• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

para biriktirmiyor mu yoksa evlenmek istemiyor mu?

Lipbalmi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
405
82
643
arkadaşlar merhaba, daha önceki konularımı okuyanlar da bilirler. erkek arkadaşım geçen yıl araba aldı hala onun taksitlerini ödüyor. ikimiz de çalışıyoruz ama bu ilişkide tek para biriktiren taraf benim. şuan bayağ birikimim oldu yani ev eşyalarını alacak kadar param birikti diyebilirim 1 seneden. fakat sevgilim sadece araba kredisi borcunu ödeyebiliyor şuanda bir de eskiden kalan öğrenim kredisi var onu da ödüyor. maaşlarımız aşağı yukarı aynı onunki biraz daha fazla(200-300 tl kadar). gel geleleim henüz bir evlenme teklifi etmedi ama evlilikten sürekli bahsediyoruz gelecek planları yapıyoruz. anne babası ayrı olduğu için bize evlenirken kimse yardımcı olmayacak durumları da kötü zaten. sürekli erteliyor evlenme fikrini maddiyattan dolayı. sürekli tartışıyoruz bugün had safhaya ulaştı artık. ben dedim ki bu kadar fedakarlık yaptım(kendime hiçbişey almıyorum yemeğimi bile evden getiriyorum).. bir an önce evlenmek yuvamı kurmak sevgilime kavuşmak isteğiyle yanıp tutuşuyorum. ama galiba o bu kadar istemiyor. ne zaman kariyer atlarız, maaşımız artar yani 2 sene sonra falan evleniriz diyor. aslında şuan da biriktiebilir kenara köşeye atabilir ama diyor ki borçlarım var. bu borçları ödemeden nasıl biriktireyim. bu tartışmalar hep var ve ben sabırla kenara para atması gerektiğini lüks harcama yapmamaız gerektiğini söylüyorum.. ama bugün yine böle bi tartışma sonrasında kendisine cep teli alacağını söyleyince çıldırdım (bunu inadından yapıyor biliyorum) tamam dedim bütün masrafları ben karşılayacağım evlenince gerekirse kendi ailemi de ikan edicem sen hiçbişey yapma harca dedim..bana dedi ki hayatımın hiçbi döneminde kimse bana bu kadar baskı yapmadı ve ben buna uzun süre dayanamayacağım'' dedi.. çok gururum kırıldı çok mutsuzum ne yapmam lazım bu adamı evlenmeye ikna etmek ve para biriktimek için. yapanlar nasıl yapıyor diyorum niyeti olan adam yoktan var eder borç harç bulur. bu daha bana bir yüzük alıp evlenme teklifi bile etmedi. ailemden çevremden sürekli baskı var en azından nişan takın diyorlar 1 seneyi geçti napıcam ben işyerindeyim. yüzümden düşen bin parça kendimi çok kötü hissediyorum

para bahane bu insan 2_3 yıl gibi kariyer planlama gibi bi süreçten bahsetmiş..yani açıkçası oyalıyor seni..ya duygularından emin değil yada gerçekten evlilik fikri ona çok uzak..sendende vazgeçemiyor..
ayrıca sende gerekirse aileme söylerim sen eline hiç bişey sürme düğünüde ben yaparım demen o kadar büyük bi hataki..
bu kadar kolaya alıştırma erkeği..
sorumluluk bilsin..
zorluk sıkıntı bilsin..
seven adam yada şöyle söyliyim gerçekten evlenmek isteyen adam bambaşka olur seninde dedğin gibi yoktan var eder o düğünü yapar..en azından nişan takar değilmi?
seninde hatan o cümleyi kurmak olmuş..
ablamda zamanında senin hatanı yaptı aynı şeyleri yasadı senle..düğün eşylar hatta oturdgu evde aileme ait herseyi yaptılar..
şimdi sorumluluk nedir bilmez..
ablam gelirlken ekmek al dedeğinde bile anenlerde vardır ordan al diyor.......
yanı aşırı rahatlığa alıştı..sende ellerinle kendini bu sona hazırlama..
bırak ne olcaksa olsa..
neden onu bu kadar buyuttun gözünde baksana o seni buyutmemiş..
biraz otur düşün derim....seni haketmedği kanaatindeyim..ne desem boş..çok seviyorsun belli:..gerçekleri göremeyecek kadar..

