- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
Almanyadayim.Dil bilmediğim için başta çok ezildim.Ve benim anlamadigim eşim de dahil hiç bir şekilde burada eğitim öğrenme hep boşa giden zaman gibi algilaniyor.Çok saçma ve bunu kabullenemiyorum.Mesala ben ilk kursa gitmek istediğim de kv tarafından ne kadar ayiplanmistim .Ama inat ettim kendi başıma buldum gittim yaptim.Malesef Eşimde aynı mantık da.
Burda da öyle malesef çoğu insan kendi mesleğini yapamiyor.Komik ama benim hayalim di bu sıfırdan dil öğrenip burdaki okuldan diploma almak.hem egitim hem iş... tek egitimde olmuyor malesef. doktora yapıorum suan elde var sıfır. ıs garantısı bıle yok orda nasıl bılemıorum tabi
İyide yurt dışında yaşıyorsan oranın dilini bilmen gerek en azından kendini ifade edecek kadar bile şart kayınvaliden biliyor mu yabancı dil.Almanyadayim.Dil bilmediğim için başta çok ezildim.Ve benim anlamadigim eşim de dahil hiç bir şekilde burada eğitim öğrenme hep boşa giden zaman gibi algilaniyor.Çok saçma ve bunu kabullenemiyorum.Mesala ben ilk kursa gitmek istediğim de kv tarafından ne kadar ayiplanmistim .Ama inat ettim kendi başıma buldum gittim yaptim.Malesef Eşimde aynı mantık da.
Yok zorluk çıkaramaz ysni izin vermem ama .Dedigim gibi hem maddi hem manevi desteğini keser .Biliyorum bunu.Onemli olan esini ikna etmen. Ne kadar cok istedigini soylersen zorluk cikaracagini sanmiyorum.
Yoo bilmiyor 35 senedir burda yasiyor.Tek o değil çok var öyle.Kendilerince bir yol tutturmuslar hiç gereği yok diyorlar hatta.Ama işte ben mesala onları görünce korktum hala çocuklarına yalvariyorlar mesala doktora falan gitmek için düsünsene.Amann işte o konuları da hiç anlamıyorum zatenİyide yurt dışında yaşıyorsan oranın dilini bilmen gerek en azından kendini ifade edecek kadar bile şart kayınvaliden biliyor mu yabancı dil.
İnsan isteklerine ama etrafındakilerin desteği ama kösteğiyle bir şekilde ulaşır. Eşinizin bu süreçteki tavrı da onun bu ilişkideki sınavıdır. Sizi ve isteklerinizi ne kadar önemsediğini böylelikle anlamış olursunuz. Unutmayın, bir kadın isterse başaramayacağı hiçbir şey yoktur.İşte benim için de hep öyle eğitim öğrenmek öncedir.Ama eğer okula başlarsam biliyorum eşim asla destek olmaz .
Bayılıyorum buna:))))Eğitim diyorum.
Profil notumdan bile belli.
35 senedir orada ögrenmek isteydi ne güzel olurdu çatır çatır konuşmasına gerek yok ki kendini ifade etse o bile yeter adres bilme doktora gitme vs alışverişinide mi çocukları yapıyor.Yoo bilmiyor 35 senedir burda yasiyor.Tek o değil çok var öyle.Kendilerince bir yol tutturmuslar hiç gereği yok diyorlar hatta.Ama işte ben mesala onları görünce korktum hala çocuklarına yalvariyorlar mesala doktora falan gitmek için düsünsene.Amann işte o konuları da hiç anlamıyorum zaten
Çok güzel yazmissiniz.Çok istiyorum çünkü şimdi ki isim hani buldum hadi boş durmaktan iyidir gibisinden girdim. Hiç yani nasıl desem kendimi oraya ait hissetmiyorum yani bir ömür orda asla calisamamİnsan isteklerine ama etrafındakilerin desteği ama kösteğiyle bir şekilde ulaşır. Eşinizin bu süreçteki tavrı da onun bu ilişkideki sınavıdır. Sizi ve isteklerinizi ne kadar önemsediğini böylelikle anlamış olursunuz. Unutmayın, bir kadın isterse başaramayacağı hiçbir şey yoktur.
