• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para mevzuları...

Peki varsa kirayı, faturaları (doğalgaz, elektrik, su, internet...vs)kim oduyor.
Mutfak masrafları falan?
Onları umarım söz odemiyorsunuzdur.

Sanki evin erkegi sizsiniz. Ne yani calismasaniz bakmayacakmiymis size. Ben acikcasi karsiyim kadinin sorumluluk almasina. Sorumluluk erkektedir. Yetmedigi yerde kadin yardimci olur. Onun disinda kadin kendisi icin calisir. Ayni sekilde evide kadin yonetir yemek vs kadindadir. Bu kurallar icinde erkegin parasi yetiyorsada ister calisir ister calismaz. Erkek kadinin parasina ihtiyac disi goz dikemez. Kadinda kendi sorumluluklarini erkegin uzerine yikamaz bi saglik durumu veya herhangi kucuk aksakliklar disinda.
Ben bu hesabin disina cikilmasina karsiyim. Evlilik mi ev arkadasligimi ayirt edemedim. Parayi vermekle hatada sizde bence ihtiyac yoksa vermeyin. Hatta harcamalari siz planlayin. Bl

bu arda siz çok sevimlisiniz
üzmeyin şu asalak için kendinizi
bundan sonra çocuğunuz ve kendiniz için harcayın
o asalağa da zırnık koklatmayın

Bu durumda aslında kazançlı çıkan siz olmuşsunuz mademki eşiniz alman usülünü teklif etti bence bu fırsatı kaçırmayın ve uygulayın eşiniz size umulmadık zamanda gerçek kimliğini göstermiş artık sizde bundan sonra hakkınız olan kazancınızı eşinize çarçur ettiremezsiniz dünyanın Bin türlü hali var onunda bilmediği bi hesap açın ve sizinde bi köşede kimseye muhtaç olmadan lazım oldukça kimseye el açmadan hesap sormadan alacağınız birikimimiz olsun ... çoğu bayan ayrı birikim yapmak istiyor ce eşleri boşanmak ile tehdit ederken sizin eşinizin alman usulü teklifini lütfen kendine iyilik yap ve eşin pişman olmadan hayatını geçir Allahım yar ve yardımcın olsun canım amin

Kızlar hayırlı pazarlar herkese,
Biraz içimi döküp rahatlamaya ihtiyacım var...

Nasıl anlatayım bilmiyorum, aslına bakarsanız bana çok garip ve gereksiz geliyor bu tür konular,

Eşim de ben de meslektaşız, daha önceden biz aramızda bir karar almıştık, ben maaşımı ya da ek dersimi aldığımda kendi kredi borçlarımı tel faturamı falan düşer kalan miktarı onun hesabına havale yaparım, para yönetim işi ondadır. Bana göre benim param onun parası gb bir durum olamaz, hiçbir zaman sorgulamamaya çalıştım, sadece bundan üç ay kadar önce kendisine ek dersimin hiç değilse bir miktarını kenara ayırmak istediğimi bebeğimize alışveriş falan yapacağımı söyledim, zaten bebekten sonra en az iki sene ek ders falan olmayacak dedim tamam dedi, fakat her ay bir bahane çıktı bana para mara kalmadı...

Önceki akşam gayet eğlenceli muhabbet ediyoruz dedi ki ek ders yatmış parayı gönder, bir miktarını (100tl sadece!) hesapta bırakayım dedim gülerek yok dedi olmaz, ama bildiğiniz şakalaşıyoruz ciddi bir muhabbet değil, kendimi hükümetle zam pazarlığına oturmuş sendika yetkilisi gb hissediyorum dedim gülüştük sonra ayağa kalktı "havale yapmazsan yapma istemiyorum senin paranı" diye bağırdı ben şok! Ne oluyorsun sakin ol dedim, çekti gitti öbür odaya.

Yüzüme bakmadı, sabah da elinde bir gelir gider hesap kağıdıyla gelmiş, elime tutuşturdu neymiş bundan sonra alman usulü herkes yarı yarıya ödeyecekmiş! Hesapta da bana düşen miktar her ay verdiğimin yarısı kadar!

Benim şalterler attı tabi! Sen ne yapmaya çalışıyorsun dedim? bu kağıda göre zaten aylık tüm giderleri ben karşılıyormuşum bugüne kadar, öyleyse senin kazandığın paranın akıbeti ne?