bencede çok fazla baskı yapmışsın canım. bi erkeğe tamam bütün masraflar benden yeterki evlenim dersen sıkılır tabi. bu konuları senin açmaman lazım bile. sorumluluk sahibi bi insan olsa zaten bu şekilde davranmaz. bence arabayıda bi birikim olark gör. sonuçta onuda satabilir ihtiyacınız olduğunda. ama evlilik konusunda erkeğin ne kadar üstüne gidersen o kadar kaçıyor arkadaş ben bunu bilir bunu söylerim. ben ilk zamanlarımızda sevdiğimi bile belli etmedim. benimki ben onu terkederim korkusuna evlenme teklifi etti bazen inkar eder ama ben biliyorum ki 17 gün sonra nişanım var hala beni bana yanlış yaptığında kaybedeceğini bilir.
kadınn hiçbir zaman çantada kekllik olmucak her zaman seni kaybetme korkusu yaşamalı. nasılsa elindesin diye rahat davranması çok normal bence...
sen nasılsa hali hazırda hazırsın niye kassın ki kendini...

Bir erkeğe evlenelim diye baskı yaptıkça erkeğin gözünde evlilik giderek korkunç bir hal alır. Niye bu kadar üzerine düşüyorsunuz ki?
Onunla evlenmezsen hayatınızın sonu olur gibi bir izlenim yaratmayın, sen olmazsan başkası olur gibi davranın.

haklısınız kızlar, ben de artık inattan ve sinirden söyledim bunları tabiki yoksa neden her şeyi ben üstleneyim. dünyadaki tek erkek o da değil, çok şükür benim de işim, çevrem ailem kariyerim var ona muhtaç değilim. ama evlenmek istediğini ilk baştan o bana söylemişti, tutumlu olalım ailem bana destek olmayacak herşeyi el ele verip yapacağız demişti. ben de bu sözlere istinaden zaten para biriktirmeye başladım. yoksa elime geçeni harcar yer içer alışveriş yapardım ben de. sonra o arabayı aldı ve kredi borcu derken hep bu erteleme lafları dönmeye başladı. ben böyle olacağını biliyordum zaten. onun rahatı yerinde annesiyle yaşıyor. ama ben öyle değilim 27 yaşıma geldim evlenip yuva kurmak çocuk yapmak istiyorum. ne kadar erken olursa o kadar iyi olur. çok da seviyorum :(
sonunda bu lafları söyletti bana ısrarcı taraf oldum. ne yapmalıyım? rest çekersem tamamen kaybedeceğim, yumuşak da olamıyorum saçma sapan ruh hali içindeyim.

bu adam senle evlenmez arkadasım kusura bakma

evlencek olsa bır caba gösterır sende bu olmazsa baskasıyla evlenıceksın nasılsa boşwer paranı bırıktırmeye bak :30:

bu adam senle evlenmez arkadasım kusura bakma

evlencek olsa bır caba gösterır sende bu olmazsa baskasıyla evlenıceksın nasılsa boşwer paranı bırıktırmeye bak :30:

evet bence de evlenmeyecek, çünkü ben içimden geldiği gibi davranıyorum strateji izleyen biri olsaydım evlenirdi. aşk meşk fayda etmiyor bu işlerde anladım artık akışına bırakacağım..

sende para harcamaya başla.merak edip soracaktır mutlaka,sende nasılsa evlenmeyeceğiz şimdi bende keyfime bakacağım dersin.evlilikten vazgeçmiş gibi davran bakalım:34:

evlenmek ıstemıyorum havalarına girin bakalım kaybetme korkusu yasatın eger korkmuyorsa zaten o adam sizin için boş insan olmalı ama korkup alarma gecerse onunla evlen ama evlenıncede böyle tutarsız olabılır temkınlı ol derim

