Para üstü ...

Onlar istiyorsa sizde isteyin. Benim arkadaşlarımla öyle şey hiç gelmedi başıma yemegi ben ısmarlıyorsam oda kahveyle tatlıları ısmarlıyor ya da herkes kendi hesabını ödüyor.

bir daha birlikte yemeğe gittiğinizde size borcu olan kişilere ödettirin.
ya da az para verin üstü çıkışmıyor deyin, o borcu olan kişilerin vermesini sağlayın, sonra aaa canım geçen de para üstüm kalmıştı ya sende, ordan düşelim de.
bende normalde çekinirim ama bu kadarını da yapın artık yani, enayi olmayın. yoksa sürekli sürekli böyle gidrese, içinize dert olacak.

bir daha birlikte yemeğe gittiğinizde size borcu olan kişilere ödettirin.
ya da az para verin üstü çıkışmıyor deyin, o borcu olan kişilerin vermesini sağlayın, sonra aaa canım geçen de para üstüm kalmıştı ya sende, ordan düşelim de.
bende normalde çekinirim ama bu kadarını da yapın artık yani, enayi olmayın. yoksa sürekli sürekli böyle gidrese, içinize dert olacak.
zaten eskiden bu kadar dert yapmıyordum ama artık resmen dert oldu bende çünkü gerçekten toplamda az para değil

bu konulardan fazlasıyla muzdaribim. en iyisi herkes kendi yedigini o an kendi ödesin. biri atılıpda tüm hesabı ödeyip digerleri ona ödemesin çok saçma geliyor yani. yaşasın Alman hesabı.

aynen bende üzerimde kalmasın diye veriyorum bende ısmarlamayı seviyorum ama dediğiniz gibi kendimi enayi gibi hissediyom

Direk isteyin
Çevirmeye falan gerek yok.
Kendi paranız sonuçta
Alemin enayisi siz misiniz?
Kendilerinin olsa hemen isterler E bile bile
Niye istemeyeceksiniZ o zaman
Kesin isteyin
Gerçekten
Sinir olurum böyle tiplere
Zaten 1 kez isteyince bir daha yapamazlar öyle.
bu ısmarlama değilki zorla ödetme üstünede.

Paranızı alın sonrada tam para taşıyın ya da kart kullanın.

Arkadaslarla bisey yiyosam gidip kasada odeyelim bozuk param yok diyorum. Masa numarasini ogrenip kasada odeyin bence

Herkese merhaba ben devlet memuruyum bi çok bayan var benimle birlikte çalışan sorunum şu ben birisine para veriyorsam onunda üstünü bana vermesi gerekiyorsa ve vermediyse isteyemiyorum. Yekün olarak çok fazla tutmasada toplamda çok tutuyor mesela geçen gün yemeğe gittik bütün hesabı arkadaş ödedi (biz genelde öyle yaparız) benim hesabıma 43 lira düştü bende 50 lira verdim üstünü bozuk yok dedi sonra veririm dedi vermedi ve bu kişi bir lirası kalsa gelip isteyen biri neyse yine ondan önce yemeğe gittik arkadaşın bozuk parası çıkışması onun hesabınıda ben ödedim sonra veririm dedi yine vermedi ve bu liste böyle uzayıp gidiyo hiç bi zaman istemedim isteyememde ama artık enayi gibi hissediyorum kendimi hesapladığımda bi sürü param gitmiş. Siz benim yerimde olsanız napardınız istermiydiniz paranızı ve istesem ayıp olurmu?
Sizde o öderken ödemeyin bozuğum yok diyin birde konulun sonra herkes kendi hesabını versin kuruşu kuruşuna

Onlar istiyorsa sen de iste. Ben kuruş hesabı yapmam, elim çok açıktır ama 50 lira fazla verdiğim kişi sonra benden 5 lira borcunu istedi. Ben de ondan sonra kuruş hesabı yaptım onunla olan ilişkilerimde ama biliyorum yine vereceğim, karakter söyleyemiyorum. Ben de parasal konularda uzak durdum artık.

Paranın işte canmm..bügunluk siz ödeyın. .hesap baya birikti deyin mutlaka deyin. ..Çünkü onlar bu durumun farkında ne yazık ki..yuzsuzler yapacak bir şey yok..odun verirsen devamı gelir..aklını kullan.

ahhh işte keşke yapabilsem işin garip kısmı bu kişiler kendi paraları söz konusu olduğunda 1 liranın hesabını yapıyolar o yüzden zoruma gidiyo herhalde

Canim kurusu kurusuna hesap yapiyorlar sa sende yap. Cekinirim dememi anlamıyorum. Kimden cekiniyorsun? Kendi paranı istemeni kim ayıplıyor?

Back
X