PARA ve gelen husursuzluk

minnos89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
85
0
36
Almanya
Selam arkadaslar,

Yine icimi dökmek icin buraya yazmaya karar verdim. Esim ve K.validem nerdeyse 1 aydan belli konusmuyorlar, küsler.

(Gecen actigim konuda, nedenini yazmistim.Ama dün öyle olmadigini ögrendm)

Esimin kuzeni haftaya evlenecegi icin, bütün aile esimi ve annesi baristirma cabasina giristi. Yengesi aradi dün, esim yanimdan kalkti baska odaya gitti, telefonda hararetli konustuklari icin herseyi duymam mümkündü.

K.validem megerse bizimmcok harcama yaptigimizi düsünüyormus, aileyede herkeze diyormus onlar birikim yapmiyorlar . Esime bir kac kez dile getirmis, siz cok para harciyorsunuz, kardesin hic fazla harcamiyo, siz napiyorsunuz vs......

Ben tabiikide duyunca SOOK gecirdim.....Keske öyle bisi olsa, derim hakli, gercekten birikim yapmiyoruz, gercekten para harciyoruz. Ama evlendigimden okadar degistimki ben, baba evindeyken giyime kusuma cok deger verirdim, sag olsun baba,larda bisey demezlerdi.evlendigimden beri degistim, annem bazen sasiriyo sen böyle degildin.Zaten yaptigimiz hersey yanlis K.Validem icin,ilk yillarda Aileme gitmeme karisirdi, esimi doldururdu, neredeyse ayiriyordu, sonra herseyiyile ilgilenmemi istedi(ev, doktor vs.) hatta izine bile beraber gittik (yurtdisinda kaliyoruz biz, ilk izinim balayi haric olacakti)

Lohusali eltimi birakti bizimle izine geldi. Trkiyede bile her aldigimiza karisti..... :(

Dedim herhal gecer, ama daga da kötü oldu....

Eltimi kaynimi severim ama onlar bizden daga lüks yasiyo. Biz bi kücük araba aldik diye, esime demedigi kalmamis. Ama kaynim gitti lüks araba aldi, ona bisey yok..

Esim bana bu sorunu söylemedi, sadece ben düsük yaptiktan snra aralarinda doktor yüzünden bi problem ciktigini düsündüm, megersem PARA ymis konu....

Ya esimle calisiyorum ediyorum, birikimimizi yapiyoruz allaha cok sükür. (Eltimlerden dagada cok hatta) ama yinede lafi esim yiyor

Bu kadin ne yapmaya calisiyor, huzurum filan kalmadi, esimle kavga ettik, dedim ne hakki var karismaya, nicin laf söz ediyor. Esimde susuyor, bisey söylemiyor.

Arkadaslar gercekten söz para konusu degil para göz bir insan degilim, sadece ben bu 1,5 senede ne yaptiysam hep yanlis hep yanliss.....

Herseye karismasi beni cileden cikariyor, herzaman kendi evime bisey aldigimda iki kez düsünüyorum, acaba k.validem bisey dermi kizarmi.... :(((

Böyle ömür gecermi, ne yapcagimi bilmiyorum..Esimi seviyorum ama kendisi cok pasiv kaliyo ailesi konusunda....

Eşin bu durumdan yeterince üzülüyor sen ona huzur veren taraf olursan sana daha çok sarılır.. Bence....

Adam anasından çekiyor.. Annenin oğluyla derdi başka sanırım.. Bazı ailelerde bir çocuk daha bir el üstünde olur ya kaynın öyle sanırım..

Eşine huzur ver.Onunla tatlı tatlı konuş..annesini de kötüleme..yaşlı insan değiştiremezsiniz.. biraz daha mesafeli olun.. Tatile baş başa çıkın..

Ailede herkes yerini bilmeli.. O kadar da karışmaması lazım. "Biz birikim yapıyoruz,harcamamızı da ona göre hesaplıyoruz" de sustur.. Karışırsa, bütçemizi hesaplamayı biliyoruz dersin olur biter..

Eşin bu durumdan yeterince üzülüyor sen ona huzur veren taraf olursan sana daha çok sarılır.. Bence....

Adam anasından çekiyor.. Annenin oğluyla derdi başka sanırım.. Bazı ailelerde bir çocuk daha bir el üstünde olur ya kaynın öyle sanırım..

Eşine huzur ver.Onunla tatlı tatlı konuş..annesini de kötüleme..yaşlı insan değiştiremezsiniz.. biraz daha mesafeli olun.. Tatile baş başa çıkın..

