Panik atak !

Smyrnadenizz

Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2019
131
-69
18
34
Merhaba
Panik atak geçirenler var mı aranızda nasıl başladı bu durum nasıl anladiniz neler yaptınız busüreçte tedavi önlem vs vs ? Ilk ataklar nasıldı? Ne kadar süreyle gelmeye başladı merak ediyorum . Paylasirsaniz çok sevinirim

sadece öyle basit bir sorun için gittiğim doktorun beni bir tahlil değerimden dolayı inanılmaz korkutmasıyla başladı ki yokmuş öyle birşey ve hala gitmedi, yakınımda birinde de böyle başladı.
sadece arada kayboluyor, başka bir doktor bir ilaç verdi çok kullanmadım açıkçası ilaç kullanma konusunda çok tereddutte kalıyorum. hala arada yokluyor. tedavi görmem lazım biliyorum ama koşturmaya dalınca ne panik geliyor ne atak.

Bende gecen sene kış ortaya çıktı.
Başta hergece acile koştum.Eve sigamiyordum Agladim gunlerce kalp krizi geciriyorum sandim. Veya felc gecirecegimi dusundum hep. Doktora gidiyorum birsey yok. Kalp doktoru dahiliye genel cerrah heryere gittim yok. Deliriyorum dedim bu sefer. Elim bilegim de nabzimi takip ediyordum pskopat gibi bide. Tansiyon olcmeye hic girmiyorum bile..
Sonra psikytriye gtmeye karar verdim . Ilaci kullandim daha kotu oldum. Ve en sonun da kizimin onunde boyle aciz olmaktan gozukmekten onu uzmekten korktum napiyorsun sen dedim kendime..
Kim bu dunya da ebedi ki. Belki yasayacagim 3 gunluk omru ziyan edicem kendime

Sonra alıstım ataklari yendim artik rutine dönüstü benimki. Atak degil de panik bozukluk. Suan iyimisin dersen hayir ama kendi kendime ustesinden gelmeye calisiyorum. Surekli kaygi halindeyim biyerim agirsa neden agirdi diye 1 gun onu takiyorum. Cok kotu bir hastalik Allah kimseye vermesin. Oldurmuyor surunduruyor.
Beynimle savasiyorum resmen ama en azindan kendi icim de ..
kizima aileme hissettirmiyorum.
Adet oncesi fena oluyor genelde ve suanda tam da o donemdeyim 😊

Panik atak, bozulmuş bir yangın alarmı gibidir. Yangında devreye girmesi gerekirken ufak bir dumanda zır zır çalmaya başlar. İnsan kendini delirmiş sanır, ölecek sanır. Ataktan sonra üstüne öküz oturmuş gibi hareket edemez kişi. Sanki ölmüşsün de ruhun bedenini seyrediyor gibi. Atakların en iyi çözümü nefes egzersizi. Derin bir nefes alıp sekiz - on saniye tutun, sonra yavaşça verin. Birkaç kez tekrar edin. Böylece kan akışınız ve hormonlarınız normal düzeye dönüyor. Bu bir korku hastalığı olduğundan iş sizde bitiyor, sürekli ne zaman atak gelecek derseniz korkunuz arttığından atak geliyor. İlgilenmeyip atak gelirse nefes egzersizi yaparım geçer diye düşünün, daha çabuk toparlarsınız inşallah. Yine de baş edemiyorum derseniz ilaç tedavisi verir Dr, 6-9 ay sürüyor.
Karanlık bir oda gibidir hastalıklar, girdiğinizde çarpıp eşyaları devirir ve korkarsınız. Zamanla odadaki her şeyin yerini öğrenince çarpmayı bırakır, daha kolay hareket edersiniz. Geçmiş olsun, Allah şifa versin inşallah

Telkin çok işe yarıyor bu hastalıkta tabi doğru telkini öğrenmek benim yıllarını aldı çünkü inanamiyodum gerçekten hasta olmadığıma çok hastaneye gittim ilaç da kullandım ancak kendime verdigim telkinler kadar rahatlatmadi hiçbiri.Atak anında kendinizi dinleyin ne olduğunu tam olarak anlayin kalbiniz atiyor nefesiniz daraliyor vs ama bunların hepsi 4 5sn sonra kayboluyor.O esnada yapmanız gereken kendinizi tamamen serbest bırakmak ne olacaksa olsun demek buna zamanla alisiyorsunuz ve kontrolü elinize almanın konforunu yaşamaya başlıyorsunuz:)

Hamileyken trafik kazası geçirdim o zaman oldu üzerinden tam bir sene geçti. Eylül’de İstanbul’da deprem oldu o zaman en kötü atağı yaşadım ilaç kullanmadım emzirdiğim için. Geçti mi dersen hayır ama azaldı kötü hissedeceğimi anladığım zaman oğlumu alıp çıkıp dolaşıyorum eşim evdeyse gezmeye çıkıyoruz yada bebeği eşime bırakıp spor salonuna iniyorum müzik dinleyip yürüyorum. Hiçbişey yapamazsam kitap okuyorum beynimi dinlememeye çalışıyorum. Kaygı bozukluğum vardı onun için ilaç kullanıp tedavi olmuştum iki sene önce belkide ondan eskisi kadar takmıyorum. Başa çıkamadığını düşündüğünde bence mutlaka yardım almalı insan.