Sakın çok yanlış yapıyorsun ilerde evlendiğiniz zaman ilk kavgada erkek milletinin söyleyeceği tek laf "ben istemedim evlenmeyi sen baskı yaptı sen istedin işine gelirse olur.O yüzden bırak zaten para senin paran kenarda duruyor kendin için biriktir.Zaten olacağı varsa bile olur eğer olmazsada hayırlı deyilmiş dersin.Bırak o istesin evlenmeyi bundan sonra kesinlikle evlilik lafı etme zamana bırak

aman güzelim böyle alıştırma. erkek erkekliğini, kadın kadınlığını bilecek... bak etrafta bir sürü çift var burda da okuyoruz ki, kadın kazandığı ile bütün evi geçindiriyor, erkek ne çocuğuna ne eve katkıda bulunmuyor ya ailesine ya kendi keyfine harcıyor, hatta işten ayrılıyor.... inan böyle böyle alışıyor kocalar. sen niye yemeğini evden götürüyorsun o 5 kuruş biriktimezken.... o da biriktirir tamam. yarın adam maddiyat, birikim senin görevin zannedecek ve bekleyecek. sürekli yaptığın şey bir de bakmışsın ki vazifen olmuş. o saatten sonra ne derdini anlatabilirsin ne de karşındaki anlar.

ayrıca başka bir yanlışın da sen açma evlilik lafını. kendini bulunmaz hint kumaşı zanneder sonra. erkek, kovalamayı sever. kabul etmeyenler olsa da sever kadın peşinden koşmayı. sen dur, o koşsun... bak evlenince bunlar çok iş açar başına.

git kuaförüne, üstünü başını al.... evlilik lafını açma. bırak o düzelsin. bırak o birikim yapsın. baktın düzelmiyor mu ol yakınken ayrıl. sonra çok pişman olursun. çocuğun olunca sütten kesip ağlaya ağlaya işe gidersin kirayı ödemek için, kocan nasılsa bir arabaya ya da başka bir şeye borçludur...

Bu adam daha ne kadar açık bir şekilde sizinle evlenmiyeceğini söyleyebilirki?
Aklınımı kaçırdın sen ?
Git o biriktirdiğin parayla kendine araba al , ama kendin için harcan!
Birde herşeyi ben çekecem demişsin
Yahu arkadaşım sen şakamısın allah aşkına
Yada iyimisin , bu kadar çokmu evlilik meraklısın
Bırak bu adamı , adam senle evlenmek istemiyor şuanda belli
O kendi hayatını yaşarken , sen neden ben para biriktiriyor ve neden herşeyiden kısıyorsun?
Valla anlamıyorum ben sizin gibileri arkadaş
Valla anlamıyorum
Bu adam çok kalmaz senide bırakır benden söylemesi
Kendi hayatını yaşa kendi hayatını
Ama benden sana tavsiye bu adamla yaşama hayatını
Kendine eziyet seninki sevgi değil bağımlılık olmuş
Bırak gitsin , başka adam mı yok
Sende kariyer yap , hayatını yaşa , bak bakalım hayat sana ne getirecek

Son düzenleme:
çok mutsuzum ne yapmam lazım bu adamı evlenmeye ikna etmek ve para biriktimek için.
şu cümlenizden ne kadar baskı yaptığınız anlaşılıyor.Bir erkeği evlenmeye ikna etmekte ne demek? Kendi adıma konuşuyorum bunu yapmazdım.Umursamaz olun ve akışına bırakın sizinde dediğiniz gibi.Yada niyetini açıkça öğrenip zaman kaybı olmasın diye kökten kurtulun.Benim aklıma bunlar geldi

Arkadaşım bunları yaşayan biri olarak saana samimi yazacagım.
şuanda nişanlanacagım kişiyle tanışmadan evvel hayatımda birisi oldu aynı boyle para biriktirmez güya ama evlenmek ister felan filan ben para biriktiriyordum bir sene devam ettim zar zor üstüme gelme felan derdi. sonra bastım tekmeyi gitti.
öncelikle onemseyen erkek biriktirir ben bu sevgilimle tanıştıktan 2 ay sonra bana tek taş aldı ustelik borçları vardı ama sebep seviyordu onem veriyordu . pırlanta almıştı. ama isteyen beyaz altında alır 150 tlye bile var
bence paranı biriktirmeye devam et ve asla ondan bişeleri kendinin sırtına aldıgını gosterme ne demek sen yapacaksın binmesin arabaya odemesin kredi satsın kapatsın krediyi. herkez butçesine gore yaşasın. ya goruyorum maddi imkanı olmayan insanlar nelere kalkıyor zenginlerle yarışmaya çalışıyorlar.
guzel bir araba çek altına bence bir süre gez evlenecegın yeni birini bulunca hayatında kayda deger arabayı satar evini düzersin. mevlaya dua et ben oyle kurtuldum o VirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsden!

