Ben varım
Panik atak tanısı almadım çünkü psikiyatriye gitmemiştim ama şu an baktığımda o zaman nokturnal panik atak olduğumu düşünüyorum. Nokturnal da uyku sırasında ortaya çıkan demek.
Hayat düzenimin değiştiği bir zamandı. Her bakımdan stresliydim.
Geceleri kalp çarpıntısıyla uyanmaya başladım. En az 20 dakika geçmiyordu. Başım dönüyor, midem bulanıyordu. Kalbim bi türlü durmuyordu sanki 300 le atıyormuş gibi hissediyordum.O an ölücem bayılıcam diye korkuyordum. Nefes almakta güçlük çekiyordum.
Kardiyolojiye gittim aklınıza gelecek her test yapıldı. Başka sağlık kontrollerimi yaptırdım her şey iyiydi.
Bunun psikolojik olduğunu anladım. Vücudumu dinledikçe arttığını fark ettim. Psikolojik diyince aslında öyle bir belirti yok ben kafamdan uyduruyorum sanıyodum meğerse stres gerginlik gibi sebeplerle sempatik sistem aktifleşiyormuş. Semptomlar varmış ama sebep olan şey psikolojikmiş bunu öğrendim.
Atak sırasında atağı ciddiye almadım zaten bi önemi yoktu ve ölmeyecektim de. Kalbim hızlı atmayı kaldırabilecek kadar sağlamdı. Akciğerlerim gayet düzgündü. Atak gelince başka oyalanacak dikkatimi yoğunlaştıracak şeylerle uğraştım. Geçince de gittim yattım. Böyle böyle azalıp tamamen bitti. Seneler oldu bir daha da atak geçirmedim :)