Panikatak hastasıyım,nasıl öğretmenlik yapacağım..

melek1701

Melis'in annesi :)
Kayıtlı Üye
7 Mart 2009
888
14
118
39
Bursa
Belki bilenler bilir ben panik atak hastasıyım senelerdir.. Çalışamıyordum.. Ama önüme çok güzel bir iş fırsatı çıktı öğretmenlik yapıcam ünv. mezunuyum bende hemen işi kabul ettim sadece hafta sonları sözleşmeli öğretmn gibi.. Bütün evraklarımı tamamladım teslim ettim yarın başlıyorum.. Ama heyecanımı durduramıyorum şuanda bile titriyorum Allahım ne zormuş ( ellerim terliyor kalbim çarpıyor... Daha şimden böyleyim yarın sınıfın karşısına geçince ne yapıcam benn ( en az 30 kişi olucakmış.. Neredeyse vazgeçmek üzereyim.. Çünkü çok kötüyüm.. Bu işide yapamazsam bi daha iflah olmam ben.. Neden böyleyim ben nedeeen normal insanlar gibi mutlu heyecanlar yaşayamıyorum heyeanlarım mutluluklarım kabusa dönüşüyor..

iyi gelirmi bilmiyorum ama ılık bir duş, uyku ya da sütlü kahve belki seni sakinleştirir..

geçmiş olsun. derse mutaka gitmelisin, tebrik ederim yeni işini.

Hemen bugün bir psikiatrist'e git.Yarın için heyecanlanmanı önleyici ilaç verir.En doğrusu şu an için bu .

bence rahatsizligindan kaynaklanmiyor bu heyecan ve titremeler.
ilk is,ilk calisma gununun,ve mesleginize tekrar baslamanin verdigi heyecan.
yarin gitmeden bitki caylarindan icerseniz bi nebze rahatlatir sizi.
tebrik ederim yeni isiniz adina!!

bencede, madem böyle bi sıkıntın var bunu yenmek için elinden geleni yapmalısın, dr a gitmişsindir diye düşünüyorum, verdiği ilacı kullanırsan zaten rahatlarsın.. onun dışındada çaydan kahveden uzak dur... inşallah atlatırsın ilk dersi hayırlısıyla...

öncelikle tabrik ederim çok güzel bir mesleğin var. bence biraz sakinleş ve şanslı olduğunu düşün.benim birçok öğretmen adayı arkadaşım var ne kpss yi kazanabildiler nede iş bulabildiler.içinden bol bol dua oku sakinleşmene yardımcı olur.yarını pek düşünme plan yapma,anlık yaşarsın zaten herşeyi.allah yardımcın olsun :)

Sana hem bir psikolog hem de geçmişte panik bozukluk yaşamış biri olarak şunu tavsiye ediyorum ilaç kullanıyorsan ilaçlarına devam et, ilaçların iyi gelmiyorsa doğru ilacı bulana kadar doktoruna git ilaç değişimleri yapsın. Bir diğeri nefes egzersizleri atakları kontrol altına almana çok yardımı dokunuyor. Ve dahası bu fırsat çok güzel bir fırsat kır zinciri çünkü panik bozuklukta hep bir kısır döngü yaşanıyor ve ancak cesaret edemediğimiz şeylerle yüzleştiğimizde zinciri kırabiliriz. Çok heyecanlan ne olacak ki. Zaten toplum önünde konuşmak çoğu insan için zordur ve heyecan yapar ama heyecanının kaygılarının seni yönetmesine izin verme. İlk gün zor geçer ama alışırsın korktuğun gibi olmadığını görüp rahatlarsın ama lütfen bir şeyler olacak diye gidemem edemem yapamam deme dene ve gör.

Teşekkür ederim arkadaşlar ilaç kullanıyorum ama heyecanım konusunda çok yardımcı olamıyor malesef.. Gidicem yarın ama ne olucak bilmiyorum dua edin benim için.. Çok sağolun desteğiniz için..

