Para kazanmak mi eğitim mi?

İyi Akşamlar arkadaşlar iki arada bir derede kaldim.Önceden bahsetmiştim yeni bir işe başladım diye.Neyse alıştım oraya diyelim.Şimdi 7se burada başlamadan önce eğitimi mi tamamlamak için bir yere basvurmustum.Olmaz dediler şimdi de kabul edilmis cevap geldi.Yurt dışında yaşıyorum ve gerçekten burda eğitimi mi tamamlamak istiyorum.Ee ise yeni başladım eşim de dahil çoğu kişi boşver okulu işine devam et diyorlar. Ben ise bir yandan şimdiki işime yeni alıştım ama o kadar ugrastim burda eğitimi mi tamamlamak için kaç sınav geçtim şimdi sanki onları boşa yapmışim.Çok kafam karisik çok.Etrafim da bir kişide demiyor ki ya hani en baştan başladın devam etmelisin ama yok 30 dan sonra yapsan nolur yapmasa nolur diyorlar.Off çok moralim bozuk ya.
Kesinlikle eğitimine devam etmelisin
Onca emek vermişsin neden boşa gitsin

Eğitimi tamamlarsanız daha iyi iş bulursunuz diplomayı kapın derim. Mesleki iş, nitelikli iş her zaman daha fazla kazandırır.

Burda part timea geçemez misiniz?
Aslında eğer okula gidersem hem okul yol parası falan hepsi karşılanıyor ve zaten burda o esnada çalışmadıgim için belli bir miktar klasik tabirle işsizlik parasıni da verecekler eşimin maddi konuda kaygı duyduğunu sanmıyorum o başka kafada

Burda da öyle malesef çoğu insan kendi mesleğini yapamiyor.Komik ama benim hayalim di bu sıfırdan dil öğrenip burdaki okuldan diploma almak.

Komik mi?

Size hayran kaldim acikcasi. Vizyon sahibi, ornek bir annesiniz. Cocuklariniza cok iyi ornek oluyorsunuz.

Esinizin annesinin dil kursuna gitmenizi ayiplamasi zaten hayatta hicbir konuda sozu dinlenmeyecek biri oldugunu kanitliyor.

Esiniz de maddi durumunuz da degismeyecekse sizin ondan ustun olmanizi istemiyor gibi. Ama ona kotu haber su ki, okusaniz da okumasaniz da vizyonunuz ile oylesiniz zaten.

Kesinlikle eğitimine devam etmelisin
Onca emek vermişsin neden boşa gitsin
İşte geçen eski kurs öğretmenim de öyle dedi çünkü çok zor şartlarda gitmiştim bazen çocuklarla bile gidiyordum kreş falan kapalı olunca ve o halde gittim ögrendim.Benim ağrıma giden Eşimde dahil hiç bir şekilde destek olmadılar .Onlara göre ben can sıkıntısından vakit geçirmeye gidiyorum

İşte geçen eski kurs öğretmenim de öyle dedi çünkü çok zor şartlarda gitmiştim bazen çocuklarla bile gidiyordum kreş falan kapalı olunca ve o halde gittim ögrendim.Benim ağrıma giden Eşimde dahil hiç bir şekilde destek olmadılar .Onlara göre ben can sıkıntısından vakit geçirmeye gidiyorum
Eşin ne kadar çok istediğinin farkında değil belkide bunu farketmesini sağlarsan sorun çözülür sanki

Komik mi?

Size hayran kaldim acikcasi. Vizyon sahibi, ornek bir annesiniz. Cocuklariniza cok iyi ornek oluyorsunuz.

Esinizin annesinin dil kursuna gitmenizi ayiplamasi zaten hayatta hicbir konuda sozu dinlenmeyecek biri oldugunu kanitliyor.

Esiniz de maddi durumunuz da degismeyecekse sizin ondan ustun olmanizi istemiyor gibi. Ama ona kotu haber su ki, okusaniz da okumasaniz da vizyonunuz ile oylesiniz zaten.
Çok teşekkür ederim gerçekten bunları duymak çok güzel .Zaten ben onları o konularda dinlemiyorum da duymuyorum da.Tekrar teşekkür ederim

Eşin ne kadar çok istediğinin farkında değil belkide bunu farketmesini sağlarsan sorun çözülür sanki
Yoo çok iyi biliyor herseyin farkında sadece sorun ne biliyormusun ben artık ona bağlı değilim eğer dil öğrenmesem heryere onla gitmeliyim ama heryere çünkü ona muhtaç olmuş oluyorum .Haa bunların bir lafi gözü açılır aman haa diye anlatabildim sanirim.

Yoo çok iyi biliyor herseyin farkında sadece sorun ne biliyormusun ben artık ona bağlı değilim eğer dil öğrenmesem heryere onla gitmeliyim ama heryere çünkü ona muhtaç olmuş oluyorum .Haa bunların bir lafi gözü açılır aman haa diye anlatabildim sanirim.
Çok afedersin ama böyle düşünen eşine kürekle vurasım geldi:sinirli:

İnsanın içinde art niyet olsa kötü birşey yapacaksa her halukarda yapar
Eşine ona muhtaç olduğun için değil eşi olduğun için birlikte olduğunu hatırlat
Eğitimini tamamlaman ona negatif değil pozitif dönecek azıcık çakralarını açsın :duduk:

Eğitiminizi tamamladıktan sonra hayat standartlarınızda şimdikine göre ciddi iyileşme olacaksa eğitim. Değilse iş derim ben.

Çok afedersin ama böyle düşünen eşine kürekle vurasım geldi:sinirli:

İnsanın içinde art niyet olsa kötü birşey yapacaksa her halukarda yapar
Eşine ona muhtaç olduğun için değil eşi olduğun için birlikte olduğunu hatırlat
Eğitimini tamamlaman ona negatif değil pozitif dönecek azıcık çakralarını açsın :duduk:
Aslında kötü niyetli de değildir Ama niyeyse böyle okul falan ona çok gereksiz gelir.En çok tartistigimiz konu budur bizim.Bana der mesala nerden buluyorsun bu fikirleri ne gerek var O istiyorki ben sağır dilsiz gibi evde oturuyum yemek çocuk başka hiç bişeyi olmasın .

Eğitiminizi tamamladıktan sonra hayat standartlarınızda şimdikine göre ciddi iyileşme olacaksa eğitim. Değilse iş derim ben.
Tabiki nasıl desem simdi açık öğretimde lise eğer istersem üniversite bile.En çokta hoşuma giden burda eğer gerçekten istiyorsan eğitimi maddi manevi bütün olanakları sunuyorlar.Bu çok önemli ben Türkiye de 10.Sınıfta bırakmıştım okulu maddi sıkıntılar yüzünden hep içimde kalmıştır o yüzden

Aslında eğer okula gidersem hem okul yol parası falan hepsi karşılanıyor ve zaten burda o esnada çalışmadıgim için belli bir miktar klasik tabirle işsizlik parasıni da verecekler eşimin maddi konuda kaygı duyduğunu sanmıyorum o başka kafada

Eşiniz niteliksiz işçi klasmanındaysa tabi ki sizin daha iyi olmanızı istemez. Madem maddi koşullar okumak için bu kadar ideal durmayın meslek edinin. Başarılar dilerim.

o eğitimi alman sana neler kazandıracak gerçekten ileride kullanabileceğin bilgiler mi, yoksa okuuyp da unutacağın şeyler mi? ölçüp tartıp karar ver eşin de baskı yapmasın senin hayatın değil mi?

Back
X