• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para İdaresi-Batıyorum..

1 tane kredi kartım var sadece.
Mecbur kredi ve kart taksitlerim, faturan ödenince birikim miktarı kalmıyor ki. Kenara koyup kalanla idare edersem mecbur ödemeleri yapamam. Haklısınız, öğrenmeye çalışıyorum. Ama bu hale gelme sebebinde benim payım % 30 ise % 70'i zaruri şeyler oldu. Mebur hastane harcaması, dolandırılma, mecbur iş değiştirme döneminde idare etmek ve borcu borçla kapatmak gibi. Şu an düzenli bir hayatım var nispeten.
O zaman önce düze çıkman lazım. Düze çıkmak için sana ne lazım. Senin yerinde olsam düşük faizli bir tüketici kredisi çeker hepsini kapatır ve tüm kredi kartlarımı da kapatırdım sıfır borç durumunu görene kadar. Yoksa borcun borcu ,borcun borcu olur hep.

O zaman önce düze çıkman lazım. Düze çıkmak için sana ne lazım. Senin yerinde olsam düşük faizli bir tüketici kredisi çeker hepsini kapatır ve tüm kredi kartlarımı da kapatırdım sıfır borç durumunu görene kadar. Yoksa borcun borcu ,borcun borcu olur hep.
Şu an fazi oranlarının en minimumu benm mevcut kredilerimin oranından yüksek. Kasım ayı erken seçim bitip hükümet kurulup dolar düşene kadar da düşmez. Düşük faizli kredi yok. Taşıt kredisi olarak bana düşük kredi verecek bayi çok mantıklı geldi...

Şu an fazi oranlarının en minimumu benm mevcut kredilerimin oranından yüksek. Kasım ayı erken seçim bitip hükümet kurulup dolar düşene kadar da düşmez. Düşük faizli kredi yok. Taşıt kredisi olarak bana düşük kredi verecek bayi çok mantıklı geldi...
Bir de taşıt alırsan extra borçlanacaksın.
Öncelikle diğerlerini halletmek daha mantıklı değil mi?

Bir de taşıt alırsan extra borçlanacaksın.
Öncelikle diğerlerini halletmek daha mantıklı değil mi?
Çok haklısın, tabii ki öyle. Ekstra borca girip aylık masraf çıkartmak yanlış ama en geç birkaç ay içinde almak zorundayım bazı durumlardan dolayı..

Kenardaki birikmis paranin yani 2.500 un uzerine 800 tl ailenizden borc alip kredi kartinizi tamamen kapatin. Bilmiyorum aileniz borc verebilir mi ama. Sonra kredileri bitene kadar odeyin. Onlari odemek icin yeni kredi cekmeyin cunku faiz oranlari firladi malum hukumet kurulamiyor erken secim derken. Araba icinde sikin disinizi 3 kredi tamamen bitene kadar. Onlar bittikten sonra dusunun.

Tabi kredi kartinizi tamen sifirladiktan sonra kapatin yada korka korka harcayin. Bosa harcayacaginizi dusundugunuz zamanlarda yaniniza almayin bir miktar nakit alin.

Hiçbir güç bana gereksiz para harcatamaz. mesela bir eşya düşün atıyorum tarak ya da cımbız. Bu benim işimi göremeyecek duruma gelene kadar gidip ikincisini almam. Tutumluyumdur. Kısaca sıkacaksın ve zaten öyle aman aman borcun da yok yani taksitlerin gayet düşük arabanı da ödersin
sen bizimkiler çok benziyosun(ana baba) süpürge zor duryor ayakta cılkı çıkmış ama iş görüyor diiye yenisni almıyorlar daha neler neler

Bunu düşünüyorum, teşekkür ederim. Ama çıkarını bulamıyorum..
Misal araba birkaç ay için mi gerekli.Eğer öyle ise kiralamak mantıklı.Nitekim araba aldığınızda faiz ödeyeceksiniz sigorta,kasko,6 ayda bir vergiside var.Faizi eğerki 2-3 ay kadar araba kiralamanızı karşılıyorsa almayın.

Kenardaki birikmis paranin yani 2.500 un uzerine 800 tl ailenizden borc alip kredi kartinizi tamamen kapatin. Bilmiyorum aileniz borc verebilir mi ama. Sonra kredileri bitene kadar odeyin. Onlari odemek icin yeni kredi cekmeyin cunku faiz oranlari firladi malum hukumet kurulamiyor erken secim derken. Araba icinde sikin disinizi 3 kredi tamamen bitene kadar. Onlar bittikten sonra dusunun.

