Para ne için kazanılır?

Parayi ne icin kazaniyorum?

Dunyayi geziyorum
Hobilerim var yelken gibi, dalis gibi...
Ahsap atolyesi kurmaya calisiyorum.
Sık sık meslegimle ilgili egitimler almaya calisiyorum ki fark yaratayim, birilerinin hayatina dokunayim. Bu egitimler de fransada.
Doktoram icin para lazim. Henuz turkiyede yok mecbur yurtdisinda yapacagim.
Kim bilir belki ulkede ilk ve tek olurum.

Yok sirf ev araba almak niyetinde olsam atanir memur olurdum. Sıkıcı bir hayat yaşar ölümü beklerdim.

Gecen @Superwomen85 konu acmisti. Gordun mu onu?

Arkadaşlar merhaba. Çok dertliyim bu konuda.son bir kaç gündür kendimi sıkıyordum. İki saattir de hıçkıra hıçkıra ağlıyorum.. Gerçekten para ne için kazanılır?
Üni. Öğrencisi iken çok fazla maddi sıkıntı çektim. Aç uyuduğum geceler oldu. Ailemin durumu iyi değildi, harçlığım sıkıntılıydı. Bazen hiç yoktu.
Evet artık eskisi gibi aç uyuyup, parasızlıktan ağlamıyorum. Ama artık parayı nasıl kullanacağımı şaşırdım. Atandığımdan beri borç ödüyorum. Evlilik-düğün masrafları, eşya, faturalar, aidatlar, aileme ara ara gerekli yardımlar.. biraz para biriktirdim. Sonra altın. Sonra araba alacağız, hadi hepsini ver, üstüne kredi çek araba al veya ev al. Almazsan biriktirmenin amacı yok, alsan borcun bitmiyor. Kıyafet, parfüm, mutfak eşyası, gezmeler, dışarda yemeler.. hepsi bir yere kadar. Zaten gösteriş için bir şeyler alıp kullanmak asla bana göre olmadığı için böyle bir amacım yok. Paranın bu anlamda değeri Yok yani bende. Ama Bazen 50tl için akşama kadar ayakta dur çalış, haftasonu dinlenme, çalış. Sonra da git 10 dk. İçinde 100 tl.lik alışveriş yap. Sadece etrafımdakilere yardım etmek iyi geliyor. Geçen Öğretmenler gününde kimselerin uğramadığı küçük bir okula gittim, ufak bir hediye alıp. Öğretmenler çok mutlu oldular. Bir şeye ihtiyaçları olup olmadığını sordum. Bir iki çok ufak çaplı bir ihtiyaçlarına yardım ettim. Bunu niçin anlatıyorum. Bu tür yardımlar, ya da gerçekten iyilik amaçlı yaptığım şeyler ufak da olsa mutlu ediyor beni. Yani çok şükür ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Ama ben mi abartıyorum bilemedim, hep mi böyle olmalı. Yaşamak için mi kazanılıyor para.. hep harcamak için mi. Biriktirmenin amacı yok.. biriktir biriktir napcaksınız. Bir şeye kullanmak lazım.. başka türlü, harcamanın da bir Gayesi ve Sonu yok ama. Biraz kafa karışıklığı ve ağlar vaziyette yazıyorum. Kusura bakmayın anlatım bozuklukları için..
Sahi para ne için kazanılıyor??

Ne güzel yazmışsınız ,tam beyin fırtınası ..