Ailede herkes yerini bilmeli.. O kadar da karışmaması lazım. "Biz birikim yapıyoruz,harcamamızı da ona göre hesaplıyoruz" de sustur.. Karışırsa, bütçemizi hesaplamayı biliyoruz dersin olur biter..

Yok esime aslinda bisey dedigim yok, evde husursuzlukta vermiyorum. Kendisi ister istemez yanistiyo, ve cani SIKKIN oluyor. Annesini bilakis simdiye kadar yaptiklarina ragmen hic kötülemedim... Hep degisir diye bekledim...

Tatile bas basaya cikmayi okadar cok istiyorumki, ama maalesef kv ve kp illa beraber gidilecek diye tutturuyorlar. :(

Keske sustugunu bi bile bilsem, ama susmaz. Bu konu kapanir baska bi sorun cikar :(

Rabbim kimseye esinin ailesiyle sinamasin cok zorrr :(

arkadaşım daha çok yeni evlisiniz....ilk zamanlar maalesef bir otorite kurma hırsı,herşeyden haberdar olma isteği oluyor....eşin yada sen hiçbir şey anlatmıyorsanız ondan çıldırıyordur tahmin edebiliyorum....benim kv de okadar çok etti ki zamanında...4.yıla doğru ilerliyoruz kısmen daha iyi....onlara gittiğimiz geldiğimiz,nereye gittiğimiz,benim ailemle görüşmemiz herşey ama herşeyy sorundu....zamanla alışıyorlar herhalde....heryere çanta gibi taşımaya kalkmalar,doktora falan gideceğim zaman sanki bu yaşıma kadar hastane nerededir bilmeden yaşamışım gibi davranmalar vs....biz de okadar çok harcama yapmadığımız halde 2 sene kadar önceydi sanırım şöyle bir muhabbet geçti...ben doktora gidecektim onu konuşuyoruz..sonra ben eşimden için özel hastaneye gitmemi istedi ama ben gitmedim çok tutuyor diye dedim...kv ne dese beğenirsin sizde az geziverin:52::52:ben şok...ne alaka...bağlantıya bakarmısın....içine dert oluyor çünkü....bizim ne yaptığımızı bilemediği için bizim sürekli gezdiğimizi zannediyor....bizde sizin olaya benzer bir olay yaşadık kısa bir süre ayrı kaldık...çocuklarının yuvasını dağıtmak üzere olduklarını şükür idrak edebildiler de bayağı bir değiştiler....
zamanla düzelir hiç takma valla boşver...onlar için evliliğini eşini yıpratmaya değmez:34:

ben çevremde annesine küsebilen bir erkek görmedim; eşinizin annesine küsebiliyor olması da pasif değil aktif olduğunu gösterir. aktiflik illa ki sözlerle olmaz.

eşinizin annesine bir şey söylemiyor olması annesinin anlamayacağını bildiğinden olabilir veya size karşı mahcup olmaktan çekindiğinden olabilir. bence de hiiiç üstüne gitmeyin ne eşinizin ne de kv'nin. sadece kenardan izleyin.

bir de kv anladığım kadarıyla aklı selim bir şahıs değil. yukarıda derdinizi anlatırken kendini haklı çıkarma çabası görüyorum yoğun bir şekilde, ne gerek var. kv sizi ve eşinizi beğense ne olur beğenmese ne olur.... harcamanızı da birikiminizi de kendiniz için yapın

arkadaşım daha çok yeni evlisiniz....ilk zamanlar maalesef bir otorite kurma hırsı,herşeyden haberdar olma isteği oluyor....eşin yada sen hiçbir şey anlatmıyorsanız ondan çıldırıyordur tahmin edebiliyorum....benim kv de okadar çok etti ki zamanında...4.yıla doğru ilerliyoruz kısmen daha iyi....onlara gittiğimiz geldiğimiz,nereye gittiğimiz,benim ailemle görüşmemiz herşey ama herşeyy sorundu....zamanla alışıyorlar herhalde....heryere çanta gibi taşımaya kalkmalar,doktora falan gideceğim zaman sanki bu yaşıma kadar hastane nerededir bilmeden yaşamışım gibi davranmalar vs....biz de okadar çok harcama yapmadığımız halde 2 sene kadar önceydi sanırım şöyle bir muhabbet geçti...ben doktora gidecektim onu konuşuyoruz..sonra ben eşimden için özel hastaneye gitmemi istedi ama ben gitmedim çok tutuyor diye dedim...kv ne dese beğenirsin sizde az geziverin:52::52:ben şok...ne alaka...bağlantıya bakarmısın....içine dert oluyor çünkü....bizim ne yaptığımızı bilemediği için bizim sürekli gezdiğimizi zannediyor....bizde sizin olaya benzer bir olay yaşadık kısa bir süre ayrı kaldık...çocuklarının yuvasını dağıtmak üzere olduklarını şükür idrak edebildiler de bayağı bir değiştiler....
zamanla düzelir hiç takma valla boşver...onlar için evliliğini eşini yıpratmaya değmez:34:

