Saç Rengi ve Saç Boyama Papatya suyunun etkisi ? :)

BynVrs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2011
8
0
36
İstanbul
Eminim aranızda papatya suyunu deneyen olmuştur. Bugünlerde papatya suyunu denemek istiyorum. Ancak kötü bi sonuç almaktan korkuyorum açıkçası. Herkes farklı şeyler diyor çünkü. Bazıları papatya suyunun saçı kuruttuğunu söylüyo , bazıları kızıllaştırdığını .. Saçımın rengi koyu değil zaten ama 1-2 ton açılmasını istediğim için denemeyi istiyorum. Önce saçlarımın uçlarına uygulasam 1-2 kere daha sonra rengin tonu hoşuma giderse dipten itibaren uygulasam kötü mü olur ? Yani diplerle uçlar arasında bir fark olur mu ? Ya da papatya suyunu bütün saçımıza uyguladıktan sonra saçımızın her yerinde çeşitli sarımsı bir renkle karşılaşır mıyız ? Yardımcı olursanız çok sevinirim

bende denemek istiyorum.. hatta papatya cayinin icine limon da koyulunca daha da cok aciliomus rengi sacin.. ama saclarimi iki hafta önce karamel rengine boyadim.. tabi tutmadi.. o yüzden biraz acmak istiyorum sac rengimi.. bugun isten sonra saclarima papatya cayi ve limon karistirip günese cikcam.. bakalim olcak mi..

elimdeki tarifler de bunlar.. birini denicem bakalim.. ama acaba poset papatya cayi olmaz mi ki:S

1 bardak kaynar suyun içine 6 kaşık papatya koyup 30 dakika demleyin. 30 dakika sonra süzüp içine 1 limon suyu ekleyip saçınıza sürün ve güneşte kurutun... işe yarıyor.

Kumral ve sarı saçların rengini açmak için :

3 avuç papatya

1 limonun suyu

bir miktar su

Papatya suda 3-5 dakika kaynatılır. Bir saat bekledikten sonra süzülür. İçine limon suyu katılır. Kuru saca ve saç diplerine sürülür. Mevsim yazsa güneşte kurutulur.

Nasıl olacağını merak ediyorum açıkçası :) denedikten sonra nasıl olduğunu bizimle paylaşırssan süper olur :) Benim tek endişem papatya suyunu uyguladıktan sonra saçlarımın her tarafının aynı renkte olmaması :/ ondan sonra da rezil bi şekilde gezmek istemem

selam kislar ben denedim bunu korkulacak bise yok..öle benek benekde yapmaz..ama bende kizilimsi yapmisdi..

ben seneler önce koyu kahve saçıma yapmıştım. yaz vakti kaç saat güneşte durmuştum ama bende hiç etki etmemişti sonra baktım olmuyor, oksijenli su sürmüştüm. turuncu-sarı olmuştu papatya suyunun etki etmesi için bence içine başka birşeyler de katılması lazım gibi...ama araştırmadım hiç, bilemiyorum. bitkisel bir boya kullanmak daha zahmetsiz bir sonuç veriyor

Boya kullanmak istemiyorum . Zaten saçlarım güçsüz bi de boya kullanmaya başlarsam .. Sanırım herkese aynı etkiyi göstermiyor papatya. Evet içine bir de limon suyunu karıştırabiliyomuşuz :)

canım ben kötü bir sonuç alacağını sanmıyorum. çünkü papatya her saçta etki göstermiyor, yani zayıf etkili bir açıcı. genelde işe yarayan saçlarda, gölge gibi hoş bir ışıltı verdiğini söylüyorlar. yani radikal bir değişim yapması mümkün değil. bence havalar güneşliyken bir dene. zaten bitkisel olduğundan saçına bir zararı olmaz. denemekten zarar gelmez. önce uçlarına deneyebilirsin, ya da saçının bir tutamına...

annem kucukken cok yapardi sacima papatya suyu ozellikle yazlari, zaten o zamanlar acik kumraldi saclarim iyice sararirdi. uclara dogru gitgide acilan bi renk olurdu, bazi tutamlar sari olurdu serit serit. gecen yaz yine denedim surup gunesin altinda kurutuyodum. eskisi kadar cok acmadi birazcik kirdi tonu ama cok cok bariz bi fark olmadi. eger uzun sure guneste uygulayabilceksen ve saclarin kumralsa bence yap. kizillastirmiyo, sarartarak aciyo.

