Slm Elmacik ve digerlerede merhaba tabi

Öncelikle basin sagolsun canim, allah sana ve ailene saglikli ömür versin, sabir ve güc versin.
Tüm yazilanlari okumadim ama unutmadan yada araya birsey girmeden, mesela canavar oglum

, hemen aklimdakileri yazayim dedim.
Kendimde benzer seyler yasadim....yakinimda kimseyi kaybetmedim cok sükür ama baska zor seyler yasadim. Bundan dolayi bendede "panik atak" gibi seyler ortaya cikti.
Ilk basta kalp carpintilari basladi, nefes alamamak, titremeler, konsentrasyon bozuklugu, tuhaf korkular, kalabaliga girememek, istahsizlik, pardon ama kabis yada ishal, ölüm korkusu, bogulur gibi olmak vs vs vs
say say bitmez..bu durum baya bir sürdü, doktor bisey bulamadi, deliriyorum sandim. Sonra internetten arastirdim, doktorumu degistirdim, tüm hormonlarima baktirdim vs ve sonra guatr bozuklugu ortaya cikti.
Biliyorum belki size basit gibi gelecek ama inanin tüm bu saydiklarim guatr terapisine basladigimda ortadan kalkti. Isterseniz biraz arastirin, benim almancam türkceden iyi oldugu icin ben alman sayfalarindan cok arastirdim ve guatr hastaliklari stresten, üzüntüden, travmadan ortaya cikabilir. Zaten tüm hastaliklar önce ruhsal bozukluklardan cikarmis.
Bilmiyorum anlatabildim mi ama lütfen lütfen doktora gidin ve guatr kontrollü olun. Yok bisey desede ve iyi bakmiyorsa baska doktora gidin. Ben 5 doktor gezdim iyi birini buluncaya kadar ama biliyorum TRde doktorlar daha duyarli.
Guatr olmasada hormon degisikleride panik atak yapabilirmis. Lütfen ihmal etmeyin.
Dedigim gibi cok arastirdim ve kendim hala bu hastaligi cekiyorum benimkisi gecmeyen türden ve bazi insanlarda (tabi doktorlarinda umursamazligindan) bu ortaya cikmayinca depressyon, ruh hastaligi deyip ya antidepresan veriyorlar yada timirhaneye bile giren olabiliyormus. Evet unuttum, guatr, paranoid, sizofren benzer semtomlar bile icerebiliyor.
Kusura bakmayin karisik olduysa.
Link veremiyorum ama googlden arayin