• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para biriktirmek için kredi çekmek

HAWAI

Çek elini memleketimden!!
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2008
199
4
96
İstanbul
Arkadaşlar ayıptır söylemesi 3000 tl ye yakın para alıyoruz eşimle ben.
Ama bir türlü kenara para biriktiremiyoruz. Benim yaşım 32 oldu. 2. çocuğu düşünüyoruz.
Ve ben 2. çocuktan sonra çalışamam. Kaldıramam çünkü.
Her ay birşey çıkıyor. En önemliside kredi kartları çok bela oldu. Her ay 1000 tl kredi kartlarına veriyoruz.
Diğeride mutfak ve elektrik su cep tel. doğalgaz borçlarına gidiyo.
Para biriktirenlere imreniyorum. 20 bin tllik kredi çekmeyi düşünüyoruz. Kenara koymak için.
Kredi çekince mecbur ödemek zorundayız. Çok zorlanıcaz ama sizin para biriktirme tekniğiniz varmı?
Bana akıl verecek bir insan varmı?

en güzeli memur hesabı cnm nereye ne kadar vericen yaz ay bası maaşlarınız alınca . sonra öde kalandan at kenara. yapamıyomusun kredi çek ben evlenirken öyle yapmıştım hem kredi çektim hemde kenara attım

para biriktirmek hobim :) öncelikle hesabınızın bir olması gerekiyor ben kendimi anlatayım.Eşimle benim maaşlarımız tek hesapta toplanır ve bütün ödemeler ordan yapılıyor eşim kendine aylık harçlık alır onun dışında diğer harcamalar ortak hesapta yapılır bunun takibini de ben yaparım.Benim bir excel tablom var her ay nereye ne ödenecek yazar genelde 1 yıllık tablo hazırlarım yeni taksitler vs oldukça hangi ay ise ona eklerim.Böyle sistemli yapınca otomatikman geriye kalan parayı görebiliyor ve her ay ne kadar kenara atabilirim hedefi oluşturuyorum..Bunun dışında kart kullanmıyoruz genelde nakit harcarız.Allaha çok şükür sağlığımız yerinde oldukça da böyle devam ederiz.Belki sizi motive eder evlendiğimizden bu yana 2 tane kredi bidünya kart borcu öğrenim kredisi ve ve konut kredisi ödedik ancak konutu erken sattık şehir değişikliği sebebiyle onu saymayabilirz:)Çok şükür şuana kadar 1 ay sadece çok sıkıştık evlendiğimizden bu yana o da ev aldığımız aydı ekstra giderler olmuştu onun dışında çok şükür allaha parasız kalmadık inş ta kalmayız.

Tavsiyem geliriniz varken yaşımız gençken biriktirelim ..

maşallah demeyi unutmayın aman nazar değmesin :nazar:

canım eğer küçük biryerde yaşıyorsan 3000 tl güzel bir para biriktirilir. Eğer para birşeye yatırılmamışsa inan çok harcanıyor. kredi çekip altın alabilrsin. geçen arkadşaımm öyle yaptı 10000 tl kredi çekti 500 tl faiz ödeyecekmiş toplamda onuda altın aldı biryıldada ödeyecek. 5 yıllık evliyim eşime araba aldık ödedik şimdide bana aldık 1000 tl onu ödüyorum mecburi birkim oluyor yoksa çok savurganım çok harcıuorum bende parayı birşeylere yatırıncaa birikiyor canım.Hı araba yatırım aracı olarak görmeyeiblirsiniz sonuşta giderleride var ama ihtiyaçta biryandan.

kredi cekip bankaya faiz ödemek mantikli gelmedi bana onun yerine
maasinizdan otomatik olarak kesmek üzere bir hesap actirin orada
biriksin o parayi borcmus gibi düsünün