Kızlar, evlendiğimizden beri beş kuruş kenarda paramız yok, bir de kendi kazandığım paranın dilencisi durumuna düştüm. Bugüne kadar para yüzünden bir şey dememeye aramızı bozmamaya çalıştım ama yaptığı muamele çok kırdı beni :KK43:

Sanki ondan para saklıyormuşum gb...

Sanki ben para vermeyecek olsam bu adam evli falan kalmayacak benle, hatta elden ayaktan düşmüş olsam kapının önüne koyuverecekmiş gb...

Bu arada kendi kredi borcum dediğim öğrenci kredisi artı nişanlıyken onun için çektiğim kredinin taksitleri... Kredi kartımdan hem kendim hem onun için hem de ev ihtiyaçları için alışveriş yapıyorum onu da maaşımdan ödeyip kalanı olduğu gb havale ediyorum.

Şu an kendimi enayi gb hissediyorum :KK43:
Uzun olmuşsa kusura bakmayın lütfen
Canim slm ben yeniyim ama okudum dayanamadim bence sen esinin gercek yuzunu yeni gormussun tavrinin arkasinda dur taviz verme sabir diliyorum sucunu ezikligini bastiran erkek tipi

Anlattıkların çok üzdü beni .fakat şimdi sen doğuma bukadar yakınken üzülme derim.bu saaten sonra seni kullanmasına izin verme.madem suana kadar yapilan harcamaların bir açıklaması yok.bundan sonrada paranda yok.bey efendiyi şimdiden sonra görelim .yani sadece olay parami yoksa sevgimi.ha baktın bu iğrenç para mevzuları devam ediyo ondan sonra yapacağını yapar surundurursun.gerçekten sinir bozucu !!!!!
Desteğin için çok teşekkür ederim canım,
Aynen dediğin gb yapmayı düşünüyorum bir süre gözlemleyeceğim hareketlerini, ben de ona göre hareket edeceğim. Aramızda para mevzusu sorun olmasın diye düşünürken ne duruma düştük...
Evlenecek kızlarımıza ibret olsun bunlar hep...

Canım benim ya insan gebeyken eskiye oranla çok daha duygusala bağlıyor.
(Kendimden biliyorum...)
Kendini üzme, bebeğin bu stresten etkilenmesin..
Belki eşin ailesine filan yardımcı oluyodur kendi maaşından..
Bence bu konuları rafa kaldırın, doğum stresi yeter sana zaten bu süreçte..
İçinden geldiği gibi davran.. Üzme kendini.. )=
İnsanın hayat arkadaşı aynı evin içinde hem suçlu hem güçlü şekilde suratsız suratsız dolaşınca kolaydan rafa kalkmıyor işte :( bi tavrı var sanırsın dövecek...

Peki varsa kirayı, faturaları (doğalgaz, elektrik, su, internet...vs)kim oduyor.
Mutfak masrafları falan?
Onları umarım söz odemiyorsunuzdur.
Kirayı elektiriği suyu eşim ödüyor, pazara çıkacağım zaman bankada hesapta küsurat kalmışsa onunla yapıyordum alışverişi, zaten sebze meyve yemez kendisi ben tüketiyorum diye sanırım...
Doğalgaz yok, yakıt parası benim ek dersten ödendi geçen ay.

Sanki evin erkegi sizsiniz. Ne yani calismasaniz bakmayacakmiymis size. Ben acikcasi karsiyim kadinin sorumluluk almasina. Sorumluluk erkektedir. Yetmedigi yerde kadin yardimci olur. Onun disinda kadin kendisi icin calisir. Ayni sekilde evide kadin yonetir yemek vs kadindadir. Bu kurallar icinde erkegin parasi yetiyorsada ister calisir ister calismaz. Erkek kadinin parasina ihtiyac disi goz dikemez. Kadinda kendi sorumluluklarini erkegin uzerine yikamaz bi saglik durumu veya herhangi kucuk aksakliklar disinda.
Ben bu hesabin disina cikilmasina karsiyim. Evlilik mi ev arkadasligimi ayirt edemedim. Parayi vermekle hatada sizde bence ihtiyac yoksa vermeyin. Hatta harcamalari siz planlayin. Bl
Off yazdıklarınızda çok haklısınız gerçekten... Ne diyebilirim ki yaşayarak öğrenmeye devam ediyorum

bu arda siz çok sevimlisiniz
üzmeyin şu asalak için kendinizi
bundan sonra çocuğunuz ve kendiniz için harcayın
o asalağa da zırnık koklatmayın
Teşekkür ederim canım ,
Gurur yapıp almadığı ek dersimin hepsini çekip kenara attım, biraz da ben biriktireyim bakalım nasıl birşeymiş :)

