Pandemi Sürecinde Ziyarete Gitmek

Kadınlar ailelerine daha bağımlı gibi düşünürler ama erkekler bu konuda daha fena. Aynı şehir de oturuyorken bile bizde ailemizi özlüyoruz. Ama ne yapalım hem kendi, hem ailemizin sağlığı için el mahkum görüşmüyoruz. Sinir oluyorum bu insanlar bu olup biteni şaka mı sanıyor? Hiç mi tv izlemiyor? Haber okumuyor?

Bizde en son subat ayinda goristugumuz ailelerimizle hafta sonu ilk defa gorustuk. 4-5saat ve yanliz dik. Tekrar uzun bir zaman gitmicez.

Esiniz giderse karantina ya girmesi gerekir donuste.

Kvalide-baba yi eviniz e davet etseniz? Yanlız olursunuz

Gitmeyin sizin ve bebeğinizin sağlığı önemli. Küsen küser yapacak bişey yok.

Aaa ne kadar da biz :))) ben geçen hafta gittim kayinvalidemlere , koronavirus çıktığından beri ilk gidişim... kalabalik olduklari icin gitmek istemedim... esim gidiyodu . Malum suan da vaka sayıları arttı ve kayinvalidemlere gelen akrabanın maskesiz pazara gittiğini gördükten sonra daha da gitmem. 🤦‍♀️

Eşin kendisi gitsin çok istiyorsa kendini motive etsin,beraber gitme gibi zorunlulugunuz yok, ki bu keyfi bir sey de degil , saglik , ay sinir oldum eşim de buna benzer seyleri bana soylemisti :)) biz yetmiyoruz gerçek aileleri ve akrabaları ile motive olacaklar :)

ben biraz farkli dusunuyorum,

zaten bu karantinalarin. lockdownlarin amaci hastaligi bitirmek degildi, saglik sistemini buna hazirlamak amaci ile yayilimi geciktirmekti, ve tabi ki herkes ayni anda hasta olmasin ki sistem devam etsin.

Su an gevsetilme varken kendini tamamen karantinada tutmak mantikli degil, zira insan buna dayanamaz zaten, bir sure sonra psikolojik sikintilar cikar.

O yuzden esiniz ailesini ozledi ise bence gidip gormeli.
Ama siz tabi ki kalabalik bir ortamda bulunmak istememekte haklisiniz, aileyle de cok iyi degilmis araniz, gitmeyebilirsiniz,
Gidecekseniz de esiniz ailesini bir sekilde ikna etmeli ve evde cok kalabalik olmamalisiniz.
Ailesi gelmek isteyen misafire gelme demez o yüzden o ev ana baba günü gibi olur. Ben eşime istiyosan sen git dönüşte 2 hafta ben anneme giderim karantina döneminden sonra gelirim dedim. Onu da kabul etmiyor. Neymiş ailesi torununu özlüyormuş

çocuk kaç yaşında

10 yaşındaki oğlum bu yaz anneannemlere gitmeyiz

virüs var gidersek bulaştırırız falan gitmeyelim daha iyi diyor da

eşinize ya biz taşıyıcı isek onlara bulaştırırsak bak hep başka şehirlerden gidenler götürüyor diye anlatın

vebal almayalım deyin
Oğlum 3 yaşında. Oğluma annem bakıyor eğer taşıyıcı olsak annene bulaştırırdık diyor. Her lafa bir cevabı var :))

Aaa ne kadar da biz :))) ben geçen hafta gittim kayinvalidemlere , koronavirus çıktığından beri ilk gidişim... kalabalik olduklari icin gitmek istemedim... esim gidiyodu . Malum suan da vaka sayıları arttı ve kayinvalidemlere gelen akrabanın maskesiz pazara gittiğini gördükten sonra daha da gitmem. 🤦‍♀️

Eşin kendisi gitsin çok istiyorsa kendini motive etsin,beraber gitme gibi zorunlulugunuz yok, ki bu keyfi bir sey de degil , saglik , ay sinir oldum eşim de buna benzer seyleri bana soylemisti :)) biz yetmiyoruz gerçek aileleri ve akrabaları ile motive olacaklar :)
Merhaba kaderdaşım :) Çocuk olmasa gidicem zaten diyor. >Neymiş çocuğu özlüyolarmış görceklermiş. Onların gönlünü yapmak için hayatımızı tehlikeye atacaz. Bencillik

Kendisi tek gitsin
Nolacak bu erkek milletinin hali valla analarina gitmeyi bile beceremiyorlar tek basina🙄
Çocuğu özlemişlerdir o yüzden onuda görsünler diye tek gitmiyor. Ama mecbur tek gidecek gitmek istediği zaman çünkü ben risk almak istemiyorum

Bizde en son subat ayinda goristugumuz ailelerimizle hafta sonu ilk defa gorustuk. 4-5saat ve yanliz dik. Tekrar uzun bir zaman gitmicez.

Esiniz giderse karantina ya girmesi gerekir donuste.

Kvalide-baba yi eviniz e davet etseniz? Yanlız olursunuz
Başka şehirde onlar ve görüşmüyorum ben onlarla. Yani sadece oraya gittiğimde görüşmüş oluyoruz telefonla falan asla aramam onlarda alıştı artık beni aramıyorlar. Eve çağırmak istemiyorum çağırmamda zaten. Eşim gidersede dönüşte ben annemlere giderim oğlumla o evde karantinada olur.

