları halde, eniştemin evlerine sünnet davetiyesi getiren yeğeni yüzünden ki büyük ihtimal o da aşılıdır, covid geçirdiler. Ve çok ağır geçirdiler. Anlatamıyorum kimseye derdimi, ya da anlamak istemiyorlar... Kendimi ve bebeğimi korumak istiyorum... Evhamlı, pimpirikli gibi algılanıyorum.

Ben de pimpirikli olarak algılanıyorum
Ama umurumda değil
Kimse beni görmezse ölmez

Bende sinir oluyorum insanlara hepimiz bıktık elbet kalabalık her yer mesafe koymak zor belki ama en azından maske taksalar keşke. Alışverişe çıktık sözde daha az kalabalık yere gittik, maskesiz dolaşıyor herkes, kaynanam kızıyla tatile gitti yarın dönecek, bayramfa gitçez kadın maske takmamış bi sürü resim atmis, hic gidesim yok bayramda ama mecbur gidicez

Ben 1.5 senedir evde hapis yasadim 1 temmuz itibariyle idari izin bitince is basi yaptim is yerinde kimse maske takmiyor 1.dozu olan maskeyi atiyor ben 2 dozu da oldum 3.doz için de 2 hafta sonrasi randevu alabilecegim yaziyor e nabizda. Ona ragmen yolda/hastanede maske+siperlik takiyorum is yerinde kendi masamda bazen cikariyorum 5-10 dakikaligina o da bana tek calisabilecegim oda verildigi halde böyle. Çünkü aşı bende yeterli değil, Biontech riskli oldugu icin 3.dozu da sinovac olacagim, malum koruyuculugu düşük. Komşularım pandemi basindan beri maske takmazlar gezip tozuyorlar hiç hayatlarinda bir degisim yok. Benim de "bi bana mi var virüs " dedigim cok olmustur. Şu an ailemin yaninda köydeyim, burada kimse takmıyor ilceye gittik herkes maskesiz ic ice, benim il dışından geldiğim belli oluyor kendimi turist gibi hissettim :)
Insanlar bıktı tamam ama ben ve benim gibiler de eve tıkılı kalmaktan bıktık, en azindan insanlarin bir arada oldugu yerlerde maske takılsa, mesafeye dikkat edilse hem psikolojik acidan kendimizi bir nebze rahat hissedeceğiz hem de kendimizi korumus olacagiz.

dün bir programda görmüştüm, 4. dalganın yaklaştığını söylüyorlardı :/
Tabii ki yaklaşıyor, hekim olduğunu bildiğim için alıntılıyorum, 60 yaşında doğurganlığı kalmamış teyzelerin ben aşı olmam kısırlık yapıyor dediği bir yerde 10. dalga da gelir, 15. dalga da gelir.

Tabii ki yaklaşıyor, hekim olduğunu bildiğim için alıntılıyorum, 60 yaşında doğurganlığı kalmamış teyzelerin ben aşı olmam kısırlık yapıyor dediği bir yerde 10. dalga da gelir, 15. dalga da gelir.
şaka ? değil mi? bu yaş grubunda olup da böyle diyen oldu mu gerçekten?:KK57:

etse az bebeğimle çıkıp dolanmak istiyorum ama bebis maske olmadığı için çıkamıyorum
Bir doktorun (tomris u.) paylaşımına göre 6 yaş altı çocukların bulaştırıcılığı çok çok azmış, maske takmalarına gerek yokmuş. Bir araştıron isterseniz

Back
X