Para biriktirmek güzel bir olay ama kredi cekmek garip geldi bana. Bankaya ödediğin faiz ne olacak peki? Boşyere para tutamadığın icin faiz ödeyeceksin

para biriktirmek hobim :) öncelikle hesabınızın bir olması gerekiyor ben kendimi anlatayım.Eşimle benim maaşlarımız tek hesapta toplanır ve bütün ödemeler ordan yapılıyor eşim kendine aylık harçlık alır onun dışında diğer harcamalar ortak hesapta yapılır bunun takibini de ben yaparım.Benim bir excel tablom var her ay nereye ne ödenecek yazar genelde 1 yıllık tablo hazırlarım yeni taksitler vs oldukça hangi ay ise ona eklerim.Böyle sistemli yapınca otomatikman geriye kalan parayı görebiliyor ve her ay ne kadar kenara atabilirim hedefi oluşturuyorum..Bunun dışında kart kullanmıyoruz genelde nakit harcarız.Allaha çok şükür sağlığımız yerinde oldukça da böyle devam ederiz.Belki sizi motive eder evlendiğimizden bu yana 2 tane kredi bidünya kart borcu öğrenim kredisi ve ve konut kredisi ödedik ancak konutu erken sattık şehir değişikliği sebebiyle onu saymayabilirz:)Çok şükür şuana kadar 1 ay sadece çok sıkıştık evlendiğimizden bu yana o da ev aldığımız aydı ekstra giderler olmuştu onun dışında çok şükür allaha parasız kalmadık inş ta kalmayız.

Tavsiyem geliriniz varken yaşımız gençken biriktirelim ..

maşallah demeyi unutmayın aman nazar değmesin :nazar:

Maşallah :nazar:
Benimde para biriktirmek hobim, 4 yıllık evliyim, tek maaşla ev kredisiödüyoruz, arabamızı borçsuz aldık, benimde excell tablom var, 4-5 ay önceden dolduruyorum, maaşı alır almız eskiden çeyrek alırdım şimdi altın hesabı açtırdım oraya altın alıyorum, acil durumlar olmasa şimdiye altın zengini olmuştum ama her ay mutlaka bişey çıkıyor :30:

şu "haydi hanımlar ayda bir çeyrek alıyoruz" konusu benide feci gaza getiriyo acayip para altın hırsı oluyo insanda valla yemiyorum içmiyorum paramı kenara atyıorum bayramda gezmedm bile param gidecek diye okadar yani:52:

para biriktirmek icin kredi cekmek komik geldi kusura bakma ..biz soyle yapiyoruz,esimin maasinin bir miktari her ay otomatik baska hesabimza geciyor ve oraya hic dokunmuyoruz para orda birikiyor.diger hesaba gecen para bizim eve hic girmemis gibi davraniyoruz unutuyoruz o parayi yani..birikiyor orda iste:):) borc falanda yok..

kızlarrr ya benıde alın bu topişe çünkü bende aynı dertten muzdaribim

evlenelı 2,5 ay oldu ve ben sadece 215 €uro biriktirebildim offffff gördüğüm her çantaya saldırıyorum kıyafete makyaj malzemelerıne

kumbara mı yapsam diğer topikte okudugum gıbı acaba

kızlarrr ya benıde alın bu topişe çünkü bende aynı dertten muzdaribim

evlenelı 2,5 ay oldu ve ben sadece 215 €uro biriktirebildim offffff gördüğüm her çantaya saldırıyorum kıyafete makyaj malzemelerıne

kumbara mı yapsam diğer topikte okudugum gıbı acaba

alisveriste kendini tutman lazim..ben bebek geldigi icin heralde hicbirsey saldirmiyorum artik..alistim walla..birsey alacakken tam elim geri gidiyor.ne gerek var evde zaten var diyorum..cünkü alisveris manyagi oldugum icin cok sey var..evdekilerle yetineyim diyorum bebek icin bile en iyiisini ama en ucuzunu ara ara buluyorum walla kendme sasiroyum:)

kendıme yenı birşey almayalı aylar oldu çunku maalesef ben çalısmıyorum kpss magduruyum sadece eşim çalısıyor ve ev almak ıstıyoruz o yuzden de para bırıktırıyorz bunun sorumlulugu olunca elim hiçbirşeye gıtmiyor....

