Papağan

Bizim sultan papağanımız var. Çekirdeği çok seviyo. Bütün gün kafesi açık kapısında oturuyo arada giriyo karnını doyuruyo. Uçup evi pisletmiyo. Kapılar açık ama dışarı çıkmaz. Hava kararırken kafesine giriyo güneş doğunca çıkıyo :) çok akıllı. Öttüğü çok az oluyo. Ötünce de zor susuyo :) genelde çekirdeği bitince çok ötüyo :)
haftada 1 de kafesini temizliyorum. Suyunu 2 yada 3 günde 1 yeniliyorum. Biz ele alıştıramadık. Biz elimize alıp bi yere koymadığımız sürece ele gelmiyo. Ama ilgilenip alıştırırsan konuşuyolar :)

images.webp

Böyle tatlı bi muhabbet kuşu da var:hamarat:

Önceden karsi binadaki komsumuzda vardi cok fazla ötüyodu sesi bizim evin icine kadar geliyodu hicte rahatlatici bi sesi yoktu. Onlar süreklo onunla konustular bisey ögretebilmek icin ama hayvan 3 senede hic bisey ögrenemedi. Yemek konusunda papaganlar icin olan çekirdek veriyolardi ama onun haricinde evde ne yemek piserse mutkala onada biraz koyarlardi puging ve çaya bayıldi :-)

Bakımı nasıl çok pisletiyor mu bir de gürültü yapıyor mu
Bizimki gürültü yapmıyo. Çok nadirdir sürekli öttüğü. Ya kafesinin kapısını açmamızı ister yada çekirdeği bitince öyle yapıyo. Ben elime alamıyorum. Eşim ilgilenmeye çalışıyo. 4 Aylık falandı aldığımızda şimdi 1 yaşına girmiştir. Eline alıp sevmeye alışkınsan rahat alıştırırsın.

arkadaşımın kocası ona hediye almış
o kadar çok bakmasına rağmen depresyona girmiş hayvan
bütün tüylerini yolmuş
sonra intihar etmeye çalışmış
en zor olanı papağanmış.

Nasıl bakımı ve gürültüsü adı ne ve kaç aylık
onceki yazdiklarimda cevabi var.adi yakut.yasini bilmiyoruz gozleri sariya dondukten sonra asla bilinemez.veteriner 8 olabilir diye tahmin etmisti.ayrica da yorumlari okuyorum da cekirdek seviyor diyorlar.onlar cekirdek sevmez oyle alistirildiklari,saticilarin kolayina gelip cekirdek verdikleri icin boyle oluyor.karaciger yaglanmasi yapar,omrunu kisaltir cekirdek.papaganlarin ozel beslenme programi var ve bunun icinde cekirdek yok faydali yagli tohumlar,sebze meyveler var ..internete papagan okulu yazin ordaki makaleleri okuyun,bilgi sahibi olduktan sonra karar verirsiniz

Ben size sultan papaganini tavsiye ederim.Ablamin var o kadar guzel birsey ki,Bakimi ablama gore kolay ama ilgi sart.Ablam cok ilgileniyor.
Sesi icinde bence rahatsiz edici degil sultan papaganinin..

Az önce kuş bakmak için gittim adamın sultan papağanı varmış daha yavru şimdiden 30 kelime konuşuyo dedi hepside sultan alın konuşturmak istiyosanız diyolar ben şimdi bizimkileri anca muhabbet kuşuna ikna edebildim o yüzden muhabbet alıcam inşallah :dondurma:

besledım
cekırdekcıydı bızımkı
cok laf atardı cok seslıydı
kafesde cok durmak ıstemez ıcınde sureklı takla atardı

Back
X