- Konu Sahibi Thallosofili
-
Benim esimede 3 ay ücretsiz izin yada anlaşmalı cikartma dediler ama gelir fazla olunca bizde ona gore yaşıyorduk ödemeler var haliyle 3 ay maaşsız yapamazdık mecbur kaldi teklif ettikleri ücreti avukatıyla görüştü esim kabul etti malesef devlet izin vermiyor diye bisey yok evet onlar kovamıyor ama anlaşabilir işçileriyle demekki ödeyemeyecek durumda 1 yıl fazla bir süre umarim bos kalmamıştır eşiniz yani biyerlerde çalışma imkanı falan nebilim çalışanlarda is verenlerde zor durumdaAnlasmali degil bizim keske öyle olsaydi.Süresiz izin diyorlar sanirim ve bu da sirketlerin isine geliyor... Benim esimin alacagi cok fazla degil 7 bin tl gibi ama olsa nasiil iyi olurdu bilseniz.. Bazilarinin 50 bin hatta daha fazla calistiklari yillara göre.Onlar da ayni durumda.gecenlerde verilecekmis diye laf cikti ,esimin müdürü aradi söyledi.Nasil sevindik ama gelin görün ki sonra dediler ki ; cok ugrastik ama devlet izin vermiyor .. Madem anlasmali oluyor bu iş neden bizlere teklif edilmiyor.Nisanda 1 yıl olucak faaliyet yok sirkette,kapali.Kurumsal bir sirket bu .Dedigim gibi işlerine geliyor.
Anlasmali cikarmada mevcutta haketmiş oldugu tazminatin aynisi ödenmiyor mu? Teklif ettikleri ücret derken ,tazminat ucretini mi belirttiniz? Bizim cok uzun oldu evetBenim esimede 3 ay ücretsiz izin yada anlaşmalı cikartma dediler ama gelir fazla olunca bizde ona gore yaşıyorduk ödemeler var haliyle 3 ay maaşsız yapamazdık mecbur kaldi teklif ettikleri ücreti avukatıyla görüştü esim kabul etti malesef devlet izin vermiyor diye bisey yok evet onlar kovamıyor ama anlaşabilir işçileriyle demekki ödeyemeyecek durumda 1 yıl fazla bir süre umarim bos kalmamıştır eşiniz yani biyerlerde çalışma imkanı falan nebilim çalışanlarda is verenlerde zor durumda
Evet hak etmiş olduğu tazminatı aliyor burutte ve nette ne aldığına gore kac yıl işçi olduğuna gore falan bazı fabrikalar hakkını vermek istemeyebiliyor anlasmalida size bir teklif sunarlar ya hakettiğini yada dahada azını bunun icin avukatıyla görüştü oda bize hakkımızın verildiğini kabul etmemizi söyledi 7yillik işçiydi ona gore aldı tazminatını umarim sizede hakettiğini verirler eşiniz ücretsiz izine çıktığına dair biseye imza atmış olmalı yada bunu bilerek kabul etti yani anlaşmalı çıkması icin bi teklif sunulmadiysa bu durumda yapacak bişey yok gibi bekleyeceksiniz insallah is yeri batmazda mahkemelerde uğraşmazsınızAnlasmali cikarmada mevcutta haketmiş oldugu tazminatin aynisi ödenmiyor mu? Teklif ettikleri ücret derken ,tazminat ucretini mi belirttiniz? Bizim cok uzun oldu evetnisan basindan beri öyle askida duruyor..
