para+para=birikim =????

ehemm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2015
110
45
Ev hanımları nasıl birikim yapıyorsunuz.esiniz ne kadar para veriyor düzeniniz nasıl?

Ben yapamıyorum ihtiyaçlarımi verdiği aylık paradan karşılıyorum çünkü anca yetiyor 270 tl o da : )

3bin giriyor eve, araba aldik birikim sayilir mi bilmiyorum. ben henuz calismiyorum. kredi karti arabanin taksidi elk su int yakit derken ay sonu zor geliyor. uc ayda toplasan bes kere gitmemisizdir pazara. ama yine de sirtimiz tok karnimiz pek Rabbim olmayanlara da versin.

Ben direk kenara parayi ayiriyorum. Aylik baya birikim yapiyorum artik. AlisverisImi falan kistim. Yani cook sey almiyorum kendimi tutuyorum. Bi hedefim var yil sonuna kadar insallah onu yapacagim...

Sizin ne kadar geliriniz var ne kadar harciyorsunuz bunlar onemli..

Birikim yapamıyoruz.
Kkartı faturalar iki büyük, iki küçük kredi ödüyoruz.
Ben de hayal ediyorum.
Maaşımın bana kaldığı düşünmeden hesap yapmadan harcama yapacağım günleri. Tasarruf olmadan birikim olmuyor.

Kazandığının bereketi Olması çok önemli. 26 yaşındayım Herşeyden kıs kıs hep bu Şekil yaşadım durdum. Çocukluğum fakirlikle geçti gitti herseye hasret kalarak. Evlendim şimdi şükür durumum iyi. Nekadar sıkarsak sıkalım başka bi yerden kaçıp gidiyor.geriye döndüm baktım ki bir Sürü heves kalmış içimde. Yıllar geçiyor Ömür yavaş yavaş bitiyor.gönül kocamıyor belki ama ten koyamaya Başlamış.aynaya baktığımda ince Çizgiler görmeye başladığımdan beri birikim mirikim yok.bu sorumluğu da attımkocamın üzerine.işler ters döndü.gayet başarılı bu işte.

Ben her hafta 20 lira atıyordum kenara düzenli olarak şimdi borcumuz arttı benimde aklıma gelmiyor
Ama az rahatlayalım kendime eşimin bilmediği bir hesap açacağım inşallah

biz yapamıyoruz bulunca çok harcıyoruz bulamayınca bildiğiniz aç kalıyoruz (kendimize bu yüzden çok kızıyorum.). kredi borcumuz, sabit giderlerimizde çok zaten. ama normal insanlar için bence bir birikim yapılacaksa ay başında bir miktar para ayrılarak yapılmalı. o para hiç yokmuş gibi harcama planı yapılmalı. tabi biz harcama planıda yapamıyoruz sabit maaşla çalışmıyoruz eşimde bende. ama sizin sabit bir geliriniz varsa mutlaka ay başında ayırın ve o yokmuş gibi planlayın her şeyi. ve en önemlisi bence naparsanız yapın kredi çekmeyin. ben çektiğim kredi yüzünden belimi doğrultamıyorum.

ay benim aklima geldi esim is yerinde gune girmis aylik 150 tl haziran ayinda sira bizdeymis :) bu sene bin tl biriktirmis gunde.

Eşim günlük 30 verir. Hafta sonları 50. Et,yağ,deterjan,Çay şeker gibi şeyleri kendi alır. Benimde kk var ama kullanmıyorum pek. Özel bir giderim olduğunda ayrıca para alırım. 30 lira sadece günlük market ihtiyaçlarım için. Bazı Arkadaşlarım çok harcadığımı düşünüyo,birikim yapmalıymışım. Bazılarıda çok az OLDUĞUNU düşünüyo. Ama ucu ucuna yeter hep param. Ne fazla oldu arttıracak kadar,ne eksik kaldı.
Bende merak ediyorum sizlerdeki durumu

Eşim günlük 30 verir. Hafta sonları 50. Et,yağ,deterjan,Çay şeker gibi şeyleri kendi alır. Benimde kk var ama kullanmıyorum pek. Özel bir giderim olduğunda ayrıca para alırım. 30 lira sadece günlük market ihtiyaçlarım için. Bazı Arkadaşlarım çok harcadığımı düşünüyo,birikim yapmalıymışım. Bazılarıda çok az OLDUĞUNU düşünüyo. Ama ucu ucuna yeter hep param. Ne fazla oldu arttıracak kadar,ne eksik kaldı.
Bende merak ediyorum sizlerdeki durumu[/QUOTE

Aslında gülük 30 ne az ne de çok. Eğer haftalık market alışverişi yapmıyorsanız normal gelir çünkü. Eğer haftalık düzenli market alışverişi yapıyorsanız biraz daha kısabilirsiniz dicektim.

Düzenli olarak haftada ve ayda bir alışveriş yapıyoruz. O ayrı..30 liraya sadece ekmek,sigara ,süt falan alıyorum. Bazen sebzede alıyorum. Aslında düşününce çok Saçma şeylere gidiyo para. İhtiyaç için aldıklarım ortada 15 lira ancak ihtiyaçmış,yazarken anladım

Düzenli olarak haftada ve ayda bir alışveriş yapıyoruz. O ayrı..30 liraya sadece ekmek,sigara ,süt falan alıyorum. Bazen sebzede alıyorum. Aslında düşününce çok Saçma şeylere gidiyo para. İhtiyaç için aldıklarım ortada 15 lira ancak ihtiyaçmış,yazarken anladım

Eğer hergün aldıklarınızı bir kenara yazarsanız pranın nereye gittiğini bilirsiniz. Ben sizin yerinizde olsam öncelikle ana ihtiyaçlarımı alırdım, sonra ıvır zıvırlara para verirdim. Öyle yaparsanız neye ne kadar para verdiğinizi görmek daha güzel olur.

X