para harcamayi bile bilmiyorum:(

elifey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2010
210
4
46
Antalya
Bu saatte bile beni uyutmayan derdim cogu kisiye sacma gelebilir ama bi ogrenci icin onemli bi durum ..sorun su ki parayi harcamayi resmen bilmiyorum. Dun 250 lirayla avm ye gittim aldiklarim; etek ,deri tshirt,kucuk bi canta,manikur seti ve ortalama bi markadan iki ruj.. Elde kalan para da 20 tl. Yani o para nereye gitti aldiklarima gercekten ihtiyacim var miydi onu bile bilmiyorum . Biseyi begenirsem aninda aliyorum . Hayir aldiklarimi duzgun kombin yapip da almiyorum ne begenirsem ayri ayri aliyorum eve gelince hicbiri biseyle uyum saglamiyo( . 80 tlya kazak aldim diye arkadaslarim dalga geciyo o paraya ben 3 kazak alirdim diye artik biktim enayi yerine konmaktan ve parayi hemen savurup kalan gunler zugurt dolasmaktan . Paranin hesabini nasil yapabilirim alisverise ne kadar harcanmasi mantikli ? Ayda kac kez alis veris yapmaliyim , biriktirip bi anda mi alisveris yapmaliyim yoksa her ay bi miktar ayirip mi .. Cok kafam karisik ogrenciyim ve paranin hesabini bilmiyirum( Nolur bi yardimci olun

bende de olduğunda ben de harcıyorum:) ya çılgın gibiyiz işte mağazaya girince canın istyo ya da arkadaşların anlatıyo aldığı şeyleri senin de alasın geliyo.
en iyisi kendine bi sınır koy şu kadar harcayim diye.parayı en iyi tutma yöntemi kumbara oluyo:)gerçekten .çocuk gibi diceksin ama gerçekten küçük küçük bi birikiyo ki.ama kapağı kolay açılmayan kumbaralardan alıp kağıt para ya da bozuk para atarsın .hiç yoktan iyidir ya.hepsini harcamamış olursun.öğrencisin bi de sonra parasız kalmak iyi olmaz .lazım olur belki sonra yine.dikkat etmek lazım. ,
bi de ekonomi uzmanı bi bayan var özlem denizmen:)çok güzel şeyler anlatıyo .onun kitabını alcm ben fikirleri çok güzel oluyo .tvde çıkıyodu arada bi.:)gece gece aklımıza takılıyo herşey işte nolck

Maalesef o sorun bendede var alis verise gittigim zaman illa bir seyi alıyorum elimde olan bi durum degil almazsam kendimi o an cok kotu hissediyorum 80 liraya kazak almissin oyle cok ta pahali degil tabi markaliysa zaten markalari ürünler genellikle kata kat pahali oluyo canini sıkma elinden geldigince parani cok harcamamaya bak ogrencisinde allah yardimci n olsun tatlim

ilkönce kendine ihtiyaç listesi hazırla. bir şey beğendiğinde benim buna ihtiyacım var mı de?? eğer yoksa hiç bulaşma.

daha çok evde ve para harcamıyacağın yerlerde ol.

birde kendine her ay bir limit koy. mesela bu ay 100 tl kenara ayırıcam de. ister 150 tl ile bir ay geçinmeye çalış ister bi ayakkabı alıp tüm harcamalarından kıs.

bence bi öğrenci bilmeli en ekonomik olmayı. şahsen ben öyleydim. her zaman güzel yemekler yenmiyor bazen simt ayranda güzel gidiyor:)

Ben cimri değilim ama bi'kazağa hediye olmadığı sürece 80 vermem hadi kot pantolon vs olsa neyse. Ki biz kızlar 3 giyiyoruz bunu çok giydim diye kenara atıp yeni bi'şeyler istiyoruz.

Marka takıntın yoksa ara markaları seç. İlla Koton, Zara, Mavi olmayıversin.