Sinir krizi çok geçirdim ama panik atak mıydı kendileri bilemedim şimdi. Çokta umursamıyorum zaten. Öyle olunca kafama takıp varsada ilerletmiyorum.
İçim içime sığmadığı dönemler çıkıyorum kendimi yollara vuruyorum. Yürümek bana hep iyi gelmiştir.
Bence her insan önce kendinin doktoru olmalı. Siz iyileşmek istemezseniz çünkü doktor birşey yapamaz.

Yaklaşık 2,5 yıl önce evdeki merdivenlerden kalçamın üzerine epey sert bir şekilde düştüm ve çarptım.Kalktım bir şeyim yokmuş dedim çok şükür belime bir şey olmadı dedim doktora falan gitmedim.Sonra öyle bir morardı ki sağ kalçam,geçer dedim akılsızlık ettim.Yavaş yavaş orada bir kitle belirmeye başladı.Gittim doktora zaman içinde hematom yani iç kanama olmuş ve zamanla orada bir portakal büyüklüğünde kitle ile yaşamaya başladım.Bu arada doktorlara gidiyorum bazısı lipom,bazısı hematom bazısı yağ nekrozu dedi.Kimisi korkuttu ameliyat olma bu kadar kesi izi kalır şöyle olur böyle olur.Kimisi ameliyat dedi.Tam böyle iyi bir doktora denk gelemedim.Sonunda o bölgede iki yılın sonunda bir ağrılar bir acılar yanmalar anlatamam ameliyat günü almıştım o arada, bir hafta varken erken girdim ameliyata ve estetik dikişli ortopedi doktoruna ameliyatımı oldum.İşte geçmişteki sorunlar ve bu ameliyat sonrası panik atak durumu başladı. Ameliyattan sonra dren takmamış biraz titizim diye mi yaptı bilmiyorum. Benim o ameliyattan sonra daha hastanede karnımda bir yanmalar başladı, o yanmalar sonra mideme mideden de göğüs ve boynuma geçti.Ama anlatamam sanki jiletle çizercesine bir yanma.İki aya yakın girmediğim tahlil,test emar, bt kalmadı. Sona doğru yaklaştıkça meğer vucütta enfeksiyon veya iltihap virüs her ne ise işte o lenf bezlerine takılmış ve tüm lenf bezlerimi şişirmiş lenf adenitmiş.Fakat bu aşamada işte göğüste kitle göründü sonra momografi ve meme emarına girdim temiz çıktı ama sardı korkular bir kere.Henüz daha lenfadenit geçmiş değil lenf bezlerim şişip şişip iniyor yangılı ve sancılı minumum da olsa doktorlara gitmeye devam. Tedavi oldum tam işe yaramadı.Yani bir düşme beni ne hallere getirdi.Bu aşamada çok kötü bir hastalığa yakalandığımı düşünüp panik atak krizleri geçirmişim psikiyatriste yönlendirdi acil doktoru hayır bu panik atak değil desem de sonra baktım ki öyleymiş.Sonra bir kez daha ,şimdilerde ise yoğun kalp çarpıntısı ve hep kötü bir şey olacakmış hissi ile ufak dozlu bir ilaç ile yoluma devam etmeye çalışıyorum. Şu anda da nabzım yüksek. Bir toparlanabilsem eski günlere dönsem kendim dahil herkese acil şifalar diliyorum Rabbimden.Lenf adenit bu arada arkadaşlar iltihaplı lenf bezi şişmesi vücutta meğer her yerimizde varmış. Bir yandan göğüs durumuna takılıyor aklım bir yandan iyileşmeye çalışıyorum sonuçlar temiz olsa da kalbim karardı sanki.