kendıme yenı birşey almayalı aylar oldu çunku maalesef ben çalısmıyorum kpss magduruyum sadece eşim çalısıyor ve ev almak ıstıyoruz o yuzden de para bırıktırıyorz bunun sorumlulugu olunca elim hiçbirşeye gıtmiyor....

aferin sana ..calismayan kadin esine destek olmali..

bizz bayanların alışveriş tutkusu ne olacak :)))

bende aylık 1000 tl gıbı para kazanıyorum ama nereye harcıyorum bılmıyorum yol masrfım yok yemek masrafım aylık 50 tl.ama nereye gıdıyor bu paracıklar ay sonunu zor goruyorum yasım 24 sukur 5000e yakın para bırıktırdım onuda bıraz daha bırıktırıp araba almak ıstıyorum yada dugun dernek olursa aıleme yük olmak istemıyorum.offf offff.

canım bence kredı cekın altın hesabına yatırın bu parayı ben yaklasık 1 senede altından 1000 tlden fazla para kazandım.yada kredı oder gıbı her ay para atın bır koseye 3000 tl az bır rakam degıl.

alisveriste kendini tutman lazim..ben bebek geldigi icin heralde hicbirsey saldirmiyorum artik..alistim walla..birsey alacakken tam elim geri gidiyor.ne gerek var evde zaten var diyorum..cünkü alisveris manyagi oldugum icin cok sey var..evdekilerle yetineyim diyorum bebek icin bile en iyiisini ama en ucuzunu ara ara buluyorum walla kendme sasiroyum:)

bende hamıleyım artık dedıgın gıbı yapmalıyım yoksa care yok batıcam araba aldık bılezıklerımı satıp borcsuz o kolay oldu ama benımde burdakı tum bayanlar gıbı evım olması tek dusuncem bebek olmamıs yada olmus yada devlette calısıyor olsam hıc dusunmıycem ama hem özelde hem hamıle bu kadar oluyor offfffffffffff

kendin para biriktiremiyorsun diye elalemin bankasına faiz mi ödeyeceksin? Şaka mısın sen? Altın al kıyıp ta bozamazsın hem de süper değerleniyor.

banka hesabımda muhakkak herzaman en az 500 tl olcak rahat edemiyorum yoksa. onun dışında cüzdanımın bir köşesindede mutlaka 50-100 durur ani birşey çıktığında kullanabilmem için. onun dışında ofiste kasada da ayrıca her ay , ay başında bi 50-100 bişey atarım. ay sonunda da param artmışsa artanıda geri atarım oraya.. bunun dışında öyle güne filan katılmışsamda gün paramıda ayrıca biriktirirm kesinlikle o birikimlere dokunmam.
keyfi harcamalar için ayrıca birikim yaparım onunda 50-100ünü herzaman cüzdanımda bulundururm zaten.

kısaca sürekli biriktiriyorum sonra bi ihtiaycımızda harcıyorum :D

DÜĞÜN İÇİN GECEN SENE 25000 CEKTİK ELİMİZE 24300 VERDİLER VE 32000 ODUYOZ DOGUMDA YAPTIM COK ZOR ÖDENİYOR BENCE CEKMEYİN DERİM EK HESAP ACIN VE ORAYA PARA ATIN.hazıra dag dayanmaz babamda benim düğün için 15 tane cumhuriyet borc aldı düğün olmadan sacma sapan yerlere 6 tanesi gitti ve aldıguında 367 tl olan cumhutriyet suan kac oldu biliyosunuz bence kredi cok sakat işşş bitsin artık diye hergün dua ediyorum kaldı 14 ayy

Back
X