para yetiremiyorum!!!

klorofil

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2012
28
0
0
Manisa
ağustosun sonunda düğünüm var ve ben borç içindeyim. evimizin eksikleri için alışverişe çıktık annemlere 1000 tl borçlandım 15inde maaşım yatacak ama bunun dışında daha ödemelerım var ve işin içinden çıkamıyorum. nişanlım deseniz oda kredi ödüyor borcu var. gelcek ayın hesabınıda yaptım kuaför parasını dahi denkleştiremiyoruz ne yapacağımı bilemiyorum. kimseden para isteyemem öle bi huyum var hiç sevmiyorum borç almayı anneme olan borcumu bile bir an önce ayın 15 olsada ödesem diye bakıyorum. yıne benım aılem bırz da olsa yardımda bulunuyor. biz herşeyi kendimiz yapacağız ailelere pek yük olmayacağız die anlaştık ama nişanlımın aileside temeli eli eteği çektiler bi kuruş harcamıolar. çok sinir oluyorum şu anların tadını çıkarmam gerekırken ne yapacağım die düşünüyorum. üstelik ortada daha gelınlık ve damatlık bile yok.

Allah yardımcınız olsun... düğün yapmk çok zor hele aileler karışmıorsa. :( inş. Allah denk getirir ya

her nekadar herşeyi kendinizin yapacağını da söyleseniz ailelerinizin de elini taşın altına koyması gerekir.az yada çok birtakım yardımlarda bulunabilirler.

çocukları sıkıntı çekerken bişey yapmamaları enteresan :44:

Son düzenleme:
Zor bir durum Allah kolaylık versin.. Ama ben annenlere nasıl borçlandın anlamadım.. Yani sonuçta evleniyorsun zaten bunları yapmaları gerekmiyor mu, borçlanmak ne demek?

canım sen annene borçlandıgın 1000 tlyi ödeme derdindeysen neden karşı tarafın ailesinden
yardım bekliyorsunki
bilememdim şimdi:26:

Zor bir durum Allah kolaylık versin.. Ama ben annenlere nasıl borçlandın anlamadım.. Yani sonuçta evleniyorsun zaten bunları yapmaları gerekmiyor mu, borçlanmak ne demek?

Allah razı olsun
annemler zaten çoğu şeyi yaptılar. mesela süpürge almam gerekiyordu ve bende nakıt olmadığı için parasını onlarda almam böle bi borçlenma yoksa saolsunlar nevresımlerımı örtülerimi bornoz takımlarımı vs. annemler yaptı zaten bunlar ayrıca benım aldığım seyler..

Annene nasıl borçlanıyorsun anlamadım:44:
Allah kolaylık versin.. herkes taşın altına elini koymalı bu durumda..

iki taraf bişey yapmıycak diye anlasılmış..gelinin ailesi erkek tarafına göre demmekki bi miktar daha fazla sey yapmıs ve gelinde bunu kendince borç olarak düşünüyo..anne baba senin bana borcun var demez gelin hanım :) erkek tarafı ile kız tarafının maddi harcamalarını sanırım kendince eşitlemeyi düşündüğü için böyle yazdı ( ben böyle anladım)

boyle gunler de aıleler destekcı olmalıdır .neden annenın destegını borc para olarak goruyorsun ?

annenın destegını borc para olarak gorurken neden karsı taraftan da yardım beklıyorsunuz:26:

Allah razı olsun
annemler zaten çoğu şeyi yaptılar. mesela süpürge almam gerekiyordu ve bende nakıt olmadığı için parasını onlarda almam böle bi borçlenma yoksa saolsunlar nevresımlerımı örtülerimi bornoz takımlarımı vs. annemler yaptı zaten bunlar ayrıca benım aldığım seyler..

Anladım canım ama borçlandım diye düşünme o zaman, ödersen bir ara ödersin, olmazsa da zorla ver diyecek halleri yoktur heralde.. Sen önceliği alman gerekenlere ver, borcu sonra halledersin bak daha gelinlik filanda yokmuş ortada..

ya en basitinden tel faturalarını dahi suan nişanlım ödüyor.. iice sinirlerim gerildi.

