Hayat bazen insani vurdumu tam vuruyor.
Size simdi neden böyle yapiyorsunuz,toparlanin desem Dile kolay diyeceksiniz.
Bende cok seyler yasadim,kafamdan atamadigim,gece rüyalarima giren olaylar bunlar.
Arkadasimi kollarimda kaybettim,Ailemden en cok sevdigim iki kisiyi kaybettim.Babam beyin kanamasi gecirdi,öldü haberi geldi ve benim dünyam yikildi.Ama bir mucize oldu babam ölüme calim atti..Halla doktorlar yasadigina sasiriyor,bende...
Bu olaylardan sonra ölüm nöbetleri yasadim,kendim icin asla korkmadim,bana birsey olsada umrumda degildi..Ama ya ailmeden birini daha kaybedersem yine ayni acilari yasarsam diye kendimi yedim bitirdim..Günlerce ne insanlarin yüzünü görmek istedim nede disariya ciktim..Gece yatagimdan kalkip,benim icin hayatta esi benzeri olmayan,ona evladim dedigim kardesimin basina gidiyordum,Nefes aliyormu,ona birsey oldumu diye korkular yasiyordum..Sonra annemle babamin yatak odasinin kapisina oturuyordum(saat sabah 5)acaba birsey oldumu diye bir ses bekliyordum..Bakiyordum annem öksürdü yada babam..Ohh diyordum cok sükür bugünde sorunsuz gecti..
Doktora gittim,sevgili doktorum benimle konusup,neden böyle oldugumu saplamaya calisiyordu..Ailemde cok mutluydum,babamin annemin gözbebegiydim.Ne birseyden mahrum kalmistim,nede bir eksigim vardi..
Doktorum benimle konusurken öyle mantikli cevaplar veriyomusumki birden ayaga kalkti,sen benimle dalga geciyorsun degilmi dedi?
Niye hocam dedim,ne dalgasi,bu sorunum vardi geldim dedim..Yüzüme bakti yok kizim sen cok güclü bir kizsin ve senin doktora degil kendine ihtiyacin var dedi..
Evet cok güclüydüm,cevremdekiler asla beni gücsüz göremezdiler,neye el atsam muhakkak altindan kalkardim ki hala öyleyim..Gel zaman git zaman bazi seyleri kendi kendime atlattim..Atlatilmayacak birsey yoktu,sadece bazi seyleri kabulleneceksiniz.Gördügünüz kara ise o karadir,beyaz diye kendinize yalan söylemeyeceksiniz..Yoksa hayat denilen sey kücücük bir adim ve bu adimlari atarken sizi nelerin bekledigini hic bilemiyorsunuz..
Alerjik astim hastasiyim birde,
nezaman kriz gecirsem,nefes alamasam ve bir parca nefes alayim diye birden derdimden vazgeciyorum.
O nefesi alinca evet HAYAT bu diyorum..Hayat sadece seni ayakta tutan o nefesi almana bagli...Ama simdi sen o nefestende vazgecersen demekki degerini bilmiyorsun,degerini benim gibi astim krizleri geciren daha iyi bilir...Evlendim beni mutlu eden bir esim var,tabi arada yine ben kendimi yasiyorum ama esim sayesinde,ailem sayesinde yüzümde tebessüm olusuyor.
Hayatta bazi kayiplar yasanacaktir,öncelikle ne yapip edip bunu kabul etmeniz gerekiyor.
Dile kolay demeyin cünkü bende yasadim ve yasamadigim bir duyguyu size anlatamam mümkünmüdür?..Hayatimda 2 kere o ilaclardan aldim oda en gücsüz anima denk geldi ve o an öldümmü hayattamiydim bilmiyorum..Küsmeyin hayata,dönün yüzünüzü,hergün vücudunuzun tam olduguna sükredin,yolda sakat birini görünce nasil insan sükrediyor degilmi?..Iste biz saglam insanlarda buna sükretmemiz gerekiyor...
Size uyguladigim birseyi söylemek istiyorum,
Ogün neyse beni mutsuz eden,hemen bos bir kegida yaziyorum ve hic okumuyorum ne yazdigimi.Ertesi günü cikartip okuyorum ve yok ya simdi bu düsüncede degilim,bosa kizmisim yada bosa mutsuz olmusum deyip yirtiyorum..Tavsiye ederim,hem kendinizle yüzleseceksiniz,hemde sizi ne mutsuz ediyor onu bulacaksiniz...
Ilacla biryere varilmaz,sen gücsüz olduktan sonra ilac sana bir yarar getirmez..
Tüm saglikli zamanlar sizinle olsun..