Evlilikte alman hesabi nasil olabilir ki :KK34:
Ev arkadasi gibi :KK43: şaşırdım gercekten. Allah yardımcınız olsun.
Evlendiğin insanı hayat arkadaşı değil de ev arkadaşı gb görünce alman hesabı da normal geliyor sanırım... Deneyelim bakalım belki bir faydasını görürüz

Kızlar hayırlı pazarlar herkese,
Biraz içimi döküp rahatlamaya ihtiyacım var...

Nasıl anlatayım bilmiyorum, aslına bakarsanız bana çok garip ve gereksiz geliyor bu tür konular,

Eşim de ben de meslektaşız, daha önceden biz aramızda bir karar almıştık, ben maaşımı ya da ek dersimi aldığımda kendi kredi borçlarımı tel faturamı falan düşer kalan miktarı onun hesabına havale yaparım, para yönetim işi ondadır. Bana göre benim param onun parası gb bir durum olamaz, hiçbir zaman sorgulamamaya çalıştım, sadece bundan üç ay kadar önce kendisine ek dersimin hiç değilse bir miktarını kenara ayırmak istediğimi bebeğimize alışveriş falan yapacağımı söyledim, zaten bebekten sonra en az iki sene ek ders falan olmayacak dedim tamam dedi, fakat her ay bir bahane çıktı bana para mara kalmadı...

Önceki akşam gayet eğlenceli muhabbet ediyoruz dedi ki ek ders yatmış parayı gönder, bir miktarını (100tl sadece!) hesapta bırakayım dedim gülerek yok dedi olmaz, ama bildiğiniz şakalaşıyoruz ciddi bir muhabbet değil, kendimi hükümetle zam pazarlığına oturmuş sendika yetkilisi gb hissediyorum dedim gülüştük sonra ayağa kalktı "havale yapmazsan yapma istemiyorum senin paranı" diye bağırdı ben şok! Ne oluyorsun sakin ol dedim, çekti gitti öbür odaya.

Yüzüme bakmadı, sabah da elinde bir gelir gider hesap kağıdıyla gelmiş, elime tutuşturdu neymiş bundan sonra alman usulü herkes yarı yarıya ödeyecekmiş! Hesapta da bana düşen miktar her ay verdiğimin yarısı kadar!

Benim şalterler attı tabi! Sen ne yapmaya çalışıyorsun dedim? bu kağıda göre zaten aylık tüm giderleri ben karşılıyormuşum bugüne kadar, öyleyse senin kazandığın paranın akıbeti ne?

Kızlar, evlendiğimizden beri beş kuruş kenarda paramız yok, bir de kendi kazandığım paranın dilencisi durumuna düştüm. Bugüne kadar para yüzünden bir şey dememeye aramızı bozmamaya çalıştım ama yaptığı muamele çok kırdı beni :KK43:

Sanki ondan para saklıyormuşum gb...

Sanki ben para vermeyecek olsam bu adam evli falan kalmayacak benle, hatta elden ayaktan düşmüş olsam kapının önüne koyuverecekmiş gb...

Bu arada kendi kredi borcum dediğim öğrenci kredisi artı nişanlıyken onun için çektiğim kredinin taksitleri... Kredi kartımdan hem kendim hem onun için hem de ev ihtiyaçları için alışveriş yapıyorum onu da maaşımdan ödeyip kalanı olduğu gb havale ediyorum.

Şu an kendimi enayi gb hissediyorum :KK43:
Uzun olmuşsa kusura bakmayın lütfen

konunuza cok uzuldum. ilk temennim sayili kalan su dogum oncesi gunlerinizi huzurla gecirmeniz. insanlar ne yazik ki bu tur gafletlere dusebiliyorlar. durumun netligini hicbirimiz bilemeyiz; ancak alternatif olasiliklari dusunmeyin. esinizin yaptigi belki de sadece dusuncesizliktir.

bundan sonrasina makul olculerde yaklasip, yarinlara dik adimlar atmanizi temenni ederim.

