• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para biriktirerek yurtdışında universite okunur mu?

zaten 1 tane okulu deneyecekmişsin

başvurunu yap, ayrıca çalışmak için de kışı beklemene gerek yok ki şu anda neden çalışmıyorsun ?
3 okula başvuru yapmayı düşünüyordun aslında şimdi ise ilet hazırlanıyorum 19 haziranda sınava giricem sinav sonucu gelir gelmez başvuru yapmayı düşünüyordum taki babam ben kredi çekmem diyene kadar

Kabul alırım çok aşıri kaliteli okullara başvuru yapmiycam ztn dil e gelince 4 ayda ing öğrendim 1 yılda çekçe veya lehçe hayli hayli öğrenirim
çekçe de lehçe de inglizceden kat kat kat zor olan diller

ayrıca ben anlamadım okuldan kabul aldın gittin diyelim

okul mu okuyacaksın?
dil mi öğreneckesin?
orada geçinmek için çalışacak mısın?

yabancı bir ülkede, daha ilk senende hem çalışıp hem dil kursuna gidebileceksen
bu sene kendi ülkende neden onu yapıp kendi pranı biriktirmedin mesela? -ki okul da yokmuş bu sene.

çekçe de lehçe de inglizceden kat kat kat zor olan diller

ayrıca ben anlamadım okuldan kabul aldın gittin diyelim

okul mu okuyacaksın?
dil mi öğreneckesin?
orada geçinmek için çalışacak mısın?

yabancı bir hem çalışıp hem dil kursuna gidebileceksen
bu sene kendi ülkende neden onu yapıp kendi pranı biriktirmedin mesela? -ki okul da yokmuş bu sene.
Dil öğrendim neyse siz şimdi bu sınavı kaçırdıniz birdahaki sinav icin çalışın ders Para fln biriktirmek için uğraşma mi diyorsunuz

Bu konu hakkında bilgim yok lakin yakınlarda bir polis arkadaşımız da çocuğun yurtdışında okutmak için ATT YT’ye girmesini istemedi full İngilizce çalıştı. Nasıl ki bizim üniversitelerimizin yurt dışı öğrenci kontenjanı varsa yurtdışındaki üniversitelerin de yurt dışı kontenjan varmış. Örneğin burada normalde tıp okuyamayacak bir çocuk yurt dışı kontenjanı ile gidip Azerbaycan’da İran’da tıp okuyor. Vallahi bana çok mantıklı geldi. Böyle bir şeyler de düşünebilirsin illaki Avrupa olarak düşünme

çok güzel hayallerin var ama ismindeki 25 eğer Erzurum ise ve bagnaz bir ailen var ise senin yurt dışına gitmem bayağı zor görünüyor

Bu konu hakkında bilgim yok lakin yakınlarda bir polis arkadaşımız da çocuğun yurtdışında okutmak için ATT YT’ye girmesini istemedi full İngilizce çalıştı. Nasıl ki bizim üniversitelerimizin yurt dışı öğrenci kontenjanı varsa yurtdışındaki üniversitelerin de yurt dışı kontenjan varmış. Örneğin burada normalde tıp okuyamayacak bir çocuk yurt dışı kontenjanı ile gidip Azerbaycan’da İran’da tıp okuyor. Vallahi bana çok mantıklı geldi. Böyle bir şeyler de düşünebilirsin illaki Avrupa olarak düşünme
Avrupa istiyorum ben ama

Dil öğrendim neyse siz şimdi bu sınavı kaçırdıniz birdahaki sinav icin çalışın ders Para fln biriktirmek için uğraşma mi diyorsunuz
yok hayır

benim ne dediğm çok açık:

kendi ülkende hem dil kursuna gidip hem çalışıp para biriktir bakalım yapabiliyor musun? ail evinde kira vermeden oturuyorken...

bu ülkede yapamıyorsan (bu sene yapamamışsın, mesela) başka bir ülkede kiran varken okulun varken nasıl yapacaksın diye soruyorum ben sana.

bu yaşta bu bilinç çok takdir ettim seni. Umarım yurt dışına ya da böyle gidebilirsin yurt dışında gidip işçi mi olacağım diyorlar. Oradaki özellikle Avrupa’daki iş şartları o kadar iyi ki Türkiye’de işçi olmak ile Avrupa’daki işçi olmak arasındaki tek fark para değil yani. Avrupa’ya gidilip işçi de olunabilir çok mantıklı bir fikir keşke gidebilsek

yok hayır

benim ne dediğm çok açık:

kendi ülkende hem dil kursuna gidip hem çalışıp para biriktir bakalım yapabiliyor musun? ail evinde kira vermeden oturuyorken...

bu ülkede yapamıyorsan (bu sene yapamamışsın, mesela) başka bir ülkede kiran varken okulun varken nasıl yapacaksın diye soruyorum ben sana.
O ülkenin resmi dili ztn lehçe bir şekilde öğrenilir benim kuzenlerim fransaya gitti tek kelime bilmeden 1 ay sonra hepsi Fransızca öğrendi

