• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik atak olup da tamamen atlatan var mı?

kurabiyeme3sekerleme

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2018
12
5
6
Merhabalar. Ben de panik atak var. 1 yıl ilaç kullandım. Şimdi bırakma asamasindayim. Nereye baksam hep ilacı bırakıp tekrar başladıkları yazıyor. Gerçekten ilacı bıraktıktan sonra iyileşen yok mu? Varsa suraya biraz yazsalar da bir umut ışığı yaksalar..

Burada topiklerdeki yazıları okuyabilirsin ama geneli yeniden ilaca geri dönüyor bende de panikatak okb depresyon hepsi var bir müddet geçiyor sonra yine başlıyor

Gerçi geçip de buraya tekrar döneceğini de sanmiyorum insanlarin. Geneli dertli oldugu icin burda zaten. Kurtulan da buralarda dolasmiyordur artik.
Siz ilaç kullanıyor musunuz? Ayrıca psikoterapi aliyor musunuz?

Gercekten psikoterapide dogru psikologu bulmak cok onemli. Ayrıca doğru ilaç tedavisi de çok önemli. Bir de dua etmek lazım. Geri nükseden de var evet ama bulunduğu şartlar bizimle aynı olmayabilir. Ilaci kafasına göre bırakan da var çünkü, kendi kafasına göre ilaca başlayan da. Geneli terapi almıyor zaten. Başkalarına nüksetmesi bizi yıldırmasın. Allahın izniyle tamamen kurtulmak için dua edelim ve de buna inanalım. Geri gelecek zaten diye beklersek seve seve geri gelir tabi. Allahtan herkese acil sifalar diliyorum. Bu hastaligi da cidden yasamayan bilmez, anlamaz. Her hastalik gibi. Insallah siz ben dahil herkes bir an once kurtulur hayirlisiyla

Doğru söylüyorsunuz, iyi hissetmediğim zamanlarda buradayım, okuyup kendimde güç bulmak için. Geçtiği zaman okumayı bırakıyorum biraz da eskiye dönmemek için... Benim dönem dönem geçip geri geliyor ama geçtiği dönem geri geldiğinden daha uzun süreyi kapsıyor. Ben tamamen geçiremiyorum, ilaç kullanmıyorum, atakları önemsememeye çalışıyorum, başarabiliyormuyum bilemiyorum ama durumlar böyle. Allah şifa versin size tabi bana da :KK66:
Gerçi geçip de buraya tekrar döneceğini de sanmiyorum insanlarin. Geneli dertli oldugu icin burda zaten. Kurtulan da buralarda dolasmiyordur artik.
Siz ilaç kullanıyor musunuz? Ayrıca psikoterapi aliyor musunuz?

Doğru söylüyorsunuz, iyi hissetmediğim zamanlarda buradayım, okuyup kendimde güç bulmak için. Geçtiği zaman okumayı bırakıyorum biraz da eskiye dönmemek için... Benim dönem dönem geçip geri geliyor ama geçtiği dönem geri geldiğinden daha uzun süreyi kapsıyor. Ben tamamen geçiremiyorum, ilaç kullanmıyorum, atakları önemsememeye çalışıyorum, başarabiliyormuyum bilemiyorum ama durumlar böyle. Allah şifa versin size tabi bana da :KK66:
Cevabınız için çok teşekkür ederim :) amin inşallah :KK5:

Ben varım 🙋🏼‍♀️

Panik atak tanısı almadım çünkü psikiyatriye gitmemiştim ama şu an baktığımda o zaman nokturnal panik atak olduğumu düşünüyorum. Nokturnal da uyku sırasında ortaya çıkan demek.

Hayat düzenimin değiştiği bir zamandı. Her bakımdan stresliydim.

Geceleri kalp çarpıntısıyla uyanmaya başladım. En az 20 dakika geçmiyordu. Başım dönüyor, midem bulanıyordu. Kalbim bi türlü durmuyordu sanki 300 le atıyormuş gibi hissediyordum.O an ölücem bayılıcam diye korkuyordum. Nefes almakta güçlük çekiyordum.

Kardiyolojiye gittim aklınıza gelecek her test yapıldı. Başka sağlık kontrollerimi yaptırdım her şey iyiydi.

Bunun psikolojik olduğunu anladım. Vücudumu dinledikçe arttığını fark ettim. Psikolojik diyince aslında öyle bir belirti yok ben kafamdan uyduruyorum sanıyodum meğerse stres gerginlik gibi sebeplerle sempatik sistem aktifleşiyormuş. Semptomlar varmış ama sebep olan şey psikolojikmiş bunu öğrendim.

Atak sırasında atağı ciddiye almadım zaten bi önemi yoktu ve ölmeyecektim de. Kalbim hızlı atmayı kaldırabilecek kadar sağlamdı. Akciğerlerim gayet düzgündü. Atak gelince başka oyalanacak dikkatimi yoğunlaştıracak şeylerle uğraştım. Geçince de gittim yattım. Böyle böyle azalıp tamamen bitti. Seneler oldu bir daha da atak geçirmedim :)

Ben varım 🙋🏼‍♀️

Panik atak tanısı almadım çünkü psikiyatriye gitmemiştim ama şu an baktığımda o zaman nokturnal panik atak olduğumu düşünüyorum. Nokturnal da uyku sırasında ortaya çıkan demek.

Hayat düzenimin değiştiği bir zamandı. Her bakımdan stresliydim.

Geceleri kalp çarpıntısıyla uyanmaya başladım. En az 20 dakika geçmiyordu. Başım dönüyor, midem bulanıyordu. Kalbim bi türlü durmuyordu sanki 300 le atıyormuş gibi hissediyordum.O an ölücem bayılıcam diye korkuyordum. Nefes almakta güçlük çekiyordum.

Kardiyolojiye gittim aklınıza gelecek her test yapıldı. Başka sağlık kontrollerimi yaptırdım her şey iyiydi.

Bunun psikolojik olduğunu anladım. Vücudumu dinledikçe arttığını fark ettim. Psikolojik diyince aslında öyle bir belirti yok ben kafamdan uyduruyorum sanıyodum meğerse stres gerginlik gibi sebeplerle sempatik sistem aktifleşiyormuş. Semptomlar varmış ama sebep olan şey psikolojikmiş bunu öğrendim.

Atak sırasında atağı ciddiye almadım zaten bi önemi yoktu ve ölmeyecektim de. Kalbim hızlı atmayı kaldırabilecek kadar sağlamdı. Akciğerlerim gayet düzgündü. Atak gelince başka oyalanacak dikkatimi yoğunlaştıracak şeylerle uğraştım. Geçince de gittim yattım. Böyle böyle azalıp tamamen bitti. Seneler oldu bir daha da atak geçirmedim :)
Maşallah :nazar: çok sevindim sizin adınıza ❤ teşekkür ederim cevabınız icin 😊

Back
X