• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

para isteyen yakınlar..neden kırılıyorum...

Bekarım,memurum,parası yetiyor bir de artıyordur diye düşünüyorlardır.Yetişmiyor desem kim inanır.Bir gün eve yazılacam anca öyle,onun için de erken..Ne deyip geri çevireyim şimdi bunları ben?..3 yıldır kamudayım,daha önce özelde çalışıyordum,daha az alıyordum.Ara ara da çalışmadım...Nekadar aldığımı duyuyorlardır çevreden..

Son düzenleme:
Bekarım,memurum,parası yetiyor bir de artıyordur diye düşünüyorlardır.Yetişmiyor desem kim inanır.Bir gün eve yazılacam anca öyle,onun için de erken..Ne deyip geri çevireyim şimdi bunları ben?

aynı şeyleri bende yaşadım canım.annem babam paramın hesabını yapmazdı ama arkadaşlarım sürekli para isterdi,bıkmıştım.

çeyiz al kendine, şöyle göze görünür şeyler olsun(beyaz eşya falan),onların borcunu ödüyorum de.

sonra ne bileyim,eve yazılma imkanın varsa diyecem ama çok borç bu yaşta strese sokar seni

çünkü bende araba almıştım kendime işe başlar başlamaz kredi çekmiştim,çok sıktı beni.

en iyisi şunu söyliyeyim,yemeyenin malını yiyorlar tatlım,ben yapamadım sen yap,

git kendine doya doya alışveriş yap,kıyafetler al, şıkır şıkır giyin

o para her şekilde harcanıyor,benden sana tavsiye kafana takma kimseyi kendine harca.

Bence siz cok haklisiniz, isteme tarzi bile haketmedigini gösteriyor. Ne demek bi ayda kosmetigini alma, nasil karisabilirki.
Hadi durumu kötü olsa neyse derim ama bu durumda siz kendinizi düsünün calismak kolay bisey degil siz neler cekiyorsunuzdur o parayi
kazanana kadar bunlari gören yok. Calissinda kendiside para kazanmanin kolay olmadigini ögrensin. Cünkü siz olmayada bilirdiniz o
zaman ne yapcakti?

Aynen ben de param yok borcum var, onu aldım bunu ödedim falan diyorum. Millet kendini çok akıllı sanıyor valla.

Siz yiğenlerinizden bahsetmişsiniz sanırım.Yani parayı isteyen onlar.
Gerçi ablalarınıza da kızıyorsunuz galiba.
Neyse ben kardeşlerime harcamayı-vermeyi çok seviyorum.
Bekarkende evlendikten sonra da ne zaman isteseler hiç ikiletmeden gönderirim.
Beraber alışverişe çıksak mutlaka ben ödemek isterim.
Kendime 10 lira harcamaya kıyamazken onlar 100 liralık birşey beğenseler
hemen alırım.Hiç gözüme gözükmez.Biri taksidini ödeyemez o ay diğeri öbür ay
sıkışır.Farketmez benim için ben göndermekten hiç gocunmadım.Onlara
yardımcı olabilmek beni o kadar mutlu ediyor ki...Yiğenlerim için de aynı şey geçerli,
daha hepsi küçük.Ama onlara hediyeler almak,bir eksikleri olunca onu tamamlamak,
bilmiyorum benim için güzel bir duygu.
3 tane teyzem var.Diğer ikiside iyiydi ama biri tam bir anne yarısıydı.
Çok severdik onu.Bende onun kadar sevilen bir teyze olmak isterdim.

Niye habire para verip duruyorsun ki bunlara? Çocukları büyümüş elleri ayakları tutuyor. Hiç eğitimleri yoksa çocuk baksınlar yani.Bana ancak yetiyor markete mi girersiniz tezgahtarlık mı yaparsınız çocuk mu bakarsınız bilemem ama iş yapın kazanın de bunlara.

Son düzenleme:
Senden nasıl para isteyebiliyorlar hala şaşkınım. Çok mu yüz verdin acaba?

Herkesin parası kendine. Zor durumda olursa yardım edersin. Yeğenindir arada harçlık verirsin. Ama başka birşey beklememeli kimse. Birikim yap. Borca gir, araba al mesela. Onların da istemesi kesilir

Bekarım,memurum,parası yetiyor bir de artıyordur diye düşünüyorlardır.Yetişmiyor desem kim inanır.Bir gün eve yazılacam anca öyle,onun için de erken..Ne deyip geri çevireyim şimdi bunları ben?..3 yıldır kamudayım,daha önce özelde çalışıyordum,daha az alıyordum.Ara ara da çalışmadım...Nekadar aldığımı duyuyorlardır çevreden..

Tatlım aynı dertten bende muzdariptim.30 yaşına gelmiş erkek kuzenim bile harçlık istiyordu :47:ben ek iş yapmaya başladım,vaktim var nasılsa diye,para isteyenlerede aynısını tavsiye etmeye başladım.Sen sağ,ben selamet,kurtuldum yaa:7:

Back
X