Para Yanlış Hesaba Gitti;Bilenler Yardımcı olabilir mi lütfen?

GnotiSeavton

yine yeniden...
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2010
1.854
41
358
Konuyu nereye açacağımı bilemedim,umarım doğru yer olmuştur.Acil yardım istiyorum bilen kişilerden,umarım yardımcı olan birileri çıkar.

İnternetten EFT yaptım ve yanlışlıkla başkasının hesabına para yolladım. İş bankasından yolladım bu arada.

Bu parayı nasıl geri alabilir/iptal edebilirim?İnternetten öyle bir yapılabilecek işlem göremedim.

Bu konuda fikri olan var mı? :26:

Şimdiden teşekkürler...

bence hemen çağrı merkezini ara gnoticim
bi kere benim erkek arkadaşım da netten kontör yüklerken kendi nosuna değil başkasına göndermişti.
karşıdakiler de hiç yanlış olmuş filan demediler hea.
neyse dilekçe filan yollamıştık sonra kendi nosuna yüklenmişti.

Zaten şubeyi aradım ama öğle yemeğindeler herhalde ilgilenen çıkmadı.

O zaman çağrı merkezini arayım,teşekkürler Juno'cum...

İnternet bankacılığını kullanıyorum genelde,sanırım internetten bu işlemi yapamıyorum...Çok saçma.

Ben de yapmıştım bi kez o hatayı :) Çağrı Merkezini aradım, EFT olduğu için para henüz geçmemişti hesaba, hesabıma hemen iade ettiler, dilerim halledersin cnm

hemen müşteri hizmetlerini ara...
ama gönderdigin numara yanlış olsa bile egerki ad soyad tutmuyorsa o para havale olmuyormuş...
ben sordum öyle dediler

Ben de yapmıştım bi kez o hatayı :) Çağrı Merkezini aradım, EFT olduğu için para henüz geçmemişti hesaba, hesabıma hemen iade ettiler, dilerim halledersin cnm

Umarım bir an önce hallederim canım,şansımada öğlene denk geldi.

Çok büyük bir para değil ama azımsanamayacak bir para.Neyse parayı kurtarcağımı bilmek içimi rahatlattı

Sağolun...

Umarım bir an önce hallederim canım,şansımada öğlene denk geldi.

Çok büyük bir para değil ama azımsanamayacak bir para.Neyse parayı kurtarcağımı bilmek içimi rahatlattı

Sağolun...

Mebla önemli değil de yine de insanı üzer

çağrı merkezini aradın mı? onlar hesabını görürdü aslında.

sakin olun çünkü paranız hesabınıza iade olacak.
günde en az 10-15 kez internetten havale,eft işlemi yapıyorum.siz yanlış yapıp bu yanlışlığı farketmeseniz bile isim-hesap no uyuşmuyorsa para hesabınıza aynen iade oluyor.

ama siz içim rahat etmiyor derseniz bankanızla görüşün.

ben bir bankada çalışıyorum ve butarz işlemler çok gelir bize.
para başkanının hesabına da geçse diğer müşteriden talimat alıp paranın iadesini yapıyorz. ama yeni yaptıysanız çağrı merkezini ararayıp iptal edebilirisiniz.
para diğer hesaba geçmez.korkmazyın onu mutlaka alırsınz.

Bankanız hangisi bilmiyorum ama içinizi şöyle rahatlatabilirim.
Vakıfbank aynı gün yapılan eft'yi telefon bankacılığı ile iade ediyor.
Çağrı merkezinde öğle tatili denilen kavrmaın varlığını bilmiyordum ?

Kendi bankamla yani çağrı merkezimle görüştüm, karşı bankayı aramam gerektiğini söylediler.

Hatta bankayıda değil; gönderdiğim banka şubesini aramamı söylediler. Şimdi onları arayacağım.

Offf:44:

Yarım saattir o şubeyi arıyorum arıyorum meşgul;hayret birşey...

Neyse;artık işime dönmeliyim. Çok sağolun içimi rahatlattınız.En azından anladığım kadarıyla banka daha tedbirli davranıp kendi iade ediyor.

Çok sağolun vakit ayırdığınız için;sonucu yazarım belli olduğunda.En azından benim gibi bir duruma düşenler olursa bir fikir olur.

Hepinize iyi forumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…