Panik atak ve yalnız kalma

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
Kızlar hepinize iyi geceler öncelikle . 🌼
Ben bu aralar panik atakla boguşuyorum maruz kalanlar bilir kışın bu meret hava falan kapalı malum zorlar. Biz anne babamızdan falan uzakta bı ilde yaşıyoruz bı küçük oğlum var 2 yaşında. Şimdi kayınpederim uzun zamandır rahatsız kontrollerine sırf kendi inat ettiği için gitmiyor eşim de alıp onu oldugumuz ilden çıkıp memleketten İstanbula götürecek. Gidiş donus toplam 26 saat yol yapacak. Ben ona endişeleniyorum bir çünkü o kadar yol mahveder onu tek başına kayınpeder araba süremiyor..kayinpederde çok biseyi yok ama otobüsle de gitmeye korkuyorum diyo . ikincisi ben yalnız kalmaktan korkuyorum saatlerce sürüyor bu ara geldimi panik atak cocugumla naparim. Eşime soyluyorum mecbrum diyo. Valla bekar kardeşleri de var otobüsle eşlik edebilirler babalarına ama kimse oralı değil. Gitme desem de eşim oralı değil.. kayinpederim desen sorumsuz adamın teki bu hayatta butun cocuklarinin hayatıni mahvetmeyi
Misyon edindi kendine öyle bı adam sorunlu inat biri. Ben niye bu adamın sıkıntısını çekmek zorundayım ki..

Kızlar hepinize iyi geceler öncelikle . 🌼
Ben bu aralar panik atakla boguşuyorum maruz kalanlar bilir kışın bu meret hava falan kapalı malum zorlar. Biz anne babamızdan falan uzakta bı ilde yaşıyoruz bı küçük oğlum var 2 yaşında. Şimdi kayınpederim uzun zamandır rahatsız kontrollerine sırf kendi inat ettiği için gitmiyor eşim de alıp onu oldugumuz ilden çıkıp memleketten İstanbula götürecek. Gidiş donus toplam 26 saat yol yapacak. Ben ona endişeleniyorum bir çünkü o kadar yol mahveder onu tek başına kayınpeder araba süremiyor..kayinpederde çok biseyi yok ama otobüsle de gitmeye korkuyorum diyo . ikincisi ben yalnız kalmaktan korkuyorum saatlerce sürüyor bu ara geldimi panik atak cocugumla naparim. Eşime soyluyorum mecbrum diyo. Valla bekar kardeşleri de var otobüsle eşlik edebilirler babalarına ama kimse oralı değil. Gitme desem de eşim oralı değil.. kayinpederim desen sorumsuz adamın teki bu hayatta butun cocuklarinin hayatıni mahvetmeyi
Misyon edindi kendine öyle bı adam sorunlu inat biri. Ben niye bu adamın sıkıntısını çekmek zorundayım ki..
Sizinle kalabilecek yakın bir arkadaşınız falan yok mu .
Hadi arkadaşı geçtim kv falan da mı yok ?
Çünkü atak geldiği zaman küçük çocuğunuzla ne yapacaksınız?

Sizinle kalabilecek yakın bir arkadaşınız falan yok mu .
Hadi arkadaşı geçtim kv falan da mı yok ?
Çünkü atak geldiği zaman küçük çocuğunuzla ne yapacaksınız?
Acil durumda cagirabilecek arkadaşım elbet var ama. Ben o durumdayken kötü oluyorum aciz hissediyorum kimse görmese daha iyi

Acil durumda cagirabilecek arkadaşım elbet var ama. Ben o durumdayken kötü oluyorum aciz hissediyorum kimse görmese daha iyi
Bu bi hastalık sizin elinizde olan birsey değil, öyle hissetmeyin .
Hem belki yanınızda biri olduğu zaman rahat ve güvende hissettiğinizde atak olmayabilir .
Bence eşinize vicdan yaptırmayin, babası ve sizin aranızda kalmasın, çünkü sizin yanınızda kalabilecek birileri varken , eşinize gitme vs demeyin .

Valla cherry benim canım isim kardeşim, Allah affetsin ama burda okuduğum kocaların çoğu düz salak ama seninki onlardan da salak. 26 saat neye gidecek bu soğukta deli mi ne...bırak gitsin bence, gitsin de bu soğukta ebesininkini görsün. Valla çıkılmıyor sokağa o kadar soğuk 26 saat araba sürsün de görsün gününü. Bence hiç kafaya takma. KP de ayrıca bir cins bin otobüse git işte ne milleti uğraştırıyorsun ... neyse yeni banlandım daha fazla yazmyayayım:)

Oyle dusunmeyin.. Sizde gidemez misiniz. Aslinda sizi tek birakmamasi lazim ama sanirim arada kaliyor gitse siz korkuyorsunuz gitmese babasi. . Belki babasi laflariyla baskı yapiyordur mecbur hissediyordur bilemiyorum. Ama nolursa olsun yalniz kalmayin derim.