Cok tesekkur ederim bilgiler icin. Evet ,esime sordum imza atmis hepsi ücretsiz izin icin ,fakat şu var ki ; nisan 2020 başında attilar bu imzayi ve mayįs 2020 de tekrar acicaz,sizi cagiricaz dediler.Ne acan var ne arayan oldu.Esim bu imzayi atmis oldugu icin mi anlasmali cikarma yapilamaz peki? Bu konuda bilginiz var mi? Bu arada biz ilcede yasiyoruz,sirket búyúk ,kurumsal bir şirket ve Tr nin diger bölgelerinde aktif calisiyorlar halen.istanbul merkezli.Biz egede bir ilcedeyiz.Evet hak etmiş olduğu tazminatı aliyor burutte ve nette ne aldığına gore kac yıl işçi olduğuna gore falan bazı fabrikalar hakkını vermek istemeyebiliyor anlasmalida size bir teklif sunarlar ya hakettiğini yada dahada azını bunun icin avukatıyla görüştü oda bize hakkımızın verildiğini kabul etmemizi söyledi 7yillik işçiydi ona gore aldı tazminatını umarim sizede hakettiğini verirler eşiniz ücretsiz izine çıktığına dair biseye imza atmış olmalı yada bunu bilerek kabul etti yani anlaşmalı çıkması icin bi teklif sunulmadiysa bu durumda yapacak bişey yok gibi bekleyeceksiniz insallah is yeri batmazda mahkemelerde uğraşmazsınız
Imza attığı kâğıtta süresiz izin mi yoksa nisan mayıs arasimi yazıyor eger süresiz izin ise is yerinin çağırmasını bekleyeceksiniz anlaşmalı fesih onlar teklif edebilir sadece bizde ya anlaşmalı fesih yada 3 ay ücretsiz izin diye teklif ettiler biz anlaşmalı fesihe yöneldik eşiniz imza atmış büyük ihtimal kagtta süresiz izin yaziyrdu mecbur bekleyeceksiniz esnize anlaşmalı çıkış teklif etmedikleri surece yapaca bisey yok yada işçi çıkarımı yasağı kalınca onlar çıkarıp tazminat ödeyecek onlarda tazminattan kaçmak için anladigim kadarıyla süresiz izin icin imza attirmisCok tesekkur ederim bilgiler icin. Evet ,esime sordum imza atmis hepsi ücretsiz izin icin ,fakat şu var ki ; nisan 2020 başında attilar bu imzayi ve mayįs 2020 de tekrar acicaz,sizi cagiricaz dediler.Ne acan var ne arayan oldu.Esim bu imzayi atmis oldugu icin mi anlasmali cikarma yapilamaz peki? Bu konuda bilginiz var mi? Bu arada biz ilcede yasiyoruz,sirket búyúk ,kurumsal bir şirket ve Tr nin diger bölgelerinde aktif calisiyorlar halen.istanbul merkezli.Biz egede bir ilcedeyiz.
Ücretsiz izin yaziyormuş imza atilan yerde.Mayis sonu yeni normallesmede acilacak ve sizi cagiracagiz dendi ama 8 ay oldu tık yok.Sadece gecen ay müdürü aradi ve; cikmak istiyor musun herkese tek tek soruyorum demiş.Eşim de istiyorum tabii ,hem cikmak hem de tazminatimi almak istiyorum demis.Arkadaslari ile de konustular telde,herkes ayni fikirdeymis tazminat ve cikis icin yani.Biz sizi ariycaz 1 hafta icinde dediler.Sonra yine arayan olmadi.Esim müdürü aradi sordu; cok ugrasmislar istanbul merkezden ama olmuyor,cikarmak yasakmis dedi müdürImza attığı kâğıtta süresiz izin mi yoksa nisan mayıs arasimi yazıyor eger süresiz izin ise is yerinin çağırmasını bekleyeceksiniz anlaşmalı fesih onlar teklif edebilir sadece bizde ya anlaşmalı fesih yada 3 ay ücretsiz izin diye teklif ettiler biz anlaşmalı fesihe yöneldik eşiniz imza atmış büyük ihtimal kagtta süresiz izin yaziyrdu mecbur bekleyeceksiniz esnize anlaşmalı çıkış teklif etmedikleri surece yapaca bisey yok yada işçi çıkarımı yasağı kalınca onlar çıkarıp tazminat ödeyecek onlarda tazminattan kaçmak için anladigim kadarıyla süresiz izin icin imza attirmis
Cikis bordrosununda tam olarak ne yazdigini sorucam bilmiyorum ama yani dediginiz üzere anladigim kadariyla; karsilikli anlasma olursa tazminatini alabilir yani? Devlet izin vermiyor deyip cikiyorlar isin icinden
Form örnegi var mı sizde, işveren tarafından cıkartıldıgı yazmalı mı? Bende dogum sonrası 6 aylık ucretsuz ızınden sonra cıkarılcagım soylendı ama yasak oldugu için ucrersz ızne cıkarılcakmısım, pandemıde ucrersuz uzın formu farklımı? Zira biz degıl işverençıkarıyorİşten çıkartma yasağı 17 Ocak tarihine kadar uzatıldı. Yani bu tarihe kadar şirket personele çıkış veremez. Ancak ücretsiz izne çıkarırken de bir form imzalatılmış olması gerekiyor. Böyle bir izin formu imzalatılmadı mı?
