- 8 Ocak 2012
- 1.129
- 959
- 123
- Konu Sahibi vivelafrance
Ben durumum kötü demiyorum, Allah hepimize çok versin, geçim versin. Ama bilmiyorum işte, batmış hissediyorum..3200 maaş kira fatura yokbendede 1900 maaş kira faturalar krediler
![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben durumum kötü demiyorum, Allah hepimize çok versin, geçim versin. Ama bilmiyorum işte, batmış hissediyorum..3200 maaş kira fatura yokbendede 1900 maaş kira faturalar krediler
![]()
O zaman önce düze çıkman lazım. Düze çıkmak için sana ne lazım. Senin yerinde olsam düşük faizli bir tüketici kredisi çeker hepsini kapatır ve tüm kredi kartlarımı da kapatırdım sıfır borç durumunu görene kadar. Yoksa borcun borcu ,borcun borcu olur hep.1 tane kredi kartım var sadece.
Mecbur kredi ve kart taksitlerim, faturan ödenince birikim miktarı kalmıyor ki. Kenara koyup kalanla idare edersem mecbur ödemeleri yapamam. Haklısınız, öğrenmeye çalışıyorum. Ama bu hale gelme sebebinde benim payım % 30 ise % 70'i zaruri şeyler oldu. Mebur hastane harcaması, dolandırılma, mecbur iş değiştirme döneminde idare etmek ve borcu borçla kapatmak gibi. Şu an düzenli bir hayatım var nispeten.
Şu an fazi oranlarının en minimumu benm mevcut kredilerimin oranından yüksek. Kasım ayı erken seçim bitip hükümet kurulup dolar düşene kadar da düşmez. Düşük faizli kredi yok. Taşıt kredisi olarak bana düşük kredi verecek bayi çok mantıklı geldi...O zaman önce düze çıkman lazım. Düze çıkmak için sana ne lazım. Senin yerinde olsam düşük faizli bir tüketici kredisi çeker hepsini kapatır ve tüm kredi kartlarımı da kapatırdım sıfır borç durumunu görene kadar. Yoksa borcun borcu ,borcun borcu olur hep.
Yani ne kadar gerekli onu düşünün.Altarnatif bişeyler bulabilirseniz araba almayın derim.Krediler sıfırlanınca ancak mümkün.Biliyorum ama gereklilikte dolayı mecbur işte...
Bir de taşıt alırsan extra borçlanacaksın.Şu an fazi oranlarının en minimumu benm mevcut kredilerimin oranından yüksek. Kasım ayı erken seçim bitip hükümet kurulup dolar düşene kadar da düşmez. Düşük faizli kredi yok. Taşıt kredisi olarak bana düşük kredi verecek bayi çok mantıklı geldi...
Çok haklısın, tabii ki öyle. Ekstra borca girip aylık masraf çıkartmak yanlış ama en geç birkaç ay içinde almak zorundayım bazı durumlardan dolayı..Bir de taşıt alırsan extra borçlanacaksın.
Öncelikle diğerlerini halletmek daha mantıklı değil mi?
Bunu düşünüyorum, teşekkür ederim. Ama çıkarını bulamıyorum..Yani ne kadar gerekli onu düşünün.Altarnatif bişeyler bulabilirseniz araba almayın derim.Krediler sıfırlanınca ancak mümkün.
sen bizimkiler çok benziyosun(ana baba) süpürge zor duryor ayakta cılkı çıkmış ama iş görüyor diiye yenisni almıyorlar daha neler nelerHiçbir güç bana gereksiz para harcatamaz. mesela bir eşya düşün atıyorum tarak ya da cımbız. Bu benim işimi göremeyecek duruma gelene kadar gidip ikincisini almam. Tutumluyumdur. Kısaca sıkacaksın ve zaten öyle aman aman borcun da yok yani taksitlerin gayet düşük arabanı da ödersin
o zaman bir şey diyemiyorum. Kolaylıklar.Çok haklısın, tabii ki öyle. Ekstra borca girip aylık masraf çıkartmak yanlış ama en geç birkaç ay içinde almak zorundayım bazı durumlardan dolayı..
Misal araba birkaç ay için mi gerekli.Eğer öyle ise kiralamak mantıklı.Nitekim araba aldığınızda faiz ödeyeceksiniz sigorta,kasko,6 ayda bir vergiside var.Faizi eğerki 2-3 ay kadar araba kiralamanızı karşılıyorsa almayın.Bunu düşünüyorum, teşekkür ederim. Ama çıkarını bulamıyorum..
Evet ya oranlar berbatKenardaki birikmis paranin yani 2.500 un uzerine 800 tl ailenizden borc alip kredi kartinizi tamamen kapatin. Bilmiyorum aileniz borc verebilir mi ama. Sonra kredileri bitene kadar odeyin. Onlari odemek icin yeni kredi cekmeyin cunku faiz oranlari firladi malum hukumet kurulamiyor erken secim derken. Araba icinde sikin disinizi 3 kredi tamamen bitene kadar. Onlar bittikten sonra dusunun.
Tabi kredi kartinizi tamen sifirladiktan sonra kapatin yada korka korka harcayin. Bosa harcayacaginizi dusundugunuz zamanlarda yaniniza almayin bir miktar nakit alin.
O zaman önce düze çıkman lazım. Düze çıkmak için sana ne lazım. Senin yerinde olsam düşük faizli bir tüketici kredisi çeker hepsini kapatır ve tüm kredi kartlarımı da kapatırdım sıfır borç durumunu görene kadar. Yoksa borcun borcu ,borcun borcu olur hep.
Evet faizler çok yüksek ama konu sahibi şu durumda 3 ayrı yere borçlu ve borcun borcunu ödüyor. Aslında tek bankaya borçlanıp kendini yormayacak bir ödeme planı çıkarılırsa çok da fazla zorlamaz.Faizler çok yüksek ama düşük faizli kredi zor bence
Zaruri olmadıkça almıyorum bir şey. Yememden kısmıyorum giyimde de aman aman pahalı giyinmem ama çeşit alırım. Süpürge gibi hayatımı kolaylaştıracak bir eşyaya parayı basarım hiç gözünün yaşına bakmam :) ama lüzumsuz şeyleri almam işimi gördüğü sürece idare ederim. Şükürler olsun eşimden önce çok iyi birikim yapmıştım ve o para şu an bizi başka bir krediye girmekten kurtardı. Sen kredi çekme ben sana bu parayı veriyorum aylık bankaya öder gibi bana ödeyeceksin paramızı yerine koyacağız dedim. Rahat para harcamaya gelemiyorum bensen bizimkiler çok benziyosun(ana baba) süpürge zor duryor ayakta cılkı çıkmış ama iş görüyor diiye yenisni almıyorlar daha neler neler