Türkan ŞORAY ' da zangır zangır titriyor ama Türk sinemasının sultanı;

panik atak olmanız bu işi yapmanıza engel değil....

bende çok heyecanlı biriyim,kalbim çarpar sık sık,

ama işim gereği bir sürü kalabık içinde insanları karşılıyorum;

ve panik atak olan çok arkadaşım var çok iyi yerlerde çalışıyor;

ben de öğretmenim, bir arkadaşım vardı panik atak hastasıydı. o da öğretmendi gayet güzel yapıyordu işini. ayrıca ilk kez derse gireceksen heyecanlanman normal ama geçer fazla telaşa gerek yok. rahat ol, derse girdikçe öyle alışacaksın ki :122:

sizin için daha güzel olur aklınız hep dolu olur düşünmessiniz hiç bişi..

bende 2.5 yıldır panik hastasıyım hala antidepresan kullanıyorum ama şükür iyiymm..
helede böyle bişilerle oyalanırsam kafamı başka şeylere yorarsam heyecanımı aklıma gelmiyo bile

belki size ilaçtır bu fırsat korkularınızın üstüne gidin..

Arkadaşlar öyle güzel şeyler yazmışsınızki çok çookk teşekkür ederim size.. Tek derdim heyecanımı atmak arkası gelicektir buna eminim.. bazen çok çaresiz oluyorum ümitsizliğe kapılıyorum bu ruhumuda bedenimide yoruyor.. ne olursa olsun üstüne gidicem Allahın izniyle.. Bu hastalık yüzünden çok fırsatları geri teptim şimdi çok güzel yerlerde olabilirdim.. Ama bundan sonra olucak inşallah yeter bana yaşattıkları bu hastalığın şimdi ben onu defterden silicem...

Canım Allah şifalar versin. Başlangıçta herkeste heyecan olur. Bu son derece normal. Benim de arkadaşımda panik atak var ama üstesinden geliyor. Kendine iyi bakman gerekiyor. Tedavilerini aksatma. İyi şanslar.

heyecan panik ataklı ataksız herkeste olur.zaten o da güzel yanı...yarın çocukları tanırsın daha çok,kendilerini anlattırırsın.dersi nasıl anlatacaksın o konuları söylersin.biraz öğrencileriön plana al,onlar önde olsun.yavaş yavaş alışınca yenersin bunu.antidepresan kaynayan suya buz atmak gibidir.melisa çayı ve kantaron çayı çok iyi geliyor.nefes kesilmesi gibi bi durumun varsa nefes egzersizi yapmalısın.mesela o an nefesini tut bekle nefesin düzelecektir kendiliğinden....bu iyileşebilen bi rahaatsızlık unutma...bir çok kişide var ve bir çok kişi iyileşmiş....bunu düşün

Ben çok değil ama 3 yıldır sürekli bu işi yapıyorum, üstelik panik atak da değilim ama hala sınıfa girerken Allahım bana yardım et bugunü hayırlısıyla tamamlıyım diye dua ediyorum. Bazen gereksiz yere kalbim atıyor hızlı hızlı, kitapları gözden geçirip hazırlığımı tam yapmak için heyecanlanıyorum. Yeni sınıflarda kalabalık mı acaba, nasıl insanlar vs vs düşünüyorum hep. Ne güzel bir işin var artık arkadaşım, hiç düşünme bunun panikle ilgisi yok, meslek heycanı bu. kolay gelsin.

panik atakla ilgisi yoktur bencede ya.. yaşadığın heyecan gayet normal... bende ilk işimde ilk gün çok heyecanlanmıştım... aynen senin gibi kalbim yerinden fırlayacaktı resmen.... 1 haftadan sonra geçti zaten... telaş yapma canım rahat ol...

Arkadaşlar ilk günü atlattım :)) O kadar mutluyumki anlatamamm.. şimdi rahatladım çok şükür.. Çok gerildim ama atlattım.. ilk 10dk derse girince titredim resmen ama konuştukça geçti.. Allah bu hastalıktan muzdarip herkese acil şifalar versin.. Destekleriniz için teşekkür ederim çok mutluyummm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…