söylediklerini büyük bir dikkatle okudum canım :) ıkınma egzersizi nasıl bir şey oluyor bu konuda biraz bilgilendirirsen sevinirim.bu arada ben psikiyatriye göründüm baktım olmayacak kalbimin sıkışması vs derken bu seferde beynime saplanmaya başladı sancılar bende derhal bir psikiyatriye göründüm.Ciprallex ve Xanax diye 2 ilaç verdi.Ciprallex serotonin katkılı bir ilaç mutluluk verici iç sıkıntıyı alıcı nitelikte ama uyku getirdiğini söylemeliyim.Xanax'ı kullanalı 1 gün oldu ama şimdiden etkisini görmeye başladım.Yani diyeceğim kalbimdeki sıkışmalar ritmindeki o artışlarda şimdiden düzelme oldu inşallah böyle devam eder :)
Kusura bakma gec cevap icin, uzun zamandir forumdayim ama oncesinde hic yazmadigimdan farkedemedim senin yazini. Ikinma egzersizinin bilimsel adi "Valsalva manevrası", derin nefes alip (yada almaya calisip :)) o nefesi icinde bir sure tutarken kabiz olmussunda tuvaletteymissin gibi kendini zorluyorsun, asagiyi zorlamayacaksin ama

yukariyi zorlayacaksin

, eger ataklarin sindirim sisteminide bozan ataklarsa asagiyi zorlaman ufak kazalara neden olabilir. Bu teknik bana iyi gelmisti, insaalah sende fayda gorursun. Eger uykudan sikayetciysen, doktoruna Lustrali bir sor istersen, belki ilacini degistirebilir. Bu ilaci bana doktor hem yan etkisinin digerlerine gore az oldugunu soyleyerek hemde gece kullanma uykunu kacirir diyerek vermisti, gercektende ilk seneler bazen gunduz ilac almayi unutup gece aldigimda uykumu etkilerdi. Simdi pek farketmiyor gerci ama uykuda yapmiyor.
Eger ataklara dayanabiliyorsan Xanax tan uzak durmaya calisirsan uzun vadede senin icin iyi olur cunku bagimlilik riski yuksek bir ilac, ayrica sadece kisa sureli faydasi varmis yani sadece atak ani icin faydali. Bana doktor xanax alabilecegimi soylemisti ataklari daha rahat atlatabilmek icin ama ben "eger xanax i alip ataklarin gececegine inaniyorsam (yani panik ataktan dolayi o durumda olduguma ve xanax icerek gececegine inaniyorsam) zaten en fazla 1-2 saate gececekler sabrederim, benim sorunum atak aninda yasadigim seylerin panik atak olup olmadigini anlamakta gucluk cekmem, sadece panik atak yasiyorum olmeyecegim dersem zaten xanaxi almaya gerek olmuyor sonucta oyle yada boyle geciyor, en onemli safha benim icin kendimi panik atak olduguma ve olmeyecegime inandirmak. Zaten buna inandigin an xanaxi almaya gerek yok en azindan benim icin" demistim

.
Ama bazilarida xanax turu ilaclarin panik ataklarda daha iyi oldugunu soylerler, yani eger antidepresan kullanmayip sadece atak geldiginde xanax kullanirsan ve de iyi geldigini gorursen, panik atak oldugunu olmeyecegini anlaman kabul etmen kolay olur, boylece yilda en fazla bir iki kez atak aninda icecegin xanaxlarla hem bagimlilik riski olmaz hem de antidepresan gibi uzun sure kullanim gerektiren ilaclardan uzak kalmis olursun. Ben bunu hic denemedim ama bu yolla panik atakla gul gibi

yasayip giden insanlar var. Bende sadece panik ataklar olsaydi arada bir atak aninda xanaxla yada xanaxsiz bir sekilde atlatirdim ama yaygin anksiyete (kaygi) bozukluguydu asil benim hayatimi mahveden, ataklar arasindaki sureyi dusuren ve gunluk yasamimi zorlastiran. O yuzden antidepresan benim icin dogru karardi ama artik fizyolojik olarak iyi geldigini dusunmuyorum bu kadar sene kullandiktan sonra bagisiklik kazanmisimdir artik ama psikolojik olarak iyi geliyor o yuzden de birakamiyorum simdilik. Su stresli gunlerimi bir atlatayim, Turkiyeye doneyim, ondan sonra insaallah bende ilaci birakmak icin ugrasacagim.