PARA BİRİKTİREMEMEK :(

CANIMKIZIM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2014
406
286
34
Arkadaşlar Merhaba,

Bizim eşimle sorunumuz para biriktirememek..Ne kadar gelirse o kadar gider diye bir söz var ya ne kadar doğruymuş..Yaşam standardını ona göre ayarlıyor insan ve daha fazla bile gidiyor..

Borç kapatmak için 10 bin tl çektim borçları kapattık ama yaz tatiliydi oydu buydu yine 6 bin tl lik borç yaptık :KK43:
eşimle toplam kazancımız 5.250 tl ama hep borçlu hep içerdeyiz :KK43: ev kredisi de ödüyoruz.

Benim size sormak istediğim şu.. 20 bin tl lik kredi çeksem 10 bin tl lik borcumu kapatıp kalanı bankaya koysam ve hem o kredi borcunu ödeyip hem para biriktirmeye çalışsam mı ?
20 bin tl nin geri ödemesi 36 ay ayda 690 tl yapıyor.Sizce değer mi ?
Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

Bu böyle uzar gider.. Ablamlarda böyleydi sürekli krediyle borç kapatırlardı 4 bin oldu 40 bin. Kendinizi sıkarak başlamalısınız işe. Elinize geçen parayı biliyorsunuz, giderinizi de ona göre ayarlayın. Bir süre lüksten kaçının. Temel ihtiyaçlarınızı karşılayıp, keyfi harcamalarınıza ara verin.
Kendiniz biriktiremiyorsanız güne girip parayı en son siz alın. Elinize toplu para geçer

zaruri ihtiyaçları tespit edip bunun dışında harcama yaparken cimri olun.
kırk da bir belki istediğiniz bir şeyi alın ama her gördüğünüzü beğendiğinizi alma alışkanlığını bırakmanız lazım.
yani öylesiniz demiyorum genel anlamda söylüyorum bunları.
kredi çekerek değil kısarak, tedbirli davranarak başlayın işe bence.

Kesinlikle bu hatayı yapmayın..
Babamda zamanında bu mantıkla ilerledi.. yıllar gectı hala borc borc ıle kapanıyor ama sıfırlanmıyo..
Geliriniz masallah cok guzel ayagınızı yorganınıza gore uzatırsanız önce mevcut borcu kapatır sonra bırıkıme baslarsınız :)
Ama sakın kredı cekmeyın derım

çok teşekkürler cevaplarınız için...
bende krediden korkuyorum açıkçası ama her ay oraya ödeme yapmak zorunda olunca yapıyorsun.
biriktirmek için kenara koyduğum paraya da hiç dokunmam diye düşündüm ama 5 bin tl faiz ödiycem tabi o biraz sıkıntı :KK43:
en güzeli tasarruf yapmak

ayda 1000 tl (atıyorum) euro alın bankaya yatırın mesela sanki 4.250 maaslar toplamıymış gibi davranın nolursa olsun o paraya karışmayın
evinize ona göre yiyecek alın ona göre giyinin ona göre tatile çıkın

para biriktirmek için kredi çeken biri olarak söyleyim siz çekmeyin. ben nefsime hakim olamıyorum bütün maaşımı 15 gunde harcayıp 15 gunde parasız gezıyordum. şimdi borca girdim para bankada duruyor ben borcunu ödüyorum. borcum oldugundan kendimi ona göre frenliyorum. 5 kuruş param yokken şimdi 20000 param var borcumun bitmesinede 1.5 yıl var.
sizde borcunuz bitene kadar frenleyin geliriniz çok iyi liste yapın 2 3 ay kendınızı sıkın odenecek bir borcunuz var cok sıkıntı yaşamazsınız.

Arkadaşlar Merhaba,

Bizim eşimle sorunumuz para biriktirememek..Ne kadar gelirse o kadar gider diye bir söz var ya ne kadar doğruymuş..Yaşam standardını ona göre ayarlıyor insan ve daha fazla bile gidiyor..

Borç kapatmak için 10 bin tl çektim borçları kapattık ama yaz tatiliydi oydu buydu yine 6 bin tl lik borç yaptık :KK43:
eşimle toplam kazancımız 5.250 tl ama hep borçlu hep içerdeyiz :KK43: ev kredisi de ödüyoruz.

