Pandemi dolayısıyla iş yerinden çıkartılıp tazminati ödenen arkadaslar var mi? Bu konuda bilgi sahibi olan hanimefendiler bakabilir mi konuma?

Thallosofili

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2018
3.634
6.459
158
Merhabalar,eşim Nisan 2020 de pandemi dolayisiyla calistigi kurumsal sirketten cikarildi.Eşim ve 15 civarinda arkadasi halen tazminatlarini alamadilar.is yeri kurumsal oldugu icin diger sehirlerde faaliyet gösteriyor ama yasadigimiz yerdeki şubelerini süresiz kapadilar.Gecenlerde tazminat vermek icin bir girisimleri oldu fakat devlet izin vermiyor deyip kapadilar konuyu.Biz ne zaman hakkimiz olan tazminati aliriz hic bilmiyorum.Bu konuda bilgisi olanlar aydinlatirsa cok cok sevinirim.Kurumsal sirketin ,devlet izin vermiyor deyip bunu yapmasi dogru mu? Istese subesini kapatip tazminati verir mi? Bize mi böyle yansitiyorlar? İşlerine mi öyle geliyor bilemiyorum.Simdiden cok tesekkurler 🙏🙏

İşveren işten çıkarma olarak yaparsa tazminat vermek zorunda ama şuan pandemi yüzünden çıkarmalar kaldırıldı.
Karşılıklı anlaşma yoluyla fesih edilirse ancak tazminatını alır.
Çıkış bordrosunda ne yazıyor ?
Cikis bordrosununda tam olarak ne yazdigini sorucam bilmiyorum ama yani dediginiz üzere anladigim kadariyla; karsilikli anlasma olursa tazminatini alabilir yani? Devlet izin vermiyor deyip cikiyorlar isin icinden :(

Cikis bordrosununda tam olarak ne yazdigini sorucam bilmiyorum ama yani dediginiz üzere anladigim kadariyla; karsilikli anlasma olursa tazminatini alabilir yani? Devlet izin vermiyor deyip cikiyorlar isin icinden :KK43:

Karşılıklı anlaşmada alır ama fesihte alamaz.
SGK'dan çıkış kağıdı verilmiş olması lazım orada yazar nasıl çıkarıldığı.

Karşılıklı anlaşmada alır ama fesihte alamaz.
SGK'dan çıkış kağıdı verilmiş olması lazım orada yazar nasıl çıkarıldığı.
Tam olarak cikis yapilmadigini biliyorum .Halen calisani gorunuyor esim ama maas vs yok tabii:( ve 2020 nisan ayindan beri kapali sirket.8 ay oldu tam ve devlet işten cikarmaya izin vermiyor deyip tutuyorlar öyle sirketi .Nereye kadar böyle tutabilirler? Yazik degil mi onca iscinin hakki ? Dedigim gibi ,gecenlerde verelim diye bir yeltendiler.Sonra da haber geldi,cok ugrastik ama devlet izin vermiyor dediler .

Tam olarak cikis yapilmadigini biliyorum .Halen calisani gorunuyor esim ama maas vs yok tabii:KK43: ve 2020 nisan ayindan beri kapali sirket.8 ay oldu tam ve devlet işten cikarmaya izin vermiyor deyip tutuyorlar öyle sirketi .Nereye kadar böyle tutabilirler? Yazik degil mi onca iscinin hakki ? Dedigim gibi ,gecenlerde verelim diye bir yeltendiler.Sonra da haber geldi,cok ugrastik ama devlet izin vermiyor dediler .

Ücretsiz izne çıkarılmış eşiniz çıkış verilmemiş.
İşyerinin kapalı olması kapandığı anlamına gelmez.
Kapanması için; batması, iflas etmesi, el değiştirmesi, ekonomik sebepler vs gibi şeyler lazım.
Ve kapandığına dair resmi evraklar lazım.
Sizinkisi maaş ödememek için izin vermiş.
Böylelikle tazminattan kaçıyorlar.
Bu ay sonuyla işçi çıkarımları bitecek, yeni haberler yakındır.
Ben size çok hak veriyorum ama bir yerde işvereninde eli kolu bağlı kaldı buna inanın.

Aynı durumdayız. Ücretsiz izne çıkartıldım, nakdi ücret desteği alıyorum. Devlet şu anda işten çıkarmaya izin vermediği için tazminat alamıyorum. İşten çıkarma yasağı kaldırıldığında tazminatımı alacağım. Şu anda almam mümkün değil.