Zamanında bu sebeple acillere gitmisligi olan biri olarak bu hastalıktan ölünmedigini kendime kabul ettirdiğimden beri iyiyim. Arada ufak ufak yoklasa da baş edebiliyorum. Önceki ataklarinizi düşünün nasıl başlayıp sonrasında hiçbir şey olmadığını. Yani yine aynı şey olacak düşüncesi endişe kısmında değil, sonraki iyileşme anına odaklanarak olsun. Nefes alamadığınız zannettiginizde gercekten nefesinizi tutun. Nefes almanızda bir sıkıntı olmadığını anlayacaksınız. Ya da bir poşetin içine nefes alıp verin. Evinizde sakinleştirici çaylar ve bitkisel sakinleştirici suruplar olsun. Passiflora gibi. bitkisel olduğu için isim yazdım. Bir de ufak ufak heyecan başladığını hissetiginiz anda veya genel olarak stresli olduğunuz anda hemen dikkatinizi dağıtacak bir şeylerle oyalanın. Bir hobiniz varsa onu alın elinize. Temizlik seviyorsaniz temizlik yapın, bulmaca çözün. Bir yakınınızla konuşun ama dikkatinizi dağıtın. Geçmiş olsun🙏🏻

Şu an yiyeceğim muhtemel Mune banını bekliyorum sessiz ve ezik halde. Ne zaman gelir bilmem sırayla gidiyor bence. Yıllar sonra panik atağım tekrarlandı bu yüzden. Siteden çıkayım bari. Siz kovmadınız ben istifa ettim gibi olsun. Öyle çat diye atılınca çok çirkin oluyor.

Bu da ban öncesi son yazım olsun. Beni özleyin anacım ahshshsj.

Konu sahibi uzun uzun bu konuda yazmak isterdim ama her an atılabilirim. Dönünce yazıcam.

Merhaba
Panik atak geçirenler var mı aranızda nasıl başladı bu durum nasıl anladiniz neler yaptınız busüreçte tedavi önlem vs vs ? Ilk ataklar nasıldı? Ne kadar süreyle gelmeye başladı merak ediyorum . Paylasirsaniz çok sevinirim
Rabbim şifalar versin inşaallah

Merhaba
Ben geçirdiğim şeyin panik atak olduğunu üniversiteye gidip eğitim alınca anladım. Üniversite öncesinde kalp çarpıntısı, el ayak titremesi vb çok sık yaşıyordum. En çok aklımda kalan, dolmuş otobüs içinde inecek var derken veya inmeye hazırlanıp kapıya doğru yönelirken kalbimin hızlı çarpmaya başlaması. Elbette başka durumlar içerisinde de kalp çarpıntısı, birşey söylüyorken aslında sesin çıkmaması ama sesin çıktığını sanıyor olmak, bacakların aniden güçten düşmesi, havada yürüyor gibi hissetmek vs. yaşıyordum. Ama zamanla geçiyor veya daha yoğun oluyor. Bu kişiye bağlı. Eğer zamanla hayata karşı daha sakin olmaya başlarsanız, davranışlarda ustalaşırsanız yani daha sabırlı, olaylar karşısında daha az takıntılı olursanız, düşünce yapınızda daha fazla değişiklik oluşursa bu durum azalıyor. Ben bir ara nereden okudum hatırlamıyorum insanın kendi kendine rol yapmasının faydası olacağını öğrenmiştim. Yani bir takım özllikleri sanki sizde varmış gibi rol yaptığınızda bu davranışları sergilediğinizde zamanla o davranışlar sizin üzerinize oturmaya başlıyor. Girişken, sosyal, konuşkan, canlı biri gibi davranmak böyle rol yapmak zamanla sizi bunlara dönüştürüyor. Çünkü iyi iyiyi, kötü kötüyü çağırıyor.

Son düzenleme:
Dolmuş otobüs inmeye niyetlenirken kalbimin hızlı atmaya başlaması size komik gelebilir belki. Çünkü aklıma geldiğinde bana da komik geliyor. AMa bilgilendikçe aslında dolmuştan otobüsten değil de düşme korkusundan olduğunu fark etmiştim. Yani aslında araç kapısı açılınca düşer miyim korkusu ve buna benzer tuhaf tuhaf korkularım vardı. Ataklarda çenem kitleniyor vücudum zangır zangır titriyordu ara ara olur yine. Asla tam geçmiyor.

10 yasindaydim bu basladiginda ama ne oldugunu bilmiyordum tabikide o zaman babam vefat etmisti okulda ufak tefek seylerden midem bulanirdi hep orng arka sirada oturamazdim param bitince stres olurdum gibi ve uykusuzluk olustu daha sonralari gecti sanirim lisede tekrar basladi lise sonda sevgilim vardi ayrilinca tekrar etmisti zamansiz nedensiz mide bulantilari deliriyormuyum ölüyormuyum hissi bu sirada doktora gitmeyi akil etmistim fakat psikolog ve psikiyatir bana panik atak demedi hep depresyon tedavisi gordum 3-4 yilda bir ilac tedavisi goruyordum en son internette arastirirken kendi kendime olayin panik atak oldugunu cozup ilaci biraktim ara ara yine kötü oluyorum fakat bunun beni öldürmeyecegini dusunup rahatliyorum bir iki gun suruncede uyumak icin bi ilac alip rahatliyorum sonra geciyor en onemlisi bunun sizi öldürmeyecegini sadece bir yanilsama oldugunu bilmeniz

Back
X