Kadınlar ailelerine daha bağımlı gibi düşünürler ama erkekler bu konuda daha fena. Aynı şehir de oturuyorken bile bizde ailemizi özlüyoruz. Ama ne yapalım hem kendi, hem ailemizin sağlığı için el mahkum görüşmüyoruz. Sinir oluyorum bu insanlar bu olup biteni şaka mı sanıyor? Hiç mi tv izlemiyor? Haber okumuyor?
Erkekler çok fena gerçekten. Bazı erkekler var senede 1 kere görse ailesini yeter. Ama benim eşim 3-4 ayda 1 gidip kalmak istiyor. Ailesi zaten cahil de kendisi okumuş insan nasıl böyle düşünüyor anlamıyorum. Ailesi konu olunca herşey boş onun için.

Ocak ayında o görüşmede yaşadığı gripti, şimdi bulaşırsa covid bulaştıracaklar. Cahillik başa bela
Gripti ama belki corona bile atlatmış olabilir. 1,5 ay boyunca öksürdü ve halsizdi. Hep yatak odasında oturdu yanımıza gelmedi hasta diye. Oğlumda da düşmeyen ateş ve öksürük oldu hatta doktor influenza olabilir dedi ama o dönem covid testi yoktu. Test olsa belki pozitif çıkacaklardı. Ben onlar iyileştikten sonra ateş ve boğaz ağrısıyla bir rahatsızlık geçirdim. Yani normalde bile kalabalığa girilmez illaki birşeyler oluyor bu dönemde hiç girilmez ama dediğim gibi eşim okumuş bilgili bir insan ama konu ailesi oldumu beyni sıfırlanıyor

Hastalık devam edecek gibi duruyor yine konu açılırsa tek başına gitsin. Eve gelince de bir odada 14 gün karantinada kalsın

Merhaba herkese. Hemen konuya geçiyorum :) Eşimin ailesi başka bir şehirde yaşıyor. En son Ocak ayında gittik. Döndüğümüzde hem eşim hemde oğlum çok şiddetli hasta oldular. Hastalık nedeni soğukta gezip tozmamız değil eşimin ailesi çok kalabalık. Kv evine hepsi aynı anda gelir (halalar,teyzeler vs). Kimse de hastayım vs demez gelir yani öyle düşüncesiz insanlar. Büyük ihtimalle o kalabalıktan birisi bulaştırdı çünkü kv kp de hasta oldu.
Normalde ramazan bayramında gidecektik ama yasaklar nedeniyle gidemedik. Şimdi eşim yasaklar kalkınca gidelim diye tutturdu. Bende ortalıkta hastalık geziyorken gidemem dedim. 1-2 ay sonrasına bakarız diyip geçiştirdim. Tabi bu arada tartıştık. Kendisi gitmezse motive olamıyormuş, evliliğine yansıyormuş vs bir sürü şey anlattı. Bende evliliğin onlarla görüşmene bağlıysa çek git dedim. 1 haftadır konuşmuyorum kendisiyle ama eşim konuşmaya çalışıyor benimle.
Şimdi size sorum ağustosta tekrar gidelim derse yine kavga çıkacak. Bu durumda ben sağlığımızı düşünmelk zorundayım. Gidersem yine eve doluşacak bir sürü insan ve korkuyorum virüs bulaşacak diye. Nasıl bir yol izleyeyim kafam karıştı.
Taviz vermeyin tavrınız net olsun.... tabiki su süreçte gitmeyin artı son günler vaka sayıları yine arttı

Erkekler çok fena gerçekten. Bazı erkekler var senede 1 kere görse ailesini yeter. Ama benim eşim 3-4 ayda 1 gidip kalmak istiyor. Ailesi zaten cahil de kendisi okumuş insan nasıl böyle düşünüyor anlamıyorum. Ailesi konu olunca herşey boş onun için.
Umarım pişman olmaz.çünkü vaka sayıları artarken, hepinizi riske sokuyor.

Eveeet eşimi göndermedim gitmedik ziyarete ancak geçen perşembe haber geldi dayısı vefat etmiş. Haliyle kalktı gitti arabayla bişey diyemem sonuçta ölüm var ortada. Köye gittiler. Telefonla konuştuğumuzda kimseyi eve almamışlar hep dışarda balkonda ya da bahçede ağırlamışlar taziyeye gelenleri. Ancak ben yine de oğlumu alıp anneme geldim. 14 gün burda kalacağım sonra geçeceğim eve.

Bayramdan sonra tutturacak yine aileme gidelim diye.(bayramda çalıştığımız için gidemiyoruz zaten) Ben sen git desem olmaz diyor çocuğu özlüyorlar görsünler diyor. En son Ocak ayında gitmiştik. Ben gitmek istemiyorum açıkçası. Hem şimdi gitmiş görmüş oldu ailesini. Cenazeye gitti tabi normal görüşme gibi olmadı ama yine de yanlarındaydı. Arabayla gideceğiz ama oraya gelen gidenden çekiniyorum malum salgın devam ediyor. Çok kafam karıştı. Ya gidicem ya da büyük bir kavga yaşanacak.

Eveeet eşimi göndermedim gitmedik ziyarete ancak geçen perşembe haber geldi dayısı vefat etmiş. Haliyle kalktı gitti arabayla bişey diyemem sonuçta ölüm var ortada. Köye gittiler. Cenazeye gitti tabi normal görüşme gibi olmadı ama yine de yanlarındaydı.

ama zaten virüs böyle yayılıyor

ben biraz fazla odunum galiba da ölene Allah rahmet eylesin, kalanın başı sağ olsun da ben olmasam da kalkar o cenaze başka şehirden gitmeye ne gerek var

şimdi eşiniz taşıyıcıydı belki

oturduğu sandalyeye bulaşan virüs tüm köyü hasta etti bunun vicdan azabını çekmeyecek mi

hiç mi haber izlemiyor

köyler hep cenaze için gelenler yüzünden karantinada

Back
X