Benim kendime aldığım kazaklar hep 30 tl civarı 100 lirayla gidip kendime 2 kazak, iki gömlek alabiliyorum. Bir ay sonra tekrar alışveriş yapasım geliyo zaten. Bu 30 liraya aldığım kazaklar da dandik değil yani tek sorun etiket.

Öyle ne alacağına karay vermeden gitme alışverişe ve hemen hemen ne kadar tutacaklarını düşünerek tahminden bütçe belirle biraz esnek olacak şekilde.

Mesela en son alışverişimde ben de 250 ile çıktım watsonstan fondoten kapatıco ruj allık aldım (Bayram indirimi yoktu ben gittiğimde)
3 pantolon 2 kazak 1 tshirt aldım Mango'dan
2 tshirt aldım LCW den
1 hırka aldım Kotondan
Üstüne kardeşime kahve içtik

He bunları ben sezon Mağazası'ndan almadım gittim outlet bir alışveriş merkezine indirimi şeyler aldım:)

1. Öncelikle ihtiyaçlarını belirle ve ihtiyacın olmayan şeyi alma
2. Kıyafet alış verişlerini mevsim sonlarında yapmaya çalış (indirimlerden faydalanırsın)
3. Ne alacak olursan ol ''Öğrenci indiriminiz varmı'' sorusunu mutlaka sor
4. Uygun fiyatlı marka/mağazaları tercih et
5. Bir kazağın 80 liraya satıldığı mağazaya okulunu bitirip çalışmaya başlayana kadar GİRME hatta önünden bile geçme

Bu saatte bu kadar
Derslerinde başarılar...

Üzülme canim ya bende senin gibi savurgandim o kadar çok para harciodumki şuan 23 yasindaim ve eğer boşa hrcadiklarimi biriktirseydim iki tane full sifir dairem olurdu abartmiorum ama evlenince eve kisitli para girince elimdekini bile harcayamiyorum:))))
Belki de buda benim derdimdir elimdeki parayi tutuyorum..

O sorun bende de var .
Bir şeyi beğendim mi alacağım başka yolu yok .
Dün alışverişe çıktım .
Bir gömleğe 200 lira verdim .
Çok beğendim ama pişman oldum şimdi .
Değiştirmekte istemiyorum .
Geriye kalan günlerde parasız kalmayı da hiç sevmiyorum .
Nasıl birikim yapılır off .

Aldığın parçanın evdeki en az 3 parça kıyafetine uyum sağladığına emin ol. Ayrıca tarzlı şeylere çok paralar veriyosun sanırım sen ama bence bunlara kısıtlama getir atıyorum bayram alışverişinde bi kazağa 80

Son düzenleme:
Öğrenci ol olma hayatının her döneminde idare bilmen gerekir. Giyime bu kadar para harcanmasını doğru bulmuyorum ben. Çula çaputa harca ondan sonra koca ay aç gez. Her zaman kenarında biraz paran olsun, insanlık halidir, başına bir şey gelir, bir taksiye binmen gerekir, acil bir hastaneye gitmen gerekir. 250 lira paran varsa, önce günlük ihtiyaçlarını belirle, harçlığını ayır sonra kalırsa bir iki parça bir şey al. Her ay bir iki parça alsan bir zaman sonra hatırı sayılır bir gardrobun olur. Eskilerini atmak yerine onları akseusarlarla biraz daha kullanmaya çalış. Farklı kombinler yap, bir sürü şekilde değerlendirebilirsin.