Rabbim size daga uzun ömürlü bi evlilik nasip etsin. Biz ilk aylarda ayri kalmistik, ama nafile onda bile benim ailemi suclanildi.Yani cocugunun yuvasi dagiliyormus dagilmiyormus umurlarinda degil. Eve bir igne bile alinsa herseyden haberi olur, esim benden habersiz herseyi söyler. Ben düsük yapmadan evvel (maalesef bebegimi 10 haftalikkken anne karninda kalbi durdu) amarket alisverisne ciktik, esim ben annesi. Bize diyorki, siz bizden daga cok yiyorsunuz, biz bile bukadar cok yemiyoruz. Sok oldum....
Hamilelikte biraz kilo aldim ya, hemen oraya bagladi ( hamilelikten evvel 60 kilo, hamilelikte 64 kilo, boysa 1.76 )

ben çevremde annesine küsebilen bir erkek görmedim; eşinizin annesine küsebiliyor olması da pasif değil aktif olduğunu gösterir. aktiflik illa ki sözlerle olmaz.

eşinizin annesine bir şey söylemiyor olması annesinin anlamayacağını bildiğinden olabilir veya size karşı mahcup olmaktan çekindiğinden olabilir. bence de hiiiç üstüne gitmeyin ne eşinizin ne de kv'nin. sadece kenardan izleyin.

bir de kv anladığım kadarıyla aklı selim bir şahıs değil. yukarıda derdinizi anlatırken kendini haklı çıkarma çabası görüyorum yoğun bir şekilde, ne gerek var. kv sizi ve eşinizi beğense ne olur beğenmese ne olur.... harcamanızı da birikiminizi de kendiniz için yapın

Belki yanlis ifade ediyrumdur kendimi, vicdanen rahatim allaha bin sükürler olsun, ama kizginliktan ve üzüntüden yaziyorum, yazarken bile agliyorum su an. ( türkcemde cok bozuk, lütfen kusura bakmayin)

Pasivliligi su yönde yazdim, tmm konusmuyo olabilir ama benide dagi etti bu konuya. Kv benimlede küs konusmuyo, söyleyip durumuyormus, ben oglumla kavga ettm ona ne oluyo falan gibisinde. Oda cikip demiorki, karimin bi sucu yok, sorun seninle benimle aramda :(((((

Yok esime aslinda bisey dedigim yok, evde husursuzlukta vermiyorum. Kendisi ister istemez yanistiyo, ve cani SIKKIN oluyor. Annesini bilakis simdiye kadar yaptiklarina ragmen hic kötülemedim... Hep degisir diye bekledim...

Tatile bas basaya cikmayi okadar cok istiyorumki, ama maalesef kv ve kp illa beraber gidilecek diye tutturuyorlar. :(

Keske sustugunu bi bile bilsem, ama susmaz. Bu konu kapanir baska bi sorun cikar :(

Rabbim kimseye esinin ailesiyle sinamasin cok zorrr :(

justitia çok güzel yazmış..

Yapman gereken bence de kenardan izlemek.. Sakın karışma sen kötü olursun.. onlar anne-oğul illa barışacaklar..

Eşin seni üzmemek,karıştırmamak için söylememiş ama annesinin de haksız olduğunu biliyor.. Sana yansıtmamış iyi yapmış.. sadece eşinin düşüncesini sor içini dökmesi için fırsat ver ama yorum yapma.. karar verecek kişi eşin..

Ama birlikte tatil konusu ayrı.. sonuçta siz evlisiniz.. baş başa olmak en doğal hakkınız.. şöyle tatil köyünden 2kişilik yer ayırın 1 hafta keyif yapın stres atın :21:

justitia çok güzel yazmış..

Yapman gereken bence de kenardan izlemek.. Sakın karışma sen kötü olursun.. onlar anne-oğul illa barışacaklar..

Eşin seni üzmemek,karıştırmamak için söylememiş ama annesinin de haksız olduğunu biliyor.. Sana yansıtmamış iyi yapmış.. sadece eşinin düşüncesini sor içini dökmesi için fırsat ver ama yorum yapma.. karar verecek kişi eşin..

