para biriktirmek hobim :) öncelikle hesabınızın bir olması gerekiyor ben kendimi anlatayım.Eşimle benim maaşlarımız tek hesapta toplanır ve bütün ödemeler ordan yapılıyor eşim kendine aylık harçlık alır onun dışında diğer harcamalar ortak hesapta yapılır bunun takibini de ben yaparım.Benim bir excel tablom var her ay nereye ne ödenecek yazar genelde 1 yıllık tablo hazırlarım yeni taksitler vs oldukça hangi ay ise ona eklerim.Böyle sistemli yapınca otomatikman geriye kalan parayı görebiliyor ve her ay ne kadar kenara atabilirim hedefi oluşturuyorum..Bunun dışında kart kullanmıyoruz genelde nakit harcarız.Allaha çok şükür sağlığımız yerinde oldukça da böyle devam ederiz.Belki sizi motive eder evlendiğimizden bu yana 2 tane kredi bidünya kart borcu öğrenim kredisi ve ve konut kredisi ödedik ancak konutu erken sattık şehir değişikliği sebebiyle onu saymayabilirz:)Çok şükür şuana kadar 1 ay sadece çok sıkıştık evlendiğimizden bu yana o da ev aldığımız aydı ekstra giderler olmuştu onun dışında çok şükür allaha parasız kalmadık inş ta kalmayız.
Tavsiyem geliriniz varken yaşımız gençken biriktirelim ..
maşallah demeyi unutmayın aman nazar değmesin
kızlarrr ya benıde alın bu topişe çünkü bende aynı dertten muzdaribim
evlenelı 2,5 ay oldu ve ben sadece 215 €uro biriktirebildim offffff gördüğüm her çantaya saldırıyorum kıyafete makyaj malzemelerıne
kumbara mı yapsam diğer topikte okudugum gıbı acaba
kendıme yenı birşey almayalı aylar oldu çunku maalesef ben çalısmıyorum kpss magduruyum sadece eşim çalısıyor ve ev almak ıstıyoruz o yuzden de para bırıktırıyorz bunun sorumlulugu olunca elim hiçbirşeye gıtmiyor....
alisveriste kendini tutman lazim..ben bebek geldigi icin heralde hicbirsey saldirmiyorum artik..alistim walla..birsey alacakken tam elim geri gidiyor.ne gerek var evde zaten var diyorum..cünkü alisveris manyagi oldugum icin cok sey var..evdekilerle yetineyim diyorum bebek icin bile en iyiisini ama en ucuzunu ara ara buluyorum walla kendme sasiroyum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?