Arkadaşlar merhaba. Çok dertliyim bu konuda.son bir kaç gündür kendimi sıkıyordum. İki saattir de hıçkıra hıçkıra ağlıyorum.. Gerçekten para ne için kazanılır?
Üni. Öğrencisi iken çok fazla maddi sıkıntı çektim. Aç uyuduğum geceler oldu. Ailemin durumu iyi değildi, harçlığım sıkıntılıydı. Bazen hiç yoktu.
Evet artık eskisi gibi aç uyuyup, parasızlıktan ağlamıyorum. Ama artık parayı nasıl kullanacağımı şaşırdım. Atandığımdan beri borç ödüyorum. Evlilik-düğün masrafları, eşya, faturalar, aidatlar, aileme ara ara gerekli yardımlar.. biraz para biriktirdim. Sonra altın. Sonra araba alacağız, hadi hepsini ver, üstüne kredi çek araba al veya ev al. Almazsan biriktirmenin amacı yok, alsan borcun bitmiyor. Kıyafet, parfüm, mutfak eşyası, gezmeler, dışarda yemeler.. hepsi bir yere kadar. Zaten gösteriş için bir şeyler alıp kullanmak asla bana göre olmadığı için böyle bir amacım yok. Paranın bu anlamda değeri Yok yani bende. Ama Bazen 50tl için akşama kadar ayakta dur çalış, haftasonu dinlenme, çalış. Sonra da git 10 dk. İçinde 100 tl.lik alışveriş yap. Sadece etrafımdakilere yardım etmek iyi geliyor. Geçen Öğretmenler gününde kimselerin uğramadığı küçük bir okula gittim, ufak bir hediye alıp. Öğretmenler çok mutlu oldular. Bir şeye ihtiyaçları olup olmadığını sordum. Bir iki çok ufak çaplı bir ihtiyaçlarına yardım ettim. Bunu niçin anlatıyorum. Bu tür yardımlar, ya da gerçekten iyilik amaçlı yaptığım şeyler ufak da olsa mutlu ediyor beni. Yani çok şükür ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Ama ben mi abartıyorum bilemedim, hep mi böyle olmalı. Yaşamak için mi kazanılıyor para.. hep harcamak için mi. Biriktirmenin amacı yok.. biriktir biriktir napcaksınız. Bir şeye kullanmak lazım.. başka türlü, harcamanın da bir Gayesi ve Sonu yok ama. Biraz kafa karışıklığı ve ağlar vaziyette yazıyorum. Kusura bakmayın anlatım bozuklukları için..
Ben hayat standartlarımı yüksege taşımak ıcın calısıyom
Çocuklarım baba evınde Şunuda gormedık demesın
Hobılerı olsun
Iyı egıtım alsın bırkac dıl bılsın
İyi bır evde otursun
Ehlıyetını aldığında ılk arabasını ben alıyım
Bırsey begendıgımde etıketıne bakmayın vs... dıye uzuyor benım listem

Çünkü çok doldum. Geçen sene para biriktirmeye çalıştım, az biraz vardı. Şimdi yeniden başka bir yatırım için hepsini kullanacağım. Yatırım yapsan bir dert yapmasan bir dert. Eğitim konusunda çocuğumun birincil eğitmeni olarak kendimi görüyorum. Ben ona öğretmeye çalışıyorum çoğu şeyi.
Bugun yaptığın yatırımlar benım yaşımda rahatlıgını sağlayacak

Evet sanırım yatırım yapmaktan yoruldum. Bu fırsat kaçmaz, su da olsun. Bunda fiyatlar düşmüş derken yaşamaya gücümüz kalmıyor. Bana kalsa otobüse binip her yere gitmek bile yeter. Mesela Marmara şehirlerini de gezmek istiyorum. Ama sadece benim istememle olmuyor. Eşimin boş zamanlarını hesaplamam lazım. Çocukların tatilini vs vs
Anladim. Esinizle konussaniz tamam birikim yatirim yapalim araba ev alalim ama daha yavas yapalim vs diye. Yani bence onlar da gerekli. Doya doya yasamak cok Guzel tabiki. Keske her gunumuzu hic tasa etmeden gecirsek. yillar gecip de bi gun calisamayinca ne bileyim islerter ters gittiginde ne olacak ama iste o var. Agustos bocegi karinca hikayesi gibi. Mesala bi ev aliyosun tamam3 5 sene oduyosun ama sonucunda ilerde kira odemiyorsun yada kira gelirin oluyor falan. Ama tabi o borc bitince bi nefes almak da lazim. Ard arda surekli borca girmenin de anlami yok. Sanirim siz bu noktada bunalmissiniz

Bence siź genel anlamda yorulmuşsunuz. Sadece birikime paraya bağlamamak lazim
Bazi seyler insanin içınden gelmeli
Para harcamak, para harcamamak , gezmek tozmak yatirim
Içinizden gelmiyorsa ulaşamazsiniz
Venedik e gitmek istemişsiniz mesela . Biriktirin gidin ve mutlu olun
Aa ben venedige gittim ama onun yuzunden arabamin modelini yükseltemedim diye yakinirsaniz olmaz
.

Para kazanmaktan beklentinin ne olduğuna göre değişir bu durum
Mesela benim için para seyehate harcanmali. Yurtiçi ya da yurtdışı, imkanın neye elverirse.
Maddiyata hiç önem vermem. Ne kıyafet umrunda olur ne guzel kafeler.. Pegasus indiriminden yarı fiyatına bilet alırsam benden mutlusu yok. Otel için de şöyle güzel- böyle herşey dahil - bir kere geldim, herşeyin en iyisi olsun takıntım yok. Çoğunda kahvaltı dahil olmasın der daha ucuz öderim. O parayla da a1001den kahvaltılık alır miss gibi doyarim. Ya da çadırım var, çadır ile çıkarım....
Benim yaşamaktaki tek amacım bu
Ne evlenmekte gözüm var ne başka birşeyde.
Annem de aşırı maddiyatci bir insandır (belki çocukken o huyundan nefret ede ede ben böyle oldum)
İster ki arabam olsun, ortak kullanalım, araba alayim (rahmetli dedemin gençliğinde yaptığı gibi) yeni model çıktıkça satıp satıp model yenileyim... Bu istediği için beni zorla ehliyet kursuna da yazdırdı ama ben sınavlara girmedim . İstemiyorum çünkü bir yıl Tayland'da yaşayacak parayı neden bir arabaya vereyim ki? Durduğu yerde masraf. Vergisi zaten uçak bileti kadar.
En basitinden kışın 4 lastik değiştirmek istesen (en uyduruğu) 600 TL
Eh, yaz günü Moskova'ya git gel 300 liraya bilet bulmuşken kış lastiğine o kadar para vermek benim ağrıma gider
Hem bisikletim de var :)
Sevdiğin adamla evlenip ev kredisi altına girmek, yetmeyip araba almak, çocuk doğurmak, senelerce tek tatilin yazın memlekete gitmek olan huzur dolu, sıradan bir hayat kiminin hayali olabilir ama benim için bilekleri dikine dikine kesme isteği yaratan korkunç bir hayat...
İşte bunu insanlara anlatamiyorum...