Ama birlikte tatil konusu ayrı.. sonuçta siz evlisiniz.. baş başa olmak en doğal hakkınız.. şöyle tatil köyünden 2kişilik yer ayırın 1 hafta keyif yapın stres atın :21:

Cevaplariniz icin allah razi olsun. Ahh keske birak tatil köyünü, kümeste bile bas basa gecirmeye raziyim:)

Rabbim size daga uzun ömürlü bi evlilik nasip etsin. Biz ilk aylarda ayri kalmistik, ama nafile onda bile benim ailemi suclanildi.Yani cocugunun yuvasi dagiliyormus dagilmiyormus umurlarinda degil. Eve bir igne bile alinsa herseyden haberi olur, esim benden habersiz herseyi söyler. Ben düsük yapmadan evvel (maalesef bebegimi 10 haftalikkken anne karninda kalbi durdu) amarket alisverisne ciktik, esim ben annesi. Bize diyorki, siz bizden daga cok yiyorsunuz, biz bile bukadar cok yemiyoruz. Sok oldum....
Hamilelikte biraz kilo aldim ya, hemen oraya bagladi ( hamilelikten evvel 60 kilo, hamilelikte 64 kilo, boysa 1.76 )

amin sizede inşallah...ya benimkiler de beni suçladı ama ben de onları suçladım....karşılıklı oldu....o zamana kadar ne yaptılarsa hepsini saydım halam da vardı o dedi siz çok karışmışsınız çocuklara falan diye....ben de dedim evet gerçekten öyle...aaa ben mi karıştım ettim öyle diyor...sonra babam dedi birdaha olmayacak böyle şeyler....bu konuyu da unutacaksınız dedi....valla ben diyordum bu kadın benim başıma kakar durur artık bir ömür.....beklenmedik bir performans sergiliyorlar hiç bahsi bile geçmiyor..bir ima bir kaş çatıklığı hiçbiri olmadı...bayağı bir oldu gelişme...eşim de anasına birşey diyemediği için kötüleşti bizimde...ama kötüyü söylemediği gibi iyiyi de söylemez sır küpü gibidir....önceden haftada 2giderdik...vay geç geldiniz gelemeyazdınız,erkenden gidiyorsunuz,oraya gidiyorsunuz buraya gelmiyorsunuz.....geçenlerde 10.günde görüştük nerdeyse ama hiç sesi çıkmıyor artık....temizlik yapardı tasası yeterdi benden beklerdi..ben kendi evimin işini zor yapıyorum zaten....aman çok zormuş ya hele birde anlayışsıza denk gelmek....ömrümden ömür gitti....pek birdeğerleri yok ama eşimin hatrı için napalım....

duruma müdahale etmemenizi öneriyorum ana oğul aralarında halletsinler , siz olumlu yada olumsuz birşey söylemeyin bence

ayrıca kendinizi suçlu da hissetmeyin , siz çalışıyorsunuz kazanıyorsunuz ister biriktirisiniz ister harcarsınız tamam bir anne olarak öğüt verebilir tabiki ama bu kıyaslama veyahut küstürmeye gidecek tarzda baskıcı şekilde olmamalı,

kayınvalidem ne der düşünce tarzıyla hayat geçmez bunalır bi süre sonra patlarsınız , madem değiştiremiyorsunuz bi kulağınızdan girsin diğerinden çıksın sonuçta eşinizinde şikayetçi olduğu bi durum olduğu için size destek olucağa benziyor...

kv.deler dunyanın sayılı zengınlerı arasına gırdıklerınden yenı evli oğluna gelınıne habıre öğüt verır hayır sen bunca çalıştın bırıktırdınde ne yaptın dıye sorarlar adama bir tek onlar bılır yenı evlenınce ınsan kendı ekonomısını oturtana kadar zaman geçer bır ay çok harcadımı öteki ay ölece açıkta kalınca anlar ınsan nekadar harcaması gerektığını kımsenın karışmasına gerek yok ama duramıyorlar bırıkım konusunda aşırı tecrubeli olduklarından surekli kavga dövüş tutumluluk dersi verırler

eşinizi pasif buluyor ondan karışıyor dıcem ama eşinizde tepkisini belli etmiş hala nıye karışıyor anlamadım zamnala düzelir umarım siz karışmayın düşüncelerinizi eşinize bile belli etmeyın tartışmaya sızıde dahıl etmesınler eşiniz anasının huyunu bılır nasıl başa çıkacının yolunu bulur