O ülkenin resmi dili ztn lehçe bir şekilde öğrenilir benim kuzenlerim fransaya gitti tek kelime bilmeden 1 ay sonra hepsi Fransızca öğrendi
Süper ya o zaman gidersin sen yaparsın. Fransa’ya gitsene onurun yanına. Çok kıskandım sizi keşke bizim de ailemizden birileri yurt dışında olsa

bu yaşta bu bilinç çok takdir ettim seni. Umarım yurt dışına ya da böyle gidebilirsin yurt dışında gidip işçi mi olacağım diyorlar. Oradaki özellikle Avrupa’daki iş şartları o kadar iyi ki Türkiye’de işçi olmak ile Avrupa’daki işçi olmak arasındaki tek fark para değil yani. Avrupa’ya gidilip işçi de olunabilir çok mantıklı bir fikir keşke gidebilsek
Teşekkür ederim bende öyle düşünüyorum burada okuyup işsiz kalıp veya zor şartlar altında iş bulup askeri ücret de çalışıp kendine ev araba dahi alamayacaksam niye okuyim ki Burda gereksiz orda benim aptal kuzenlerim gitti iki ay çalışıp araba aldı ya

İranda sadece tebriz üniversitesi türkçe, diğerleri farsça. Farsça bilmeden okuyamaz.

farsçayı da öyle 1 senede öğrenemez + şeriatla yönetilen bir ülkeye bekar kadın gidip okuyabilir mi hiç emin değilm. Şeriat = kadın yanında hamisi erkek olmadan seyahat edemez demek oluyor ya hani, malum.

Azerbaycanın çoğu ülkede denkliği yok. bizimkiler bile denklik için uğraştırıyor. Ha ama en azındna şeriatla yönetilmiyor, evet.

Süper ya o zaman gidersin sen yaparsın. Fransa’ya gitsene onurun yanına. Çok kıskandım sizi keşke bizim de ailemizden birileri yurt dışında olsa
Bizde hepsi fransa'da herkez gidiyo da fransa'da okumak için Fransızca şart ingilizce lisans programı yok daha çok polonya çekya italya Romanya gibi ülkelerde var

İranda sadece tebriz üniversitesi türkçe, diğerleri farsça. Farsça bilmeden okuyamaz.

farsçayı da öyle 1 senede öğrenemez + şeriatla yönetilen bir ülkeye bekar kadın gidip okuyabilir mi hiç emin değilm. Şeriat = kadın yanında hamisi erkek olmadan seyahat edemez demek oluyor ya hani, malum.

Azerbaycanın çoğu ülkede denkliği yok. bizimkiler bile denklik için uğraştırıyor. Ha ama en azındna şeriatla yönetilmiyor, evet.
Yok nasıl bizde eğitim full İngilizce olan üniversiteler varsa orda da var eğitim full İngilizce olanlar var üniversite sınavına girmeyip İngilizce öğreniyorlar bir senede. Detayları bilmiyorum. Ama İran’da Afganistan gibi kötü bir şeriat olduğunu da düşünmüyorum orada yumuşatılmış bir Şeriat var. Bir çok İran dizisi ve filmi izlerim üniversiteyi başka şehirlere okumaya giden bir çok kız var. Tabii uygulamaya hakim değilim gerçekte nedir bilemem.

Teşekkür ederim bende öyle düşünüyorum burada okuyup işsiz kalıp veya zor şartlar altında iş bulup askeri ücret de çalışıp kendine ev araba dahi alamayacaksam niye okuyim ki Burda gereksiz orda benim aptal kuzenlerim gitti iki ay çalışıp araba aldı ya
Askeri değil asgari, herkez değil herkes. Allah aşkına biraz kitap oku. 1 ayda fransızca falan öğrenilmez. 1 yılını boşuna kaybetmişsin bile.
Yurtdışı eğitim ajansları var, fuarı da olur hatta bunun. Git o ajanslardan birisine yüz yüze otur, nedir ne değildir adam gibi bir öğren, fazla hayal dünyasındasın en sonunda hiçbir şey okumamış zaman kaybetmiş olacaksın.

Yok nasıl bizde eğitim full İngilizce olan üniversiteler varsa orda da var eğitim full İngilizce olanlar var üniversite sınavına girmeyip İngilizce öğreniyorlar bir senede. Detayları bilmiyorum. Ama İran’da Afganistan gibi kötü bir şeriat olduğunu da düşünmüyorum orada yumuşatılmış bir Şeriat var. Bir çok İran dizisi ve filmi izlerim üniversiteyi başka şehirlere okumaya giden bir çok kız var. Tabii uygulamaya hakim değilim gerçekte nedir bilemem.
Nolursunuz bilmediğiniz konular hakkında gaz vermeyin. Konu sahibi üye cidden 18 yaşında hiçbir şeyden haberi olmayan gencecik bir kız olabilir.
Benim kaç tane arkadaşım var İranlı ki bu insanlar hep doktor gelip Türkiye’de okumuşlar, burda yaşamak, burda kalmak istiyorlar. İran düşündüğünüz gibi olsa kalmak istemezlerdi diye düşünüyorum.

İranda eğitim dili "full İngilizce" olan üniversite yok hanımefendi

sizin kulaktan dolma bilgilerinizden çok daha fazla İrana dair tecrübem var ama, ona emin olabilirsiniz. Çok yakın çalışma arkdaşlarım oldu İranlı. Zaten çalıştığımız yer de yurtdışı (daha başka 3. bir ülke, Avrupada) dolayısıyla kimin ülkesinde neyin dili nedir biliyorum.

Evet tek tük de olsa bazı İnglizce programları olan üniversiteler var + bir de özel üniversite olayı var Dubai bilmem ne üniversitesinin iran kampüsü gibi gibi (o da bizim kıbrıs üniversitleri mantığında yani ekstra para ödüyorsunuz)

fakat mimarlıkta tamamen ingilizce olan yer bilmiyorum belki 1 tane istisna varsa da nasıl bir okuldur Allah bilir onu da.

ha bir de bizim dizilere de bakarsan herkes boğazda yalıda oturuyor.

Back
X