Valla cherry benim canım isim kardeşim, Allah affetsin ama burda okuduğum kocaların çoğu düz salak ama seninki onlardan da salak. 26 saat neye gidecek bu soğukta deli mi ne...bırak gitsin bence, gitsin de bu soğukta ebesininkini görsün. Valla çıkılmıyor sokağa o kadar soğuk 26 saat araba sürsün de görsün gününü. Bence hiç kafaya takma. KP de ayrıca bir cins bin otobüse git işte ne milleti uğraştırıyorsun ... neyse yeni banlandım daha fazla yazmyayayım:)
Kayınpederim tam bir sığır benim ne desek boş. Eşim artık bıktı . götüreyim bunun gideceği yok kafasıyla bakıyor ama. Eşim o kadar yolu nasıl gidecek cidden aklım almıyor

merhaba, iyi gelir mi bilmiyorum ama yalnız kalıp çok sessiz olduğum zamanlarda evde tv açarım son ses veya youtube'dan video açarım ki evde ses olsun dikkatim dağılsın diye, belki basit bir çözüm ama deneyebilirsiniz
Ben yalnızlıktan korkmuyorum hasta olursam çocuğa kim bakar korkusu bendeki

İlaç kullanıyor musunuz. Atak anlarimda bana çok yardımcı oluyor bir ilaç. Antidepresan etki edene kadar onu da verdiler. O yanımdayken korkmuyorum pek ataktan anında kesiyor çünkü. Ama sadece ilk iki hafta verdi doktor sonrası bağımlılık yapıyormuş. Şimdi verdiği diğer ilaçların etki etmesini bekliyorum

Kayinpederiniz doktora gitmiyosa niye zorla goturuyor esIniz? Goturmesin. Ben olsam esimi gondermezdim.

Deseydiniz gitmişken 36 saate tamamla bari şurayı da gez diye. Kusuruma bakma ama su mu kaçmış bunlara? Acelesi ne? Senin yerinde olsam bekar kardeşlerini arar bilet alır onlara beraber postalardım

Bekar kardesleri ne kadar ogluysa eşiniz de o kadar oğlu. Git gel 26 saat çok görünüyor ama o kadar da çok değil. Benim memleketim daha uzak. Daha bu ay yakın akrabam, birisi hasta-olmeden göreyim diye haftasonluguna onca yolu gitti geldi, doneli birkaç gün olmadan kişi ölünce bir de cenazeye gitti geldi. Bir haftada 60 saat direksiyon salladı. Biz de özel durum olunca bir geceliğine gider geliriz..belki ondan bana cooookk uzak görünmedi yol.. Türkiye'de çoğu memleket o kadar uzaklıkta zaten büyük şehre
Eşiniz babasıyla sohbet ede ede , rahat rahat gider..merak etmeyin.
Panik ataginiz içinse ilaç ve psikolog desteği alin. Benim annem de eski panik atak hastası..hem de ileri boyutta,bir gecede birkaç kere hastaneye gidecek şekilde hastaydı. Üstelik o zamanlar panikatak falan cok bilinmediği için kimsenin anlamadığı büyük bir rahatsızlığı var zannediyormus. Sonuç olarak yıllarca çekti çekti... En sonunda terapi desteği aldı ve düzeldi.
Siz de bunu yapın. Çocuklarınizdan , hayat kalitenizden calmayin. Gerekirse bir şeyleri ikinci el alın, bazı eksikleri almayin ama bir terapiye gidin.
Benim annem iyileseli 25 seneye yaklaşacak. Hala stresli birisi ama Allah'a şükür o günlerden bugünlere daha hiç atak geçirmedi. Yani panikatak ömür boyu çekmen gereken bir dert değil . Sana çaresi yok gibi görünüyor olabilir ama çaresi düzenli terapi ve ilaç tedavisi.
Umarım bu konuda gayret edersin ve bundan 25 sene sonra çocukların da senden 'annem panikatagini yendi' diye bahseder.
Ama dediğim gibi, profesyonel destek şart. Yoksa tek başına, telkinle falan, kimse panik ataginiz yenemez

Back
X