Dilerim rabbimden ins düzelir!!Cevablariniz icin sllah sizden razi olsun, icime ata ata doldum, bi icini dökmek istedimm :((

Belki yanlis ifade ediyrumdur kendimi, vicdanen rahatim allaha bin sükürler olsun, ama kizginliktan ve üzüntüden yaziyorum, yazarken bile agliyorum su an. ( türkcemde cok bozuk, lütfen kusura bakmayin)

Pasivliligi su yönde yazdim, tmm konusmuyo olabilir ama benide dagi etti bu konuya. Kv benimlede küs konusmuyo, söyleyip durumuyormus, ben oglumla kavga ettm ona ne oluyo falan gibisinde. Oda cikip demiorki, karimin bi sucu yok, sorun seninle benimle aramda :(((((

her evlilikte insanların anlaşamadığı belli kişiler olur. mühim olan eşlerin anlaşmasıdır. Gerisini boşvermezseniz mecbur müdahil olursunuz olaylara. eşiniz sizi savunmayarak , yani adınızın altınız çizmeyerek olayların içine girmenizi engellemiş oluyor, belki bilerek belki bilmeyerek. boşverin sizi kötü bilsinler, sizle uğraşmaktan çekinirler... emin olun daha iyi. bu tip insanlar idare eden tarafı canı çıkana kadar ezerler.

annesi yeterince canini SIKIYOR CANIM belli bu
sen hiç kari$ma
duymazdan gel , kv hakkinda tek kelime etme
e$in herseyin farkindaki ortada bi kusluk var ..
$anslisin e$in senin gibi du$unuyor
sen sadece e$ine sakin huzurlu ve mutlu evlilik sunmaya çali$ anlattigina gore o bunun için çabaliyor sende yap ve hep mutlu olun in$allah
kv bu kafada giderse bari$salar bule dugun için yine kuserler orasini merak etme
ke$ke kadin çenesini tutsada kusluk olmasa ama neyse

Dilerim rabbimden ins düzelir!!Cevablariniz icin sllah sizden razi olsun, icime ata ata doldum, bi icini dökmek istedimm :((

89 doğumlu iseniz, benden 7 yaş küçüksünüz demektir. bazı şeyleri lehinize çevirebilmeyi zamanla öğreneceksiniz. kimseyle yüz göz olmayın, herşeye de he demeyin. eşiniz yanınızdaysa , gerisi fasa fiso. dert olarak açtığınız bu mevzuuyu ben şimdiki aklımla yaşıyor olsaydım, uzun vadede benden iyisi olmazdı... uzun vadeli düşünün

89 doğumlu iseniz, benden 7 yaş küçüksünüz demektir. bazı şeyleri lehinize çevirebilmeyi zamanla öğreneceksiniz. kimseyle yüz göz olmayın, herşeye de he demeyin. eşiniz yanınızdaysa , gerisi fasa fiso. dert olarak açtığınız bu mevzuuyu ben şimdiki aklımla yaşıyor olsaydım, uzun vadede benden iyisi olmazdı... uzun vadeli düşünün

Evet 89 dogumluyum :)

Dert olaraktan sayilmaz bunu bende biliyorum ama sadece icimi dökmek istedim. Iki aydir yasananlar cok hizli gelisti, hamile kaldim, kaybettim, kavga küs derken iyicene kafayi yeme durumuna girdim. Kimseyle paylasamadigim icin buraya döktümm :((

tatile çıkın o zaman. eşinize bebek mevzuunu söyleyerek kendisine ve uzaklaşmaya ihtiyacınız olduğunu söyleyin. şöyle başbaşa :))

annesi yeterince canini SIKIYOR CANIM belli bu
sen hiç kari$ma
duymazdan gel , kv hakkinda tek kelime etme
e$in herseyin farkindaki ortada bi kusluk var ..
$anslisin e$in senin gibi du$unuyor
sen sadece e$ine sakin huzurlu ve mutlu evlilik sunmaya çali$ anlattigina gore o bunun için çabaliyor sende yap ve hep mutlu olun in$allah
kv bu kafada giderse bari$salar bule dugun için yine kuserler orasini merak etme
ke$ke kadin çenesini tutsada kusluk olmasa ama neyse

Allahima bin sükürler olsun ki, esim ilk defa böyle davraniyor. Sakin yanlis anlamayin, esim herzaman ister annesi hakli veya haksiz olsun onu tutardi, beni sustururdu. Ama saniyorum esimde anladi.

Back
X