Evet aynen öyle alışveriş doktor otobüse binip atıyorum iki üç durak geçince panik oluyorlar..Ki off o konu daha berbat bisey.Daha sorsan onlar beni beğenmez boş yere vakit harciyormusum.35 senedir orada ögrenmek isteydi ne güzel olurdu çatır çatır konuşmasına gerek yok ki kendini ifade etse o bile yeter adres bilme doktora gitme vs alışverişinide mi çocukları yapıyor.
Yok canım zorluk cikmaz.Su an hepsi bana bagli.Esimin hiç gönlü yok aşırı tepki verdi.Niye anlamadim.Napican okulu dedi durdu.Halbuki çok güzel bir imkan eğer buraya gidersem aynı anda meslek yapabilme sansim da var.En çok da bu yaştan sonra napican demesi bütün hevesimi kacirdi
Kimse istemediği bir işte zorla çalıştırılamaz. Bu temel bir insan hakları kuralıdır. Bu kadar kararlıysanız, artık bu hayatta resmen bir öğrenci olarak varsınız demektir. Hayırlı olsun şimdidenÇok güzel yazmissiniz.Çok istiyorum çünkü şimdi ki isim hani buldum hadi boş durmaktan iyidir gibisinden girdim. Hiç yani nasıl desem kendimi oraya ait hissetmiyorum yani bir ömür orda asla calisamam
Valla içimden acaba dediklerimi çatır çatır yüzüme vurdunuz.Kalbimden geçenler de bunlar yalan söyleyecek degilimÇünkü paranın yüzü sıcak. Çünkü kıskanıyor. Çünkü köstek.
Çünkü ondan daha ileriye gitmenizi istemiyor.
Mutlaka okuyun.
Aman ya zaten eşine bakarsam hiç ise falan gerek yok çocuk doğurmak varken.Ne güzel degilmi geçen annesiyle şaka yapıyorlar güya aman senin de hiç aklın yok doğur çocuk otur evinde rahat rahat diyorlar.Sacmaliga bakarmisinKimse istemediği bir işte zorla çalıştırılamaz. Bu temel bir insan hakları kuralıdır. Bu kadar kararlıysanız, artık bu hayatta resmen bir öğrenci olarak varsınız demektir. Hayırlı olsun şimdiden
Eşin okumuş mu okul orada.Evet aynen öyle alışveriş doktor otobüse binip atıyorum iki üç durak geçince panik oluyorlar..Ki off o konu daha berbat bisey.Daha sorsan onlar beni beğenmez boş yere vakit harciyormusum.
Yok hatta hiç görmedim doğru düzgün okul bitiren 7. Sınıf 8.sınıf ee küçümseme içi demiyorum ama büyükler hiç bir şekilde yönlendirmezse böyle olur .Hani çok olağan onlar için nasıl olsa bir iş bulurlar hiç bişey olmazsa temizlik yaparlar degilmi??Off diyorum ya o konular daha karışıkEşin okumuş mu okul orada.
O zaman eşin ben okumadım karımda okumasın kafasında yada çevresinde senin hanım üniversite okudu vs laf söylerler diye düşünüyordur.Yok hatta hiç görmedim doğru düzgün okul bitiren 7. Sınıf 8.sınıf ee küçümseme içi demiyorum ama büyükler hiç bir şekilde yönlendirmezse böyle olur .Hani çok olağan onlar için nasıl olsa bir iş bulurlar hiç bişey olmazsa temizlik yaparlar degilmi??Off diyorum ya o konular daha karışık
Yok canım söyle anlatıyim.Ben türkiyeden geldim dilimi öğrendim bir kaç kursa daha gittim ve simdi eğer bu dediğim okula gidersem 12.ci sınıfı bitirmis olucam. Yazınca çok basit gibi duruyor biliyorum ama çok zordu benim için ki yeni bir dil öğrenerek yaptım.Şimdi çalıştığım is ise hiç yoktan iyidir ayarında öyle çok kazandıran bişey degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?