Ücretsiz izne çıkarılmış eşiniz çıkış verilmemiş.
İşyerinin kapalı olması kapandığı anlamına gelmez.
Kapanması için; batması, iflas etmesi, el değiştirmesi, ekonomik sebepler vs gibi şeyler lazım.
Ve kapandığına dair resmi evraklar lazım.
Sizinkisi maaş ödememek için izin vermiş.
Böylelikle tazminattan kaçıyorlar.
Bu ay sonuyla işçi çıkarımları bitecek, yeni haberler yakındır.
Ben size çok hak veriyorum ama bir yerde işvereninde eli kolu bağlı kaldı buna inanın.
Cok tesekkur ederim bilgiler icin 🙏🙏 Bu ay sonunda umarim biter isci cikarma yasagi da herkes hakkini alir.Her seferinde ha bu ay diye diye 8 ay oldu :( Umarim uzatilmaz yine.Yalniz bi sey daha sorucam tam anlayamadim; Bu sirket simdi gercekten istese de veremiyor mu tazminatlari? Asıl ogrenmek istedigim o.Yillarca onu bunu cikarip tazminatlarini verdiler simdi yasak deyip vermiyorlar.Ben bu durumdan yararlandiklarini dusunuyorum.Yasal olarak elleri kollari baglandi mi bu kadar yani?

Cok tesekkur ederim bilgiler icin 🙏🙏 Bu ay sonunda umarim biter isci cikarma yasagi da herkes hakkini alir.Her seferinde ha bu ay diye diye 8 ay oldu :KK43: Umarim uzatilmaz yine.Yalniz bi sey daha sorucam tam anlayamadim; Bu sirket simdi gercekten istese de veremiyor mu tazminatlari? Asıl ogrenmek istedigim o.Yillarca onu bunu cikarip tazminatlarini verdiler simdi yasak deyip vermiyorlar.Ben bu durumdan yararlandiklarini dusunuyorum.Yasal olarak elleri kollari baglandi mi bu kadar yani?
Cevabını cümlede siz vermişsiniz zaten. İnsanları işten çıkarttıklarında tazminatlarını verdiler. Ama bizi işten çıkartmadılar. İşten çıkartmadığın birine tazminat veremezsin.

Cok tesekkur ederim bilgiler icin 🙏🙏 Bu ay sonunda umarim biter isci cikarma yasagi da herkes hakkini alir.Her seferinde ha bu ay diye diye 8 ay oldu :KK43: Umarim uzatilmaz yine.Yalniz bi sey daha sorucam tam anlayamadim; Bu sirket simdi gercekten istese de veremiyor mu tazminatlari? Asıl ogrenmek istedigim o.Yillarca onu bunu cikarip tazminatlarini verdiler simdi yasak deyip vermiyorlar.Ben bu durumdan yararlandiklarini dusunuyorum.Yasal olarak elleri kollari baglandi mi bu kadar yani?

Bu pandemi zamanında kanun olarak çıkarıldı ve devam ediyor.
Zaten devletin bu konuda ciddi yasağı var.
Eğer işten çıkarılırsa asgari ücretin brütü kadar ceza yer.
Bunu da kimse göz alamaz.
Bir ay daha sabret bakalım. :KK200:

İşten çıkartma yasağı 17 Ocak tarihine kadar uzatıldı. Yani bu tarihe kadar şirket personele çıkış veremez. Ancak ücretsiz izne çıkarırken de bir form imzalatılmış olması gerekiyor. Böyle bir izin formu imzalatılmadı mı?

İşten çıkartma yasağı 17 Ocak tarihine kadar uzatıldı. Yani bu tarihe kadar şirket personele çıkış veremez. Ancak ücretsiz izne çıkarırken de bir form imzalatılmış olması gerekiyor. Böyle bir izin formu imzalatılmadı mı?

Hayır pandemide kurallar farklı. İşçinin rızası olmasa da işveren bildirim yapıp ücretsiz izne çıkartabiliyor.

Hayır pandemide kurallar farklı. İşçinin rızası olmasa da işveren bildirim yapıp ücretsiz izne çıkartabiliyor.
Aa öyle mi bak bunu bilmiyordum. Etrafımda ücretsiz izne çıkan herkese form imzatılmaya devam edildi çünkü. 😔 Bizim şirket sağolsun işyerleri kapalıyken bile maaş ödemesi yaptı. Bu nedenle biz hiç izinli sayılmadık.

Aa öyle mi bak bunu bilmiyordum. Etrafımda ücretsiz izne çıkan herkese form imzatılmaya devam edildi çünkü. 😔 Bizim şirket sağolsun işyerleri kapalıyken bile maaş ödemesi yaptı. Bu nedenle biz hiç izinli sayılmadık.

Bizim şirket de ilk birkaç ay ödedi maaşları, sonra patır patır ücretsiz izne yollamaya başladı :( Belki ileride sıkıntı olmasın diye imza almışlardır, ama yasal olarak mecburiyet yok.