sırf papatya suyuyla denemedim ama kozmetiklerde extrait dora diye birşey var içinde oksijenli su,papatya suyu ve limon suyu vs. var.saçlarım kumral değil kahverengi yani kumraldan daha koyu.ama siyah siyah da duran bir kahve sayılmaz.orta kahve sanıyorum tam rengi.güneşte saçlarımın rengini baya açmıştım bununla.başka bakır yansımalar seklinde acıldı,üstüne üstüne tekrar sıkıp açtıkça dore sarı gibi altın sarı gibi tatlı tonlar elde etmiştim.hatta daha sonra evde fön makinasının ısısıyla da denedim ve açıldı saçlarım onunla da.kısacası saçlarınız siyah gibi duran cok cok koyu bir kahve değilse güzel sonuclar alırsınız.tabi biraz saçları kurutuyo.ama röflenin yanında lafı olmaz o kurumanın.kumral olanlara rahatlıkla tavsiye edebilirim.ama saçta boya olmamalı.

dün trt'de gülben ergen'in programında bitkiler üzerine bilgisi olan ayhan bey vardı. Bende boyamak için acma yöntemi arıyorum cünkü saclarım çok cansız. Verdiği tarif mantıklı geldi.
5cay bardagı papatya suyu
5cay bardsgı içme suyu
2kapak oksijen suyu..
Tarif güneste uzun süre bulunamayanlar için. Kızıl olmayacagını bastırarak söyledi. Sarı tonları olurmus.. Umarım yardımcı olur.

Evet bende önce saçımın uçlarına yapıyım diye düşündüm de saçlarıımın uçları zaten kendilğinden diplere göre açık hani ilk oraya yapınca daha sonra hepsine yapınca kötü durmasından korkuyorum ya bide malum tam olarak adam gibi bi güneş görmeden bi renk değişiminin olacağını sanmıyorum . Bi arkadaş oksijenli suyla bi tarif vermiş ama oksijen için iyi yorumlar okumamıştım . Neyse o zaman bakalım yarın bir aktara sorayım , eminim bana o da bilgi verecektir . :)

ben papatya suyunu kullandım. boyasız saçta daha güzel sonuç veriyormuş, boyalı saçta sonuçlar farklı olabiliyormuş. benim saçlarım boyalıydı. papatya suyunu saçlarıma sürdüm güneşe çıktım sinüzitim olduğu için çok fazla bekleyemedim. hatta hiç bekleyemedim çünkü sapsarı olmasını istemediğim için korktum. ama sonra yıkadım normal bir kahverengi tonunu yakalamış, beğenmiştim. saçımı kurutup kurutmadığına hiç dikkat etmedim. yaz vakti denemiştim. deniz güneş derken saçlarımın kuruluğu falan dikkatimi çekmedi açıkçası. :44:

Oksijen suyu nu bence hiç denemeyin..
Yapıcaksanızda bence ya 1 kapak koyun ya da yarım kapak..
Saçımı açıyım derken saçınızdan olmayın..

bende size kendi tarifimi vereyim aktardan aldığınız bir paketi üstüne çıkacak kadar su ekleyip su yarı yarıya gelene kadar 15-25 daka arası kaynatın demlenmeye bırakın kura saça olduğu gibi uygulayın ve güneşte burası çok ama çook önemli geniş dişli bir tarakla devamlı tarayark kurutun gölgeli balyajlı gibi oluyo ben hep böyle yaparım

merhabalar ben de saçıma papatya ve soğan kabuğunu kaynatıp sürdüm Fakat güneşte beklemedim. Saç kurutma makinesi ile

tekrarladıkça daha çokaçılacağına inanıyorum

ilk resim öncesi ikincisi sonrası

Eklentiler

• $DSC04073.webp
    43,5 KB · Görüntüleme: 171
  • $DSC04086.webp
    37,5 KB · Görüntüleme: 171
  • $DSC04079.webp
    19,1 KB · Görüntüleme: 151
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…