Kres cagini gectik ve artik oyunlar cok basit gelmeye basladi. Tv de de cizgi filmler artik tekrarin tekrari olunca ne yapacagimizi bilemiyoruz. Internetten sogumasi icin elimden geleni yaptim ama basaramadim.Çocuğunuzu kreşe gonderin. Açık olan her gün gönderdim. Çünkü gelişim dönemlerinde uyaran eksiği olunca gelişimde sıkıntılar oluyor. Kendim öğretmen olmama rağmen okuldaki kadar çeşitli öğrenme ortamı sunamiyorum. Hele de sosyal açıdan. Çocuğun yaşıtları ile sosyallesmeye ihtiyacı var en nihayetinde.
Keşke bunları yapmak yazıldığı kadar kolay olsa.Disiplinli bir hayat planı yapın. Yaptığınız planı onlara uygun bir dille nedenleriyle anlatın. Gün içinde ders çalışma saatleri, parkta oynama saatleri, kitap okuma saatleri, tv izleme saatleri ve pc oyunu saatleri olsun. Ve ayarladığınız süre dışı bunlara izin vermeyin. Siz işte iken yanlarında kim kalıyorsa onunla birlikte programın takibini sağlayın.
Hafta sonları eve kapatmayın birlikte yürüyüş, pikniğe gitme, sevdikleri gıdaları beraber yemeye/almaya gitme gibi programlarla dağıtın dikkatlerini
Spora yazdırın. Orada da arkadaşları ve ortamı olacaktır.
Bisiklet /skooter gibi edinmek /öğrenmek istedikleri şeyler varsa temin edin. İlgileri varsa müziğe resime yönlendirin, bu tür kurslara yazdırın Bu tercihlerinde fikirlerini sorun, hangisini ciddi şekilde devam ettirebilecekleri konusunda sohbet açın mesela.
Ve oturup konuşun, sohbet edin, nedenleri sakince anlayın, programınıza uyduları için, takdir edin, abartmadan ödüllendirin zaman zaman onları
Ben kolay olduğunu iddia etmedim.Ki çocuk yetiştirmek, oyalamak, memnun etmek ve doğru yönlendirmek zaten çaba gerektiren alanlardır. Konu sahibi konu açıp fikir sormuş, branşlarımdan birisi olduğu için doğru fikir ve önerilerde bulundum. Danışanlarıma da sunduğum önerilerdir.Keşke bunları yapmak yazıldığı kadar kolay olsa.
Herşey saçma sapan oldu.
Çocuklar hicbirseyden memnun değil.
Okula gitmeyince resmen tembelliğe alıştılar.
Haklısınız.Ben kolay olduğunu iddia etmedim.Ki çocuk yetiştirmek, oyalamak, memnun etmek ve doğru yönlendirmek zaten çaba gerektiren alanlardır. Konu sahibi konu açıp fikir sormuş, branşlarımdan birisi olduğu için doğru fikir ve önerilerde bulundum. Danışanlarıma da sunduğum önerilerdir.
Bunun haricinde haklısınız, mevcut durum çocuklar konusunda eğitimi de kontrolü de rayından çıkardı. Ama malum ki iki günlük bir durum olmadığından olabildiğince toparlama gayretinde ve özeninde olmak zorunda ebeveynler..
Şunu da ekleyeyim. Tembelliğe, boşvermişliğe alışmış çocuk ve ergenleri disipline ve düzgün bir programa adapte etme kısmı zordur, özel bir çaba, ilgi ve sabır ister ama düzene oturtulup, çocuklarca (sızlanarak da olsa) alışkanlık sağlanmaya başladığında kontrolü ve sürekliliği sağlamak artık daha kolaylaşır.
Zaten önerilerimin bir kısmında direnç gösterseler de bir kısmı hoşlarına da gidecektir zamanla.. (Benzerleriyle geliştirilip çoğaltılabilir)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?