Benim size sormak istediğim şu.. 20 bin tl lik kredi çeksem 10 bin tl lik borcumu kapatıp kalanı bankaya koysam ve hem o kredi borcunu ödeyip hem para biriktirmeye çalışsam mı ?
20 bin tl nin geri ödemesi 36 ay ayda 690 tl yapıyor.Sizce değer mi ?
Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
borc borcla kapatılmıyor ne yazıkkı 5 yıldır bu durumdayım kredı cekıyorum borcu kapatıyorum, arada hesapta olmayan ekstralar cıkıyor , kredı kartına abanıyorum sonrada ona borc yapıyorum, odeme zamanı gelınce de ancak asgarı odeyebılıyorum cunku gıder gelırın ustune cıkmıs oluyor.
bence kredınız bıtene kadar sıkın dısınızı, mumkunse kredı kartı avans hesap kullanmayın..
bu surede alısverısı kısın, sadece zarurı ıhtıyaclara para harcayın.
ben kredı kartlarına yapılandırma yaptım bırı bıttı , dıgerı yıl sonu bıtıyor borcu, avans hesabın borcunu kapadım ama ustumde kredı oldugundan hesabı kapatmadı banka, kullanmayacagım artık avans hesap falan, kredımde 2016 sonu bıtecek..
sımdı ev alma dusuncemız var , ev alırsak mevcut kredıyı de kapatıp borcu tek ele dusurme nıyetım var. o arada kalan taksıtlı borclar bıtmıs olacak zaten...
bızım eve gıren para 3700 TL,şu an evımız kıra,esımın nafakası var, dune kadar arabam vardı onu arıza dolayısıyla sattım (paranın bır kısmı ıle avans hesabımı kapadım, gerısı ev alırsak kullanmak ıcın bır kosede duruyor)
bız gecınıyorsak sız haylı haylı gecınırsınız gıbıme gelıyor.

Tatile gitmeseydiniz bu sene, borcunuzu kapatsaydiniz kafaniz rahat sekilde tatile ciksaydiniz.
Borc varken lüks yaşamayı aklim almiyor. .

geçen sene hamileydim hiçbirşey yapamadık..
bende işten çıkmıştım bayağı bi bunalımlı geçti
seneye telafi edicez dedik ve gittik tabi bize kalan güzel anılar ve borç oldu :-/

geçen sene hamileydim hiçbirşey yapamadık..
bende işten çıkmıştım bayağı bi bunalımlı geçti
seneye telafi edicez dedik ve gittik tabi bize kalan güzel anılar ve borç oldu :-/

Valla borc benim icin daha bunalim. Borc ile tatile cikarsam rahat tatil yapamam ki.
Bundan sonra daha dikkatli olun. Yoksa bu banka sizi yutar. Elini veren kolunu kaptiriyor.

bizdede aynı sorun vardı para biriktirememek ama bizim borcumuz falan yok.nemi yaptık ikimizde bes yaptırdık aylık 200 er lira maaşlarımızdan kesiliyor.birde eve kumbara aldık her ikimizde maaşımızı alır almaz 500 er lira atıyoruz cüzdanımızda kalan paralarıda atınca aylık nerden baksanız 1500 tl kadar birikiyor .ayrıca sinema dışarda yemek ve gezmek tende hiç kısmadık.ve ikimizin geliri sizinki kadar değil .

Tatil vb için 6000 TL borç yapmak pek mantıklı değil.
1- Para biriktirmeyi alışkanlık haline getirin, yani her ay düzenli olarak belli bir miktar parayı arayın.
2- Kesinlikle kredi ile borç kapamaya çalışmayın
3- Kredi kartlarınızı kullanmayı bırakın
4- Tutumlu olmaya özen gösterin. Har vurup harman savurmayın.

kesinlikle çekmeyin eşimin evlendiğimizde 5000 kart borcu vardı onu tazminaıtmla kapadım ve yine kartı 5000 doldurduk kredi çekip kapadık biz kartı yine kullandık bide kredi kaldı başımıza borcu borçla kapatmak sıkıntı bide esktra faiz ödemiş oluyoruz:KK43:

çaresini bnde bilmiyorum

Benim 5 bankaya toplamda 32000tl borcum vardı aile şirketimizden kaynaklı 1,5 senedir çalışıyorum sizinkinin yarısından az kazanıyorum 25,000 lira ödedim bu arada estetik ameliyat olmak istiyorum fakat önceliğim borçlar olduğu için hep erteliyorum. Estetik bölümünde çpğu arkadaş ameliyat oldu mesela ben hala para biriktiremedim. Öncelik sırasını bilmek lazım

X