- 28 Kasım 2019
- 131
- -69
- 18
- 34
- Konu Sahibi Smyrnadenizz
-
Rabbim şifalar versin inşaallahMerhaba
Panik atak geçirenler var mı aranızda nasıl başladı bu durum nasıl anladiniz neler yaptınız busüreçte tedavi önlem vs vs ? Ilk ataklar nasıldı? Ne kadar süreyle gelmeye başladı merak ediyorum . Paylasirsaniz çok sevinirim
Ben geçirdiğim şeyin panik atak olduğunu üniversiteye gidip eğitim alınca anladım. Üniversite öncesinde kalp çarpıntısı, el ayak titremesi vb çok sık yaşıyordum. En çok aklımda kalan, dolmuş otobüs içinde inecek var derken veya inmeye hazırlanıp kapıya doğru yönelirken kalbimin hızlı çarpmaya başlaması. Elbette başka durumlar içerisinde de kalp çarpıntısı, birşey söylüyorken aslında sesin çıkmaması ama sesin çıktığını sanıyor olmak, bacakların aniden güçten düşmesi, havada yürüyor gibi hissetmek vs. yaşıyordum. Ama zamanla geçiyor veya daha yoğun oluyor. Bu kişiye bağlı. Eğer zamanla hayata karşı daha sakin olmaya başlarsanız, davranışlarda ustalaşırsanız yani daha sabırlı, olaylar karşısında daha az takıntılı olursanız, düşünce yapınızda daha fazla değişiklik oluşursa bu durum azalıyor. Ben bir ara nereden okudum hatırlamıyorum insanın kendi kendine rol yapmasının faydası olacağını öğrenmiştim. Yani bir takım özllikleri sanki sizde varmış gibi rol yaptığınızda bu davranışları sergilediğinizde zamanla o davranışlar sizin üzerinize oturmaya başlıyor. Girişken, sosyal, konuşkan, canlı biri gibi davranmak böyle rol yapmak zamanla sizi bunlara dönüştürüyor. Çünkü iyi iyiyi, kötü kötüyü çağırıyor.Merhaba
Panik atak geçirenler var mı aranızda nasıl başladı bu durum nasıl anladiniz neler yaptınız busüreçte tedavi önlem vs vs ? Ilk ataklar nasıldı? Ne kadar süreyle gelmeye başladı merak ediyorum . Paylasirsaniz çok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?