Mesela benim için para seyehate harcanmali. Yurtiçi ya da yurtdışı, imkanın neye elverirse.
Maddiyata hiç önem vermem. Ne kıyafet umrunda olur ne guzel kafeler.. Pegasus indiriminden yarı fiyatına bilet alırsam benden mutlusu yok. Otel için de şöyle güzel- böyle herşey dahil - bir kere geldim, herşeyin en iyisi olsun takıntım yok. Çoğunda kahvaltı dahil olmasın der daha ucuz öderim. O parayla da a1001den kahvaltılık alır miss gibi doyarim. Ya da çadırım var, çadır ile çıkarım....
Annem de aşırı maddiyatci bir insandır (belki çocukken o huyundan nefret ede ede ben böyle oldum)
İster ki arabam olsun, ortak kullanalım, araba alayim (rahmetli dedemin gençliğinde yaptığı gibi) yeni model çıktıkça satıp satıp model yenileyim... Bu istediği için beni zorla ehliyet kursuna da yazdırdı ama ben sınavlara girmedim . İstemiyorum çünkü bir yıl Tayland'da yaşayacak parayı neden bir arabaya vereyim ki? Durduğu yerde masraf. Vergisi zaten uçak bileti kadar.
Eh, yaz günü Moskova'ya git gel 300 liraya bilet bulmuşken kış lastiğine o kadar para vermek benim ağrıma gider
Sevdiğin adamla evlenip ev kredisi altına girmek, yetmeyip araba almak, çocuk doğurmak, senelerce tek tatilin yazın memlekete gitmek olan huzur dolu, sıradan bir hayat kiminin hayali olabilir ama benim için bilekleri dikine dikine kesme isteği yaratan korkunç bir hayat...
Tek kelimeyle muazzam bir hayat bakışı okudum. Araba benim için işimi kolaylaştıran bir şey Olduğu için olmalı diye düşünürüm belki. Ama bilekleri dikine kesmek gibi bir korku hissetmeden amaçlarım için uğraşmaya çalıştım yıllarca. Nitekim çalışmak da bunlardan biriydi..ve belki bir gün uçak bileti alacak kadar uzak bir yere gidecek olursam daha sağlıklı bir kıyaslama yapabilirim

Parayi ne icin kazaniyorum?

Dunyayi geziyorum
Hobilerim var yelken gibi, dalis gibi...
Ahsap atolyesi kurmaya calisiyorum.
Sık sık meslegimle ilgili egitimler almaya calisiyorum ki fark yaratayim, birilerinin hayatina dokunayim. Bu egitimler de fransada.
Doktoram icin para lazim. Henuz turkiyede yok mecbur yurtdisinda yapacagim.
Kim bilir belki ulkede ilk ve tek olurum.

Yok sirf ev araba almak niyetinde olsam atanir memur olurdum. Sıkıcı bir hayat yaşar ölümü beklerdim.

Gecen @Superwomen85 konu acmisti. Gordun mu onu?
Şimdi baktım. 34 tane şehir gezmişiz demiş ülkede. Sonra üşenmedim saydım haritadan. 31 tane de bizim gezdiklerimiz var. Geçip gittiğimiz yerleri saymıyorum. Sanırım bana az geliyor demek ki. Daha da çok zaman ve enerji lazım belki de.

Birikim yapmak tabiki onemli. Ama bunun da bir sınırı olmalı. Kendi zevklerimden vazgeçerek birikim yapmak bana göre ters. Çok çalışıyoruz cok yoruluyoruz kendim içim bir sey yapmayacaksam kendime ruhuma yatırım yapmayacaksam bir anlami yok ki çalişmanin.

Ne güzel yazmissiniz arkadasa katiliyorm

Parası olanın da derdi var olmayanin da... Neyle mutlu oluyorsan ona harca. Ben biriktirip yemeyi içmeyi tatile gitmeyi severim

Back
X