Bence ikinizdede sorun var. Hala ailelerinizin derdine düşüp kendinizi unutup sıkıntı çekiyorsunuz. Ailelerinizin size yardım etmesini bekliyorsunuz ama siz ailelerinize yardım ediyorsnuz. nasıl olucak bu iş böyle?

ağustosun sonunda düğünüm var ve ben borç içindeyim. Evimizin eksikleri için alışverişe çıktık annemlere 1000 tl borçlandım 15inde maaşım yatacak ama bunun dışında daha ödemelerım var ve işin içinden çıkamıyorum. Nişanlım deseniz oda kredi ödüyor borcu var. Gelcek ayın hesabınıda yaptım kuaför parasını dahi denkleştiremiyoruz ne yapacağımı bilemiyorum. Kimseden para isteyemem öle bi huyum var hiç sevmiyorum borç almayı anneme olan borcumu bile bir an önce ayın 15 olsada ödesem diye bakıyorum. Yıne benım aılem bırz da olsa yardımda bulunuyor. Biz herşeyi kendimiz yapacağız ailelere pek yük olmayacağız die anlaştık ama nişanlımın aileside temeli eli eteği çektiler bi kuruş harcamıolar. çok sinir oluyorum şu anların tadını çıkarmam gerekırken ne yapacağım die düşünüyorum. üstelik ortada daha gelınlık ve damatlık bile yok.

valla tatlı beım sonucta kız ceyızınde sorumluluk anne ve babanın onların sana değil senın onlara yardımcı olman gerekır yanı sonucta uva kuruluyo anladıgım kadarıyla ımkanlarıda var sen maaşınla keyfe şeyler alıp onların buyuk masrafı cekmesı taraftarıyım

ya aile olmak böylemi .ne demek kendi düğünümüzü kendimiz yapıyoruz.annelerin babaların vazifesi evlatlarına mutlu bir yuva kurmak.en azından yarı yarıya paylaşın.keyfini çıkarın.gelin ve damatlığın gelinliği oğlan evi alsın damatlığı kız evi daha şimdiden bu. kadar sitrese girmeyin.yazık size kzum ailelere kızdım şimdi.

üzüldüm gerçekten.ben bu durumda çok kızıyorum insanlar nasıl rahat edebiliyorlar evlatları bu durumdayken.ikisi de evlat yani o gelin onlar yapsın o damat onlar yapsın.gerçi sende iki durumda yok.he durum olmaz elde avuçta olmaz o zaman başka bi durum.ama sen bu durumda bile 1000 tl iade derdindeysen ve bunu ailen kabul ederse o bunların en büyük ayıbı olur.çok yazık gerçekten insanlarda hiç bir şekilde anlayış kalmamış. :20:

Canım biraz yardım kabul et, valla yuva kurmak çok masraflı bir durum. Ne yapsan, nereden kıssan da yine belirli bir maliyeti var. Düğünsüz, bekar evine evlenmediğin müddetçe yani. Birazını da düğünde takılacaklarla ödersiniz taksit maksit. Tüketim toplumu olmak hepimizi mahvediyor, hepimiz aynı dertleri yaşatıyoruz kendimize. Ya bu deveyi güdeceğiz ya bu diyardan gideceğiz, yapacak bir şey yok ne yazık ki.

Allah yardımcın olsun canım. Düğün öncesi stresi çok iyi bilirim. Artık şu düğün geçse de rahata ersem diye düşünüyor insan..
Annenlere 1000 TL borçlanmışsın ve vermek istiyorsun. Eğer ailenin şuan acil ihtiyaçları yoksa düğün sonuna verebilirsin.
Düğünde illa ki birikecek takı falan..
Hiçbirşeyini kılı kılına yetiştirmeye çalışma. Borç ödenir elbette ama senin bir daha düğünün olmayacak. Keşke şunu da yapsaydım şunu da alsaydım diye içinde hiçbirşeyin kalmasına izin verme. Eğer imkanın varsa düğün sonuna ödeyebileceğin şekilde kredi çekebilirsin 3-5 bin liralık. Biz öyle yapmıştık. 1 aylığına para çekip sadece ilk ayın faizini ödemiştik kimseye minnetimiz olmadı en azından..

Nişanlın düğün için mi çekti krediyi, ona rağmen mi sıkıntıdasınız canım?:50:

Çok şaşkınım şu anda. Siz bu kadar sıkıntı çekerken aileleriniz nasıl bu kadar sorumsuz olur. Anneden borç almakta neymiş düğün üzeri. Onu zaten yapmak zorunda. İnanamıyorum şu an okuduklarıma. Ailelerinizle konuşun. Durumunuzu anlatın. Size yardım etmek zorundalar.

Back
X