Bu durumda aslında kazançlı çıkan siz olmuşsunuz mademki eşiniz alman usülünü teklif etti bence bu fırsatı kaçırmayın ve uygulayın eşiniz size umulmadık zamanda gerçek kimliğini göstermiş artık sizde bundan sonra hakkınız olan kazancınızı eşinize çarçur ettiremezsiniz dünyanın Bin türlü hali var onunda bilmediği bi hesap açın ve sizinde bi köşede kimseye muhtaç olmadan lazım oldukça kimseye el açmadan hesap sormadan alacağınız birikimimiz olsun ... çoğu bayan ayrı birikim yapmak istiyor ce eşleri boşanmak ile tehdit ederken sizin eşinizin alman usulü teklifini lütfen kendine iyilik yap ve eşin pişman olmadan hayatını geçir Allahım yar ve yardımcın olsun canım amin
Aynen canım, biriktirmeye başladım bakalım, bir musibet bin nasihatten daha faydalıymış... Bu kadar sponsorluk yeter

konunuza cok uzuldum. ilk temennim sayili kalan su dogum oncesi gunlerinizi huzurla gecirmeniz. insanlar ne yazik ki bu tur gafletlere dusebiliyorlar. durumun netligini hicbirimiz bilemeyiz; ancak alternatif olasiliklari dusunmeyin. esinizin yaptigi belki de sadece dusuncesizliktir.

bundan sonrasina makul olculerde yaklasip, yarinlara dik adimlar atmanizi temenni ederim.
Desteğiniz için teşekkür ederim, evet bir aydınlanma yaşadım diyelim, aşkından gebersen de gözüne perde inmesine müsade etmeyeceksin işte, kendini kullandırtmayacaksın çok iyi öğrendim bunu..,

Desteğiniz için teşekkür ederim, evet bir aydınlanma yaşadım diyelim, aşkından gebersen de gözüne perde inmesine müsade etmeyeceksin işte, kendini kullandırtmayacaksın çok iyi öğrendim bunu..,
allahtan siz öğrenmişsiniz daha beterlerini yaşayıp
ama kocişiiiiiiiim diye gezenler de var
umarım kararından vazgeçmezsin

allahtan siz öğrenmişsiniz daha beterlerini yaşayıp
ama kocişiiiiiiiim diye gezenler de var
umarım kararından vazgeçmezsin
Dik durmaya çalışıyorum canım,
İnan çok canım yanıyor ama bu haksızlığa uğramışlık hissi sürekli aklımda ve yumuşamama izin vermiyor...
Artık geçmişi irdelemeyeyim diyorum ama yapamıyorum
1 değil 3 değil ya insan kaç kez kazık yer sevdiğinden?
Bir de insanlar kendilerini sevenlere niye böyle eziyet eder ben bir türlü anlayamıyorum... Hayır birşey yaptım da intikam alıyor desem bu adamı adam yerine koyup ayağa kaldıran bendim ama ayağa kalkınca ilk işi bana sarmak oldu...

Ben son derece açık ve net bir insanım, öyle kimsenin yüzüne gülüp işimi göremem ya gerçekten annemi arayıp ne diye beni böyle yetiştirdin diye sormak istiyorum... Herkes çok mutlu da ben acı çekiyormuşum gb hissediyorum.

Hayatımdaki mücadele hiç bitmeyecek anlaşılan...

Yarısını da verme
Alman usulünü de kabul etmiyorum, hepsini sen ödeyeceksin de ve çekil kenara
Geçen pazarki konuşmamızda ben konuşup rahatsızlığımı dile getirirken karşımda alaycı alaycı sırıtmaya başladı ben de iyi dedim şu tavrından sonra alman usulü falan da yok artık geçindir bakalım evi evin reisi gb!
Ne kadar sürecek bakalım...

Ablamın bi arkadaşı şöyle söylemişti (biraz ayıp olabilir :) )
Temizlikçi kadın gelir evi temizler,parasını alır
Aşçı yemeğini yapar,parasını alır
Bakıcı çocuğa bakar,parasını alır
Kadın işte çalışır,parasını alır
Fahişe işini yapar,parasını alır
Biz yemek yapıyorz para almıyorz,temizlik yapıyorz para almıyorz,çocuk bakıyoruz para almıyorz,afedersiniz adamı koynumuza alıyorz para almıyorz bi de üstüne üstlük çalışıp,kazandığımız parayı adama veriyorz :)) adaletsiz dünya!
Bi zahmet paramıza göz koymasnlar,asıl biz koydurmayalım..
Umarım yoluna girer hayatınız

Back
X