Bizim şirket de ilk birkaç ay ödedi maaşları, sonra patır patır ücretsiz izne yollamaya başladı :KK43: Belki ileride sıkıntı olmasın diye imza almışlardır, ama yasal olarak mecburiyet yok.
Evet öyleymiş okudum az önce🤐 Çok üzüldüm 🥺Çok kötü gerçekten ücretsiz izin vs insanlar çok mağdur oluyor. Bazı arkadaşlarımada zorla yıllık izin kullandırıldı. Bu pandemi insanları mahvetti ne yazık ki devlet desteği de çok yetersiz.

Merhabalar,eşim Nisan 2020 de pandemi dolayisiyla calistigi kurumsal sirketten cikarildi.Eşim ve 15 civarinda arkadasi halen tazminatlarini alamadilar.is yeri kurumsal oldugu icin diger sehirlerde faaliyet gösteriyor ama yasadigimiz yerdeki şubelerini süresiz kapadilar.Gecenlerde tazminat vermek icin bir girisimleri oldu fakat devlet izin vermiyor deyip kapadilar konuyu.Biz ne zaman hakkimiz olan tazminati aliriz hic bilmiyorum.Bu konuda bilgisi olanlar aydinlatirsa cok cok sevinirim.Kurumsal sirketin ,devlet izin vermiyor deyip bunu yapmasi dogru mu? Istese subesini kapatip tazminati verir mi? Bize mi böyle yansitiyorlar? İşlerine mi öyle geliyor bilemiyorum.Simdiden cok tesekkurler 🙏🙏
Firmaya noter aracılığı ile kıdem tazminatımın gerekli hesabıma yatırılmasını talep ediyorum şeklinde bir noter çekin elinizde hukuki kanıtınız olsun

Evet öyleymiş okudum az önce🤐 Çok üzüldüm 🥺Çok kötü gerçekten ücretsiz izin vs insanlar çok mağdur oluyor. Bazı arkadaşlarımada zorla yıllık izin kullandırıldı. Bu pandemi insanları mahvetti ne yazık ki devlet desteği de çok yetersiz.

Evet kesinlikle. Eşim çalıştığı için evi döndürebiliyoruz. Ama tek olsaydım veya eşimin de başına aynı şey gelseydi ne yapardık bilmiyorum. Ve bu durumda olan, yani 1100 lirayla ev geçindiren insanlar var şu anda. Hepsine güç kuvvet diliyorum.

Kücük ölcekli isyerleride sıkışıp kalmis durumda benimde calisanlarim var . Ocak şubat mart nisan mayıs ayında isyeri kapaliydi devletten kısa calisma odenegi aldilar bende haziran temmuz agustos ayinda kazandigim paradan eksik kalan tutarlari ödedim cünku kim 1500tl ye gecinebilirki. derkennnn hoppp virüs azdi eylül ayindan beri yine kapandik . Ne bir kira ne bir kalem vergi ödeyemedim. önümüzdeki nisana kadarda pek umut yok gibi.yine devletten kısa calisma ödenegi aliyorlar ama konustum calisanlarimla . Şuanda üstünü tamamlayacak durumda degilim. Sagolsunlar onlarda iyi niyetli birbirimizi idare ediyoruz.

Kücük ölcekli isyerleride sıkışıp kalmis durumda benimde calisanlarim var . Ocak şubat mart nisan mayıs ayında isyeri kapaliydi devletten kısa calisma odenegi aldilar bende haziran temmuz agustos ayinda kazandigim paradan eksik kalan tutarlari ödedim derkennnn hoppp virüs azdi eylül ayindan beri yine kapandik . Ne bir kira ne bir kalem vergi ödeyemedim. önümüzdeki nisana kadarda pek umut yok gibi.yine devletten kısa calisma ödenegi aliyorlar ama konustum calisanlarimla . Şuanda üstünü tamamlayacak durumda degilim. Sagolsunlar onlarda iyi niyetli birbirimizi idare ediyoruz.

Büyük işletmeler bir şekilde kendini döndürüyor zaten ama küçük ve orta ölçekli işletmeler çok zor durumda. Umarım siz de en kısa sürede düze çıkarsınız.

Büyük işletmeler bir şekilde kendini döndürüyor zaten ama küçük ve orta ölçekli işletmeler çok zor durumda. Umarım siz de en kısa sürede düze çıkarsınız.

Cok tesekkür ederim. Ve ben şunu gordüm cevremden benim gibi kücuk isletme sahipleri calisanlarini magdur etmedi ve bir sekilde maaslarini tamamladi. Ama büyük isverenler bunu yapmadilar ve iscilerini devletin verdigi ucrete mahkum ettiler.

Back
X