Bu başvuruyu işveren mi yapıo, yine onlara kaldık desene, kesım unuturkar yadaatlarlar.. bazen çok küfretmek istiyorum ,susuyorum... Bugun kandil, Allaha havale edıyorum, ınsanlarla dalga gecmek bu kadar kolay olmamalıAslında devlete basvuru yapilsaydi 1530tl gibi bir ücret alinirdi yagmasada damlardı
Gebelıkte mi işten cıkarıldınız , şuan ucrersuz ızondemısınızallah yardımcımız olsun. Benim de gebeliğimi bahane ettiler. Hastalık bulaşırsa vebal alamayız dediler. Allahlarından bulsunlar ne diyim. Tam aksine ihtiyacı var mıdır çocuğu olacak masrafı olacak düşünen yok. Neyse ki eşim çalışıyor hala. Siz çalışmıyor musunuz?
Emekliye ödenek vermemek de hoşmuş. Adam ihtiyacı var ki emekli haliyle çalışıyor. İnanılmaz şeyler oluyor. Sabredicez nisana kadar falan inşallah birkaç aya toparlanırız
Gebelıkte mi işten cıkarıldınız , şuan ucrersuz ızondemısınız
İşçi çıkarma konusunda eli kolu bağlı.
İşçi çalıştırıp sigortasını ödeyemiyorlar.
Tonla vergi borcu geliyor, erteleme bile alamıyorlar.
Vergisi, stopajı, sgk sı, kirası, elektriği, suyu düşün bakalım iş yapmayan dükkan açamayan işverene ödet bakalım.
Ne yapsın insanlar?
Ben işvereni savunmuyorum asla kendimde işçiyim.
Sadece onlarında eli kolu yasalar yüzünden bağlı.
İşçi çıkaramıyorlar çünkü yukarı da saydığım ekonomik sebeplerden devlet bal, kaymak alıyor.
Daha da fazla yazmayayım sen gerisini anla.
Yoksa ban yemeğe kadar gider bu konu.
Ayrıca 2 kelime seçip yargılamaktan vazgeçin.
Pandemde ikale sozlesmesıyle mı ayrıldı ? Bu da yasak diye bılıyordum, işten cıkarma yasagı işcıyı korumak yerıne bisüre sonra daha da zora sokuyor. Dusunsenıze belkş başka işe girceksınız ama süreklı ucretsız ızne cıkarıldıgınız için o şirkette gorunuyor kaydınız hala.. resmen önü kapanır ınsanınEsim ayrildi, hakli sebeple karsilikli fesih maddesi var. Bu zamana kdr kçö aldı o bitince bazi personeli ucretsiz + 15 gun mesai seklinde ayarladilar bazilarinida tazminat verip gonderdiler.
Issizlik maasida alinabiliyormus ben kçö olarak biliyor bitti saniyordum.
Cok zor gunler cok kiziyorum ne demek olmuyor yolu var ama islerine gelmiyor
Bu başvuruyu işveren mi yapıo, yine onlara kaldık desene, kesım unuturkar yadaatlarlar.. bazen çok küfretmek istiyorum ,susuyorum... Bugun kandil, Allaha havale edıyorum, ınsanlarla dalga gecmek bu kadar kolay olmamalı
Pandemde ikale sozlesmesıyle mı ayrıldı ? Bu da yasak diye bılıyordum, işten cıkarma yasagı işcıyı korumak yerıne bisüre sonra daha da zora sokuyor. Dusunsenıze belkş başka işe girceksınız ama süreklı ucretsız ızne cıkarıldıgınız için o şirkette gorunuyor kaydınız hala.. resmen önü kapanır ınsanın
Yapmayin nolur bazi acilardan eskisi gibi olmayan bir firma gecen yıl karıni 3e katladi sadece otopark ve restorant ucretleri ile dunyayi aldi calisanlara yol ucretini kesti gunluk ucreti 2 ay sonra yatirdi hic birsey gozuktugu gibi degil bir cok firma 1 yildir 2 3 kat buyudu ama islerine gelmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?