sana bi örnek veriyim iş değiştirdi ve ilk zamanlarında eskisi kadar sık konuşamıyoduk ve ben hep şikayet ediyodum niye aramıyosun diye. müsait olamıyorum diyodu. öylemi dedim peki ben sürekli arardım bıçak gibi kestim aramayı. şimdi sık sık arıyo demekki istese fırsat bulabiliyo. şimdi o bana şikayet ediyo sen beni özlemiyomusun niye aramıyosun diye bende diyorum işler çok yoğun :9:
işin özeti kaçan balık kovalanırmış. bırak kendi haline bi arkadaş demiş sende para harcamaya başla pahalı bir iki bişey al sorarsada nasılsa evliliğe daha çok var de geçiştir. ama yüz yüze ol ve tepkisini gör. rahatlıcakmı yoksa panikmi olucak bu çok önemli. stratejini o tavrına göre belirlersin ondan sonra :34:

Kendinzi çok avuç içinde göstermişsiniz.Biraz o koşşsun peşinizden o çabalasın yoksa sizde hiç birşeyden zevk almayacaksın.

Laf arasında ben araba almaya karar verdim veya ailem para lazım biriktirdiklerimi onlra vercem deyin zaten tavrı belli olur....

cnm evlenme isteğini çok fazla dile getirme onuda havaya sokma. istemiyorsada uzatma bence daha fazla kestir at. sırf evlenmiş olmak için zorlama kendi istemeden bişey yapmaz erkekler

Erkekler genel anlamda evlilikten korkarlar bu doğru ama maddi anlamda kendilerine güvenmeden de bir işe kalkışmak istemezler... Ailesinden yana maddi destek alamıyacağını belirtmişin bu çok önemli...Kredisi var ve öğrenim kredisi ödüyor ailesinden de destek alamıyorsa böyle bir işe kalkışmak istemiyordur...Kısmen aynı şeyleri bende yaşadım ailen tarafından uygulanan baskıyı az çok biliyorum... Eğer bu şekilde devam etmek istemiyor ve fikrini öğrenmek istiyorsan bu şekilde devam etmeyeceğini söyleyip ciddi birşeyler düşünene kadar görüşmek istemediğini söyle...Bir adım atacaktır...Ama sakın halletmeye kalkma maddi tarafını yoksa rahata alışır sorumluluk almaz ilerdede...

çok teşekkür ederim samimi cevaplarınız için.. işte ben de bana birisi böyle anlatsa aynen bu yorumları yaparım ama insan kendi aynı durumları yaşayınca bakış açısı farklı oluyor. karşımdaki inandığım güvendiğim insan. her zaman beraber bi hayat geçireceğimize ikna etti beni. ben de bakıyorum kredi kartı harcamalarına falan kendine hiçbişey almıyor, sadece araba borcunu ve öğrenim kredisi borcunu ödüyor.( o da babası öğrenciyken buna hiç para yollamadığı için herşeyi kendi üstlenmiş)..bi yandan acımasızlık da yapmak istemiyorum ama altında yatan sebepleri anlamaya çalışıyorum.. beni oyalamıyor seviyor buna eminim ama zamana yaymak istiyor. ben ise 1 yıl içinde evlenmek istiyorum. ona kalsa bekleyelim toparlanalım öyle ne çıkar. gelecekle ilgili planlarımız uyuşmuyor.. yoksa ben şimdiden görüyorum geleceğimizi. kirada oturacaz, borç ödeyecez zorluk çekecez ama razıyım çünkü seviyorum..beklemek istemiyorum.

Back
X