para biriktirmeyi becerebilen yetenekli kk hatunları banada yardım eder misiniz?

dilek7760

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
596
173
333
benim sıkıntım maaşımın geldiği gün bitmesi çoğu insan gibi :( ama düşününce 1900 tl maaşı nasl harcadım diye işin içinden çıkamıyorum ay sonu cepte varsa 10 lira mutluyum düşünün yani :)
nasıl para biriktirilir fikir istiyorum ayda bir gram latın bile alabilsem çok mutlu olacağım ya
giderlerimi yazayım belki fikir vermenizde yardımcı olur
mutfak masrafları 400
pazar 200
faturalar 530 (bu ay uçtuk iyice :( )
kredi kartı 700 (bazen 500 e düşebiliyor)
toplam 1830
yani bu ay gene dipteyim... faturalar yüklü geldi ama normalde onlarda da düşüş oluyor bu şartlarda para biriktirilebilir mi fikirlerinizi esirgemeyin taşakkür ederim şimdiden

benim sıkıntım maaşımın geldiği gün bitmesi çoğu insan gibi :( ama düşününce 1900 tl maaşı nasl harcadım diye işin içinden çıkamıyorum ay sonu cepte varsa 10 lira mutluyum düşünün yani :)
nasıl para biriktirilir fikir istiyorum ayda bir gram latın bile alabilsem çok mutlu olacağım ya
giderlerimi yazayım belki fikir vermenizde yardımcı olur
mutfak masrafları 400
pazar 200
faturalar 530 (bu ay uçtuk iyice :( )
kredi kartı 700 (bazen 500 e düşebiliyor)
toplam 1830
yani bu ay gene dipteyim... faturalar yüklü geldi ama normalde onlarda da düşüş oluyor bu şartlarda para biriktirilebilir mi fikirlerinizi esirgemeyin taşakkür ederim şimdiden

hadi diğerleri ihtiyaç da (mutfak gideri de bana fazla geldi) kredi kartına 700 tlyi neye kullanıyorsun merak ettim? yani borç ödemiyorsan aylık bu para çok çok fazla. her ay bir cumhuriyet al, kenara koy..
bir cumhuriyet altını 620 tl. yıl sonunda 12 cumhuriyeti bir arada görünce yaşayacağın mutluluk paha biçilemez:1:

Son düzenleme:
S.a.Asgari ucretle gecinen ve de kenara para koyan kisileri biliyorum.Bence bu biraz harcamayla alakali.Mesela kredi kartini kullanmak yerine nakit kullanin, kartla insan o anda elinden para cikmadigi icin harcalamalarini bilemiyor.Birde bir para kavanozunuz olsun, kesinlikle icinden geri almamaya gayret ederek icine ya belli bir miktarkoyun.Mesela 50 tl her ay icine atin.Ir muddet sonra hem cogalir, hemde mutlu olursunuz.Gerci cocugunuz var mi bilmem o da ayri masraf.Amaen buyuk tasarruf mutfaktadir.Bana mutfak ve pazar harcamaniz cok gb geldi.Kadin evin muhasebecisidir, olcuyu bilince hesap sasmaz insaallah.

Ben maaşımdan hem araba kredisi 500 tl hem de kızımın kreş masfarını 500 tl ödeyip kenarada her ay bir çeyrek parası atıyorum..Giderim pek yok iki maaş girdiği için eve ben bu şekilde idare ediyorum..Ama aylık kredi kartına ödediğin meblağ çok fazla.

hadi diğerleri ihtiyaç da kredi kartına 700 tlyi neye kullanıyorsun merak ettim? yani borç ödemiyorsan aylık bu para çok çok fazla. her ay bir cumhuriyet al, kenara koy..
bir cumhuriyet altını 620 tl. yıl sonunda 12 cumhuriyeti bir arada görünce yaşayacağın mutluluk paha biçilemez:1:

doğru söylüyorsun ama taksitler var kartta normalde o kadar yüksek olmuyor da para kalmayınca mecburen karttan geçindik bu ay normalde 500 limit koyuyorum kendime en fazla ondan aşağıda zaten inmiyor:( bide bebeğim var acil para lazım olunca doktor vs kullanıyorum

kaç kişiyi geçindiriyorsun?
ona göre değişir, kredi borcun yoksa gereksiz harcamaları azaltabilirsin

doğru söylüyorsun ama taksitler var kartta normalde o kadar yüksek olmuyor da para kalmayınca mecburen karttan geçindik bu ay normalde 500 limit koyuyorum kendime en fazla ondan aşağıda zaten inmiyor:( bide bebeğim var acil para lazım olunca doktor vs kullanıyorum

bebeğin varsa eşin de vardır. o çalışmıyor mu? eve sen mi bakıyorsun?