Hesap yapmaya şimdiden alış ki ileride çalışmaya başladığın zamanda akıllı yatırımlar yap, hayat maalesef gün kazanıp gün yemekle geçmiyor. İnsanlığın bin türlü hali var, tedbirli olmak lazım

o da birşey mi ben bir hırkaya 119 tl verdim eteğime 70 tl
tabi nişanlım aldı o ayrı mesele :) yoksa hayatta almazdım hehe

bence kıyafetlerini bir düzenle neyi neyle giyebilirsin ayarlamaya çalış sonra en çok sevdiklerini ayır .mesela bi elbiseyi çok seviyorsun ama altına uygun ayakkabı yok ...o ay beğendiğin bir şeyi al ve de öncelik en çok sevdiğin elbisenin olsun ona uygun ayakkabı al :)
ben de çok seviyorum alışverişi dediğin gibi sonra birbirine uygun olması çok zor oluyor :)
ama artık bu ay şu eteğin üstüne bi ceket alcam diyorum her şeyi kombine etmeye çalışıyorum :)

Bi gömlege hic acimadan 200 lira verdinse sen biraz zor birikim yaparsin arkadasim :)

Kazanmaya başladığında harcamak zor gelecek,o zaman hesaplı alışverişi ister istemez öğreneceksinben geçen bir çanta aldım ilk defa da marka aldım ve indirime girmişti ,159 tl den 50 ye inmiş ,o 50 yi verirken ellerim titredi yeminle 50 tl = benim 1,30 günüm demek sabahtan akşama ter döküyorum, sonrasında değdi mi diye düşündüm , 40 yılda birkez aldım diye telkin ettim kendimi :)

Babamın acayıp marka takıntısı var onun ıçın zamanında bı kıyafete 4OO euro verdığım günler vardı benım..
tabı hava hoş, baba alıyor hıç lafını yapmıyor daha ne ıster ınsan..
sonra kendı evıme çıktım, okulumu bıtırdım ve şuan çalışıyorum.
4OO euroluk bı kıyafetı bırak, 4O euro verırken bıle yüzbın kez düşünüyorum.

ınsanın parası kıymetlı oluyormuş onu anladım.
asla cımrı değılım ama elımde kı para ile geçınmeyı öğrendım.
sen öğrencısın bırde.
Az ama öz parçalar almalısın.
Bı çok kıyafetle kombın edebılceğın parçalar seç, ındırımlerı takıp et.
Hangı şehırdesın bılmıyorum ama bır çok kalıtelı mağazanın outletı var, oralara gıdebılırsın.
Para kolay kazanılmıyor malesef

bende senin gibiyim canım sürekli bişeyler alıyorm kafayı taktım mı illa ki alıcam alacaklarım bitmiyor bitürlü ( hiç memnun değilim bu durumdan ama .....bende üniversite öğrencisiyim öyle olunca insan daha bi süsüne düşkün oluyor :)

Önemli olan indirimi yakalamak, kendine yakışanı bilmek ve renk uyumu sağlamak.

Bu 3ünü yapabiliyorsan Zaradan da alışveriş yaparsın, İpekyoldan da..

Önce bir düşün neye ihtiyacın var, klasik mi giyinirsin spor mu mesela.

Benim alışveriş yaptığım 5-6 tane mağaza var Avm'ye gittiğimde bunların dışındaki mağazalara bakmam.

Hem zaman kaybı olmuyor hem de alış veriş çılgınlığımı atlatmış oluyorum o zamana kadar

Dün alış verişe çıktım stradivarius'dan 2 kazak, 2 hırka, 2 sweatshirt aldım toplamda 120 lira verdim.

Orjinal Ugg'mı 45 liraya aldım.

Ucuz al çok al

Bi gömlege hic acimadan 200 lira verdinse sen biraz zor birikim yaparsin arkadasim :)

Sanırım öyle .
Kıyafet konusunda sınır tanımıyorum .
Diyorum bu ay kıyafet almayacağım, almıyorum da ama yine birikim yok aldığım 2-3 çikolata sadece .

Oeh öğrenciken 80 liraya kazak nerde ya sen yine iyi yaşıyormuşsun ben 8 tane kazak alırdım o paraya hahah şaka yapıyorum :)
Kafaya çok takmışsın alışveriş mevzuunu şöyle mi böyle mi diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…