Tabi kredi kartinizi tamen sifirladiktan sonra kapatin yada korka korka harcayin. Bosa harcayacaginizi dusundugunuz zamanlarda yaniniza almayin bir miktar nakit alin.
Evet ya oranlar berbat

Faizler çok yüksek ama düşük faizli kredi zor bence

Bakarken bile gözüm yoruldu
Kredilerini bari aynı bankada topla
Yine iyi cesaret ediyosun 1 krediyi insanlar kaç kez düşünüyor
Bence sende azaltmaya bak
Araba neden şart bilmiyorum ama kredinin bari biri düşmeden girmezdim ben olsun
Ver elini aylık akbil :KK69:

Faizler çok yüksek ama düşük faizli kredi zor bence
Evet faizler çok yüksek ama konu sahibi şu durumda 3 ayrı yere borçlu ve borcun borcunu ödüyor. Aslında tek bankaya borçlanıp kendini yormayacak bir ödeme planı çıkarılırsa çok da fazla zorlamaz.
Şu rakamda bile bak nasıl çıkıyor matematiksel.
50 bin tl
20 ay
çeken biri dosya masrafı hariç 56 bin geri ödeme yapıyor. oran 0,93.
kaldı ki konu sahibinin bu kadarına da ihtiyacı yok.

sen bizimkiler çok benziyosun(ana baba) süpürge zor duryor ayakta cılkı çıkmış ama iş görüyor diiye yenisni almıyorlar daha neler neler
Zaruri olmadıkça almıyorum bir şey. Yememden kısmıyorum giyimde de aman aman pahalı giyinmem ama çeşit alırım. Süpürge gibi hayatımı kolaylaştıracak bir eşyaya parayı basarım hiç gözünün yaşına bakmam :) ama lüzumsuz şeyleri almam işimi gördüğü sürece idare ederim. Şükürler olsun eşimden önce çok iyi birikim yapmıştım ve o para şu an bizi başka bir krediye girmekten kurtardı. Sen kredi çekme ben sana bu parayı veriyorum aylık bankaya öder gibi bana ödeyeceksin paramızı yerine koyacağız dedim. Rahat para harcamaya gelemiyorum ben

Birikmiş para candır sakın onunla borcunu filan kapatma,borç ödenir de o parayı sen yerine koyamazsın bence sıkıştığın bir an ihtiyacın olur ucundan harcarsın da tamamıyla borç kapatmak bana mantıklı gelmiyor

Taxi ile idare etsen,önce Kartı kapa,ve iptal et,sonra kredi taksit lerini paran yokmuş gıbı davran çift öde,kart kullanmamalı senın gıbıler,bende çok idareliyim,ama kart kullanmam,asla borç girmem,ailem borç berıyor,araba al dıye,uykum Kaçar dıye almıyorum,bişey görünce dayanamıyorsam anında uzaklaş ordan,derım nefes al,avm gezme,açıkhava gez,başka meşgale bul,sana bişey dıcem Gül,çok Pahalı marka gıyerım,ama üzeri dökülen insanlarda son model araba görünce Derim ki Endülüs senın gardlop sana araba alır,aha sonuç,bın ıett

Yazan oldu mu okumadim ama araba alirken %30 gibi bir kismini pesinat istiyorlar. Pesinatsiz araba satan firma var mi bir bilgim yok. 2014 yilinda gelen bir zorunluluk var diye biliyorum. En azindan 10 bin falan talep ediyor olabilirler. Bir arastirin derim..

benim maaşım da o civar
ama çıkamıyorum borçtan ya
bıktımmmmm!
benim kredi ödemem 1200 tl
bi de kredi kartım 300tl geliyor
zaten gitti maaşımın 1500 ü
kirası faturası taksiti derken maaşımdan bana kalan 200 tl
üf bıktım senden kredi

araba durduğu yerde masraflı bişey
vergisi
kaskosu
sigortası
benzini
bakımı

offf arabayı aslında almasan daha iyi ya

bi de madem büyük kredi çek alacaksan araba + diğer krediler şeklinde olabilir bari tek yere ödersin diye düşünüyorum
ama bu defa da faizi çok olabilir

Back
X