S.a.Asgari ucretle gecinen ve de kenara para koyan kisileri biliyorum.Bence bu biraz harcamayla alakali.Mesela kredi kartini kullanmak yerine nakit kullanin, kartla insan o anda elinden para cikmadigi icin harcalamalarini bilemiyor.Birde bir para kavanozunuz olsun, kesinlikle icinden geri almamaya gayret ederek icine ya belli bir miktarkoyun.Mesela 50 tl her ay icine atin.Ir muddet sonra hem cogalir, hemde mutlu olursunuz.Gerci cocugunuz var mi bilmem o da ayri masraf.Amaen buyuk tasarruf mutfaktadir.Bana mutfak ve pazar harcamaniz cok gb geldi.Kadin evin muhasebecisidir, olcuyu bilince hesap sasmaz insaallah.

bu 50 tl atma işini deneyeceğim teşekkür ederim a.s

Son düzenleme:
ben de biriktiremiyorum o yüzden güne girdim arkadaşlarla en azından belli bir zaman sonra o para topluca elime geçiyor .
ya da her ay kenara atmak istediğin parayı kumbara al , ama bazı kumbaralar var açmak için kırmak gerekiyor at içine parayı öyle sıkışınca kıramazsın zaten uzun bir zaman biriktirrsin

Ben maaşımdan hem araba kredisi 500 tl hem de kızımın kreş masfarını 500 tl ödeyip kenarada her ay bir çeyrek parası atıyorum..Giderim pek yok iki maaş girdiği için eve ben bu şekilde idare ediyorum..Ama aylık kredi kartına ödediğin meblağ çok fazla.

evet maalesef kredi kartına yatırıyoum nerdeyse maaşın yarısını ama bir kaç aya taksitlerim azalacak daha rahat olucam inşaallah

ben de biriktiremiyorum o yüzden güne girdim arkadaşlarla en azından belli bir zaman sonra o para topluca elime geçiyor .
ya da her ay kenara atmak istediğin parayı kumbara al , ama bazı kumbaralar var açmak için kırmak gerekiyor at içine parayı öyle sıkışınca kıramazsın zaten uzun bir zaman biriktirrsin

bende komşularla gün düşünüyorum bi sonraki ay başlayacaklar en azından toplu para geçer elime diye düşündüm çok iyi bir fikir kırılmadan açılmayan bir kumbara almalıyım :)

eşim var tabiki ama garibim ancak evin kredisine yetişebiliyor o yüzden onun gelirini belirtmedim benim maaşımla döndürüyoruz ev giderlerini

eşin ev kredisi ödüyor, sen hem evi geçindirip hem kredi kartı borcu ödüyorsun. bence para biriktirmek için kasmana gerek yok. artarsa artar, artmazsa da zaten ev gibi büyük bir külfetin altındasınız. şükür ki sıkıntı çekmiyorsunuz, sizin durumunuzdaki biri için birikim de şöyle dursun bence..

bence iyi geçiniyorsunuz 3 kişinin ve evin tüm masrafları sizde. Bebek varsa mutfaktan kısılmamalı bence belki kredi kartı biraz fazla onu düşürürseniz çok iyi olur. Maaşı aldığınız gibi çeyrek altın alın cumhuriyet altını alırsanız geçinemezsiniz. Geri kalan paranızla da geçinmeye çalışın. Faturalar daha az geliyor diyorsunuz zaten altın almanın size çok zor geleceğini düşünmüyorum

Ben iki saat önce 2000 tlyi havaya sactım öküz oturdu icime :) Neyse ki kaldı elime bir miktar

Ben de biriktiremiyorum ama borc ödeyebiliyorum

bende komşularla gün düşünüyorum bi sonraki ay başlayacaklar en azından toplu para geçer elime diye düşündüm çok iyi bir fikir kırılmadan açılmayan bir kumbara almalıyım :)

50tl ama 15 günde bir döndürüyoruz günü. :) küçüklüğümden beri hiç beceremedim para biriktirmesini :))

Back
X